Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1012

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

^
aha, OK
svejedno, taj detalj da je Krim Rusija se ne može zanemariti. To ne može pasti bez fisije, ni pod Putinom, ni pod bilo kojom budućom vladom.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 102

fireworks ::Stevio ::Trebalo je Rusi da krenu na Kijev i da ga zauzmu sa 5x više gubitaka nego što su imali oko Kijeva. E onda to ne bi bio debakl. I naravno čim bi zauzeli glavni grad, braća Kličko bi se otrovali cijanidom a Zelenski bi se ubio u tajnom bunkeru ispod Majdana, i rat bi bio gotov.
Koliko su Rusi imali gubitaka i kakav debakl su dozivile najelitnije jedinice na prilazima Kijevu mislim da bi bolje prosli da su prvi dan izvrsili desant na Kijev sa 40 000 VDV u 2-3 talasa i zauzeli ga a ostalom vojskom se dovukli i spojili. (nije sarkazam u pitanju)


А ја се понадао да је сарказам Crying or Very sad
Подсети се мало битке за Мосул (који је нешто мањи од Кијева). Требало је девет месеци и поравнат је са земљом.
Да ли неко овде стварно верује да су Руси толико глупи да су веровали да могу да узму Кијев онако у пролазу ?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32529

Novatore karta je tu da pokaže koliko je tu ukrainizacija bila uspešna jer za sve vreme gore na severu nisu uzeli ama baš nijedan grad kao što su recimo dole na jugu sa lakoćom pali i Berdanjsk i Melitopolj i Herson bilo malo protesta okupi se par desetina budaletima urliču malo o ukraini nagutaju se suzavca i odu doma. Na severu nije išlo tako jedan od razloga je narod drugi previše razvučene linije treći podosta šume bez obzira špto je ravno a verovatno su i ukri držali neke jedinice u pričuvi gore ako dođe do sveopšteg napada jer je mesecima ranije tuda i u belorusiji održavana vežba i očekivali su verovatno ukri napad. Ovo sad što rade su mogli još na početku i išlo bi kud i kamo lakše možda bi već bili pred Odesom mesto što su se zaebavali na severu.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Vajezatha ::Да ли неко овде стварно верује да су Руси толико глупи да су веровали да могу да узму Кијев онако у пролазу ?
U prva 2-3 dana ono što je bilo moguće u UKR, nije moguće posle toga.

Da, u prva 2-3 dana su mogli da uđu u Kijev (da su imali dovoljno trupa, ali aerodrom nije mogao da se koristi za pojačanja, plus je kolona kasnila), kao što su im pojedine jedinice ušle i u Harkov na samom početku rata.
Da, posle tih prvih 2-3 dana ne mogu tek tako da se ušetaju u Kijev u prolazu, kao što eto do danas ne mogu ponovo ni da uđu u Harkov.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Da li.neko zna da li.su rusi unistili zeleznicu i mostove. Bio bi red da na taj nacin sprece dostavke naoruzanja ili jih barem kanalisu.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

amaterSRB

Зашто Италијани нису експлоатисали своје резерве гаса и нафте него купују туђе? Као чувају своје резерве или штите околину? Или можда нема довољно па се не исплати?
Да Европа може да се ослободи зависности од руских енергената она би то учинила одавно! Али не може да се ослободи а да економско-друштвени систем остане овакав.
Долази време промена. У ствари оно је већ почело.

А зашто Русија не "заврне" гас? Па Русија себе представља као поузданог партнера. То није порука Европи већ свим осталим који им нису увели санкције. А порука је да Русија није запад па да уводи ембарго, замрзава средства у банкама спроводи санкције... Русија пружа руку она је не заврће као Америка. Русија само од непријатељских земаља тражи плаћање у Рубљама. А са осталима је ствар договора. То је суштина.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 102

panzerwaffe ::amaterSRB ::@panzerwaffe

Овде се пише да ће Европа схватити, да ће повући санкције, да њихова привреда то не може да издржи... реалност је, на жалост, другачија. Италија, примера ради, већ озбиљно ради на експлоатацији резерви нафте и гаса у Јадрану. Они тај гас годинама не ваде из еколошких разлога али сада, у овој ситуацији, екологија је у другом плану. Њихов проблем је што ће им требати више од годину дана да поново покрену вађење гаса али зиму '23.-'24. ће дочекати спремни.
И? Шта онда?
Русија може сада да их уцењује, сада се магаре заглавило у блато.

