Rat u Siriji, 2019. godina

120

Rat u Siriji, 2019. godina

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 21057

Konvoj američke vojske napustio Ain Isu i zaputio se ka Iraku
A large US military convoy reportedly left the Syrian town of Ayn Issa in the northern countryside of Al-Raqqa on Friday.
https://www.almasdarnews.com/article/large-us-mili.....-for-iraq/Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

+ AR. Chafee

Citat:Syrian Zilzal rocket launcher was destroyed in the recent Israeli attack.
The launcher was hit in Umm Hartin in northern Hama, in Msyaf three main buildings were hit, including a collage, nearby civilian buildings were effected by the blash which led to the injures there.offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 1472

Napisano: 13 Apr 2019 19:44

Imamo tri snimak za dva događaja, jedan je proletanje nad Libanonom to je manje više nevažno ali je bitno pratiti vremena snimaka.
Drugo znamo da nije bio jedan napad nego na dva cilja ali se po snimcima vidi da je jedna cilj napadnut i to dosta kasnije i sa više projektila možda i drugih projektila. Nad tim masovnje napadnautim ciljem PVO je skinula nekoliko ako ne i sve iz gornje sfere projektile a jedan je izgleda imao kvar ili je naleteo na GPS ometanje na nezgodnom mestu mada malo verovatno i to je onaj koji se srušio i to je običan glajder GPS-INS.
Severniji cilj je verovatno gađan samo jednim ili eventualno sa dva u red projektilom sa dvosmernim linkom to je onaj od 75 km dometa GBU-39 sa IR homingom. On je udario verovatno u lansirnu rampu Zezala jer tu je fabrika koja radi komponente za rakete zemlja zemlja mada je pitanje šta sada radi uopšte ali ...
Taj severni deo je odradila para onaj kroz dolinu između Libanona i Antilibanona je bio lanser i pustio je iz kabriranja pa zaokrenuo na more a onaj drugi je bi vodilac i on je *visio* lagano napred na hrbatom da bi bio teško ekstrakovan i da posle može odmah da spusti u senku.
Napad južnije izvela je druga grupa aviona.
Tu sad ima jedan snimak koji me je zaintereseovao jer mislim da prikazuje da je lansiran RAMPAGE (el on operativan?)i mislim da je on(i) prošao a da su obični glajderi oboreni. Dakle taj drugi napad je izvelo takođe više aviona rekao bih 3.
Savršeno odrađen napad u skaldu sa datom situacijom i veoma vešto na vrlo ograničen i ne baš previše vredne ciljeve, vreme i događaji su ih učinili da sada i više nisu vredni toliko.

Sve u svemu ništa novo osim što se sada Izraelci opasno poigravaju sa ruskim strpljenjem ovim napadom ga nisu još ugrozili ali nije baš zdravo ovoliko čačkati. Definitivno nije.

Dopuna: 13 Apr 2019 19:48

Ako neko ima drugačije viđenje ovih snimaka samo neka izvoli budite kolegijalni kad već visimo ovde bar da budemo na nivou što bi reko rahmetli Gidra.

online
 • Toni  Male
 • SuperModerator
 • How bad do you want it
 • Pridružio: 18 Jun 2008
 • Poruke: 23089
 • Gde živiš: Petrovgrad

Rock(Rampage) nije bio operativan kad je prvi put prikazan uzivo u februaru, e sad... Jedan F-16I je sertifikovan da ga nosi.

Citat:“We have completed full-scale development and testing – including airborne and homing – but we have not yet completed the qualification of the missile,” Rafael’s Weiss also told Jane’s. “This will be the final part of the development process, which will be completed according to our customer requirements.”

https://www.thedrive.com/the-war-zone/26582/israel.....ng-missile

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

Oluj2.1 ::Napisano: 13 Apr 2019 19:44
Sve u svemu ništa novo osim što se sada Izraelci opasno poigravaju sa ruskim strpljenjem ovim napadom ga nisu još ugrozili ali nije baš zdravo ovoliko čačkati. Definitivno nije.


