Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1078

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 889

A.R.Chafee.Jr

Uz dužno poštovanje, nisam ni primetio da je Alo...
Potpuno je nebitan izvor, već šta je čovek rekao.
Nećeš mi valjda reći da je baš sve što profesor kaže potpuna glupost i nebuloza...

Ja ne delim toliki pesizam vezano za Rusku operaciju... Ali u jednom je najmanje upravu, a to je onaj intervju Peskova za Sky News od juče, koji je i više nego kritičan.
Postavlja se krajnje logično pitanje, da li je moguće da takvi ljudi okružuju Putina i imaju uticaja na donošenje odluka.
Daj bože da nije tako i da se profesor vara, u protivnom ne piše se dobro ni Rusima, ni svetu, ni nama

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Sep 2009
  • Poruke: 206

Mali oftopik, vizavi gubitaka jedne i druge strane, rat je, kome je metak prozvizdao pored usiju zna o cemu pricam.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 131

Leonov ::Naravno da je zapela kada ne koristi tešku avijaciju, što je i za očekivati jer je na wikipediji podatak da je 2001 od 48,5 mil Ukrajinaca bilo 17,3% Rusa. To je više od 8 miliona. Ok smanjio se taj broj dio je u DNR i LPR, ali ih ima puno i izvan toga i zato vjerujem da bombarderi nisu opcija. Da je neka druga zemlja i da sve ide školski po redu vjerojatno bi potpuno drugačije izgledalo

Više liči kao da ne koriste avijaciju uopšte. Udare dan dva i onda im se ukrajinski BTR-ovi slobodno vozaju po Mariupolju koji je odsječen i okružen te uništavaju čak i t-72 sa 30mm topovima, izgleda su to neke export verzije. Avijacija kao podrška pješadiji ne postoji. Barem se ja nisam nagledao nekih snimaka, ok možda ne snimaju previše baš te akcije sa avijacijom, ali pre će biti ovo prvo. Čak i ukrajinske helikopterske akcije nisu uništene u potpunosti. Ona prva, 3 izašla 2 uništena, i to opet da ne bi zaplenjenih Stingera izašli bi svih 5. A realno i da koriste tu-95 i tu-160 šta mogu da urade s njima osim da tepih bombarduju, to osim protiv ukopanih jedinica nema svrhe ni koristiti. A na istresanje na gradove, bez komentara. Čemu onda svi ovi silni sistemi, precizne bombe, navođeni projektili ako bi se to opet svelo da ispustiš 40t bombi pa šta pogodi od pokretnih ciljeva - pogodi.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
Snimak ukrajinskog btr-a koji tuče po ruskim tenkovima je sa samog početka bitke za grad

Objavljen je prije 25 dana min.

offline
  • Pridružio: 05 Dec 2013
  • Poruke: 53

rt.com/news/553573-slovakia-missiles-patriot-substitute/

Slovačka je donirala svoj jedini sistem S-300 Ukrajini, za uzvrat, Bajden je obećao da će im to nadomestiti slanjem svog sistema "Patriot", dok je ministar odbrane, Lojd Ostin, obećao da će zamena stići "za nekoliko dana".

Najsmešnije od svega je što je slovački premijer, Eduard Heger, izjavio da ova "donacija" ne predstavlja uključivanje u rat protiv Rusije, već da je doneo "odgovornu" odluku, jer je sistem S300, koji su donirali Ukrajini, "odbramben".

A Amerikanci k'o Amerikanci, isporučiće im zamenu. Jednom....

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 131

+ citat

Aha znači zato su i kopali rovove, jer je zemlja u dubini čista te je u rovovima sigurnije. Problem je samo u onih 10 cm površinskog sloja inače ništa strašno, poluraspad je odradio svoje sad je 2 puta manja opasnost nego prije 30+ godina. Jel spomenuo ovaj sa videa da je zemlja u toj oblasti tretirana mašinama višestruko, i da je ono što je u vrijeme katastrofe bilo na površini sada 3 metra ispod. A nije, nema veze. A vojnici su poslani da prave sve to da im ne bude dosadno i da održavaju disciplinu, jer vojnik koji ne radi ništa gubi disciplinu.

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2019
  • Poruke: 11

Да ли вам звучи реално, да су се договорили у Турској? Руси да одступе од Кијева, а Украјинци да напусте Донбас, и то би било то. Вин-вин. Руси добили нешто територије, Украјинци као одустану од НАТО али добију преко реда улаз у ЕУ. И да се због тога одлаже напад на истоку?

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Simon simonovic

Срђу поштујем. Али је дебело погрешио јер је све време у разним емисијама и на разним предавањима говорио да неће доћи до рата. И то је заузимао тврд став.
Није исто када ја на форуму дајем нека предвиђања. То је на нивоу тртљања за кафанским столом. Али када неки интелектуалац држи предавања и даје прогнозе то је већ озбиљно. Јер такви интелектуалци могу да буду на неким важним функцијама у земљи. Па рецимо буде саветник председника владе.
Дакле човек је тотално погрешио у процени развоја догађаја. Па сада осипа дрвље и камење.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Ко је рекао да ће рат бити готов до 9. Маја и да је то кључни датум за Русију?

offline
  • Pridružio: 14 Avg 2011
  • Poruke: 6592

silikon ::Да ли вам звучи реално, да су се договорили у Турској? Руси да одступе од Кијева, а Украјинци да напусте Донбас, и то би било то. Вин-вин. Руси добили нешто територије, Украјинци као одустану од НАТО али добију преко реда улаз у ЕУ. И да се због тога одлаже напад на истоку?

Ne zvuci mi realno.

Rusija u ovoj operaciji koristi samo profesionalne vojnike, i njih je prmealo i da drze citavu liniju, i da imaju visak da izvode napad sa istoka.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 875 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 3 sakrivenih i 859 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., Bubimir, dekan.m, DragoslavS, Lazarus, Milos82, Mixelotti, mnn2, paja69, yrraf, zziko