Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1502

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

awathorn ::

Ima tu još jedna stvar (a zbog koje će me automatski napasti 90% foruma, ali ajde)...

A to je činjenica da je Rusija potpuno autokratska i popriično izolovana zemlja. Ne znam baš koliko je to primamljiva perspektiva za nekog prosečnog Ukrajinca.



Kolega, mislim da su ti ove ovakve upadice prešle u naviku - čak u poslednje vreme osim njih, nisam naleteo na neki tvoj smislen komentar.
Bez ljutnje, samo lična opservacija Ziveli

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

rikirubio ::@Mirabet
Ako nisi primijetio, Rusija cjepka Ukrajinu na tenane i koristi vise razlicitih modela. Prvo Krim, pa Donbas i Lugansk a u najavi Odesa, Harkov i Zaporozje...Sto bi rekli na Zapadu: step baj step. Po meni najopasniji model za unistavanje Ukrajinske drzavnosti. Da ironija bude veca, sto Ukrajinci budu pruzali veci otpor u gradovima (Maiuopolj ) to je manja sansa da ti gradovi ponovo budu u sastavu drzave Ukrajine. Gradovi kao Herson u buducnosti mogu praviti vise problema R.F. nego npr. Mariuopolj...


Rusi rade ono što je zapad priželjkivao od njih. Uvlače se u rat niskog inteziteta koji će dugo trajati. Po mojoj procjeni najmanje 2-3 godine. Za to vrijeme će ekonomski pomagati i naoružavati Ukrajinu i dolivati ulje na vatru a Rusiju držati pod sankcijama. Ovdje se sad i odomaćilo mišljenje da su Rusi ušli u ovu operaciju da bi zauzeli par gradova kao da im je pored onolikog prostranstva potrebno "par" kvadratnih km Ukrajine. Rusima ovdje jedino odgovara kapitulacija vlade u Kijevu i to je bio cilj Specijalne operacije koji im je propao. Od kapitulacije sa ovim brojem angažovanih snaga nema ništa.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6317

awathorn ::
I šta onda da dalje pišemo na ovu temu. Very Happy

Ti i taj što ti lajkuje tu glupost, pitajte Solženjicina zašto se vratio kući 1988-e god.Da ste čitali, ne bi pisali takve gluposti po forumu.Bar je njega zapad priglio kao najvećeg disidenta 1974-e.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

mirbat ::

Ovo sada što Rusi rade u Ukrajini je zaokruživanje ukrajinske nacije. Rusija će izgubiti i Ukrajinu i Bjelorusiju. Hoće li se to desiti za 5, 10, 15 ili više godina, ne znam, ali definitivno čovjek 21. vijeka interneta, neće da živi u diktaturama Lukašenka, Janukoviča i sl. Rusija zemlje iz svog okruženja podržavajući korumpirane diktatore jednostavno gura od sebe. Ukoliko nešto ne promijene u svojoj spoljnoj politici definitivno im ne gine ovaj scenario.



Ali će živeti u diktaturi onih koji caruju internetom...zanimljiva teza... Very Happy

offline
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 590

mean_machine ::
Stim sto i Rusi to tako vide zato i pizde jer "svet" hoce da ih izoluje. Kakva bre Azija, Afrika i J.Amerika to je za prosecnog Rusa buranija a pogotovo za rusku elitu.


Bilo je nekih članaka, pa moguće i ovde da je neko stavio link ili dva.. Na temu da se i u Rusiji menja klima u vezi oligarha koji zarađuju u Rusiji a bogatstvo im na zapadu. A koji bi bili prototip takvog nekog Rusa.
Možda se izrodi neka društvena promena na tom planu, videćemo. A možda zapad više i neće biti tako privlačan bez ruskog gasa, nafte, hrane, retkih ruda i čega sve ne.. Svega što je život na zapadu činilo lepim i jeftinim odnosno povoljnim.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

awathorn ::sremac983 ::[
Опет ми ниси дао одгвор ЗАШТО је она изолована.


Dao sam sasvim precizan i tačan odgovor zašto je izolovana. Ako nisi zadovoljan, šta da ti radim.



