Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1074

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Свака кризна ситуација, а поготово рат је кадровско "сито и решето", посебно за војску. Евентуално именовање Александра Дворникова за команданта операција би била потврда спроведене диференцијације и потпуне кадровске консолидације у руској војсци. Он у војсци, Глазјев у економији и воила.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8473
  • Gde živiš: pecina stroga

Borci DNR izvlace tijela poginulih saboraca u Mariupolju. Postavljam ovdje jer mi se cini da se na temi pomalo gubi iz vida koliko je ovo ozbiljan rat







offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Pazi sad ovo...

Bela kuća, tačnije Džen Psaki je organizovala prijem za 30-tak mladih TikTok influensera, od kojih se neki "bave" istorijom sa višemilionskim pratiocima, kako bi ih uputila u agendu sažimanja sadržaja o ratu, kako bi jelte što "kvalitetnije" taj sadržaj preko platforme bio distribuiran njihovoj publici.

A tu priču je objavio Khalil Greene, koji ima 19 godina i koji je poznat kao istoričar Generacije Z, pa je on obelodanio plan Bele kuće da mlađane influensere od svega 18-19 godina upute u narativ koji bi trebalo preko TikToka da prošire svetom.

Čoveče... Dobra stara vremena su bila ona u kojima je svaki holivudski ratni film imao Ruse za antagoniste.

Posle Ramba 3 američka anti-ruska proaganda je baš izgubila kvalitet.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6288

I polako navlače naoružanje na granice.To već rade duuuuuugoooooo.Tehnike su dosta navukli.Pješadija ide brzo.
⚡️Самоходные гаубицы 155-мм Zuzana словацкой армии переправляется в Латвию к границам с Беларусью и Россией.
https://t.me/boris_rozhin/40964
⚡Самоходне хаубице 155 мм Зузана Словачке војске транспортују се у Летонију до граница са Белорусијом и Русијом.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1584

S2M ::rkekoke ::
Dnevna doza Kadirovaca
https://t.me/RKadyrov_95/1829

Ukrajinci uzvratili pa je bilo ala, ala... Mr. Green


Kako i nece, kada je protivnik blize od 100 metara i uzvraca vatrom, balisticki pucnji se bukvalno stapaju sa zvucima ispaljenja iz puske.
Na svu srecu svih ucesnika u perepucavanju/napucavanju (raspravljanju),proslo je bez zrtava jer se isti ponasaju se kao dva alkoholicara, jedan mase RPG-om i bez nisanjenja puca ko zna gdje (ne cuje se detonacija rakete ), onaj drugi (sa protivnicke strane), nije cak ni osmotrio a poceo da sora kao poslije pola gajbe piva. GUZ - Glavom U Zid

Nikada mi nije bilo jasno zbog cega vojnici, koji su prosli obuku, (izuzimam naoruzanu seljanu) imaju potrebu da saspu cijeli okvir u rafalu na nesto sto jedva i da vide ako uopste vide?? GUZ - Glavom U Zid
Cuvaju strah? GUZ - Glavom U Zid

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8473
  • Gde živiš: pecina stroga

Zarobljeni ukrajinski vojnik priznaje da je ubio civila u Mariupolju i vodi istrazne organe do mjesta gdje je bacio tijelo u jamu

https://vk.com/video-40316705_456343793?list=9173196fb889f33173

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

Analiza situacije u Ukrajini prije sukoba (autor je švicarski obavještajac):
https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/
Navode da je stranih plaćenika u Ukrajini bilo preko 100000!?
Citat:Google translate:
Ukrajinska vojska tada je bila u žalosnom stanju. U listopadu 2018., nakon četiri godine rata, glavni ukrajinski vojni tužitelj, Anatolij Matios, izjavio je da je Ukrajina izgubila 2.700 ljudi u Donbasu: 891 od bolesti, 318 od prometnih nesreća, 177 od drugih nesreća, 175 od trovanja (alkohol, droge), 172 zbog neopreznog rukovanja oružjem, 101 zbog kršenja sigurnosnih propisa, 228 od ubojstava i 615 od samoubojstava.