Kako se to poigravaju? Bibi više vremena provodi u Moskvi nego u Izraelu, ovakve akcije očigledno imaju ruski/Putinov amin, inače ih ne bi bilo.

https://mobile.twitter.com/Syrian_MC/status/1117119869869281285/photo/1

Očigledno je S-300 sirijski ali samo na papiru.

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

Intezivni vazdušni udari RuAF na pozicije terorista u Idlibu.

https://mobile.twitter.com/Syrian_MC/status/1117164043129716738

Citat:Heavy #Russia/n air strikes on the terrorists positions all over #Idlib province and North #Hama CS

https://mobile.twitter.com/MIG29_/status/1117167306457657347

Citat:Breaking : Russian jets launch massive wave of airstrikes in northern Syria (video)

offline
 • 187 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 02 Feb 2017
 • Poruke: 682

Poslusajte sta govore zarobljene zene isil-ovaca ,nevjerovatno koliko je mrznje u njima pritom vecina nisu iz Sirije i pored toga sto su u zarobljenistvu one i dalje brane idealogiju radikalnog pokreta ISISL pa cak i prijete .

Ove zene su velika prijetnja i treba da im se sudi ,nikakva pomilovanja za ovakve.
https://twitter.com/i/status/1116555532985233410

Ovdje bi rusi preko UN a mogli barem da pokusaju pokrenuti nesto,neko izvlacenje te djece ili sudjenje roditeljima da bi se djeca legalno odvojila od ovakvih roditelja (majki) i da se izbjegne dalja radikalizacije te djece ali kao i sve velike igrace ni ruse ne tingira ovo stanje previse .

Od svega vidjenog od 2 svjetskog rata do danas nije bilo gnusnijih zlocina ni u jednom kofliktu /ratnoj zoni kao sto je to bilo i nastavlja se u Siriji .

offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 1472

Moždai treba da na kraju taj S-300 bude sirijski ali on služi samo jednoj svrsi kao i sva ostala silesija malog ali raznovrsnog kontigenta ruskog PVO i VS u Siriji:
- da obezbedi slobodno funkcionisanje Sirijskih luka (a potreban uslov je čvrsto držanje pokrajine Latakije opet zahvaljući pre svega Rusima)
- da pruži sigurnu osnovicu za delovanje ruskih vazdušnih snaga pri podršci kopnenim snagama po celoj teritoriji Sirije osim preko Eufrata što je bio najvažniji faktor za presudne operacije u lomljenju snage i Al kaide i Daeša i pre svega oslobađanje najvećeg dela države.
- da pruži sigurnu osnovicu obalskoj odbrani i ruskim ratnim brodovima u cilju ispunjenja gore navedenog prvog zadataka koji najvažniji faktor u opstanku Sirije sve vreme.
Da sutra Rusi odu ovo sadašnje -peglanje iz Izraela el bi bilo 1 ii 2% onoga što bi oni učinili ili 10% ? I ko bi sprečio Izrael ?
Je li Izrael gavna snaga i moć koja je gurnula Siriju u ovu situaciju ? Nije da je nevin istina.
El Izrael ne može da napadne iransko snabdevanje koje dolazi preko mora ?
El neko stvarno očekuje da Rusija napadne Izrael, uništi ga i onda šta i Jordan i Arabiju i Meku i Medinu i Jemen ? El to realno i za čije babe zdravlje ?
El Izrael svojim dejstvom sprečio bilo koju odsudnu bitku u oslobađanu Sirije ?
E pa bajo te probleme kalifata ćete morati sami da rešite, vreme je prošlo više od 1000 godina mi i katolici se raskrstili ima tome već mnogo vekova red je na vas.
A već sam rekao jednom ako već žele da se ponašaju na terenu onako kako se ponašaju, Iranci sada kada već imaju i mogućnosti treba da isprobaju svoja mnoga dostignuća u oblasti PVO čak sam siguran da bi bili pripomognuti u ozbiljnoj meri i odgovarajućim lovcima u nekoj varijanti ali naravno treba nešto za tako i kod sebe da promene, na primer zajebanciju napada na Izrael da ne bi bilo umesto Damaska pečurka zbog iranske akcije a sasvim sam sigruran da će za takve Rusi biti krivi zbog toga. Srećom pa je Asad na visini zadatka ali nije mu lako čak ni po samo ovom pitanju ...

