Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1318

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

+ Savezna država

Savezna država (Союзное государство) kao naddržavna tvorevina, koju čine Rusija i Belorusija već postoji, te ne treba da se stvara. Druge države joj se mogu samo pridružiti. Činilo se da će Kazahstan postati njen deo, ali ipak nisu bili spremni na toliki nivo integracije. Za sada su samo u carinskoj uniji. Šešelj je bio veliki zagovornik ulaska SRJ u Saveznu državu Rusije i Belorusije. Mr. Green

Ukrajina oslobođena od nacističke ideologije bi potencijalno mogla jednog da uđe u sastav Savezne države, kao deo trojednog naroda. Mislim čak da je to i epilog koji Rusi priželjkuju pre nego podelu Ukrajine i stvaranje novog berlinskog/ukrajinskog zida negde na sred Ukrajine, jer bi onda uz pomoć umerenih Ukrajinaca iz centra i istoka mogli "pripitomiti" radikalne zapadne Ukrajince i na taj način imati i zapadnu Ukrajinu pod kontrolom, što bi im donelo direktnu kopnenu vezu sa Mađarskom, a preko Mađarske i sa Srbijom i BiH/RS, pa čak i Austrijom i Nemačkom, koje su pokazale nešto umerenije stavove od ostatka Evrope.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8473
  • Gde živiš: pecina stroga

Metanoja ::babaroga ::Tako da da ih Rusi melju, melju za sve pare.

Al niko o tome ne prica. Ukrajina dobija rat, a Rusi se povlace.


Sve vreme,od kad se pojavio taj mit,u svim zapadnim madijima,razbijam glavu zašto to rade,otkud taj narativ.Možda ovo nije ruski blckrig,kakav bi većina nas želela,ali definitivno nije vojska koja gubi.Umirio sam samog sebe odgovorom da na taj način umiruju sopstvenu javnost zašto su tako pasivni i stoje sa strane a sva pomoć se sastoji u nesebičnoj logistici,oni su bukvalno ubedili sebe,svoju javnost i nadasve mučene ukrajince da dobijaju ovaj rat,kao kad Slavko Štimac u "Sečaš li se Doli Bel" ponavlja onu autosugestivnu mantru:Svakoga dana,u svakom pogledu....


Fundamentalno pitanje Metanoja. Ajde da probam da odgovorim

Ovaj rat je stavio na test kompletan sistem koji nazivamo zapadni svijet. Sve je vec prezvakano, ali da pokusam da sazmem.

1. Nisu slusali Putina i Lavrova, sad slusaju Sojgua

2. Ignorisanjem ruskih bezbjednosnih zahtjeva koji su godinama jasno postavljani, direktno su izazvali ovaj rat

3. Gurnuli su Ukrajinu u rat, naoruzavajuci je i obucavajuci je, i militarizirajuci ukrajinsko drustvo, plus rusofobija, plus krvavi puch na Majdanu koji je pretvoren u trijumf demokratije, a kad su Rusi udarili, onda su se brze bolje povukli u cosak i rekli mi necemo da se tucemo

4. Znaci ulog je ogroman. Za zapad.

5. A kako je partija krenula, nema sanse da dobiju ovu ruku

6. Cijena po njih je ogromna. Prvo politicka. Oni prodaju pricu udjite u Nato i niko vas nece dirati. Ne vazi prica vise.

7. A ovi koji su vec u NATO, nisu bas svi zalegli da se bas sad najebu majke Rusiji i da je pokore i rasparcaju za narednih hiljadu godina. Mnogi u NATO nece da se bave time, iz raznih razloga. Znaci, jedinstvo NATO je u pitanju, a samim tim i cijeli vojno industrijski sistem dominacije svijetom koji su stvarali od pada Berlinskog zida.

8. U toj situaciji, sarena laza postaje osnovni instrument da raja proguta gorku pilulu koju im Rusija sada gura niz grlo. Zato treba Bucha, ratni zlocini, satanizacija Putina i svega Ruskog, da se zaboravi sta je do ovoga dovelo, i da se odrzi sistem dok ne prodje oluja, a poslije ce vec naci nacina da NATO prikace na nove aparate i odrzavaju u zivotu.

9.Sustina njihovog problema je da su oni pricu o NATO prodavali ko maltene pricu o djecijem vrticu gdje su djeca mirna i sita, i pod budnim nadzorom NATO vaspitacica i nista lose ne moze da im se desi ako su u NATO. Jer NATO je zaboga mirotvoracka organizacija. Samo se bavi humanitarnim radom i humanitarnim intervencijama.

