Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1041

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1307

Neobično mi je u ovom povlačenju na sjeveru da Rusi nisu ostavili "buffer" zonu unutar Ukranije ,na granici. Čak su i Turci uletili u Siriju da zaštite svoje granice i eno ih tamo i dan danas. Rusi su skroz otišli i ostavili ukrima prostora koliko hoće da udaraju unutar teritorije RUsije.. Pa me zanima zašto je to tako? Izgleda da je zbilja politička odluka pošto iz vojnog aspekta meni osobno nema smisla. Osim ako im i nije u interesu da ukri više udare po ru teritoriji- nešto za domaću publiku

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Maj 2020
  • Poruke: 836

slonic_tonic ::svakako bi bilo zanimljivo čuti ovu izjavu do kraja, jer ovdje je prekinuta usred rečenice, a obično u takvim slučajevima ide neko "ali..."

Svakako je tragedija da je (do sada) morao stradati 1351 ruski vojnik i 3825 biti ranjen, za nešto što se moglo rešiti dogovorom Rusije i Ukrajine, da je potonja mogla da razmišlja samostalno, a ne da se ponaša kao vazal anglosaksonaca preko bare.

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2019
  • Poruke: 11

Ово заузимање аеродрома Русима дође као спортски риболов; упецају, пољубе и пусте. Како на Косову, ево и код Кијева.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Evo primjera dočeka ruskih trupa

https://t.me/intelslava/24617

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Jedna stvar nije meni jasna.

Najava povlačenja, tj. deeskalacije je usledila na pregovorima, a zatim se sprovela. I to mogu da razumem. To sam zapravo shvatio kao prvi konkretan naoredak u pregovorima.

Ali šta se onda dešava... Dešava se da u povlačenju Rusi trpe gubitke i dešava se Buča...

Dakle, prosto nema rezona da u najavljenom povlačenju nisu podvučene jasne crte, tj. dogovor da se deeskalacija obavi bez udara po snagama koje se povlače.

Buču da ne spominjem. Jer ono šta je predato "dobrom voljom" je iskorišteno na najgnusniji način.

Mislim da se u međuvremenu debelo i prljavo izmanipulisalo tom situacijom na relaciji pregovori-povlačenje, i da je prvi konkretniji znak ka razrešenju naišao na uplitanje spoljnih faktora kakvo Rusi nisu očekivali možda.

Što ako je tako, postavlja ozbiljno pitanje ko je ko i ko je čiji od tih Ukrajinaca koji bi trebalo da vode situaciju...

Onog jednog svog pregovarača su ubili, Kuleba koji javno nudi živote Ukrajinaca za oružje, pregovori koji su izgleda izgubili momentum...

Mislim znao sam da se Ukrajina ne pita, ali meni deluje da celi taj njen vojni, politički i diplomatski establišment skroz lišen kohezije i veze jednih sa drugim.

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

Čudi me da se do sada nije komentarisala najbitnija stvar oko ove operacije...

Da li se koriste amfibijske sposobnosti oklopnih vozila? Very Happy

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Stevio

Nisu se povukli zbog pregovora, kakvi crni pregovori...
Povukli su se iz Kijevske, Černigovske i Sumske oblasti jer je taj početni plan očigledno bio preambiciozan i linija fronta predugačka, želeli su da te snage pregrupišu i pošalju na JUGO-ISTOK. Što je zapravo suštinski ratni prioritet.

A pregovori očigledno i jednoj i drugoj strani služe kao paravan... Jer Rusi još uvek nisu zauzeli teritorije koje su početno planirali (neki minimum bi bio ostatak DONBASA), a Ukri se nadaju isporukama zapadnog oružja, i dužem ratu u koji žele da uvuku i ZAPAD. Zato su pregovori do sada bili neiskreni.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

Da dam malo teme za razmisljanje.......

Zasto Rusi nisu srusili ni jedan most preko Dnjepra....? Nama je nato preko Dunava srusio skoro sve a rusili su i na mnogo manjim rekama.....

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Stevio ::Jedna stvar nije meni jasna.

Najava povlačenja, tj. deeskalacije je usledila na pregovorima, a zatim se sprovela. I to mogu da razumem. To sam zapravo shvatio kao prvi konkretan naoredak u pregovorima.

Ali šta se onda dešava... Dešava se da u povlačenju Rusi trpe gubitke i dešava se Buča...



Deeskalacija je uslijedila nakon pregovora. Ne na pregovorima. Kao unilateralan potez Putina. Nije dogovorena sa Ukrajinom.

Ne znam otkud ovo o trpljenju gubitaka u povlacenju? Peskov nije to rekao. Potvrdio je da imaju znacajne gubitke u replici kad mu je voditelj rekao "kako nije rat, a vi ste izgubili hiljade vojnika"? Peskov je na pocetku odbio da je u pitanju rat i reko da se radi o specijalnoj operaciji.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

Denaya ::Da dam malo teme za razmisljanje.......

Zasto Rusi nisu srusili ni jedan most preko Dnjepra....? Nama je nato preko Dunava srusio skoro sve a rusili su i na mnogo manjim rekama.....



Kad bude povlačenje sve če srušit ukrajinci.

Očekivao sam da če Mariopol pasti do danas najkasnije. Izterali su ukre skoro sve iz stambenih područja, tako da ne znam šta čekaju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 899 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 3 sakrivenih i 870 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bokisha253, croato, Dimitrise93, dule10savic, ginjica, Lieutenant, madza, Misha V, mnn2, Mr. Majevica, mrav pesadinac, nedeljkovici, nenad81, Panter, pein, raptorsi, repac, S2M, Smiljke, Srki94, Srle993, stalja, Trpe Grozni, Tvrtko I, wolf431, zziko