Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1544

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 511

ZoranB. ::
Funze nije korisnik propagande,on je propagandista lično. Mr. Green


Istine radi upravo ti siris propagandu, svesno ili nesvesno to ti najbolje znas.

Ispratio sam neke tvoje postove, poturao si snimke sa pocetka rata kao friske snimke iz Luganske oblasti iako se radi o snimcima iz kijevske oblasti
Pa onda slika lokomotive koja je pre 5 dana iskocila iz sina zbog klizista poturas kao dokaz samo ti znas cega.
A tek ako Ukrajinci prizemlje neki Orlan, raspises se kao da su oborili satelit.


I jos nesto, zanimljivo da snimke druge strane (ruske) zaobilazis u sirokom liku, iako dnevno imas min. 20 snimaka sa ruske strane gde klepaju po pozicijama ukrajinskih trupa. Ali iz nekog razloga od takvih snimaka bezis kao djavo od krsta.

Tako da spusti malo loptu, i ne pribacuj drugima ono sto ti radis.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2058

Rubežnoje aut. A sad da bacimo opkladu, kad će Rusi doći pred Barvenkovo? Mr. Green
Ja kažem noć sa utorka na sredu. Pa neka i ne pogodim.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7860
  • Gde živiš: Zagreb

pein ::Da bi uki ostali bez neta moraće da radi S 500 po Makovim satelitima Star link.

na stranu politički razlozi, ali to ni tehnički nije baš izvedivo.

razlog je što su Starlink sateliti mali i lansiraju se grupno po 50 komada, što je puno jeftinije nego slanje 50 raketa koje mogu dohvatiti do orbite. Dakle, radi se o hiljadama satelita i Rusija (i bilo ko drugi) bi bankrotirala da šalje tolike presretače u svemir.

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

babaroga ::

Ne racuna se nista dok ih ne pohapse i sve potrpaju u marvene vozove i vrate nazad na front


Narocito konjine od 25+

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Šta vi mislite, gdje će ove silne isporuke zapada? Ja mislim da se (barem veći) dio toga niti ne šalje na prvi front, nego da će sve to negdje pred Odesu da se pokuša što više usporiti/zaustaviti Ruse jednom kada krenu tamo..

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2058

slonic_tonic ::na stranu politički razlozi, ali to ni tehnički nije baš izvedivo.

razlog je što su Starlink sateliti mali i lansiraju se grupno po 50 komada, što je puno jeftinije nego slanje 50 raketa koje mogu dohvatiti do orbite. Dakle, radi se o hiljadama satelita i Rusija (i bilo ko drugi) bi bankrotirala da šalje tolike presretače u svemir.

A da i ne spominjemo kako je nastao internet. Baš zato da se komunikacija ne bi mogla ugasiti. Nikako.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Stevio ::gromovnik ::
Zasto imaju internet ?


Ja sam o ovome dosta razmišljao... Kakva bi psihološka prizma ovog rata bila po prosečnog Ukrajinca da su bez interneta.


Pitanje je da li Rusi mogu da im isključe internet. Koliko se sećam, Elon Mask im je obezbedio besplatan internet preko njegovog Starlink-a.

online
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1833
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Koliko se ratovi koji su relativno brzo počinjali posto su se drugi zavrsavali razlikuju jedni od drugih i koliko taktika i upotreba svega u ratu i za rat ima razlika.
Gledali smo prvi zalivski rat kao da je video igrica uz devastiranje iračkih snaga u kuvaju pa posle drugi gde su sve sto su i gde su mogli razvalili i u pepeo napravili ali tu ih je počeo mučiti sablasni vojnik koji nije ratovao u ratu već posle okupacije. Imamo arapska proleća negde brza negde losa negde dugačka i krvava izraelske ratove skore gde su jaki izraelci pretrpeli strah od napadača i bezaniju. Imamo siriju irak ISIS drzavu pa njeno unisten je obnovljen irak i siriju u vidu vlasti nemislim na zgrade i kameru kao novi vid brzog prenose ja rata nagornokarabah i upotrebu bespilotnih koje su devastirale tu vojsku i njeno oruzje. I sada imamo ukrajinu gde imamo svasta od propagande devastiranje bespilotnih aviona ali za ne poverovati manje ljudi napada vise i to u negativnom smislu 3 na 1 troje se brani jedan napada i za sada vidimo da daje rezultate imamo desant na gostomelj i unistenje dobrog dela ukrajinskog PVO obaranje ruskih aviona napad sa severa pa povlačenje (ko zdravo razuman napusta onoliku teritoriju ja bi drzao bar 20 kilometara od granice teritoriju a ne da mi se vojska džaba seta po Belorusiji zato ih i napadaju unutar Ruske teritorije.
Sta jos nećemo doziveti ovde na ovoj kugli neznam ali videćemo.
Da zaboravih napomenuti sankcije koje su se obile oglavu onome ko ih je uveo vise nego li onome protiv koga su uvedene apsurd cene otisle u nebo za ne poverovati samo da nebude biće skoro propast sveta
Pokloni u vidu aviona pa od toga nema nista ovo ono tenkovi kamioni artiljerija slemovi panciri za vojnika i sad obuka u poljskoj potapanje moskve jurisni na odesu kojih nije ni bilo oće pasti neće pasti da čovek poludi. A tek rasprava po sajtovima sreća nema municije (dobar fazon za igru borba protiv člana sa foruma prvo se komentarisem pa onda dvoboj mislim da bi igrica bila pun pogodak)
Dosta

