Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1324

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5480

Kenanjoz ::


Mogla je Rusija da dobije rat, da je "specijalnu operaciju" izvela 24.2.2014. ovako kako ju je izvela 24.2.2022.




Meni djeluje da te godine nisu bili spremni na sankcije, tj da su mnogo više zavisili u odnosu na 2022.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Na Tv Hepy ide uživo emisija o stanju u ukrajini.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

dragon986 ::J. Nenad

Ne pratiš desant na Baltik i nukl oruzje su gluparije. Pomenuo nisam napad na Estoniju.
Mada i to je žešća gluparija, osim u mislima kojekakvih zanesenjaka.
Nemam stvarno živaca da započnem takvu temu.



Nemoj je onda ni započinjati - a ne možeš reći da je ruski desant na Estoniju (Baltik zar ne) gluparija a ne objasniti zašto to misliš.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

@kenan

Druze cime se ti bavis?

O Strelkovu indijancu ne vredi trositi vreme. Rusi ih po misljenju ozbiljnih vojnih analiticara drze potpuno paralisane u iscekivanju sudden deatha i onda ti vesto izmontiras 3 izjave nebitnih?

I jos tvrdis da im taktical nuke treba?

Stvarno si nestasan.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Uopšte ne mora da plate dug, ne postoji način na koji neku državu možeš naterati da plati dug, nema nikakvih međunarodnih sudova, presuda i tome slično. Ali kada se država odluči na takav potez, to sa sobom vuče određene posledice koje su neminovne, a dve posledice su najteže.
1. REPUTACIJA buduće pozajmice i krediti mogu da se zaborave, pitanje je kako će i druge zemlje koje nisu subjekt dugovanja gledati na takve poteze.
2. KREDITNI REJTING gubiš, ne samo kao država već i kompanije iz tvoje države

Ostale neću navoditi pošto su se desile, zamrzavanje sredstava, odliv investicija i kompanija itd. Rusija pošto poto pokušava da se liši ogromne količine rubalja, na sve načine.

A to da piše sitnim slovima, al smo ih zajebali, može da prođe možda kod lokalnih narodnih masa. Takve stvari i tumačenja rade timovi advokata, kojima je samo to posao.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6282

Kako se zove ovo zamrzavanje i otimanje sredstava u "demonkratskom" svijetu?Bez saglasnosti UN BTW.Za takvo ponašanje se u uglednom, šljaštećem, čokoladnom svijetu ne gubi ništa.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Jovan Nenad ::dragon986 ::J. Nenad

Ne pratiš desant na Baltik i nukl oruzje su gluparije. Pomenuo nisam napad na Estoniju.
Mada i to je žešća gluparija, osim u mislima kojekakvih zanesenjaka.
Nemam stvarno živaca da započnem takvu temu.



Nemoj je onda ni započinjati - a ne možeš reći da je ruski desant na Estoniju (Baltik zar ne) gluparija a ne objasniti zašto to misliš.


Molio bih te da sledeći put ako postuješ nešto onda to dobro poslušaš, primiš k'znanju obradiš pa postaviš. A ne da po automatizmu radiš copy-paste.
Desant ruskih trupa na Estoniju se ne pominje nigde u tekstu Gardijana niti Lazanski pominje takvu mogućnost. Desant na Estoniju izvode američko-britanske snage sa svojih desatnih brodova od kojih je jedan HMS Ocean. Lazanski vrlo precizno i razgovetno citira tekst. Čak navodi i broj britanskih marinaca koji bi bili na brodu.
Tako da o nikakvom desantu rusa se ne priča, već koalicijskom. A zašto je gluparija već sam naveo.
A ja sam pomenuo napad. Nije moja obaveza da objašnjavam svakom zašto nešto mislim, i da kao što vidiš mogu reći. A mogu ti reći zašto ne želim da objašnjavam. Iz prostog razloga što na ovoj temi 10-20% njih vodi iole smislenu raspravu, ovo ostalo...E sada ja ako krenem sa tobom debatu i raspravu pridružiće se njih 50 koji će raspravu obezobaliti, odvući sa glavne teme na sporednu, i pretvoriti i to u najobičniju prepirku kao da smo u kafani kod Žike. A ja niti imam vremena niti živaca da svakom pojedinačno odgovaram (to je jedan od razloga, pored posla i bebe zbog kojih nisam aktivan na pisanju, ali pratim redovno). Makar znaš da ja ne izbegavam nikada raspravu. Biće prilike kada se sve ovo završi, i kada se iskristališu članovi.
Nadam se da sada razumeš, zašto ne želim da nastavljam na tim temama.
Pozz

