Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1345

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 54

t.me/XU_kraine/55781?single
Sem na kanalu Hua nisam nigde naleteo na ovu vest od juče da su nalupali ukri PVO na Mospino aerodromu. Isti izvor prenosi da su za dan oborili 2 komada Su 25, ne navodi gde.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 914

Švedska će donirati Ukrajini 6.5 milijardi evra direktno od vojne industrije od 2024 do 2026.
https://www.google.com/amp/s/www.voanews.com/amp/s.....23184.html
Moraće Rusi da požure, Švedski kolos se budi



offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 144

Zimbabwe ::https://t.me/XU_kraine/55781?single
Sem na kanalu Hua nisam nigde naleteo na ovu vest od juče da su nalupali ukri PVO na Mospino aerodromu. Isti izvor prenosi da su za dan oborili 2 komada Su 25, ne navodi gde.

Juce se pominjao jedan Su-25, a sad vec dva. Bice da je jedna od vesti iz kategorije wishful thinking.
Za PVO ne znam, ali svi gubici letelica sa ruske strane se objavljuju od strane FB-a i Vojvode i dosad nije bilo greske, koliko sam ja ispratio.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3091
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Napisano: 23 Maj 2024 18:59

Citat:Rat u NK se već desio, vidjelo se šta je dron,
Видјело се шта је тај исти дрон звијезда из Карабаха у Украјини, гдје је сад? Заорао пар пута Донбаске њиве и сад свира клинцу, као и многи овде. Ако су Руси били слијепи ајде да видимо шта су то друге армије свијета радиле гледајући дронове? Ништа, јаро у Гази тјера Меркаву без заштите, срећа његова па она доле сиротиња нема ни за батерије а камоли за ФПВ дрон, иначе би гледали један други масакр.

Dopuna: 23 Maj 2024 19:01

Неко је оставио кости у Часов Јару

online
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 222

cer ::
Ne slazem se da Rusiji nije potrebna Odesa i Odeska oblast. Bez ulazenja u istorijske razloge, Odesa je najznacajnija luka na severnoj obali Crnog Mora, a sama Odeska oblast daje Rusiji direktan izlaz na Dunav. Takodje, ima smisla zauzeti je i zbog toga sto je veoma znacajna za tvog neprijatelja tj. Ukrajinu. Nema smisla uci u ovaj rat i ne zauzeti Odesu i preostalu obalu Crnog mora.


Slazem se, ali i pored toga Rusija bi i dalje funkcionisala bez problema.

Da podsjetim, Janukovic je kapitulirao 2014, i da je Nuland umjesto "f*ck EU" rekla "bravo EU", nakon laziranih izbora, cijela Ukrajina (sa Krimom i Donbasom) bi bila pod nacistima.

Ni to ne bi sprijecilo Rusiju da funkcionise normalno.
Globalna ravnoteza bi i dalje bila prisutna zbog ruskog hipersonicnog naoruzanja.

Po meni to je 3. najznacaniji izum u istoriji ratovanja, poslije baruta i nuklearnog (neko ce me vjerovatno ispraviti)

Ako je sve tacno sto Rusi reklamiraju, pogotovo bespilotne podmornice koje mogu da lansiraju hipersonicne, svi nosaci aviona i sve americke baze po svijetu su postale beznacajne i beskorisne.

Prednost baze u blizini neprijateljske granice u hladnom ratu je znacio da mozes da onesposobis ciljeve (u to vrijeme uglavnom stacionarne) prije nego se nepriatelj snadje.

Sada toga vise nema, cak i ako uspijes nesto da pogodis, hipersonicne ce da uniste ciljeve u tvojoj zemlji prije nego sto im javis resultat tvoga napada (malo pretjerujem Very Happy )

Ali to je vec davna proslost. Sada idemo na pripajanje jos cetiri regiona Rusiji, Kijev bez bandere i odsjecena Galicija pa neka se Poljaci sa njima rasprvljaju o banderi

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8621
  • Gde živiš: pecina stroga

Luka ::
Ako je smenjen tako što je postavljen za supervizora, znači da nije kažnjen nego baš suprotno. Mi naravno ne možemo znati šta zapravo kuvaju, pa sve i da sedimo na mestu one sekretarice Rosijane pomenute pre par strana. I ovu čistku su pripremali natenane i krenuli sa njom onda kada im najviše odgovara. Ну это все нормально.


