Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1313

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

SVEVID. ::Citat:Ja se stvarno ne bih čudio da se ovo završi 9. maja...
Operacija ne može da se završi dok nebude sklonjena Ukro vojska ispred Donbasa


Slažem se ja, naravno, ali ja tu vojsku nazivam fantomskom silom.

Znamo da Rusi "melju" po njima selektovanim i preciznim udarima, i znamo da je od te njihove vojske najaktivnija artiljerija koja granatira naselja.

I da, znamo da ih ima 40.000, to nam je rekao Zelenski, isti onaj čovek koji je rekao da Ukrajina ima 2.500-3.000 poginulih.

Neki kažu da ih ima 60.000. Što se mene tiče ako ih ima 5.000-10.000 puna kapa.

Mi to stvarno ne znamo. Tako da je skroz legitimno na osnovu oprečnih pretpostavki o njihovom broju spekulisati da je moguće da nestanu iz Donbasa i do 9. maja, a možda i negde tamo do jeseni, zime...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2120
  • Gde živiš: Beograd

На конто освајања Маријупоља.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Malo Točeno ::Sta god da bude na kraju, mislim da ce se na forumu gledati kao pobeda.

Po mom skromnom misljenju, Kijev na ovaj ili onaj nacin mora biti pod Rusima, denacifikovan. Sve ostalo nije pobeda.


Да, али пада ми на памет јеретичка мисао... Стичем утисак да би по чишћењу Мариупоља и ослобађање целе ДНР/ЛНР и проглашењем окончања војне операције, без повлачења руске војске из херсонских и запоршких региона, изазвали већи хаос у Кијеву и остатку Украјине него да се операција настави овим интензитетом. А наставити под ваљаним изговорм могу увек.

Да, тако мислим.

А онда ствар наставити комбинованим економским, политичким и војним средствима.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Moraju kontrolisati Harkov i Odesu, vojno. A Kijev mogu politicki da drze. To je pobeda. Iskreno mislim da ce se to i desiti, trpe zestoke sankcije, nemaju sta da izgube.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

dragon986 ::S2M

BPL ne možeš imati mnogo novih snimaka, pošto nema nekih velikuh sukoba, ono što je aktuelno su Marijupolj, i sukob na linijama razdvajanja primetićeš da nema ni olupina ni jednih ni drugih, po neki Orlan i to je to. Ono kada su ti snimci bili aktuelni dejstva TB-2, bilo je vreme kada su ruske kolone bile u nastupanju. Sada slati TB2 iznad Hersona, ili Izjuma je ravno samoubistvu.
Rusija i njihovi avioni imaju vazdusnu nadmoć, ali nemaju vazdušnu superiornost. To znači da su UKR RV poražen i nije više ozbiljna pretnja, dok superiornost govori da može leteti iznad maltene bilo kog dela UKR bez velikih šansi da bude ometan ili oboren. Mrzelo me da tražim tačne definicije i jednog i drugog pojma. Koga zanima može ići dublje u istraživanje pojmova (air supremacy, air superiority).
UKR PVO je i dalje vrlo potentna u zaštiti 4 glavna grada, od naleta avijacije i dejstvavanja po njima. Kako sam čitao po UKR forumima, S300 i BUK su raspoređeni slojvito oko Lavova, Kijeva, Harkova i Odese. Kod Harkova pitanje kakvo je sada stanje posle unišetenih S300 u dva napada. Odbrana od ruskih raketa je mnogo teži zadatak što i vidimo na delu.
Pa ne misliš da će da potpišu kapitulaciju bez nekog velikog poraza? Njihov poraz nastupa ako Rusija porazi snage na istoku. Već se polako zahuktava mašinerija...pogledaj na livemap-u koliko prijavljnih sukoba na istoku za samo 24h.