10. A izazvali su najveci rat u Evropi od kraja drugog svjetskog rata. Evropa nema stomak ni za dobru kafansku tucu a kamoli za rat. Niti imaju vojske, niti hoce da imaju vojske, interesuju ih biznis i berze i da sto vise masina i kola prodaju kinezima i ostalim azijatima.

11. Posto vide da gube, i jasno im je da ce ovo da se zavrsi kad Rusi rijese da ovo zavrse, i na nacin na koji Rusi odluce da ovo treba da se zavrsi, sad su u damage control mode, i na sve sile pokusavaju da se prikazu biracima da su pokusali sve sta su mogli da spasu Ukrajinu ali nisu mogli zbog zlog i genocidnog Putina.

12. Otuda potreba da se pise o slavnim Ukrajinskim pobjedama izvojevanim svijetlim NATO oruzjem koje su im poslali, otuda potreba za foto seansama sa Zelenskim po Kijevu, da se kad Rusi konacno ugase svjetlo i proglase fajront u kafani mogu pravdati da su sve pokusali, i da su tolike pare dali, al nije moglo, jer Putin je veliko zlo, i mora da se borimo dalje da nas ne unisti

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

awathorn ::
I na kraju, ono što veliku većinu ovde očigledno ni najmanje ne pogađa, dal' zato što su uglavnom mentalno-politički Rusi ili zato što su otišli na neki mrski zapad davnih dana, Srbiju a posebno Srbe u regionu posle ovoga čeka jedan dosta trnovit put i sa stanovišta ekonomije i sa stanovišta politike i bazičnog očuvanja zajednice.

No vratimo se kijevskom narkomanu, američkim đeneralima i virusima ispod azovstala i planovima kako da prva tenkovska armija stigne do Londona. Very Happy



Što se ovoga tiče, molim te, dogovori se sa adminima, otvori temu, pa možemo do mile volje. Nije u redu da malo malo gušimo temu nečim što je očigledna stvar.
Jer, to što si ti napisao je blagorečeno otkrivena rupa na saksiji.
Kao da niko ovde nije svestan posledica ovih događaja po nas pa se malo, malo neko javi da upozori kako "eto ljudi, sve ovo će i nas da zakači, a vi se bakćete tamo nekom Rusijom". Šta predlažeš? Da sastavimo peticiju i zamolimo Bajdena, Zelenskog i Putina da se poljube u u sta i prestanu da ratuju? Pa upravo je to tamo hipocentar potresa i seizmički talasi će svakako doći do nas. To je neminovno, tako danas tako i u prošlosti. Ipak, manje od same situacije a više od razvoja situacije tamo zavisi naša sudbina. Upravo smo mi na svojoj koži osetili posledice apsolutne dominacije SAD i ne bi valjalo ako bi se takav poredak ponovo uspostavio - a hipotetički bi se to desilo u slučaju da je Ukrajina ostala NATO ispostava a Rusija naterana u popuštanje. JEr, ne znam kako ti doživljavaš vreme u kome živimo, ali ja ga doživljavam kao tihu okupaciju. Možda je nekome dobro pod tom okupacijom. Možda mu je i draga ta tiha okupacija. Ali ima i onih koji ne žele da budu okupirani, pa makar i tiho. Makar im okupacija donosila pasoše bez viza.
I baš kao što smo nekad osluškivali pobede pod Staljingradom, na El Alamejnu, Gvadalkanalu, Kursku, nadajući se skorom oslobođenju, danas osluškujemo Marijupulj, Kramatorsk, Slavjansk.
Zato je izlišno upozoravanje na posledice po Srbiju jer smo svi ovde itekako svesni toga.
A pošto jesmo, vratimo se na temu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

raykan ::
Ici ce to tesko sa Kazahstanom, oni ne mirisu Ruse. A imaju ogromnu rusku manjinu. Desice se i tu neki Ukrajinski scenario jednog dana.


Odakle ti ovo da ne mirišu Ruse? Molim neki relevantan izvor. Ono što sam mogao primetiti dok sam boravio u Kazahstanu je da ne vole Kineze, što je dosta povezano sa ugnjetavanjem Ujgura, ali nijednom nisam primetio da imaju nešto protiv Rusa. Dok, u Ukrajini čim sam sišao sa voza u Lavovu prvi put 2010. odmah sam mogao primetiti antirusko raspoloženje.