Stvar je mnogo dublja i komplikovanija. Osim ovo sto kazes za cistku, to se slazem, ocigledno je pripremljena i izvodi se kao zasebna operacija.

Po babarogi, Sojgu je sklonjen. Posto je (bio) jako blizak gazdi, cak su isli zajedno i na pecanje, onda nije u redu da se apsi Sojgu. Jel, reci ce narod ako je Sojgu lopov, sta je sa njegovim jaranima sa pecanja. Sto nije u redu, jel tako.

Nije mogao ni da ostane ministar, jer ako apse po ministarstvu, oce narod da kaze kako svi pod njim sad lopovi a on ostade prav. Opet nece da radi.

Nesto bih jos dodao, bez da podizem prasinu i kreiram kontroverze. Babarogino misljenje je da je problem Ruske korupcije endemski, duboko ukorijenjen, skoro ugradjen, u genetski kod Ruskog drustva. Vjekovima je na tom prostoru sila i moc dolazila iskljucivo iz Kemlja. KO se tamo zakacio na veliki drzavni kazan, taj je zavrsio posao i za sebe i za svoja pokoljenja.

Rusijom su i carevi, i komunisti, i Jeljcin, i sada Putin, vladali kroz gubernatore. Znaci lokalni sef koji na terenu moze da radi maltene sta oce, sve dok je Kremalj happy. I to narod vidi, i to narod prihvata, nemaju oni nikakav problem sa time.

U stvari, cak gledaju gdje oni tu mogu da se prikace, negdje na repu tog crijeva sa infuzijom. To gledaju oni koji bi da se nesto kurobecaju u zivotu, i da sticu i trose. Ostatak, vecina, oni su OK i sa onim sto im se da. Manjina koja je van tokova iz raznih razloga, oni taljigaju i kukaju, al ne mjenjaju nista. Jer kao prvo niti mogu da promjene nesto, a kao drugo, da mogu promjenili bi svoj zivot prvo, izasli sa margine, jer od toga pocinje mjenjanje drzave.

Stvar je jasna i dobro poznata i nama sa Balkana.

Zamisli kakvu moc ima gradonacelnik Moskve. Koliko se tu placeva i stanova proda i izgradi na dnevnj bazi, koliko se tu transakcija obavi, i koliko je tu zelja i prohtjeva. Koje gradonacelnik moze, ali i ne mora, da podrzi i omoguci.

Zamisli onda kakva je moc gubrnatora neke gubernije iza Urala, slabo naseljene, prebogate, daleko od ociju i komsijskih gubernija, a kamoli Moskve.

Drugo, Riusija je prebogata. Toliko je tu love (u normalnim uslovima) da niko tu nema (ili ne bi trebao da ima) problema, (osim ako ne nastupe sranja izazvana opet internim turbulencijama). Problema jedino imas ako sad ti oces vlast, a onaj u Moskvi misli da ti nisi njegov. Tako da niko tu autohtono ne talasa. Talasaju samo oni koji su na kazanu NVO, opet da bi se oni domogli vlasti, a ne da ispravljaju krive Drine.

Jer su krive Drine krive od pamtivjeka, i ne mogu se ispraviti, jelte.

Iz toga razloga Rusi nisu preduzetan narod. Sto bi se tu neko cimao da dizajnira i proizvodi IPhone, pa da ga onda prodaje Kinezima i po Africi, kad mu je lakse da se sjarani sa gubernatorom i dobije jedno parche Sibirske sume da krci narednih 30 godina. I sto bi se on tu cimao da od t e sume pravi parket ili Ikeu, kad ikea kupuje sumu, jer ne daju da se sjece po SKandinaviji ovi zeleni. A i Kinezi nisu bas gadljivi na sumu.

