Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1566

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

‼️🔥 "Змей Горыныч" испепеляет нацистов "Азова" в Мариуполе

Самоходная реактивная установка разминирования УР-77 создана для проделывания проходов в минных полях, однако она хорошо себя зарекомендовала и в задачах по уничтожению укрепленных опорных пунктах.

В этот раз "Змей Горыныча" применили по украинским нацистам, засевшим в административном здании «Азовстали», сообщил корр. rt.com Андрей Филатов

‼️🔥 "Serpent Gorynych" incinerates the Nazis "Azov" in Mariupol

The self-propelled rocket launcher UR-77 was designed to make passages in minefields, but it also proved itself well in the tasks of destroying fortified strongholds.

This time, the "Serpent of Gorynych" was used against Ukrainian Nazis who settled in the administrative building of Azovstal, the correspondent reported. rt.com Andrey Filatov

P.S: ne radi link a ne mogu vise da obrisem post

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:Putin doneo ukaz: "Heroj Rusije"



Predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio je zvanje Heroja Rusije poslaniku Državne dume Adamu Delimhanovu.


Tekst za link

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Yrraf ako NATO šta pokuša dobiće upozorenje po svoim bazama u vidu Kalibra/Kindžala ili Cirkona a ako pokuša još štogod posle te ćuške mislim da će prvo da strada zapadna obala SAD pre nego EUropa.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Tekst za link

Vatru na zgradu državne bezbednosti u Tiraspolju su otvorila 3 napadača koji su po polju, van graničnog prelaza ušli iz Ukrajine u rejonu Novovladimirovke, 8 km severno od Tiraspolja, a nakon toga se istim putem i vratili.

Kažem ja da je teritorija PMR sa strane Ukrajine neodbranjiva zbog prirode granice i da jedini način za očuvanje sigurnosti na toj teritoriji je da sa druge strane granice bude prijateljska država, sa eventualnom integracijom u nju. Zato je potreban prodor ruske vojske kroz južnu Ukrajinu do PMR.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Očita mu babuška lekciju i to brzinski u par reči Mr. Green
Слава Украине и России! Киевская Русь была и будет! Ты запомнил это?
Arrow https://t.me/RVvoenkor/9651

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

pein ::Očita mu babuška lekciju i to brzinski u par reči Mr. Green
Слава Украине и России! Киевская Русь была и будет! Ты запомнил это?
Arrow https://t.me/RVvoenkor/9651


Бабушке су очувале веру за време бољшевика и после током комунистичке епохе, а данас су у Украјини носилац сверуске државотворне свести.

Непроцењиво, узвишено.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Ukrajinski vojnik snima svoju masakriranu jedinicu.
18+
https://t.me/intelslava/26853

online
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

VladaNS1978 ::Ukrajinski vojnik snima svoju masakriranu jedinicu.
18+
https://t.me/intelslava/26853


Dobro ih je povaljalo.I on hramlje dok hoda.Neki su preživjeli, neki nisu a neki su na putu da budu u pomenu za 40 dana.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Zvrk ::
Standardni železnički kolosek je 1435mm, a ruski (sovjetski) je 1520mm, razlika je dakle 8,5cm. Mogu dobiti lokomotive iz Litvanije, Estonije, Letonije, Moldavije, a postoji jedan deo pruga u Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj sa tim kolosekom. Finci koriste sličan kolosek 1524mm koji je kompatibilan sa ruskim 1520mm.
Takođe bilo koji proizvođač može napraviti lokomotivu za taj siri kolosek (Siemens i Stadler su vrlo popularani u Rusiji i Belorusiji)


Rusi su gađali vučne podstanice da bi onemogućili vuču električnim lokomotivama, a pojavile su se i informacije da su gađali depoe dizel lokomotiva. Ukrajinske železnice su pre početka vojne operacije imali oko 1600 elektro lokomotiva i oko 300 dizel lokomotiva. Veliki broj dizel lokomotiva na samom početku vojne operacije su izvukli sa istoka na zapad da ne bi pale u ruske ruke. Na liniji od Izmaila do Odese na kojoj su Rusi danas kalibrisali most kod Zatoke vuča se obavlja dizel lokomotivama.

