Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1080

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Ima li gdje gruba,najgrublja procjena koliko je ljudstva Russia izgubila u kolonama poklopljenim artiljerijom ili u zasjedama, a koliko u direktnim borbama.Negdje sam pročitao da je makar na početku rata mali broj poginulih bio sa prostrelnim ranama od streljačkog naoružanja.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 130

Napisano: 09 Apr 2022 9:07

zlaya011 ::mgolub ::
To je izjavio Makron, potpuno proizvoljna izjava, kao kad ja komentarišem šta će sledeće preduzeti ova ili ona strana.

Izjavio Makron i preneo Sun pa ne znam kakvu vecu potvrdu neko moze traziti. Mozda bi bilo pouzdanije i ako bi to jos neko ispricao uz pivo ispred zadruge.
Takvim izvorima ne bi mogao ni Valerij Vasiljevic protivureciti. Wink


U rangu Marije Zaharove ili neozbiljnije?

Pa neće sigurno neki ruski dužnosnik izjavljivati u stilu: eto 9. se približava znate parada ovo-ono pa moramo nešto opipljivo da imamo u ovom ratu jer je taj datum od nemerljive simbolike za naš narod i pobjedi protiv nacista, a i sad smo u procesu denacifikacije itd.

Ovakve objave više služe za spoljašnji pritisak na Rusiju, a nije da nema neke utemeljenosti u analizi situacije. Pogotovo ako znamo da zapadnjaci znaju da provlače stvari kroz datumsku simboliku, a iskreno nisu tu ni Rusi drugačiji ni bilo koji drugi narod. Znamo recimo koliko nama znači 28. Jun i bilo šta da se dogodi tog dana. I u istoriji, Rimljani su imali martovske ide, pa se taj izraz sačuvao i do danas.

Ako Rusi 9. 5. naprave presjek situacije i kažu da imaju samo puštenu vodu na Krim i nekakvu kopnenu konekciju sa DNR, postavljaće se pitanja i među narodom a i među pojedinim u vlasti da li je vredelo ovoliko angažovanje i sve ovo što se dešava. To je jednostavno tako, i objava je na mjestu.

Dopuna: 09 Apr 2022 9:11

Simon simonović ::LJUDI, OĆETE PRESTATI VIŠE SA SLOVAČKIM S 300 !!!
OBJAVLJENO JE JEDNO 50 PUTA, KO DA SU IM POSLALI ATOMSKU BOMBU


Nećemo. Pratićemo slovački s300 svaki dan kao onu fantomsku kolonu pred Kijevom ili Čečene kako polaze iz Groznog, što su se isto tako pratili svaki dan.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Да ли је било ово?

"Руски војници спасли су украјинске пилоте оборених хеликоптера Ми-8 приликом покушаја евакуације челника екстремистичког батаљона „Азов“ из Маријупоља.

Како је претходно саопштило руско Министарство одбране, руска војска је 5. априла оборила два хеликоптера Ми-8 украјинске војске који су покушали да се пробију до града са стране мора у покушају да евакуишу вође „Азова“.

Посаду једног хеликоптера чинили су пилот Дмитриј Бурлаков и летач-стрелац Иван Гавриленко који су преживели захваљујући припадницима руске војске који су их пребацили у војну болницу у Маријупољу.

„Хвала им велико. Покупили су ме поред хеликоптера док сам лежао. Нису ми дали да умрем“, рекао је Бурлаков.

И Гавриленко се захвалио руским војницима што су му спасли живот."

Mackenzie

А шта ако по руском плану рат треба да се заврши за десет месеци? Да ли вам је пало на памет да су они проценили да циљеви не могу да се испуне за 10 дана, два месеца, шест месеци? Него да ће трајати дуже?

