Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1161

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2128

fantom_S ::
Да су Руски рекли би јавашлук, корупција, курцобоља. За украјинце важе неки други аршини?


Ne placaju vas bacuske dovoljno koliko se trudite.

Kakve veze ima farbanje tenka sa korupcijom?! Samo ovde na temi si mogao videti i linkove ka tome sta radi zena Zelenskog jos od kupovine po Milanu pre godinu okvirno, pa onda po Njujorku, pa i link za rols rojs EV njegovog ministra itd. Isto tako i za kucu Sojguovog ortaka od ispostavi se na kraju 2900kvm...

Ali ajde, nije to sto ti ne verujes da je taj Sojguov ortak pokrao boga oca, nego sto su vam rekli da se to ne pominje. Mora da se odrzi imidz svemocnih do maksimuma kako bi nas mozd aopet iskoristili za skretanje paznje dok se oni konsoliduju. Pa posle mogu dati Bugarima malo Srbije i mozda organizovati ustanike protiv vlasti ako im se ne svidi nesto. Da ne idem dalje sa nekim skorasnjim desavanjima, mnogi bi se naljutili.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1008
  • Gde živiš: Beograd

+ citat

Zar prema ovoj tabeli tih 11 nije oštećeno od strane iračke cevne artiljerije?



offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5193

@šumar

Da, tako je. "Prebacio sam" kolonu. Sad sam ispravio i u originalnom komentaru. I to je dokaz taktike upotrebe tih aviona u Pustinjskoj Oluji. Leteli nisko-nisko u dometu IC raketa i protivavionske artiljerije. Zato su gubici bili poveći. Inače većina tih "oštećenih" aviona (ne samo A-10) su kasnije i rashodovani. Tamo u koloni dole i piše "total casualties". Svakako značajni gubici, za "samo" 45 dana rata.
Iračka PVO je bila zastarela, ali veoma brojna i raznovrsna. Oni su se "tukli" sa Amerima i u vazduhu. I čak imali i tu nekoliko uspeha.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1008
  • Gde živiš: Beograd

Jasno kolega Wink

Citat:Руска војска је заузела опорник у области Стелмаховке.



https://t.me/jnb_news/48094

Ovo je rejon nedaleko od Svatova

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3069
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Citat:nego sto su vam rekli da se to ne pominje
Смањи параноју, џаба би ми причали кад од руског знам само

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3155

_Petar ::Ne placaju vas bacuske dovoljno koliko se trudite.
Ako budu plaćali tek onda neće da ti bude dobro. Za sada samo volonterišemo Twisted Evil

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 120

History Legends:
Ruska konjica melje sve pred sobom ... sljedeća stanica Konstantinovka

youtube.com/watch?v=vYaK4dB4zK8

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2128

Luka ::
Ako budu plaćali tek onda neće da ti bude dobro. Za sada samo volonterišemo Twisted Evil


Nadam se da cete ici i u rat ako dodje do toga da nas braca opet poguraju. Mada ne deluje tako, vecina vas i nije iz Srbije a ostatak deluje nesposobno za prepoznavanje osnovnih elemenata zakljucka.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19305

Koga boli k**** za kamuflazu kada svaki tenk posle nedelju dana u "akciji" nakupi toliko blata da je nebitno koje je bio boje?

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1008
  • Gde živiš: Beograd

Mnogo ste se raspisali i skrenuli od teme, koliko su moje oči mogle ispratiti kroz ovu pisaniju niko ne pominje naslov koji je izbacila italijanska La Repubblica koji su preneli danas mahom i ruski mediji i telegram kanali:

https://rtvi.mirtesen.ru/blog/43009544115/Repubbli.....irtesen.ru
Citat:Republika: NATO je povukao „crvene linije“ pre ulaska u ukrajinski sukob

NATO je privatno uspostavio najmanje dve crvene linije, preko kojih bi odbrambeni savez mogao da uđe u sukob u Ukrajini, piše italijanski list La Republika. Prva crvena linija je mešanje u sukob od strane treće zemlje, druga je „provokacija” od strane Moskve.

Zemlje NATO-a su privatno identifikovale najmanje dve „crvene linije“ koje bi, ako se pređu, mogle da odvedu alijansu u sukob u Ukrajini. O tome piše italijanski list La Repubblica pozivajući se na izvore.

Prema njima, prva „crvena linija“ je „direktna ili indirektna intervencija“ u sukobu određene treće zemlje (sagovornici La Repubblice pominju Belorusiju). Druga „crvena linija“ je hipotetička „vojna provokacija“ Rusije protiv Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske ili Moldavije.

Izvori italijanskog lista tvrde da bi prelazak ovih „crvenih linija“ mogao da natera NATO da pošalje oko 100 hiljada vojnika u Ukrajinu. Međutim, naglašava La Repubblica, nije reč o operativnim planovima, već samo o proceni verovatnih planova delovanja po različitim scenarijima.