Dizel lokomotive imaju manju snagu te ne mogu vući teške vozove kao elektrolokomotive - vozovi moraju biti kraći. Kao i za vojna vozila, mašinovođe moraju ovladati rukovođenjem određenog tipa lokomotive, tako da ako dobiju neke lokomotive prvo to mogu biti stare sovjetske dizel lokomotive iz Moldavije, Letonije, Estonije i Litvanije kojih je kad se sve skupe zajedno manje nego što sama Ukrajina ima. A opet i njima su potrebne, tako da bi možda maksimalno par komada od svakog mogli dobiti. Finska ima skroz drugi tip lokomotiva, tako da otpadaju. Takođe, osim Moldavije, ne znam kako bi se obavio transport, s obzirom da bi morali preko Poljske gde nema direktne železničke veze širokim kolosekom od Litvanije do Ukrajine. Što se tiče Siemensa i Štadlera oni svoja vozila za široki kolosek proizvode isključivo u proizvodnim pogonima u Belorusiji (Štadler Minsk) i Rusiji (Ural) i to su uglavnom lokomotive na elektro pogon, tako da to otpada. A i prosečno vreme od nabavke do isporuke je 2-3 godine za železnička vozila. Tu su i dizel lokomotive koje se proizvode u Kazahstanu pod licencom General Electric iz SAD, koje već jedan broj voze u Ukrajini, ali je opet problem rok isporuke, način isporuke i uopšte da li Kazahstan to sme zbog odnosa sa Rusijom.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Citat:bojank ::


Rekli su da je cela posada evakuisana.
Sta Ameri lazu me isto ne interesuje, isto samo fotka/video, pa dobro gledati.



Ja opet kaže, koje MO na svetu je objavilo istog sekunda podatke o stradalima u bilo kojoj vojnoj nesreci.
I ja to ne bih okarakterisao kao laž, već da se sa zvaničnim izveštajima, kako primećujemo iz prakse, nikada ne žuri i ne trči pred rudu. Stradali i nestali se u ovakvim situacijama ne mogu gurnuti pod tepih, te neka priča o namernom prećutkivanju MO ne pije vodu.
Prosto, kada su nakon evakuacije utvrdili broj stradalih i nestalih a nakon što su obavestili rodbinu (što je takođe procedura) izašli su sa 1 poginulim i 27 nestalih mornara.
I ne vidim zašto se ovo podvodi po laž kada je u pitanju, koliko vidimo, standardna procedura.


Citat:Usput valjalo bi još nešto proveriti. Tamo gde je moskva navodno potonula - da li je tu i nešto bliže zabeleženo kretanje brodova nakon nesreće.

Rusi su poslali neke brodove, verovatno da obezbede bitne stvari (radio oprema, NBG ako su bile ukrcane).


Pitam zato što koliko vidim nije zabeležen niti jedan napad na te brodove. Ako i dalje ima ruskih brodova tamo, čudno je da već ukoliko raspolažu neptunima i dalje ne koriste tu svoju očiglednu prednost.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1422 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 8 sakrivenih i 1375 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, antonije64, Apok, Asparagus, Brana01, CikaKURE, cuculo, Dorcolac, Dukelander, Georgius, gmlale, janbo, ladro, lord sir giga, Lošmi, Lucije Kvint, Luka Blažević, Magistar78, Mcdado, mercedesamg, Metanoja, milimoj, Milometer, Misirac, Mixelotti, mocnijogurt, naki011, Nemanja.M, Ripanjac, S2M, Srle993, Stanlio, stegonosa, Vlad000, Vlada1389, vladulns, yrraf, zlaya011