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Датуми су небитни,рачунајући и 9.5. Битно је да се све заврши како треба и што јефтиније

Уосталом,одржавање војне параде би била безбедоносна претња у овим условима

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 878

raykan

Zašto, ako su novembra 41 mogli da imaju paradu, kad su Nemci bili pred Moskvom, mogu i sada

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Simon simonović ::raykan

Zašto, ako su novembra 41 mogli da imaju paradu, kad su Nemci bili pred Moskvom, mogu i sada



Verujem da će se parada održati. Nema razloga da se ne održi, tim pre što pred Moskvom nema nikoga. A da li će se operacija završiti do parade, nevažno je, i za operaciju i za paradu. Uostalom, 9. maj kao neki rok smo Rusima zadali mi ovde, na MCM, a ne oni sami.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6268



Ovaj njemački general kaže da su primjetili manjkavost u planiranju, razvučenost trupa, nedovoljna koordinacija između kopnenih snaga te nedovoljna koordinacija između kopnnenih i vazduhoplovnih snaga.Logistika katastrofa.(proizilazi iz koordinacije i planiranja).
Podcijenili su podršku zapada Ukrajini.Incijaive više nema.Pričao je i o generalima koji su navodno poginuli.Na pitanje kako generali u prvim linijama, on je odgovorio da komadantima i jeste mjesto u komandnim vozilima blizu prve linije da imaju pregled bojišta i da mogu donositi pravovremene i ispravne odluke te biti vođe u pravom smislu.
Za ostavljenu tehniku spominje dezerterstvo i lošu logistiku.

Hvala @pein za link.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Napisano: 09 Apr 2022 9:38

Шта вели неки посланик у руској скупштини.

"Прва фаза денацификације Украјине биће завршена за месец дана, изјавио је посланик Државне думе из Јединствене Русије Виктор Водолацки. Тада ће територије ЛНР и ДНР постати потпуно слободне од нациста.

У другој и трећој етапи биће створене власти на ослобођеним украјинским територијама које ће почети да раде са становништвом. Народни посланик је рекао да ће за решавање ових проблема бити потребно годину дана."

Dopuna: 09 Apr 2022 9:52

Шта је погођено?

https://t.me/RVvoenkor/7274

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Završava se specijalna operacija do 9 maja,sigurno.
Samo se ne zna koje godine.
Valjda je jasno da Rusi kaskaju u vođenju savremenog sofisticiranog rata.
Nato Azeri i nato Ukri očitali su im lekciju kako se ratuje.
Prvi u ofanzivnim a drugi u odbrambenim dejstvima.
Kako god da se završi,Ruska vojska mora na generalan višegodišnji remont .

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

Još jedno ozbiljno upozorenje sa visokog mesta.
vesti-online.com/dramaticno-upozorenje.....-i-rusije/
Da je širi sukob sasvim moguć, uključujući i direktan sudar sa NATO, bojim se da ukazuju false flag operacije. Očekujem incident sa hemijom i onda NATO izjavi nešto tipa - "e, ovo je crvena linija i ovo nećemo dozvoliti,moramo nešto da učinmo".
Moguće je da su RU svoje planove prilagodili ovim procenama i povukli nesigurne klinove oko Kijeva i severa UKR, očekujući možda neki veći i širi sukob. Delim utisak da se nešto čeka, a nismo u stanju da vidimo razlog. Mislio sam da se čeka pad Mariupolja kao inicijalni događaj, ali nisam više siguran. Naravno, ovo je samo moja pretpostavka, uostalom to i svi ostali rade ... iznose svoje pretpostavke u nedostatku pravih informacija.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 766 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 714 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, Arahne, Atomski čoban, babaroga, bojankrstc, bokisha253, crnitrn, debeli, dika69, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, ILGromovnik, Još malo pa deda, laurusri, Leonov, mile23, Milos ZA, milutin134, MiroslavD, mnn2, mocnijogurt, moldway, MrNo, nikoli_ca, operniki, Rakenica, raptorsi, RJ, stegonosa, Stoilkovic, Toper, Tvrtko I, uruk, vandrej, vathra, virked, vukovi, wolf431, YugoSlav, ZetaMan, Zoca, |_MeD_|, Čivi