Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1528

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

kairos ::Cool



Svaka cast kraljino na ovok mapi Smile
Istorija se ponavlja ...


Za ne povjerovati

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

pericanet ::@Zboter
Vidi ovako, pratim dugo ovaj forum i ovde na forumu svako ima pravo da misli sta hoce zato i sluzi forum i ti nemas pravo da vredjas ljude. Oni iznesu neki argument nebitno da li je dobar ili los iznesi i ti isto neki argument a ne da vredjas ljude na osnovu tvog misljenja. Ako Vujadin kaze da je eskim ili Čecen ko si ti sa dajes njemi dijagnozu i vredjas coveka? Ne znam kako te moderator do sada nije banovao jer su se ovde mnoge teme otvarale i mnogo razlicita misljenja iznosila i u rato o Siriji i sve je to dozvoljeno neka misli ko sta hoce zato sluzi ovaj forum da svako iznese svoje misljenje. Ili da vredjas to sto je Vranjanac sarkastican.
Kome se ne svidja nemoj da cita ili neka preskoci ovaj forum ali nemas pravo da vredjas ljude. Moras da naucis da prihvatis i tudje misljenje i ako ti se ne svidja preskoci ili daj argument zasto mislis da nije tako a ne da vredjas ljude.


Ја одлично пазим шта пишем и никог нисам увриједио. Ако кажем да неко пише будалаштине то не значи да си будала. Модератор ме слободно може бановати ако нађе једну ријеч увреде. Врањанцу сам рекао да није схватио мој сарказам а не да је он саркастичан. А за осјетљиве, адвокате, обожаваоце западне демонократије и сл ме баш заболе како се осјећају... Е да, умало заборавих, пишеш будалаштине јер офрље доносиш закључке.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2139

babaroga ::Treci krak, da bi sve ovo imalo smisla, i da bi rezultat bio strateski uspjeh, bi morao da ide sa Izjuma na Dnjepar, pravo na zapad, i da izbije na Dnjepar negdje sjeverno od Dnjepropetrovska.
Ово се мени мота по глави још од повлачења са севера. Зато сам и помињао да ће бити трке и паралела, да се не морају сви котлови затварати.
А Харков ми је сумњив да не може сумњивији бити. И то ће можда испасти нека руска компликација као оно на северу. Ко ће га знати шта све њима може пасти на памет кад седну да праве планове? Увек изненаде.
А слажем се и са осталим што си у посту написао. Потпуно.

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2380

kunktator ::

Пољска (ако би ушла) може ући на три начина.

1. Самостално тј. на миг Американаца и Енглеза. Мала вероватноћа. То би можда желели Американци и нико други. Водило би неконтролисаној ескалацији.

2. У договору са Русима. Неко је већ направио паралелу са Турским присуством у Сирији. За то постоји нека могућност. Не са истим претекстом, али постоји. Можда и не само Пољска.

3. Као део мировних снага, након постигнутог споразума о примирју. (то сад зову војно-технички споразум Mr. Green )

Мени ова трећа опција уопште не звучи блесаво. Сви би тиме нешто добили.
- Руси би могли да "покажу добру вољу" а истовремено да кажу да су сви ратни циљеви испуњени. Украјинска војска била би под командом те некакве "мировне коалиције", Украјина би остала у својим границама (без Крима наравно, а ДНР/ЛНР имале би специјалан статус), денацификована (јер ни Пољаци не миришу Бандеровце) и статусно неутрална.


Kakav specijalan status DNR i LNR? Ne budi smešan. Laughing

DNR i LNR su nepovratno priznate kao nezavisne države od strane RF. 22. februara. Kraj, ende. Nezavisne države, koje će same odlučivati da li će se pridružiti RF u budućnosti. Nikakvi tzv. specijalni statusi. Shvatite konačno da ovde Rusi kontrolišu situaciju i ne moraju ništa da daju nikome. Takođe, Hersonsku oblast, priazovski deo Zaporožske oblasti i Kupjanski rejon Harkovske oblasti neće sigurno dati Ukrajini nazad. A to je situacija da Ukrajina danas potpiše prihvatanje ruskih zahteva. A pošto Ukrajina neće ništa potpisati, mogu samo još više da izgube, sve do poslednje kvadratne stope na kojoj stoji Zelenski.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2139

S2M ::@kunktator
A gdje bi razmjestio te "mirovnjake"?

@
Poljaci u Ukrajini?Pa recimo da glumac pozove u pomoć nejto.Nema šanse ako Rusija ne aminuje.Ako Rusi kažu OK, neko će da uđe, ali tek kad oni završe što su naumili.

Баш тако, пустили би их да уђу тек кад заврше шта су наумили. Или још боље, у ствари би им сами Пољаци помогли да то заврше! Што би се Рус млатио са напаљеном герилом У Ровну, Луцку и Лавову кад може тамо да намести Пољака?

А о размештају, овако (отприлике наравно):


Заставе показују ко би шта држао. Поента би била да учествују и НАТО државе као и Руси и њихови савезници. Између Руса и Пољака морао би бити неко ко је до сада био неутралан, уздржан или бар прихватљив за све стране. Да не буде напетости у директном сусрету. То би могли бити Мађари (који би у одговорност добили Закарпатје), Белоруси (Запорожје, Кијевска област) и можда неко трећи (на карти обележено жутим).
Тај трећи могли би бити опет Мађари, можда Румуни и Бугари или, пази сад - Турци! Mr. Green

ДНР/ЛНР као државе које је Русија признале имале би аутономију до постизања трајног мировног споразума који вероватно нећемо скоро видети.
Кијев би могао остати неокупиран или би добио само међународну полицију, некакву жандармерију.
Чак се ни американци вероватно не би превише бунили јер би могли да лају како су опет "спутали Русе", наравно само за домаћу јавност.