Da se umešam, nisi dao. Napisao si:

Citat:Izolovana je po svojoj prirodi i zato što je kolektivni zapad doživljava i tretira kao (arhi)neprijatelja.

Što znači da nije ona odgovorna zbog svoje izolovanosti već oni koji pokušavaju da je izoluju. Rusija kao mnogo puta u svojoj istoriji ima opciju da nestane ili da se izbori za svoje mesto u geopolitičkom rasporedu.
No, očigledno je to greh zbog koga Rusija mora biti kažnjena jer napisasmo ranije, Zapad insistira na tome da se svi ponašamo kao da je kraj istorije. Vidim da su mnogi prihvatili takav model ponašanja.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5520

mean_machine ::

Ne moze. Zapad kaze necu da se sa tobom druzim, Rusija ce da se druzi sa nekim drugim, ali je problem sto Rusi imaju kvrc u glavi da su jelte Evropljani iako su ipak Azija. O tome je kriticki pisao Dostojevski cini mi se u kockaru nije bas pisao da su Azija ali je pokazao tu opsednutost ruske elite Evropom i zapadom.



Veći dio ruskog stanovništva živi u evropskom dijelu. Kako to nisu Evropljani?


Mentalitet? Pa jel isti mentalitet Srbina i Norvežanina? Poljaka i Portugalca? Ne razumijem to stvarno.


P.s. propaganda koju zapadnjaci vrte zadnjih dana je upravo vezana za to kako Rusija nije evropska drzava, kako nisu Evropljani, kako nemaju evropske vrijednosti i ostale budalastine sa epitetom "evropski".

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 25

@mirbat

"Za to vrijeme će ekonomski pomagati i naoružavati Ukrajinu ..."

videćemo dokle ... nešto se te sankcije obrnuto proporcionalno obijaju o glavu zapadu

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32768

Ruska vojska je saopštila da je pogodila visokopreciznim projektilima veliko skladište oružja koje su SAD i evropske zemlje poslale Ukrajini, u blizini Odese.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022.....id=2144548

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

mean_machine ::
Kako to zapad nekog moze da izoluje u 2020tim? Pogotovo ako je veliki ko Rusija?

Ne moze. Zapad kaze necu da se sa tobom druzim, Rusija ce da se druzi sa nekim drugim, ali je problem sto Rusi imaju kvrc u glavi da su jelte Evropljani iako su ipak Azija. O tome je kriticki pisao Dostojevski cini mi se u kockaru nije bas pisao da su Azija ali je pokazao tu opsednutost ruske elite Evropom i zapadom.

To je tako i danas, jedino u vreme SSSR su se bili osvestili i krenuli da se druze sa Azijom.

Opsednutost zapadom se vidi npr u cuvenom putinovom velikom stolu, isti nije radio Rus vec neki Italijan, mislim da li je moguce da Rusi ne umeju da naprave jebani sto? Naravno da mogu ali jbg Kremljovci hoce italijanski a ne ruski.



Rusija je i Evropa i Azija, u svakom pogledu. Ko negira jedno od ta dva nde poznaje Rusiju. Ima, slažem se, svakako i među Rusima onih koji su kroz istoriju negirali jedno od to dvoje, ali je to prosto bilo nemoguće uraditi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 944 korisnika na forumu :: 60 registrovanih, 7 sakrivenih i 877 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., airsuba, aleksandarbl, Bobrock1, bojank, cavatina, ccoogg123, cer, darkojbn, DejanSt, Denaya, DENIRO, Dimitrise93, DonRumataEstorski, FileFinder, Frunze, GenZee, Georgius, gomago, ikan, Insan, ivica976, Karla, Koca Popovic, Kubovac, ljuba, Mercury, Mi lao shu, milenko crazy north, MilosKop, mnn2, nedeljkovici, Nemanja.M, neno panic, nikoladim, procesor, radionica1, raptorsi, repac, samsung, Sančo, Sir Budimir, Sirius, Srle993, t84dar, Tvrtko I, USSVoyager, vathra, vladas87, Vladko, voja64, VP6919, Webb, zdrebac, |_MeD_|, šumar bk2, Čivi, 125, 1107