Rat u Siriji, 2019. godina

121

Rat u Siriji, 2019. godina

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

Oluj2.1 ::
- da obezbedi slobodno funkcionisanje Sirijskih luka (a potreban uslov je čvrsto držanje pokrajine Latakije opet zahvaljući pre svega Rusima)
- da pruži sigurnu osnovicu za delovanje ruskih vazdušnih snaga pri podršci kopnenim snagama po celoj teritoriji Sirije osim preko Eufrata što je bio najvažniji faktor za presudne operacije u lomljenju snage i Al kaide i Daeša i pre svega oslobađanje najvećeg dela države.
- da pruži sigurnu osnovicu obalskoj odbrani i ruskim ratnim brodovima u cilju ispunjenja gore navedenog prvog zadataka koji najvažniji faktor u opstanku Sirije sve vreme.


Hoćeš reći da je jedan "Sirijski" S-300 krucijalan za pružanje sigurnosti ruskim ratnim brodovima? Pružanje sigurnosti Sirijskim lukama mogu razumeti i slažem se s tobom. Druga povlaka nema veze sa Sirijskim S-300.

Oluj2.1 ::El Izrael ne može da napadne iransko snabdevanje koje dolazi preko mora ? El neko stvarno očekuje da Rusija napadne Izrael, uništi ga i onda šta i Jordan i Arabiju i Meku i Medinu i Jemen ? El to realno i za čije babe zdravlje ?

Može Izrael da napadne Iran gde god naravno, medjutim jedno je napadsti SAA i navodno tamo neke kvazi iranske ciljeve, a drugo Iranske brodove.

Ne znam ni ja.

[ quote="Oluj2.1"]El Izrael svojim dejstvom sprečio bilo koju odsudnu bitku u oslobađanu Sirije? E pa bajo te probleme kalifata ćete morati sami da rešite, vreme je prošlo više od 1000 godina mi i katolici se raskrstili ima tome već mnogo vekova red je na vas.
A već sam rekao jednom ako već žele da se ponašaju na terenu onako kako se ponašaju, Iranci sada kada već imaju i mogućnosti treba da isprobaju svoja mnoga dostignuća u oblasti PVO čak sam siguran da bi bili pripomognuti u ozbiljnoj meri i odgovarajućim lovcima u nekoj varijanti ali naravno treba nešto za tako i kod sebe da promene, na primer zajebanciju napada na Izrael da ne bi bilo umesto Damaska pečurka zbog iranske akcije a sasvim sam sigruran da će za takve Rusi biti krivi zbog toga. Srećom pa je Asad na visini zadatka ali nije mu lako čak ni po samo ovom pitanju ...[/quote]

Pola ovoga nema veze sa S-300... Za ostalo se slažem sa tobom.

Oluj2.1 ::Naravno da Bibi trčii svaki čas u Moskvu, Izrael je pod 10-strikim po broju i verovatno 100-kim po snazi nišanom nukelarnih snaga Rusije. Čak i sa kalsičnim glavama jedino rizik je od Rusije da ih poroka po aerodromima i rafinerijama klasičnim projektilima i to sa velikih distanci.

Ček jel ti to ozbiljno? Izrael nikada neće napasti teritoriju Rusije ili bilo kakve vojne ciljeve čak i ako krene treći sv. rat, tako da sigurno ne juri zbog toga.

Oluj2.1 ::A Rusija treba da postavi kišobran da bi ispod njega Iranci radili šta hoće. El vi to ozbiljno ?

Nikako, treba da lupi šakom o sto i da ne dozvoljava direktne napade IAF na Sirijske sisteme PVO, da im se ne smeje svako kada padne neki Pancir i da se ne širi stereotip o "arapskoj lenjosti". I da dozvole SIRIJSKOM S-300 ,koji su im doneli nakom obaranja Iljušina, da ga koriste kako umeju sami.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 1278

Možda i treba da na kraju taj S-300 bude sirijski ali on služi samo jednoj svrsi kao i sva ostala silesija malog ali raznovrsnog kontigenta ruskog PVO i VS u Siriji:
Smisao rečenice je u zajdnici sa onim bol-dovanim.
Kakva druga povlaka on je tu da sirijci ne bi obarali ruske avione i dronove a da on stalno radi na manje važnim ciljevima ili tekućim provokacijama a bilo ih je preko 100 do sada.
S-400 stoji za slučaj masovnog napada na Latakiju, sve ostalo morajuda obave ostali sistemi, čak je i Antej to morao da radi nekoliko puta, a kako sa sirijskim S-200, S-125 to više nije išlo morao je da se donese S-300, koji MORA biti u toj funkciji dakle ne izvan ruskog PVO Latakije, jbg. Anteja nije lako poraziti ni fizički ni podaviti ali ipak nije toliko jak, ovo je za njega jedna malo neprimerena borbena niša ali šta će kada mora, njemu je prmarni zadatk obaranje balističkog projetktila koji bi *odnekud* iskrsao.