Naravno da Bibi trčii svaki čas u Moskvu, Izrael je pod 10-strikim po broju i verovatno 100-kim po snazi nišanom nukelarnih snaga Rusije. Čak i sa kalsičnim glavama jedino rizik je od Rusije da ih poroka po aerodromima i rafinerijama klasičnim projektilima i to sa velikih distanci.

A Rusija treba da postavi kišobran da bi ispod njega Iranci radili šta hoće. El vi to ozbiljno ?

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2018
 • Poruke: 809

Oluj2.1 ::
- da obezbedi slobodno funkcionisanje Sirijskih luka (a potreban uslov je čvrsto držanje pokrajine Latakije opet zahvaljući pre svega Rusima)
- da pruži sigurnu osnovicu za delovanje ruskih vazdušnih snaga pri podršci kopnenim snagama po celoj teritoriji Sirije osim preko Eufrata što je bio najvažniji faktor za presudne operacije u lomljenju snage i Al kaide i Daeša i pre svega oslobađanje najvećeg dela države.
- da pruži sigurnu osnovicu obalskoj odbrani i ruskim ratnim brodovima u cilju ispunjenja gore navedenog prvog zadataka koji najvažniji faktor u opstanku Sirije sve vreme.


Hoćeš reći da je jedan "Sirijski" S-300 krucijalan za pružanje sigurnosti ruskim ratnim brodovima? Pružanje sigurnosti Sirijskim lukama mogu razumeti i slažem se s tobom. Druga povlaka nema veze sa Sirijskim S-300.

Oluj2.1 ::El Izrael ne može da napadne iransko snabdevanje koje dolazi preko mora ? El neko stvarno očekuje da Rusija napadne Izrael, uništi ga i onda šta i Jordan i Arabiju i Meku i Medinu i Jemen ? El to realno i za čije babe zdravlje ?

Može Izrael da napadne Iran gde god naravno, medjutim jedno je napadsti SAA i navodno tamo neke kvazi iranske ciljeve, a drugo Iranske brodove.

Ne znam ni ja.

[ quote="Oluj2.1"]El Izrael svojim dejstvom sprečio bilo koju odsudnu bitku u oslobađanu Sirije? E pa bajo te probleme kalifata ćete morati sami da rešite, vreme je prošlo više od 1000 godina mi i katolici se raskrstili ima tome već mnogo vekova red je na vas.
A već sam rekao jednom ako već žele da se ponašaju na terenu onako kako se ponašaju, Iranci sada kada već imaju i mogućnosti treba da isprobaju svoja mnoga dostignuća u oblasti PVO čak sam siguran da bi bili pripomognuti u ozbiljnoj meri i odgovarajućim lovcima u nekoj varijanti ali naravno treba nešto za tako i kod sebe da promene, na primer zajebanciju napada na Izrael da ne bi bilo umesto Damaska pečurka zbog iranske akcije a sasvim sam sigruran da će za takve Rusi biti krivi zbog toga. Srećom pa je Asad na visini zadatka ali nije mu lako čak ni po samo ovom pitanju ...[/quote]

Pola ovoga nema veze sa S-300... Za ostalo se slažem sa tobom.