Drugo, Rusi i ruski jezik nisu ugnjetavani u Kazahstanu kao što su u postmajdanovskoj Ukrajini, a pokušaj kazahstanskog majdana pre par meseci smo videli kako je prošao.

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 260

flokac ::E ovo ako nije iscenirano nije nista

https://t.me/istocni_front/5141

kao svi bjeze i uskacu u objekat samo lola snima telefonom medicinara kako je neustrasiv , i jos i vojska utracava , samo medicinar i snimatelj su hrabri


Данас је наводно Искандер-М случајно погодио неки штаб у Харкову.


Мени те страшне слике помало досадиле, па сам прешао на лакше као ова из прилога.



особа А: заваривач Азовстала
особа Б: водич на сафарију
особа Ц: продавац млека



[/citat][/sakrij]

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

raykan :: Ici ce to tesko sa Kazahstanom, oni ne mirisu Ruse. A imaju ogromnu rusku manjinu. Desice se i tu neki Ukrajinski scenario jednog dana.

Za sada igraju pametnije od Ukrajinaca. Vreme radi za njih ali je pitanje da li će im Rusi ostaviti dovoljno vremena za "razblaživanje" ruske manjine, tako da ona više ne bude opasnost po državnost Kazahstana. U svakom slučaju, verujem da bi Rusi na pojavu antiruske kazahstanske vlade reagovali žestoko, a jedan od scenarija je pripajanje severa a možda i zapada zemlje Rusiji. To se naravno ne bi svidelo Zapadu, Turcima, a verujem ni Kinezima...

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1515

Citat:
"https://www.blic.rs/vesti/svet/zapaljiva-bozicna-poruka-lukasenka-beloruski-predsednik-najavio-ujedinjenje-sa/1wd8p0t

Dakle u budućnosti će se stvoriti savezna država Rusije, Belorusije, Ukrajine, Kazahstana.. nalik SSSR-u."

Ici ce to tesko sa Kazahstanom, oni ne mirisu Ruse. A imaju ogromnu rusku manjinu. Desice se i tu neki Ukrajinski scenario jednog dana.


Rusija se vraća u svoj "carski imperijalistički mod" nema sumnje...
Jer ako ona nebude "ekploatisala" svoje okruženje ..onda će to raditi Zapad ...kao i dosada,nisu ruje ludi da to više dozvole.

Teritorije Belorusije,Ukrajine,Kazakstana pa i Finske i Moldavije.

1.- Belorusija -ide mirno jer bi Lukašenko sve učinio za "dobrobit" svog sina...
2.-Ukrajina-ide ratom za sada...
3.-Kazakstan-"overen" onom brzom operacijom...mirno za sada.
4.-Moldavija,ima rusku manjinu,ako budu krenuli pravcem Alijanse -okupacija
5.-Finska -ako budu krenuli pravcem Alijanse-isto.
Rusi neće tolerisati teritoriju Finske u NATOu isto kao i u slučaju Ukrajine.

Ruse interesuje Teritorija i Sirovine,ne narod imaju i oni dosta svog naroda.
Slažem se sa očekivanjima da će 15 + miliona Ukrajinaca otići iz Ukrajine posle ovog procesa...

Kazakstan slažem se čeka sudbina Ukrajine ako nebudu slušali,još sad ruje mogu biti "uvređene" da ih nesluša predsednik koga "su spasili da nepadne sa vlasti".
U oba slučaja su Rusko dvorište,sad mirno ili uz "otpor" videćemo,za sada mirno to ide mirno ijako se na "rečima" bune.
Sedi i Kazakstan na 2 stolice dugo,teško da će moći više tako.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragon986 ::

Ne kaže da je došao već kaže “izgleda” da je došao. Ja sam ga čitao a izvor kao i uvek prema neimenovanim poverljivim izvorima. Ama ne veruj meni traži čitaj pa vidi. Ja ne dajem ni jedan posto šanse za tako nešto. Kome to zvuči realno ok njegovo pravo.



Meni deluje realno podjednako koliko i svaka druga simulacija mogućeg scenarija nukleranog rata.



