Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1076

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

E ovi Hrvatski i Zapadni mediji kako prenose ratna dešavanja je smejurija teška...
Pazi naslov :
"Ukrajina ipak ubrzanim koracima prema EU ?
Rusi ostavljaju puno oružja, gube volju..."
https://m.vecernji.hr/vijesti/mjestani-buce-traze-.....na-1577207

Kaže Rusima je ostalo 100 bataljona... Tvrde Zapadne izvori. A isti ti izvori su tvrdili pre 3 dana da su od početnih 170 izgubili 29. Što znači da im je ostalo 141. Gde se zagubi još 41 bataljon za ta tri 3 dana ?
https://m.vecernji.hr/vijesti/putinu-je-prekipjelo.....ak-1577468

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32525

Moja greška nije PRO A nego RPO A, Petre ovo je plamenobacač šljaka malo drugačije od obične kumulativne stoga je efekat na vozilu drugačiji evo ti snimak sa vežbe videćeš isit onaj beli dim kao kod pogođenog BMP-a.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 102

+ citat

Аутор текста је "чувар капије" (гејткипер) и анти руски пропагандиста.
Свој текст почиње са објашњењем читаоцима "шта је довело до рата" и "шта су узроци сукоба" (Let’s try to examine the roots of the conflict) И онда објашњава да је у позадини свега одлука Украјине да у својој земљи има свој језик као званични језик.
А онда је "рашан спикинг мајнорити" направио балван револуцију захтевајући да у Украјини званичан језик буде (и) језик суседне империјалне силе.

Citat:In fact, these Republics were not seeking to separate from Ukraine, but to have a status of autonomy, guaranteeing them the use of the Russian language as an official language.
This decision caused a storm in the Russian-speaking population



У такозваном Коштуничином Уставу је прописано да је у Србији службени језик српски језик чиме је укинуто оних пет службених језика из претходних комунистичких устава.
Аналогно ситуацији у Украјини, Мађари су могли да се побуне због укидања мађарског као службеног језика и Мађарска је могла да због тога нападне Србију.
Које срање.

Текст који си цитирао је антируска пропаганда.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

Pretpostavljam da je vozilo pogođeno a da su vojnici u blizini stradali od unutarnih povreda? U svakom slučaju Shmel je strašan...

@Simon, samo nemoj o hr medijima i forumima.. Strašno nešto. Na forumima javno pozivaju i odobravaju egzekucije ruskih zarobljenika, šta reći...

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3500

Vajezatha ::
У такозваном Коштуничином Уставу је прописано да је у Србији службени језик српски језик чиме је укинуто оних пет службених језика из претходних комунистичких устава.
Аналогно ситуацији у Украјини, Мађари су могли да се побуне због укидања мађарског као службеног језика и Мађарска је могла да због тога нападне Србију.
Које срање.

Текст који си цитирао је антируска пропаганда.

Није тема али чисто да исправим.

Помешао си са АПВ где је било а и сада је 6 језика у службеној употреби.

Устав Републике Србија из 1990.

Član 8.
U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi srpskohrvatski jezik i ćiriličko pismo, a latiničko pismo je u
službenoj upotrebi na način utvrđen zakonom.
Na područjima Republike Srbije gde žive narodnosti u službenoj upotrebi su istovremeno i njihovi jezici i pisma, na način utvrđen zakonom.

https://www.mycity.rs/must-login.png

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2522
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

pein ::

Zarobljeni nacista




По изгледу овог заробљеника, понестаје им хране?

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

Napisano: 09 Apr 2022 0:28

Тренутно иде ноћни програм на Россия-24, емисија "Международное обозрение" коју води Лукјанов. И малопре је ишао један блок подсећања на медијске манипулације у ратовима у екс-Југославији, показивали су Рачак и Вокера, после тога и Сребреницу.

Dopuna: 09 Apr 2022 0:30

amstel ::По изгледу овог заробљеника, понестаје им хране?
Не знам за храну, али бих по изгледу рекао пре да им не недостаје јачих опојних средстава...