Oluj2.1 ::Naravno da Bibi trčii svaki čas u Moskvu, Izrael je pod 10-strikim po broju i verovatno 100-kim po snazi nišanom nukelarnih snaga Rusije. Čak i sa kalsičnim glavama jedino rizik je od Rusije da ih poroka po aerodromima i rafinerijama klasičnim projektilima i to sa velikih distanci.

Ček jel ti to ozbiljno? Izrael nikada neće napasti teritoriju Rusije ili bilo kakve vojne ciljeve čak i ako krene treći sv. rat, tako da sigurno ne juri zbog toga.

Oluj2.1 ::A Rusija treba da postavi kišobran da bi ispod njega Iranci radili šta hoće. El vi to ozbiljno ?

Nikako, treba da lupi šakom o sto i da ne dozvoljava direktne napade IAF na Sirijske sisteme PVO, da im se ne smeje svako kada padne neki Pancir i da se ne širi stereotip o "arapskoj lenjosti". I da dozvole SIRIJSKOM S-300 ,koji su im doneli nakom obaranja Iljušina, da ga koriste kako umeju sami.

offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 1472

Možda i treba da na kraju taj S-300 bude sirijski ali on služi samo jednoj svrsi kao i sva ostala silesija malog ali raznovrsnog kontigenta ruskog PVO i VS u Siriji:
Smisao rečenice je u zajdnici sa onim bol-dovanim.
Kakva druga povlaka on je tu da sirijci ne bi obarali ruske avione i dronove a da on stalno radi na manje važnim ciljevima ili tekućim provokacijama a bilo ih je preko 100 do sada.
S-400 stoji za slučaj masovnog napada na Latakiju, sve ostalo morajuda obave ostali sistemi, čak je i Antej to morao da radi nekoliko puta, a kako sa sirijskim S-200, S-125 to više nije išlo morao je da se donese S-300, koji MORA biti u toj funkciji dakle ne izvan ruskog PVO Latakije, jbg. Anteja nije lako poraziti ni fizički ni podaviti ali ipak nije toliko jak, ovo je za njega jedna malo neprimerena borbena niša ali šta će kada mora, njemu je prmarni zadatk obaranje balističkog projetktila koji bi *odnekud* iskrsao.

*Može Izrael da napadne Iran gde god naravno, medjutim jedno je napadsti SAA i navodno tamo neke kvazi iranske ciljeve, a drugo Iranske brodove.*

A ko bi ga sprečio ili bolje rečeno KO ga sprečava ?

Izrael nikada neće napasti teritoriju Rusije ili bilo kakve vojne ciljeve čak i ako krene treći sv. rat, tako da sigurno ne juri zbog toga.

Sasvim sam siguran da bi mnogi u IAF bi vrlo rado napali ruske ciljeve u Siriji. A događaji u Ukrajini nemaju nikakve veze ni sa čim ovim jel da ? Sve je povezano.

Lupanje šakom u sto se uglavnom nije pokazalo uistoriji kao pametno intelektualno stanje.

S-300 su i doneli da bude tu gde je da NE BI OBORILI drugog Iljušina i zbog zadataka koje sam već naveo, da bi Trijumf i Antej mogli da stoje i rade svoje primarne ciljeve.

Koliko vidim Sirijskoj PVO uopšte ne ide loše obzirom na proitvnika(e).

Prerano da je dođe još neki usamljeni ili parni S-300 Izraelci bi ga pojeli.

01 Jan 2020 09:00 vathra Zaključavanje topica Razlog: Gotova 2019. godina  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 754 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 5 sakrivenih i 707 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., BlekMen, BORUTUS, Botovac, celeron, croato, Doca, doom83, galijot, Gerilac, goxin, GreenMan, Jimmy4, JOntra, Kubovac, lacko, ladro, MarKhan, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mgaji21, MilosKop, mrvica78, Mzee, nradukic, pavle_pzs, pedja63, renoje2, respekt, robertino, robytz, ruma, ssekir75, theNedjeljko, Toni, Vlada1389, Vlada78, Vzor50, White Knight, zlatkoa987