Ај сад да прорешетамо, да видимо шта овде не би ваљало и зашто не би функционисало?

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2139

Frunze ::Kakav specijalan status DNR i LNR? Ne budi smešan. Laughing
Не трчи пред руду. Нисам рекао да би им Руси дали специјалан статус, Руси су им признали независност. Али није нико други. Специјалан статус у преговорима. Не државни.

Едит: Сад кад читам шта сам написао, видим да нисам био прецизан и извињавам се.
Подразумевао сам (јер смо раније о томе говорили) да се коначно питање граница може решити само на некој крупној конференцији. Узимам у обзир да је потсдамски и хелсиншки поредак у Европи мртав, бар од 1999. Дакле специјалан статус за ДНР/ЛНР важио би у преговорима, за запад, до тада. После би остали независни, као и вероватно и Харковска и Одеска област.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1589

powSrb ::Каква је ово нагазна мина што стаде човек? Овоме што има камеру није ништа?
https://t.me/DenisMinin/791


Snimak je jako star, gledao sam isti prije 2-3 godine.

Sudeci prema snazi detonacije (detonacija nije tako snazna) cijenim da se radi o PMA-2 (po dizajnu je sestra nase "pastete") ili ona mina koja svojim izgledom podsjeca na leptira, iste imaju oko cca 20-30 grama ekspolziva ostale su mnogo snaznije.

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2380

kunktator ::Frunze ::Kakav specijalan status DNR i LNR? Ne budi smešan. Laughing
Не трчи пред руду. Нисам рекао да би им Руси дали специјалан статус, Руси су им признали независност. Али није нико други. Специјалан статус у преговорима. Не државни.


U pregovorima sa kim? Zašto? DNR i LNR na referendumu postaju deo Rusije. Po sadašnjem frontu, takođe i Hersonska oblast, priazovski deo Zaporožke oblasti i istok Harkovske oblasti. Ruske zastave se viore, slaviće se 9. maj, rublje su upotrebi, školstvo se prebacuje na ruski sistem itd. S kim Rusija da pregovora i zašto? Nemaju razloga. A po svemu sudeći, vojsku bivše Ukrajine će uništiti do kraja, a zauzeće još teritorija. Nemaju oni razloga da pregovaraju ni sa kim ni o čemu. Ceo svetski poredak se okreće naopačke. Zabole Rusa u Mariupolju što Hans ne priznaje da je to Rusija...

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

Sve sto Ukrajina izgubi u ovom ratu (teritorije) izgubila je vijek i vijekova.
Ukrjaina u ovom ratu gubi ono sto joj je poslednje dodato (Krim) i ono sto joj je pretposlednje dodao Lenjin Citav Jug i Istok gore do Harkova

P.S. Krim je ranije izgubila

Nikakvi specijalni statusi, pregovori, NATO, sankcije to nece promijeniti.
Da li ce od Ukrajine kidati nesto Poljska to Rusiju savrseno....

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2139

Frunze ::U pregovorima sa kim? Zašto? DNR i LNR na referendumu postaju deo Rusije. Po sadašnjem frontu, takođe i Hersonska oblast, priazovski deo Zaporožke oblasti i istok Harkovske oblasti. Ruske zastave se viore, slaviće se 9. maj, rublje su upotrebi, školstvo se prebacuje na ruski sistem itd. S kim Rusija da pregovora i zašto? Nemaju razloga. A po svemu sudeći, vojsku bivše Ukrajine će uništiti do kraja, a zauzeće još teritorija. Nemaju oni razloga da pregovaraju ni sa kim ni o čemu. Ceo svetski poredak se okreće naopačke. Zabole Rusa u Mariupolju što Hans ne priznaje da je to Rusija...
Ма све то стоји. Ево у међувремену сам појаснио на шта сам мислио, едиовао сам одговор теби.
Али ако се нове границе дефинишу једностраном одлуком, као што је запад урадио с Косовом, онда имамо нови хладни рат са великом вероватноћом да прерасте у светски. Запад не би могао ни да седне да преговара о променама граница Украјине ако је стављен пред свршен чин, да унапред призна ДНР и ЛНР као независне. Гледај то као некакав обрнути Минхен 1938. Ништа од овога што пишем неће се десити, највероватније. Али гледам шта би могла да ради дипломатија у овом периоду. Свеца му, ако можемо да распредамо и нагађамо о правцима напада и развоју борби, ваљда можемо и о дипломатији која све ово прати и у свему учествује.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 764 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 5 sakrivenih i 708 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, bokisha253, Boris Bosiljčić, CikaKURE, darkangel, deLacy, djuradj, dozorni, Duh sa sekirom, Excalibur13, FileFinder, Frunze, Georgius, goxin, JOntra, Kubovac, kybonacci, ladro, laurusri, Lazarus, mercedesamg, Mi lao shu, milutin134, mocnijogurt, moldway, Nikolaa11, nobutado, NoOneEver Dreams, opt1, panzerwaffe, pein, Penzula, powSrb, Prašinar, rajkoplje, Rakenica, raptorsi, robertino, stegonosa, styg, Trpe Grozni, vathra, Vlada1389, voja64, VP6919, vukovi, wolf431, x9, ZetaMan, šumar bk2