Citat:Ono što tamo piše može samo neko neuk da napiše. Čuje desant na baltik i ostale gluparije

Zašto ne desant na Baltik? Šta je tu toliko čudno? U započetom otvorenom sukobu između Rusije i NATO? Pa naravno da je Baltik prva meta Rusije, nije valjda Island?

online
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

Ponovo zanimljiv interview sa Scottom Ritterom. Može bit u pravu ili u krivu ali meni je zanimljivo slušati neke njegove teze jer govori argumentirano i jasno:
https://www.youtube.com/watch?v=FaXNLC37j0M

U prvom djelu objašnjava svoju ulogu u otkrivanju nuklearnih, kemijskih i bioloških sposobnosti Iraka.
Nakon što je uporno slao izvještaje da je Irak bezopasan što se toga tiče, nadređeni su uporno to odbijali i ignorirali pa je dao ostavku. (nakon ostavke su mu smjestili sex skandal, internet bluda s maloljetnicom da mu sruše kredibilitet, ali za to si je i sam malo kriv- više o tome na wikipediji)

U drugom djelu objašnjava koji je zapravo bio cilj cijele ove provokacije a to je micanje Vladimira Putina i promjena režima u Rusiji, priča o Buchi itd...

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

awathorn ::Bože, šta se sad sve može pročitati na ovoj temi. ...
Što se tiče ovog sukoba. Ukrajina ga je, bez obzira u kakvom obliku opstane ili ostane, izgubila ...
Rusija sa druge strane je ovaj rat izgubila svega par dana kasnije ili desetak godina ranije, zavisi kako se uzme. ....
.... Srbiju a posebno Srbe u regionu posle ovoga čeka jedan dosta trnovit put i sa stanovišta ekonomije i sa stanovišta politike i bazičnog očuvanja zajednice.

Ispada po tebi da svi gube ili su već izgubili (UKR, RU) ili će itek zgubiti, ali to još ne znaju (SRB). Zapad je taj koji drži pare i konce u svojim rukama, a svi ostali su jad i smeće?! Ovaj pogled na svet je sa najvišeg mesta umišljene "vojne i ekonomske sile" obrazložila je predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen + OVDE. Mnogo ozbiljniji i stručniji analitičari jasno vide da je histerija na Zapadu, zapravo kupovina vremena, guranje nesretnom glumcu oružje, ne bi li izdržao što duže kako bi se Zapad koliko-toliko spremio za neizbežan rat. Bivša Ukrajina je već sada nebitna jer tamo je već sve odlučeno. Rusi će potrošiti još nešto vremena i imati izvesne gubitke, ali Zapad se od ovog globalnog potresa NIKAD neće oporaviti. Neće biti povratka na staro niti oni više diktiraju pravila. Ima doduše još mnogo onih u USA a posebno u nesrećnoj tvorevini EU, koji veruju da će Rusija jednostavno bankrotirati, rublja potonuti, Putin biti izolovan i svrgnut sa vlasti, Rusija razbiti u sastavne delove i ostale iluzije i mokre snove. To je zato što je kolektivni Zapad UĆUTKAO sve neistomišljenike posebno one koji kritički razmišljaju, upozoravaju, iznose neumitne činjenice da će recesija inemaština ubiti njih, a ne onoga kome su sankcije namenjene. Ali OK, njihovo trežnjenje će biti bolno i surovo ali nisu bolje ni zaslužili. Što se Srbije tiče, slažem se da će ovaj globalni sukob pogubno uticati na drugostbijance, EU fanatike i Zapadne podguzne muve koji su se debelo okoristili prodajući zemlju i njena bogatstva zlikovcima sa zapada. Njima se zaista ne piše dobro. Prave patriote i istinski rodoljubi ne samo Srbije, već naše kolege ovde na forumu iz drugih država vide ŠANSU da ova borba kojuje pokrenula Rusija prestavlja samo početak kraja višegodišnje torture nametanja pseudovrednosti zapadnog "civilizovanog sveta" nama "nižim vrstama". Kraj se primakao, i treba da se bojite...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1283 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 8 sakrivenih i 1237 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, AC-DC, ajo baba, Apok, Atomski čoban, Bobrock1, Brana01, BRATORIII, Bubimir, Djokkinen, doktor1964, DonRumataEstorski, Excalibur13, FileFinder, flash12, frenki1986, goxin, Insan, Istman, kolle.the.kid, krkalon, Kubovac, kunktator, Mi lao shu, Mikulino, milenko crazy north, pein, samsung, ser.hill, Smajser, StepskiVuk, suton, Trpe Grozni, vathra, voja64, wolf431, žeks62, 79693