Dapače, vojska je potkopana korupcijom svojih kadrova i više nije uživala potporu stanovništva. Prema izvješću britanskog ministarstva unutarnjih poslova , u opozivu pričuvnika u ožujku/travnju 2014. 70 posto nije se pojavilo na prvoj sjednici, 80 posto na drugoj, 90 posto na trećoj i 95 posto na četvrtoj. U listopadu/studenom 2017. 70% ročnika nije se pojavilo u kampanji opoziva "Jesen 2017.". To ne računajući samoubojstva i dezerterstva (često u ruke autonomaša), koja su dosegla i do 30 posto radne snage na području ATO-a. Mladi Ukrajinci odbili su ići i boriti se u Donbasu i radije su odlazili u emigraciju, što također objašnjava, barem djelomično, demografski deficit zemlje.

Ukrajinsko ministarstvo obrane tada se obratilo NATO-u kako bi pomoglo svojim oružanim snagama učiniti "privlačnijim". Budući da sam već radio na sličnim projektima u okviru Ujedinjenih naroda, NATO me je zamolio da sudjelujem u programu vraćanja imidža ukrajinskih oružanih snaga. Ali ovo je dugotrajan proces i Ukrajinci su htjeli brzo krenuti.

Dakle, kako bi nadoknadila nedostatak vojnika, ukrajinska vlada je pribjegla paravojnim milicijama. Oni su u biti sastavljeni od stranih plaćenika, često ekstremno desnih militanata. Oni su 2020. činili oko 40 posto ukrajinskih snaga i brojali su oko 102.000 ljudi, navodi Reuters . Naoružavali su ih, financirali i obučavali SAD, Velika Britanija, Kanada i Francuska. Bilo je više od 19 nacionalnosti - uključujući Švicarce.

U članku piše i da su 2 pregovarača ubijena (znao sam samo za jednog) !!!
Citat:U Ukrajini su, uz blagoslov zapadnih zemalja, eliminirani oni koji su za pregovore. Riječ je o slučaju Denisa Kirejeva, jednog od ukrajinskih pregovarača, kojeg je 5. ožujka ubila ukrajinska tajna služba (SBU) jer je bio previše naklonjen Rusiji i smatran je izdajnikom. Ista je sudbina zadesila i Dmitrija Demjanenka, bivšeg zamjenika načelnika SBU-ove glavne uprave za Kijev i njegovu regiju, koji je ubijen 10. ožujka jer je bio previše naklonjen sporazumu s Rusijom — ustrijelila ga je milicija Mirotvorets (“Mirotvorac”). . Ova milicija povezana je s web-stranicom Mirotvorets, koja navodi“neprijatelji Ukrajine”, sa svojim osobnim podacima, adresama i telefonskim brojevima, kako bi ih se moglo maltretirati ili čak eliminirati; praksa koja je kažnjiva u mnogim zemljama, ali ne i u Ukrajini. UN i neke europske zemlje zahtijevale su zatvaranje ove stranice - Rada je odbila.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

upitnik ::
Што се мене тиче мислим исто као и први дан, уверен сам у потпуну руску победу над актуелним режимом у Кијеву, НАТО и УСА истим интензитетом.



Takođe!

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

A zbog cega se menja k-dant operacije ako operacija ide bas po planu?

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Voja1978
А ко каже да се мења? Ко је садашњи командант?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1280 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 1225 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bojank, Brana01, cavatina, celik, cenejac111, crnitrn, darkangel, Denaya, djboj, Djokislav, draganca, gomago, goxin, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, Ilija Cvorovic, Klecaviks, kokodakalo, Krvava Devetka, kunktator, ljubacv, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, milutin134, mnn2, oganj123, opt1, panzerwaffe, rasok, royst33, ruma, ruso, S1Mk3, Shinobi, Sićko, SR-3m, stankolich, vathra, VJ, Vlad000, zeo