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7958
  • Gde živiš: Zagreb

pein ::

Zarobljeni nacista



Polikarpov?
auuu.... bruka i sramota

offline
  • Pridružio: 01 Apr 2022
  • Poruke: 42

Jesu li to stvarno Rusi slali vojnike da kopaju rovove u Cernobilju? I to bez zastitnog odela? Dal je moguce da su to uradili? Eto tesko mi poverovati da je neka budala to naredila, ali to ako je istina, taj koji je to naredio treba da umre u 10x gorim mukama pd toh vojnika. JBT koji retardi, pa to ni dete iz 8 razreda osnovne skole ne ni uradilo. Zao mi je tih momaka kao da ih licno znam.

online
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Nažalost, iz dana u dan sve manje vjerujem u bitku svih bitaka na istoku.

Očigledno je gotovo sa brzinom napredovanja kakav je bio prvih deset dana intervencije. Od tog dana imamo gotovo pozicijsko ratovanje, lagano napredovanje Rusije na istoku, ali i velika povlačenja na sjeveru, na sjeveroistoku te na jugozapadu (to su činjenice, a vi samo nastavite o tom da je to planirani taktički, strategijski ili kakav god manevar).

Objektivno, imali smo situaciju kada se Zelenski snimao u studiju, kada nije smio nos promoliti iz nekakvog podruma, a sada imamo situaciju kada se rutinski šeta sa zapadnjacima po Kijevu.

Za Buču je poprilično jasno tko ju je montirao, ali je sada jasno koliko su i sami Rusi krivi što su dopustili da se ukr režim raskomoti i počne sa svime. Ako snage na sjeveru nisu mogle osvojiti Kijev, ipak su mogle kontrolirati mnogo toga iz one pozicije i kontrolirale su.

Ovo sa pristizanjem oružja od bilo koga nikako nije dobro. Večina nas je predvidjela da će krenuti od sitnog a završiti sa teškim oružjem.

Opet, siguran sam da se i to nebi dogodilo da su Rusi ostali na sjeveru (i dalje bi gledali NLAW i sitnariju ali sigurno ne i s-300, tenkove i sl.)

Priče da ovo nemože okrenuti rat su neozbiljne. Preokrenuli rat ili ne Ukrajinci su dobili nešto čime mogu ubiti nekoga, tako da ako netko misli da će se sve ovo uništiti na navozu grdno se vara. Recimo ovo sa samohodnim zuzanama je neugodno (vidimo kako je artiljerija uz bpl u ratu ubitačna sa obje strane). Dakle neće okrenuti rat, ali može da zaboli.

Ukrajina ima dubinu, ima još ljudi za rat, oružje će dolaziti tako da je američki plan da uvuku Ruse u dugotrajan rat sasvim realna opcija.

Bio sam ubijeđen da će do Dnjepra ovo biti gotovo rutina. Danas, ovako, na ovaj način i sa ovakvim protivnikom nema teorije.

Hoće li se nešto promijeniti, neznam. Pratim izvore obje strane, ruske ipak više. Razlika u vrsti informacija se promijenila. Od početnih uspjeha i pisanja o operaciji, svijetu, ruskom jakom stavu, došlo se do toga da cijeli dan čitam o slovačkom S-300, češkom T-72 i bmp-1, australskom oklopnjaku, američkom monopolu te pravdanju za Buču, a evo sada i za Kramatorsk.

U nogometu me uvijek nerviralo kada igrač dobije crveni karton (a igra za tim za kojeg navijam), a da pri tome nije ništa uradio (čitaj, nije polomio protivnika pa da ima razloga za karton). Tako je i sada, Rusija mora biti svjesna da je dobila i da bi dobila crveni karton (što je bilo očekivano od zapada: sankcije, dovoz oružja Ukrajini, Buča, opća rusofobija...), a da pri tom ništa nije uradila odnosno nekog polomila. Krajnje je vrijeme da to uradi.

Hoće li uskoro, nezna više nitko, a mene je sve više strah da neznaju ni oni sami....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1077 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 1023 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, antonije64, BlekMen, Bobrock1, bokisha253, BRATORIII, cenejac111, darkangel, doom83, dragoljub11987, drimer, FOX, Georgius, goxin, HogarStrashni, ILGromovnik, Insan, jackreacher011011, Karla, Kibice, kikisp, kokodakalo, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, Marko Marković, Mi lao shu, milenko crazy north, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, Nobunaga, NoOneEver Dreams, novator, ObelixSRB, operniki, Parker, rasok, Ripanjac, RJ, robertino, Rogan33, sasa87, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, suton, vladulns