Elem, sta ocu da kazem? Sojgu je proizvod sistema. I Putin je isto tako proizvod sistema. I nije Sojgu sad mogao da igra kriket, gdje svi igraju u bijelim puloverima i dugackim pantalonama sa savom od pegle, kad ekipa oko njega igra hrkljus.

Putin je bio fer, da svog jarana sa pecanja postedi sudnice. (I ROsijanu je sacuvao zasta mu veliko hvala). Ne sto nesto pati zbog jarana, nego da zastiti sebe od urokljivih ocjiju i zlih jezika. Za Rosjianu jos ne znamo zasto je pretekla, mozda je samo previse znala.

Zato sam ja za Sojgua. Jer je Sojgu, kao uostalom i cijelo Rusko rukovodstvo koje je politicki sazrijevalo pod Jeljcinom i Ruskim ultra liberalima, i raznim okultistima pijanih devedesetih, proizvod sistema,

Sistema koji igra hrkljus.

offline
  • Pridružio: 11 Jan 2023
  • Poruke: 236

Babaroga



Ovu optužbu tuzioca ni pas s' maslom ne bi pojeo..

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4658

Najstariji zanat na mukama u Odesi...

https://t.me/CyberspecNews/53693

Citat:
As all the men in Ukraine are staying home to avoid mobilisation a prostitute from Odessa complains that after the tightening of mobilization law in Ukraine, she has to visit her clients at their place.

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2023
  • Poruke: 111

Tvrtko I ::
Globalna ravnoteza bi i dalje bila prisutna zbog ruskog hipersonicnog naoruzanja.
Po meni to je 3. najznacaniji izum u istoriji ratovanja (neko ce me vjerovatno ispraviti)

Ni blizu. Možda u prvih 10, a nikako 3.

Tvrtko I ::
Ako je sve tacno sto Rusi reklamiraju, pogotovo bespilotne podmornice koje mogu da lansiraju hipersonicne, svi nosaci aviona i sve americke baze po svijetu su postale beznacajne i beskorisne.

Ovo je neka kategorija "što je babi milo, to joj se i snilo" ?
Bespilotne podmornice koje mogu da lansiraju hiperzvučne Cirkone ?!....Bebee Dol
Mogao si odmah da pomeneš i rusku tajnu Zvezdu Smrti u orbiti Ganimeda.
Ako ćemo da maštamo ajmo onda bez restrikcija Bebee Dol

Tvrtko I ::Sada toga vise nema, cak i ako uspijes nesto da pogodis, hipersonicne ce da uniste ciljeve u tvojoj zemlji prije nego sto im javis resultat tvoga napada (malo pretjerujem Very Happy )
Mnogo preteruješ. Hiperzvučno oružje nije ni kao crno ispod nokta u poređenju sa brzinom ICBM-MIRV sistema. Pa opet i njima treba dobrih 35-45 minuta do svojih ciljeva na drugom kontinentu.
Nije hiperzvučno oružje nikakav "end all - be all". Samo još jedna vojna marketinška fora za koju će se naći kontramera (ako već i nije nađena, a verujem da jeste).

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3091
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Citat:Sistema koji igra hrkljus.
Игра се тај хркљуш широм свијета. Некада исплива на свјетло, некада не. Неко га је пак фино умотао у целофан, чак и компаније које се тиме баве основао, све легално..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 812 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 2 sakrivenih i 785 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bankulen, Bobrock1, Bubimir, cavatina, ceman, dane007, DonRumataEstorski, draganca, HogarStrashni, hyla, ikan, Istman, Jahorina, kobaja77, KUZMAR, mean_machine, mercedesamg, robert1979, S-lash, ser.hill, Srle993, Tvrtko I, wolverined4, zlaya011, zodiac94