*Može Izrael da napadne Iran gde god naravno, medjutim jedno je napadsti SAA i navodno tamo neke kvazi iranske ciljeve, a drugo Iranske brodove.*

A ko bi ga sprečio ili bolje rečeno KO ga sprečava ?

Izrael nikada neće napasti teritoriju Rusije ili bilo kakve vojne ciljeve čak i ako krene treći sv. rat, tako da sigurno ne juri zbog toga.

Sasvim sam siguran da bi mnogi u IAF bi vrlo rado napali ruske ciljeve u Siriji. A događaji u Ukrajini nemaju nikakve veze ni sa čim ovim jel da ? Sve je povezano.

Lupanje šakom u sto se uglavnom nije pokazalo uistoriji kao pametno intelektualno stanje.

S-300 su i doneli da bude tu gde je da NE BI OBORILI drugog Iljušina i zbog zadataka koje sam već naveo, da bi Trijumf i Antej mogli da stoje i rade svoje primarne ciljeve.

Koliko vidim Sirijskoj PVO uopšte ne ide loše obzirom na proitvnika(e).

Prerano da je dođe još neki usamljeni ili parni S-300 Izraelci bi ga pojeli.offline
 • Apok  Male
 • Zaslužni građanin
 • Izrada proPotipova
 • Pridružio: 27 Apr 2013
 • Poruke: 531
 • Gde živiš: Beograd

Oluj2.1 ::
*Može Izrael da napadne Iran gde god naravno, medjutim jedno je napadsti SAA i navodno tamo neke kvazi iranske ciljeve, a drugo Iranske brodove.*

A ko bi ga sprečio ili bolje rečeno KO ga sprečava ?Па ветар дува на ту страну. Прво се поништи споразум са Ираном у вези нуклеарног развоја, па се пресели УСА амбасада у Јерусалим, па се призна Голан за Израелски. Онда се прогласи Револуционарна гарда за терористе. Само полако...

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

-Samo što su na izvolte vojnici SAD na BI. Meni ni bilo prosto fantastično i neverovatno da oni pokušaju nešto sa Iranom dok su SAD trupe u Siriji i pogotovo Iraku. Mogu, i pokušavaju intezivno da kreiraju veštački konflikt u Libanu sličan ovome u Siriji.

-Oluj u pravu si Sirijska PVO se dobro drži s obzirom ko joj je protivnik, zbog čega Iran ne doturi svoju PVO moženo spekulisati, skoro su došli do sporazuma sa Irakom po tom pitanju, da li će doći do istog sa Sirijom ne znam.

Da li ima pilota i ludaka u Izraelu koji bi rado napali Rusiju? Ne sumnjam da ima, medjutim da li će do toga doći iskreno ne verujem, što se tiče konflikta u Ukrajini zbog čega im se to dozvoljava ne znam...

Lupanje šakom o sto, ili dogovor po principu oni neće gadjati vaše avioni, vi ne gadjajte njihove sisteme, a možda ja to previše prosto gledam, jer nema Sirija toliko jaku PVO da mogu realno ugroziti IAF avione (u nekoj većoj meri jer je obaranja bilo) te Izraelu ne bi odgovarao takav dogovor.

Ipak trenutni najveći problem Sirije jeste nafta i benzin kojeg nikako da nabave. Iranu dali luku u Latakiji, Egipat blokira pošiljku iz Irana, kako će rešiti tu krizu bez pre toga da se reši situacija sa teroristima i SDF-om ne znam. Uglavnom po svemu sudeći odužiće se konflikt u Siriji, pre svega veštački od strane Turske, SAD, pa ako hoćete i Rusije.

online
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 1420

Citat:Ovdje bi rusi preko UN a mogli barem da pokusaju pokrenuti nesto,neko izvlacenje te djece ili sudjenje roditeljima da bi se djeca legalno odvojila od ovakvih roditelja (majki) i da se izbjegne dalja radikalizacije te djece ali kao i sve velike igrace ni ruse ne tingira ovo stanje previse .

Na državama odakle su roditelji dece je da reše ovo. Gledajući neke standarde i norme većina službi za brigu o deci ima uslove da oduzima istu. No videćemo.

