Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1069

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

А можда им и не шаљу толико оружја колико пише на папиру? То је и онако новац америчких обвезника. Па лепо деле паре.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Ljudi sagledajte i drugu stranu medalje.
-Rusi ne reaguju na usporuku oružja Ukrajini.
-Zapad reaguje i na samu pomisao Kine da pomogne Rusiji da zaobiđe sankcije.
-Kako bi zapad reagovao na pokušaj Kine da pošalje oružje Rusiji?
U tome je razlika.
Rusi nemaju snagu koju ima zapad.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Novak.Asterix
Демилитаризација, неутралност и одустајање од нуклеарног оружја је победа Русије а пораз НАТО-а.
Ако би се то десило онда запад више не би имао користи да помаже финансијски Украјину.
Нема шансе да тренутно руководство Украјине пристане на то. Пре ће целу Украјину да униште него да пристану.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Stuka76 ::Čuj ne stigne, a čime su onda ovoliko polupali ruse?

Niko ne kaže da ih ne lupaju...

Ali da imaju toliko Stingera mnogo bi više helikoptera padalo, dronove ruske ko zna da li bi videli...

Evo ja pitam, gde su te Dževelini... 5.000 ok. Koliko od tih 5.000 su CLU jedinice za navođenje Dževelina...

Ja što sam video trofejne na snimcima, retko gde sam video kompletan Dževelin sa CLU, bez kojeg raketa kao raketa nije ništa.

Više smo u praksi videli da ih lupaju sa svojom Stugnom nego nečim stranim.
Lupaju ih artiljerijom, iz zaseda su se mogli videti sa NLAW. Dronove praktično da i nismo videli.

Mislim, lupam možda. Ukrajinci jesu dobro naoružani, ali da imaju svega ovoga u ovolikim količinama, nisam siguran.

Možda se to oružje skuplja na zapadu Ukrajine, možda stvarno stiže. Pitanje onda može biti koliko i kako se distribuira, koliko ga uopšte stigne, koliko ga ljudstvo koristi.

Imate snimak onog zarobljenika koji je rekao da su NLAW samo nosili sa sobom a nisu znali kako se koristi.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Razlika u kvantitetu i kvalitetu opreme koju su Iranci dopremali u Irak i ovoga što se dovlači u Ukrajinu je neuporediva. Da su Iranci ubacili u Irak pola ovoga što NATO šalje u Ukrajinu, ameri bi 100% vojno reagovali. Da ne pominjem da Irancima nije padalo na pamet da reklamiraju po medijima oružja namenjena za ubijanje Amerikanaca, kao što se poslednjih par nedelja naprosto utrkuju NATO pudlice, i samiim tim činom lupali šamarčinu Ruskim vojnicima.
Kako drugačije tumačiti poruke zapadnih političara kada najavljuju novih 1000 Džavelina, Stingera, Startreka nego kao "E jel vidite Rusi šta će da vam ubija vojnike"
Aman, poslali su dronove kamikaze Ukrajincima, isključivo ofanzivno oružje!

Ali, najbitnija stavka koju ne znam zašto forumaši izostavljaju iz diskusije je da su Ameri iz Afganistana i Iraka imali 12000 kilometara do Američke obale, u Vijetnamu isto, a da su se kojim slučajem Rusi povlačili iz Hanoja imali bi 3600 kilometara do Vladivostoka. Ništa preterano značajno.
U Ukrajini su oni na 450 kilometara od Moskve! Gde da se povlače ako krene nizbrdo? Nema tampon zone. Pogotovo što Ukrajinska vojska na steroidima NATO oružja i Ruskog povlačenja sa severa masovno najavljuje povratak Krima.

Iskreno nisam verovao u postojanje okultnih elita, ali kada vidim kako zapadne vođe ( koje mahom nisu ni izabrani na fer izborima ) vode ovu priču, sve više verujem da svesno guraju svet u nuklearni rat.
Ovo šta rade je odavno prevazišlo čačkanje mečke.

offline
  • vukm 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 24 Dec 2010
  • Poruke: 607

Rusija svesno trpi sva sranja koje joj zapad radi. Kada zavrsi sve ovo tek onda krece pravui ekonomski rat. Kakko ce se gas i nafta koristiti za rat i naplatu svih ovih sranja.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3100

https://twitter.com/worldonalert/status/1512486511480090625

GP: "Russian forces were annihilated by Ukrainian artillery at Popasna in Luhansk Oblast today."

Opet izginuli rusi.

Šta očekujem u drugom poluvremenu, primljenu TOS-1, fosfor, kasetne....u velikom obimu.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Millennium ::@RobihHood12

Mislim da se svi ovde slažemo da nakon svega što se izdešavalo, nakon ruskih gubitaka u ljudstvu i tehnici, sankcijama i do sada neviđenom progonu koji trpe širom sveta Rusija mora da ostvari odlučnu pobedu. Jasno je da zapad zemlje neće dirati, ali Ukrajinska vojska i ekonomija moraju biti takvi da im više ne padne na pamet da se zakašlju u pravcu Rusije. Zvuči surovo, ali tako je gledano sa tačke politike i rata.
Što nas opet vodi na sam početak sukoba. Nema više sumnje da je omašena procena. Da li su zakazale službe, komanda, Putinovi savetnici ne znamo. U rat se krenulo da nedovoljnom silom.