Nemam ja ništa protiv da ih Ruje ucenjuju, mene brine ako ove ludake sa zapada u najskorijem vremenu konačno potpuno zabole uvo i za sopstvenu populaciju i odluče da ipak ne treba gasa i nafte od braće. Tada kreće krešendo.


А шта је то што Русија нема и не би могла да преживи без извоза гаса? Погрешно сам се изразио: не да преживи него да пристојно живи.
Ајфон? Виски? Шанел? Игрице? Холивуд?

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

NATO je rekao Ukrajincima
Kijev će pasti za 2-3 dana - nije se desilo, Rusi su tamo bili 2-3 nedelje

NATO je rekao Ukrajincima
Sprema se desant na Odesu - nije se desilo, desantno-amfibijske trupe su plutale u blizini par nedelja

NATO je rekao Ukrajincima
Belorusija se priključuje agresiji u roku od 24h - nije se desilo, Belorusi se vozikali napred-nazad oko granice par nedelja

I za sve te situacije koje su trebale da se dese u roku od odmah, Ukrajina je morala da ima spremne trupe i pozornost za odgovor.
A to ne bi bilo moguće da su Rusi visili u Belorusiji, da su amfibijske grupe bile usidrene u luci, da su Belorusi bili parikarni u bazama.

I za to vreme dok se nije dešavalo šta bi trebalo da se desi, dešavalo se tamo gde je trebalo, stvorena je zona komfora proporcionalna oduzetim vojnim potencijalima koji su čekali da se desi nešto što nije.
Logično, nisu ni oni stajali u mestu, nanosili su gubitke Rusima, ali to je sve bilo iz pozicije pasivnosti, jer da su Rusi bili toliko uništavani kako neko kaže, pa što onda Ukrajinci ne probiše taj obruč oko Kijeva...
Ne mogu, jer je njima zadatak da budu pasivni, jer oni zapravo čekaju napad, nemaju luksuz da oslobode svoj potencijal, jer čekaju... Zauzdani su, mnogo više nego što bi im potencijal bio oslobođen na dinamičnom frontu.

I to je cela poenta manevarskog rata. Matematika.

offline
  • Pridružio: 10 Apr 2020
  • Poruke: 269

slonic_tonic ::^
aha, OK
svejedno, taj detalj da je Krim Rusija se ne može zanemariti. To ne može pasti bez fisije, ni pod Putinom, ni pod bilo kojom budućom vladom.


Ima i fuzija...samo kažem...

P.S. i da, upaljač za nju je nuklearna bomba - opet fisija...

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 102

neshaoct ::Vajezatha ::Да ли неко овде стварно верује да су Руси толико глупи да су веровали да могу да узму Кијев онако у пролазу ?
U prva 2-3 dana ono što je bilo moguće u UKR, nije moguće posle toga.

Da, u prva 2-3 dana su mogli da uđu u Kijev (da su imali dovoljno trupa, ali aerodrom nije mogao da se koristi za pojačanja, plus je kolona kasnila), kao što su im pojedine jedinice ušle i u Harkov na samom početku rata.
Da, posle tih prvih 2-3 dana ne mogu tek tako da se ušetaju u Kijev u prolazu, kao što eto do danas ne mogu ponovo ni da uđu u Harkov.


Стани мало. Зар није била прича да Укри "дељу" падобранце у Гостомељу и да су се једва одржали док није пробијена линија са севера?
Јесу ли то та два-три дана у којима су могли да узму Кијев?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1107 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 3 sakrivenih i 1056 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, amaterSRB, amstel, babaroga, bigfoot, bojank, Boris Bosiljčić, BORUTUS, Centauro, cifra, doktor1964, doom83, draganl, flash12, gorican, ILGromovnik, Istman, Ivica1102, Joja, kinez88, KOV, kybonacci, macak44, mačković, MB120mm, Mercury, milenko crazy north, moldway, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, ObelixSRB, radionica1, robert1979, Romibrat, rovac, slonic_tonic, Srle993, Stoilkovic, tubular, vathra, virked, Vlad000, wizzardone, wolverined4, ZetaMan, zixmix, zlaya011, 1107