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

Teroristi iz Idliba izveli stravičan napad na civile iz Alepa uz desetina žrtava medju nevinima.

https://mobile.twitter.com/Ibra_Joudeh/status/1117427172128374784

online
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 1420

Prijavio sam se za konferenciju o sudbini ratne siročadi, dece robova i dece pripadnika ISISa. Sutra ću znati da li ću učestvovati, poprilična je gužva i interesovanje. Ajde držte mi palčeve. Biće nečeg zanimljivog.

offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 1278

*Mogu, i pokušavaju intezivno da kreiraju veštački konflikt u Libanu sličan ovome u Siriji.*

Na tome se radi već duže vreme, Rašomon je prost slučaj za situaciju tamo. Ali za sada im slabo ide, preigrali su se u Siriji i sada u Libanu stvorili savezništva kojih inače ne bi bilo da u Siriji nisu napravili onolike greške.

*Sirijska PVO se dobro drži s obzirom ko joj je protivnik, zbog čega Iran ne doturi svoju PVO moženo spekulisati, skoro su došli do sporazuma sa Irakom po tom pitanju, da li će doći do istog sa Sirijom ne znam. *

Definitivno treba da izađu sa tim napred jednom ako ni zbog čega ono radi provere. Za Kineze isto važi ali njih nigde nema.

Ne mora sve kroz Suec da prođe, većina trupa iz Irana je došla drugim morskim putevima.

Rusija i Turska bi da završe konflikt, međutim Rusiji će biti teško da se iz njega toliko brzo izvuče a Turska tek treba tektonske poteze i radove da obavi da bi isterala svoje interese i zamisli.

Treba sabrati koliko je za sve ove godine Izrael uništo ozbiljnih i vrednih ciljeva u Siriji a onda to uporediti sa tim recimo koliko je mogao.

offline
 • powSrb 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Mar 2015
 • Poruke: 8533

without surprise area reportedly bombed by Israel last night belongs to Scientific Research Complex (struck in Sept. 2017, partially rebuilt), hitting administrative section & its "Vanguard Camp".
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.085132&am.....5&m=bh
Јевреји бомбардовали, Сиријци поправили, Јевреји поново бомбардовали. Сиријци ће вероватно поново да поправе. 15ак километара од С400.
Citat:strikes hit Maysaf Scientific Research Centre, the whole site has not been imaged since the strike, but at least 5 warehouses have been destroyed.
Значи ово су они већ гађали прошле године ваљда, па су Сиријци све поправили, сада поново.2


http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.719005&am.....15&m=w
Citat: second site was bombed last night by Israel in W. outskirts of Homs-city. Apparently, a launcher for heavy rockets was destroyed in this strike (1). Fragments of missiles also found on border w/ Lebanonhttps://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1117401917062287360
Citat: 1st satellite imagery confirms #Israel destroyed 2 nights ago a new warehouse built few km W. of #Homs-city where a heavy rocket launcher was destroyed


http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.085009&am.....17&m=w
Citat: 3rd site bombed by #Israel on 12th April. A suspected missile factory built between 2014 & 2016 was razed in N. outskirts of #Masyaf (W. #Hama). Most buildings destroyed incl. main hangar (60 x 25m).

offline
 • liman 
 • Ugledni građanin
 • Pridružio: 27 Okt 2018
 • Poruke: 319

Oluj2.1 ::

Rusija i Turska bi da završe konflikt, međutim Rusiji će biti teško da se iz njega toliko brzo izvuče a Turska tek treba tektonske poteze i radove da obavi da bi isterala svoje interese i zamisli.


Izbori u Turskoj u kojima je Erdogan "relativno" loše prošao dodatno će otežati put do konačnog rešenja jer Turska mora dobiti nešto opipljivo da Erdogan ne bi doživeo kolaps rejtinga. Tamo je bašar predstavljen kao dno dna i svaki kompromis sa njim Erdo će žestoko platiti svojim rejtingom. Šta to Turska može dobiti kojoj je glavni motiv bio da sruši bašara meni trenutno ne pada na pamet, a sa druge strane bilo bi previše očekivati da će Rusi pristati na tako nešto. Jedino da im se dozvoli da razvale Kurde ali to teško da će zapad dozvoliti a ne verujem ni da je Rusima i bašaru u interesu da se zameraju Kurdima kada do sada nije bilo težih sukoba između njih.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 496 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 7 sakrivenih i 439 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1540 - dana 15 Jul 2016 19:19

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, A.R.Chafee.Jr., AMCXXL, amstel, Atomski čoban, Botovac, BSD, crnitrn, danilopu, djordje92sm, dozorni, dragoljub11987, dragon986, duskovuk63, Filodendron, Georgius, gzoki, Hektor, ivance95, kalens021, kolateralnasteta, Kubovac, Lep1na, MarKhan, Marko Marković, MidnighT_AlieN, Mikulino3, Milan Miscevic, milank1, milimoj, Mirage 2000N, Mr. Majevica, nizam, novator, Panonian, plavii, riva, RJ, sakota79, slonic_tonic, stokanovicm, su27, Taso, theNedjeljko, vasa.93, vathra, virked, vlad4, zexoni, zgoljo