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Kenanjoz ::

Mogla je Rusija da dobije rat, da je "specijalnu operaciju" izvela 24.2.2014. ovako kako ju je izvela 24.2.2022.

Ne slažem se s tobom, štaviše mislim da bi Rusi još malo pričekali sa Ukrajinom da su mogli, ali Ameri su ti koji su isforsirali sukob sad, jer su oni ti kojima gori pod nogama.
2014 je Rusija vojno i ekonomski bila puno slabija nego sad, dok je Amerika i vojno, ekonomski i politički bila puno jača nego danas, pri čemu je naglasak na "ekonomski i politički".
A svaki rat se dobija na ekonomskom planu.
Posle 2014 imamo situaciju da se svake jeseni američke državne finansije nalaze na rubu kolapsa u očekivanju da kongres donese novi zakon koji povećava dozvoljeni limit državnog zaduživanja.
Americi je bio neophodan rat koji bi odvojio Rusiju od ostatka Evrope i Evropu od jeftinih sirovina iz Rusije, hteli su ga 2014, ali su Rusi stisnuli zube i prvo se spremili. Osam godina su kupovali zlato, unapređivali armiju (očigledno da nisu imali dovoljno vremena da urade sve što je potrebno u toj oblasti), pravili političke i ekonomske saveze...
Realno, Ukrajina je sad od trećerazrednog značaja kao ratni cilj, bilo za jedne, bilo za druge, a za Rusiju je od problema kako osloboditi grad od azovaca bez rušenja zgrada mnogo veći problem kako da oslobodi svet od USA, a da ne sruši Evropu.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Sim.a ::

Lažovi i budaletine koja veruju bez gledanja jer im se sviđa.
Oklahoma post čini mi se da se taj PDF lažnjak zvao.



Dragone, Simo,

Ja ne znam šta je sa vama dvojicom?
Ogradivši se, napisao sam da nemam nameru da bilo šta zaključujem i postavio sam odlomak gde se govori o simulaciji JEDNOG OD SCENARIJA nuklearnog sukoba, kao EVENTUALNI nastavak, EVENTUALNOG otvorenog konvencionalnog sukoba Rusije i NATO.
Dakle, radi se o SIMULACIJI, proigravanju nečega što se nikada nije desilo i ne znamo da li će se desiti.
Apsolutno se niko nije odvažio da sa sigurnošću stane iza bilo koje od brojnih simulacija do vas dvojice koji ovde odvažno komentarišete da li je neko "budala, lažov, ili veruje bez gledanja".
I Lazanski se ovde takođe ograđuje od samog članka navodeći da je to još jedan u nizu mogućih scenarija - vi ovde nastupate kao da ste ni manje ni više u Pentagonu.
Kakve ima veze F-22 u Siriji sa ovim, pobogu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Brada i Gibanica ::
Kolona metereologa krenula u Izjum na visoravan.

https://t.me/RVvoenkor/8438


Ekipu O nismo skoro videli čini mi se.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 836 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 5 sakrivenih i 782 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Areal84, arton, babaroga, bankulen, Bubimir, cavatina, Dimitrise93, Djole, DPera, FileFinder, flash12, Griffon vulture, havoc995, hologram, ikan, JOntra, Karla, kolle.the.kid, Kubovac, kunktator, Marko Marković, mercedesamg, mile23, moldway, Motocar, nenad81, NoOneEver Dreams, nuke92, oldtimer, opt1, pacika, Panter, Pohovani_00, Ripanjac, Sale.S, sasa76, Shinobi, Simon simonović, Srle993, StepskiVuk, vlad4, VP6919, YugoSlav, zziko, |_MeD_|, šumar bk2, 1107