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

bojank ::gromovnik ::,,,
To je i NjATO priopĆio prije 50 dana "Rusi sa dna kazana struzu poslednje rezreve Iskandera,Klaibara ostalog"

Ne shvatas, jer ni ne pokusavas, nego odmah kreces sa "NATO ovo ono".
Ta sama modernizacija je grebanje kazana.
Za cenu jedne podmornice moglo se modernizovati sa kupolom Berezok svih 1500+ BMP-2 u ruskoj vojsci i dobiti drasticno bolje vozilo od ovog, da izvines sranja.
Stoga grebanje kazana.



Zbog te jedne podmornice Nulandova trokira kada je novinar pita: "a kakvu ce to strasnu cijenu platiti Rusija ako upotrebi takticke nuklearke protiv Ukra, molim za konkretan odgovor"
Rektum se grči i u Pentagonu zbog mogucnosti Borea i Bulava u njemu njemu...
Ta podmornica drzi US pse u vezane, a modernizovana BTR 1 kanturine sa Berezok kupolom nemaju tu mogucnost.

Zavrice ovaj posao i stariji BTR1 sa kupolom od BTR 82...zasto ulagati milijarde u stare kante kada su razvijeni Kurganeci, Buremarang, Armata 15, 14 itd

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

gromovnik ::
Jos kad bi mogao objasniti o kakvoj se to eskalaciji radi ?
Nulandova neki dan rece kako ce Putin platiti ogromnu cijenu ako upotrebi "takticke nuklearke" na pitanje novinara da kaze konkreno koja je to "cijena "
Nulandova je pocela da trokira i nisza nije odgovorila.
Zapad se vec umijesao, umijesao se od 2004.


Pa evo hipotetički da su Ukrajinci mesec dana bez struje i vode imali bi priče kako pacijenti umiru u bolnicama zbog nedostatka struje, bebe u inkubatorima, gradove kosi neka lepra usled higijenske krize nastupile nestašicom vode, humanitarna kataklizma biblijskih proporcija...

I onda bi se povela neka priča da bez obzira na sve međunarodna zajednica mora da pošalje neke "bele šlemove" koji će imati civilizacijski mandat da uđu u Ukrajinu i spasu plebs od izmurianja, i hvala bogu ti humanitarci bi morali da budu pod zaštitom zapadnih vojnih snaga kako bi se obezbedila njihova sigurnost jer ukrajinske trupe kao strana u sukobu tu zaštitu ne bi mogli da im pruže, etc...

Ne bi Rusi nikako sebi učinili uslugu ako bi Ukrajinu lišili "života"... Znaju oni to.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1043 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 981 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ben Roj, brundo65, dankisha, darkangel, deimos25, djboj, Djokislav, dmdr, Doca, DonRumataEstorski, Dorcolac, Dragan1998, dragoljub11987, DragoslavS, elenemste, Fog of War, Frunze, Georgius, ikan, ivan979, kunktator, kybonacci, lord sir giga, LUDI, Luka Blažević, Marko Marković, marsovac 2, mercedesamg, milenko crazy north, nebkv, nemkea71, Neretva, oldtimer, Parker, Romibrat, sap, sasa87, savaskytec, Shinobi, slonic_tonic, Srky Boy, Steeeefan, taz1cl, tmanda323, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, voja64, wolf431, Zi0mek, zillbg, zixmix, zlaya011, 125