Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1016

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Једно од низа размишљања са становишта евентуалног епилога.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Ne može ovaj rat da potraje više godina kako se Amerikanci nadaju jer ga neće biti bez glavnog resursa, a to su nažalost životi Ukrajinaca.

Svi pričaju o nafti, gasu, uglju, o rubljama, evrima, o iscrpljivanju rezervi Rusije i slično, ali niko još nije spomenuo koliko ima dok se ne iscrpe ukrajinski životi koji ne rastu na drvetu...

Govorilo se i pre "Zapad će ratovati sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca" i izgleda da to nije bila šala...

Ratuju Ukrajinci svaka im čast, odolevaju, ali bliži se ta tačka održive žrtve, nakon koje će njihovi gubici od brojanja krenuti ka odbrojavanju... A to će se desiti mnogo pre nego što nečiji gasni rezervoari ili devizne rezerve presuše.

Toliko su se ti zapadnjaci pogubili u ekonomiji da su zaboravili da je ljudski život glavna valuta svake kalkulacije.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

fireworks ::+ tekst

namjerno poredis neuporedivo ili to radis svjesno kako god Kijev nije bio grad pripremljen za odbranu vec je to postao koliko toliko u narednih nekoliko dana..

ma našalio sam se malo, nemoj zamjeriti, ali baš je tu leglo.

U pravu si, ne može se usporediti. Ali ne može se usporediti ni to što je Kijev 7 puta veći grad od tadašnjeg Staljingrada, i što je tamo izginulo 450.000 švaba (+ još osovinaca bog te pita koliko) a nisu ga osvojili.

Pa nije ni Kijev baš nepripremljen, samo što su 2 mjeseca najavljivali napad i radili psihozu, dovoljno je.
Mislim 500 ljudi... nemoj zaebavat...

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2619
  • Gde živiš: Beograd

Ах, на теми ништа ново. Нисам улазио десетак дана, и даље оправдавање руског положаја који из дана у дан постаје све гори.

Искрено, Русија из овог рата више не може да изађе као победник у очима света макар некако успела војно да победи на крају, а и то је сада врло упитно. Војника ВСУ је сада врло вероватно и дупло више од Руса, јединице обе стране су истрошене и са добрим процентом изгубљене технике, али је то мање болно кад мораш да се браниш. И мање болно кад ниси наводно друга војна сила на свету.

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 292

sremac983 :: Украјинци су у огромном проблему, шта даље радити са трупама које су се ту тукле са Русима! Да ли да их пошаљу, тачније већи део њих у помоћ овима на југо-истоку или да их сотаве ту, јер ми не знамо шта је од руских јединица остало у белорусији и да они очас посла могу да поново крену на Кијеву. ....
Mi ne znamo, ali Ukrajinci jako dobro znaju, vec 100-nu puta je receno da u realnom vremenu dobijaju satelitske podatke od Nato. Verujem da se zna broj Ruskih vojnika u Belorusiji maltene u broj. Svakako da Rusi sad imaju mnogo vecu kontrolu neba nad Ukrajinom i da je transport jedinica Ukrajincima jako rizican, ali nije problem sa povlacenjem tih jedinica, problem je bilo samo slanje istih u Kijevski region. Vezivanje Ukrajinskih trupa se moglo ostvariti i samim drzanjem istog tog broja vojnika i tehnike u Belorusiji. Ako sad ne znaju sta da rade Ukri isto tako nisu mogli da znaju sta da rade ni na pocetku operacije. Po meni je severna strana fronta cist promasaj Rusije i povlacenje trupa je na neki nacin i priznanje same Rusije da je u pitanju bila neuspela ili nepotrebna radnja.

offline
  • Pridružio: 12 Mar 2022
  • Poruke: 47

Rabit ::fireworks
Ne druze,odlican scenario za sledeci Call of Duty serijal ! Posalji ovo mozda te ubace na doradu igrice koja ce biti hit ! Izbacis 40000 ljudi nad Kijevom ako pola njih stigne dotle ,drugo koliki resursi treba da prebacis te ljude ?! Trece ne znas sta te ceka dole osim sto se mesecima prica o napadu Rusa
a posebno desant tih razmera bi bio vidljiv !


Imaju resurse Rusi za ovo + blizina granice, imaju i oko 1000 mi8-ica i 17ki (pod uslovom da vecinu neopazeno dovuku postepeno u bjelorusiju) sto mogu se dovuci do Kijeva u brisucem letu, naravno da bi prije svega isle krstarece na radare i pvo pa kasnije transportni avioni, sve u svemu veoma slozena operacija ali rusi kao najjaca kopnena sila sto su vazili prije ovog rata bi trebali biti u mogucnosti da je izvedu

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

flash12 ::...Искрено, Русија из овог рата више не може да изађе као победник у очима света...

САД и сателити су само седми део света а не "свет".

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2021
  • Poruke: 43

fireworks
Druze ovo nije niko radio u istoriji ratovanja ! Ta gomila bi zacas bila vidjenja prvo od strane zapada zapazena ! Drugo da bi doslo do toga treba ogromna organizacija I priprema za tajndesant opet bi bila primecena ! Krenuti da bacas 40000 ljudo iznad Kijeva bi sve bilo samo ne organizovano akcija na tako veliki vise milionski grad !

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

flash 12 - Moze Rusija itekako da izadje kao pobjednik, samo da im prodje ovo na ekonomskoj sceni sto se radi u senci, Ako ruska Rublja zaista uspije da predje na zlatni standard odnosno ako im u buduce za naftu i gas musterije budu placali u zlatu a ne u Dolarima oni ce da odnesu monumentalnu pobijedu jer to znaci da vise niko nece da trguje u Dolarim i Evrima. Sto se Ukrajine tice rus je tu vec pobijedio, NATO i EU nikada vise nece krociti u Ukrajini i za sad mogu samo da se tijese propagandnim pobijedama.
Sto se blamaze tice tu su Ameri No.1 posle debakla u Afganistanu, a rus pobijedio za mjesec dana ili godinu ili dvije, nikakve veze nema, trajao je i Cecenski i drugi ratovi pa sta, kakve to veze ima. Bitno je da sto manje civila izgine i da posle toga ostane neka stabilna situacija.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19181

kokodakalo ::...Mi ne znamo, ali Ukrajinci jako dobro znaju, vec 100-nu puta je receno da u realnom vremenu dobijaju satelitske podatke od Nato.

Ne. Da znas kako ide sa fotkanjem sa satelita itd, ne bi ovo napisao. Isto vazi i za Ruse.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 497 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 493 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Penzula, sasa76, Shilok, zlaya011