Dragone,
TB2 što je letio, letio je.A i ono što je bilo snimaka je fejk bar pola.U vazduhu imaju superiornost.Kako se zove kada letiš 24h iznad teritorija neprijatelja?Poobarao si mu sve što leti(ostao po koji helikopter koji kako uzleti tako i sleti, prinudno), polupao mu PVO, kako se to zove.
Ne razumijem ti pisanje uopšte.Nema Ukrajina tehnike više.To što ima nije ni za dan pravog rata.Svaki dan im Rusi polupaju nešto.Mislim da su pametni, davno bi potpisali kapitulaciju i time spasili mnoge živote i koliko toliko države a ovako će ostati i bez vojske i bez privrede i bez države.To što je prikazano par polupanih kolona ruske tehnike i oboreno nekoliko aviona, misliš da su nešto mnogo naštetili mašineriji.Ja bih rekao da su ih naljutili.
Mrcvare sebe bez nade u uspjeh.Drže one nesretnike u Azovstalu bez ikakve veze.
Da, mislim da su davno trebali da prekinu ovo a doveli su sebe u poziciju da Rusi više neće da pregovaraju.Koji autogol.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6286

babaroga ::

Tako da da ih Rusi melju, melju za sve pare.

Al niko o tome ne prica. Ukrajina dobija rat, a Rusi se povlace.

Pa upravo je poanta mog posta bila upravo to, melju ih.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Malo Točeno ::Moraju kontrolisati Harkov i Odesu, vojno. A Kijev mogu politicki da drze. To je pobeda. Iskreno mislim da ce se to i desiti, trpe zestoke sankcije, nemaju sta da izgube.

И Харков и Одесу и Запорожје и Дњепропетровск. Директно или индиректно и Кијев. Само је у питању која тактика ће се сада користити за постизање стратешких циљева, односно оно што је сада најсврсисходније.

Не сумњам у правилан избор.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

S2M

Ako bih ti sada vraćao šta je sve rečeno i uništeno Ukr a po MO Rusije ukr nemaju više ni transporter. Tako je i NATO unistio na stotine. Nemoj verovati MO i njihovim saopštenjima, ni sa jedne strane.
O gubicima posle rata, kada se sabere sve natenan. Uostalom šta imaju ili nemaju i koliko još imaju videćeš uskoro. Malo je nezahvalano da kažeš oni nemaju više tehnike a da ti izvor bude MO Rusije, ili MO UKR.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Mislim da pobedu ne bi trebalo tražiti u svrgavanju anti-ruske ideologije, to je praktično nemoguće...

Ukrajina će posle rata, kao i u ovoj prethodnoj deceniji, Rusiju videti kao neprijatelja, kao agresora, teroristu, biće rusofobična i Rusija će im biti krivac za svaki božiji problem u svakodnevnici.

U tom smislu denacifikacija Kijeva razliku napraviti neće, jer opet, iznedriće se neka nova forma satanizacije usmerene prema Rusiji. To je kao aždaja kojoj odsečeš jednu glavu a izraste druga.

I gde bi tu bio kraj, završi se kompletno sa denacifikacijom, ajmo sad u Poljsku da se borimo protiv rusofobije, pa dalje na zapad dok se ne izbore sa svim dijagnozama.

Dok god Rusija se izbori za status Ukrajine, primora je na neutralnost ili je svede na kompletnu vojnu impotentnost, pobeda je... Bitno je bezbednosno je osakatiti, a kad to učine ideologija kakva god da bude vremenom će se pretvoriti u njihovu vlastitu toksičnost, koju će i sam narod osetiti pre ili kasnije.

Tako da mislim da je potpuna denacifikacija moguća samo ako krene od ukrajinskog naroda, a ne ruske vojske.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Vec su mnogi ovde govorili da nema nikakvog smisla od ostatka Ukrajine praviti novu Poljsku, tako da se to i nece dogoditi, pa taman izginulo 100,000 Rusa i da im potope celu crnomorsku flotu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1155 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 6 sakrivenih i 1107 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anta, cavatina, CikaKURE, Dimitrise93, Djokislav, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, FOX, Griffon vulture, helen1, HogarStrashni, Ilija Cvorovic, Krvava Devetka, kubura91, kybonacci, laurusri, Leonov, mercedesamg, Mercury, Milenaaa, Milos ZA, MiroslavD, Mixelotti, Mlav, Motocar, nemkea71, nenad81, ObelixSRB, opt1, repac, Srle993, stalja, stegonosa, suton, Trpe Grozni, Vlad000, vladaa012, vladetije, Vladko, VP6919