Analitičari NATO-a smatraju da je malo verovatno da će Rusija izvršiti invaziju na neku od zemalja članica alijanse u doglednoj budućnosti,je pisao krajem aprila. Po njihovom mišljenju, Moskva bi kratkoročno mogla da izazove sukobe u susednim zemljama tako što bi pridobila ruske imigrante koji tamo žive i „koristeći tenzije kao izgovor za intervenciju“.

Izvori VSJ rekli su da su prioritet NATO-a ponovo postale pripreme za vojnu akciju koalicije. Pomenuli su vežbe Kristalne strele održane u Letoniji u martu, gde su trupe NATO iz 14 zemalja razradile scenario po kome neprijatelj prelazi rusko-litvansku granicu i kreće se ka Rigi.

NATO je više puta upozoravao na navodnu pretnju ruskog napada na jednu od zemalja alijanse. Konkretno, u januaru o ovom govorio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, tvrdeći da će pretnja biti relevantna „pet do osam godina“. Njegov danski kolega Troels Lund Poulsen predvidio je mogući ruski napad u narednih tri do pet godina.

Ruski predsednik Vladimir Putin u februarskom intervjuu sa novinarom Takerom Karlsonom da NATO pokušava da zastraši stanovništvo svojih zemalja „izmišljenom ruskom pretnjom“, ali pametni ljudi shvataju „da je ovo laž“. Pre ovoga je već proslavljao, da Moskva „nema razloga“ da se bori sa zemljama alijanse, a problemi u ovoj oblasti se „veštački“ zaoštravaju.

U aprilu je Kremlj rekao da su odnosi Rusije sa NATO-om „skliznuli na nivo direktne konfrontacije“. Prema rečima pres-sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova, alijansa je „već uključena u sukob oko Ukrajine“ i takođe „nastavlja kretanje ka našim granicama“

https://t.me/TheIslanderNews/11605
NATO tajno postavlja dve „crvene linije“ za direktno mešanje u ukrajinski sukob – izveštaj

NATO je – „na veoma poverljiv način i bez zvaničnog saopštenja – uspostavio najmanje dve crvene linije, iza kojih bi moglo doći do direktne intervencije alijanse u sukobu u Ukrajini“, objavio je u nedelju italijanski list La Republika.

NATO navodno ovu meru smatra „poslednjom instancom“ bloka zbog zabrinutosti zbog potencijalnog kolapsa Ukrajine u svetlu tekuće i uspešne ofanzive Rusije u više oblasti fronta.

▪Prva crvena linija navodno se odnosi na navodno „direktno ili indirektno mešanje treće zemlje“ – kao što je Belorusija – u sukob u Ukrajini, scenario koji takođe predviđa da ruska vojska probije odbrambene linije ukrajinske vojske blizu granice između Ukrajine i Belorusije .

▪Druga crvena linija se navodno odnosi na moguću „vojnu provokaciju“ protiv Poljske ili baltičkih zemalja, kao i na vojne akcije protiv Moldavije.

U slučaju da se ove dve crvene linije pređu, NATO će tobože biti spreman da upotrebi oko 100.000 vojnika stacioniranih u Mađarskoj, Poljskoj, baltičkim državama, Rumuniji i Slovačkoj
. S druge strane, NATO trenutno „nema nikakve operativne planove“ za slanje vojnog kontingenta u Ukrajinu jer se blok predvođen SAD bavi „procenama svojih mogućih akcija u vanrednim situacijama“, navodi La Repubblica.

Rusija je više puta naglašavala da je NATO već direktno umešan u sukob u Ukrajini, imajući u vidu tekuću obuku bloka i snabdevanje ukrajinskom vojskom oružjem – nešto na šta Moskva upozorava da će samo dovesti do produžavanja zastoja.


Sa druge strane čuje se sledeće:

https://t.me/intelslava/58911
Ruska Federacija preti zapadnim zemljama „odmazdom“ za napade na Krim

„Moskva upozorava Vašington, London i Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima osuđene na neuspeh i da će dobiti odmazdu“, rekla je predsednica ruskog ministarstva spoljnih poslova Zaharova.
Ovako je prokomentarisala sve češće nagoveštaje skorog napada na Krimski most.
Peskov je rekao da „Kremlj na Kameronove izjave o pravu Kijeva da koristi britansko oružje za napad na Rusku Federaciju gleda kao na direktnu eskalaciju“

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 598 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 5 sakrivenih i 564 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, brundo65, dragoljub11987, Excalibur13, hologram, HrcAk47, Ivica1102, ivica976, Jethro, JOntra, kikisp, kybonacci, m0nstrum_, mercedesamg, Nemanja.M, opt1, pein, rasok, sabros, shone34, Sir Budimir, Srki94, trutcina, vaso1, virked, Vlad000, Webb, Žrnov, Čivi