Ja nisam tako siguran da neće dirati zapad zemlje. I pritom ne mislim da je na njihov stav uticalo bilo šta od gubitaka ili sankcija. Uopšte pokretanjem ovakve operacije, bez obzira na gubitke (za koje zapravo i ne znamo koliki su), po meni su oni zapečatili sudbinu Ukrajine kao "nezavisne" države. Nezavisne je po navodnicima jer mislim na nezavisnu od Moskve.

Dodatak:
Skoro je na YT kanalu Novog Standarda gostovao Vladimir Trapara. Iako se ne slažem sa svim što je čovek rekao, sjajan je analitičar i zaista ima mnogo toga dobrog šta može da se čuje iz tog intervjua.

Jedna stvar koju je pomenuo (citirao je autora, ja sam zaboravio) je teza o totalnom porazu.
Krajnje ću sad da parafraziram, ali suština je da postoji poraz u ratu u kojem poraženi nije do kraja poražen u smislu duha i on je konstantno ratoboran i negativan prema pobedniku.
Sa druge strane imamo te totalne poraze gde se lomi i duh poraženog tako da on više nema čak ni želju za nekakvom osvetom.
Najbolji primeri su, za nepotpuni poraz npr. Nemački poraz u prvom sv. ratu gde su oni isčekivali dan kad će da se oduže pobednicima, i sa druge strane potpuni porazi npr. Nemačke i Japana u drugom sv. ratu gde su ih potpuno potukli da su ih i duhovno pacificirali.

Moje mišljenje je da u ovoj situaciji Rusiji neophodan taj totalni poraz Ukrajine jer bi bilo šta drugačije samo bila veresija za neki novi problem koji bi se vremenom pojavio.

A kako mislite da Rusi na zapadu promene vlast? Pregovorima? Šta su uradili ako, retorički, Ukrajinska vlast prebaci prestonicu u Lavov, batali sve teritorije istočno od Dnjepra i nastavi narativ koji ima i sad? Manje više ništa nisu uradili. Ok, jesu obezbedili narod Donbasa ali ostavili su strateški problem. Manji, ali verovatno eksplozivniji.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

A.R.Chafee.Jr. ::
Opet mašiš ceo fuzbal i ubacuješ nije se deilo priče. Jel Amerika bombardovala Iran zbog snabdevanja oružjem iračkih milicija? I organizovanja istih?


Ja ne znam šta ti hoćeš? Amerika je organizovala i realizovala 23 !!! intervencije, specijalne operacije i ratove kako god hoćeš od Grenade 1983. do danas. Samo dve su bile uz odobrenje SB UN. Istovremeno su pomagale Izrael i druge "saveznike" i gurali oružje kome god su hteli i ko je pucao na njihove neprijatelje. A ti si se uhvatio primera Irana koji i nije za poređenje. Uostalom, da su procenili da ih to ne bi tako skupo koštalo i njih bi bombardovali. Nisu zbog toga što su uviđavni i humani verovatno, jel to hoćeš da kažeš i da mi objasniš?
Samo još da podsetim sve ovde da su SANKCIJE instrument rata i njih po međunarodnom pravu treba da uvedu UN, a ne unilateralno neki vojni savez kakav je NATO. One su isto nelegalne po tzv. međunarodnom pravu kao i NATO bombardovanje YU bez odluke SBUN. Dakle, Rusija bi imala SVAKO PRAVO da se brani od NATO ako proceni da joj dosadašnje akcije ove vojne alijanse ugrožavaju u značajnoj meri bezbednost i opstanak, a znamo kakve operacije NATO izvodi, obaveštajne, izviđačke, i svake druge, a nije isključeno i da sukob eskalira.
Sukob po svemu sudeći priželjkuje USA i oni će ga izazvati sigurno ako procene da će biti lokalnog ili regionalnog karaktera i ograničenog dejstva, pa možda i nuklearnog, ali do granice globalnog. Živi bili da ne bude tako...

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Podaci govore o velikom broju naleta ruske avijacije ali ukrajinska artiljerija nastavlja da satire sve sto se krece.Da li se radi o mobilnosti i visegodisnje pripremanim polozjima neka kaze neko strucniji.Kako locirtii i unistiti takve vatrene tacke ukropa ?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1236 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1189 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, amstel, Areal84, armor, babaroga, Brana01, BraneS, CheefCoach, Dannyboy, DPera, DragoslavS, elenemste, Gargantua, Georgius, goxin, havoc995, Karla, kobaja77, Luka Blažević, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, moldway, nemkea71, NoOneEver Dreams, Oscar, ozzy, pein, procesor, rasok, repac, sasa87, Skywhaler, sokars, sombrero, srbijaiznadsvega, Vatreni Zmaj, Vlad000, Vlada1389, zdrebac, žeks62