Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1062

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

A.R.Chafee.Jr. ::... bombardovali Moskvu jer snabdevala Vijetnma Dvinama. Nisi čuo za to?

Vietnam ??? Kad je bilo to, pre koliko vekova? I ne govorim o supersili nego o kepecima i pacovima koji se utrkuju ko će više da se uvuče gospodarima u analni otvor i ohrabreni njegovom lažnom moći laju na ozbiljnu silu koja sve to notira i pamti i NEĆE zaboraviti...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 260

Jovan Nenad

Ма јасно да то иживљавање неће да промени стање на терену, то је знак немоћи да било шта учине позитивно у борби, а то нисам видео са супротне стране не рачунам певање типа ахмат сила или слава русији. Азовци углавном не стигну да буду заробљени.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

@RobihHood12

Mislim da se svi ovde slažemo da nakon svega što se izdešavalo, nakon ruskih gubitaka u ljudstvu i tehnici, sankcijama i do sada neviđenom progonu koji trpe širom sveta Rusija mora da ostvari odlučnu pobedu. Jasno je da zapad zemlje neće dirati, ali Ukrajinska vojska i ekonomija moraju biti takvi da im više ne padne na pamet da se zakašlju u pravcu Rusije. Zvuči surovo, ali tako je gledano sa tačke politike i rata.
Što nas opet vodi na sam početak sukoba. Nema više sumnje da je omašena procena. Da li su zakazale službe, komanda, Putinovi savetnici ne znamo. U rat se krenulo da nedovoljnom silom.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

Simon simonović ::Idealan scenario sa Amerikance..
Poljaci, Česi, Slovaci, Rumuni, Bugari i ostali koji u posedu imaju Rusko / Sovjetsko oružje da ga se ratosiljaju i pošalju Ukrajini, a onda će fino Američka industrija sve to da popuni.

To je gomila T-72, samo Poljaci imaju jedno 500 komada, plus svi ostali, pa onda oklopna vozila, S 300, i ostali Sovjetski pvo sistemi,.... Ima toga dosta što mogu da pošalju, ako hoće, a očigledno da hoće.



realno gledajuci, koji ce im?

to su sovjetski sistemi, a oni su u NATO.
nakon ovoga rata, sankcija i svega ostalog, pa cak i da ni rec ne kazu protiv rusije, ne bi im rusi ni sraf dali ako im zafali tokom odrzavanja istih.

dalje, ti sovjetski sistemi koji su ostali po europi su vec dobrano zastareli.

sve ove drzave bi ih pre ili kasnije sigurno zamenili. tako da, dal se ratosiljaju stare tehnike sad, ili za par godina isto im je.

ne mora americka industrija da dopuni, mogu i europske skalamerije da uzmu, recimo umesto starih t72 nove leoparde i sl.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1589

Ne gadjaju oni svaki dan skladista nafte i magacine da bi odustali i potpisali mirovni dogovor. Slazem se sa misljenjem kolega koji kazu da.im se sada ne zuri, presli su na drugu koncepciju vodjenja operacije i sada natenane krckaju.
Elem, luka u Marijupolju je pred padom, pojavili su se snimci vec.

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Gargamel83 ::@Srle993 ma kakav napredak, cak ih su i Sumi valjda izgubili. Za sada se ova operacija vise moze definisati kao fijasko nego neki usleh.
Srle993 ::Tu su namerno izasli, kao i u Kijevu, ne znam da li ce Harkov osvajati ili ga samo drze pod "tenzijom" da se nebi prelio odredjen broj vojnika Ukr na Donbas.

Kako su krenuli bojim se da će namjerno izaći i iz Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://twitter.com/i/status/1512449397111640068

https://pbs.twimg.com/media/FP1OBgqXIAEe-NR?format=jpg&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/FP1OF1uWUAENJD8?format=jpg&name=360x360

Heroji zauzeli Luku, prvi snimci. Mariopol.

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

Očito se Buča-balon vrlo brzo ispuhao pa se brže-bolje išlo s novim napadom pod lažnom zastavom. Samo im ispade previše nesmotreno pa im se zalomilo da su napali s oružjem koje Rusija nema i još k tome riječ je o istom s kojim je napadnut Donjeck prije mjesec dana.
Zgražat će se javnost par dana i onda ide na redu novi napad. Predmnijevam nekakva "tvornica kemijskih proizvoda" u Harkovu. Poginuli će nažalost ostati samo statistika....

Ali...ima još nešto što bi značilo još goru eskalaciju.
Jutros sam čitao jedan tvit da je na uočen Eurofighter koji se skriva iza zrakoplova tvrtke Air Serbia. S obzirom o kakvim se psihopatima u odijelima radi, ne bi me iznenadilo da izazivaju rusku PZO da obori civilni avion. Bilo bi još gore ako bi to zaista bio zrakoplov srpske firme jer bi izazvalo kod vas goleme posljedice.

offline
  • Pridružio: 30 Sep 2009
  • Poruke: 206

aleksandarbl ::@Stevio
Брате ја сам пјешадинац, мени не буде добро кад гледам вишецјевне бацаче ракета... 😂😂😂😂


Evo i ja sam pjesadinac, padale mi raznorazne naprave oko glave a najvise se bojim nagaznih mina, vise nego zmija ...

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

draganca ::Jovan Nenad

Ма јасно да то иживљавање неће да промени стање на терену, то је знак немоћи да било шта учине позитивно у борби, а то нисам видео са супротне стране не рачунам певање типа ахмат сила или слава русији. Азовци углавном не стигну да буду заробљени.



Nema sumnje da će jednom na dnevni red doći i predmet ratnih zločina i kršenja zakona običaja rata. Mislim da je čak i najavljeno formiranje takvog tribunala. Kao što nema sumnje da će Rusija umeti da se obračuna sa počiniocima tih nedela. Na kraju "vae victis" svuda ima isto značenje.
No, trenutno, ima daleko bitnijih stvari. Marijupulj, Donbas...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1315 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 13 sakrivenih i 1265 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, A.R.Chafee.Jr., bankulen, bobomicek, bojank, cenejac111, CikaKURE, debeli, dika69, doktor123, draganl, dushan, elenemste, flash12, FOX, hologram, HrcAk47, jackreacher011011, janbo, Karla, ladro, laurusri, loon123, mercedesamg, Metanoja, milutin134, Mixelotti, ozzy, radoznao, ruma, Srle993, stagezin, stegonosa, TheBeastOfMG, Webb, Zoca, šumar bk2