Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1586

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Što se tiče rabote ariljeraca verovatno se sećaju oni koji prate od početka dovuku se D 30 postave opali se par plotuna i odma na drugi VP.

Komentar:
Ja koliko se secam, bilo je na pocetku snimaka nekoliko VP poklopljenih i rasturenih, gusto zbijeni, na ledini itd, i onda je islo 10tak stranica rasprave...Samo negativne vibracije.

Tek sad, zadnjih nekoliko dana artiljerija se spominje u pozitivnom smislu...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Buda Baba ::И ми овде за преседника имамо кловна који 24 часа прича вицеве.. Али изгледа да је то правило за "властодршце" на постсовјетском и постјугословенском простору донето од стране господара са Запада.

Ево најновије фотке "болнице" из Азовстаља

https://t.me/swodki/80990

Na fotografiji gdje je dosta ranjenika ,onom u prvom planu su zamucene tetovaze 🙂,pretpostavljam da je bila djevojka i sidro ili JNA 5.3.89. , nije zgodno da zapadni gledaoci to vide

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

https://t.me/Segodnya_life/54062
Opet im Ukrajinci digli skladište u vazduh u okolini Belgoroda.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2102

Zar nije ta slika bila prvi put? Iz Belgoroda?

Frunze ::
Iskreno, meni je u prvih par dana vojne operacije Zelenski delovao u fazonu "šta mi je ovo u životu trebalo". Setivši se na koju je "foru" dobio izbore, odmah sam se setio Belog Preletačevića i bezuspešno pokušavao da zamislim kako bi on reagovao u situaciji da je neka strana sila izvršila invaziju na Srbiju i eto ih pred Batajnicom i Pančevom iz dva pravca sledeće jutro.


Ekvivalent Zelenskog ovde bi bio takodje glumac koji se spotakao jos na startu sprinta pa je i ispao iz igre. Srecom.

No, i glumci dobiju zamene.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2332
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Jutros su Ukri bogami par napada pokušali na teritoriji RF. Voronjež, Kursk, Belgorod. Izgleda da je PVO odradio posao svugde osim kod Belogroda gde je pogođeno skladište. Voronjež je već dosta daleko od granice - preko 250 km od najbliže granice sa Ukrajinom pod kontrolom kijevskog režima. Šta li su to Ukri poslali tamo? Dronovi?

Druga vest od jutros je da su Rusi izvršili još jedan udar na mostu u Zatoki. Videli da nisu završili posao juče do kraja.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Frunze ::
Druga vest od jutros je da su Rusi izvršili još jedan udar na mostu u Zatoki. Videli da nisu završili posao juče do kraja.


Da, bas me kopka zasto su Rusi zapeli da uniste taj most?

offline
  • Pridružio: 07 Maj 2020
  • Poruke: 836

@babaroga

Drumsko-železnički. Dotur oružja. Mada je to i JEDINA veza zapadnog dela Odeske oblasti Ukrajine sa ostatkom Ukrajine. Ako bi se tu desantirala ili iskrcala ili šta god, Ruska vojska, Ukrajinci ne bi moglo slati pojačanja. Osim kroz Moldaviju, a to je već "komplikovanije".
Povezujem ovo, možda pogrešno, i sa dešavanjima u Pridnjestrovlju i odbrane ruskih mirovnih trupa po uzoru na Gruziju. Naravno, prvo treba zauzeti to područje....čisto hipotetišem.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2332
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

babaroga ::Frunze ::
Druga vest od jutros je da su Rusi izvršili još jedan udar na mostu u Zatoki. Videli da nisu završili posao juče do kraja.


Da, bas me kopka zasto su Rusi zapeli da uniste taj most?


Пресецање Одесе из правца Румуније. Доста се тога дотурало возовима из дунавске луке Измаил до Одесе. Уколико пресеку Одесу са севера линијом Николајевска област - ПМР, Одеса је у потпуном окружењу. Не треба им ни један војник у Буџаку.

---

Још пар вести од јутрос од украјинских извора:

- На Лиманском фронту Руси успоставили контролу у Заречном и извршили напад на Јампол.
- Руси су послали 2 БТГ у град Изјум и распоредили 2 дивизије ОТРК "Искандер-М".
- На Изјумском фронту Руси су на улазу у Велику Камишеваху, узели су под контролу село Заводи и врше офанзивна дејства у смеру Барвенкова.
- На Северодоњецком фронту Руси су преузели контролу над Новотошковским, и врше офанзиву на Нижње и Орехово.

Ово су биле информације од генштаба ВСУ. А следећа је од непознаток извора:

- Украјинци наводно уништили командни штаб и ЗРК Стрела-10 на Змијском острву.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Odesa ima kopnenu vezu sa ostatkom Ukrajine. Ovaj most vodi u Budzak, koji je bukvalno budzak, sto se lokacije tice. Osim one luke u Ismailu na Dunavu o kojoj je chichabg pisao. Mozda ga zato gadjaju, obzirom da im je to otprilike jedina plovna veza sa Evropom a odatle dolazi oruzje. Mozda bi trebalo postaviti osmatracnicu na Dunavu kod Zemuna da se vidi sta to plovi iz NJemacke niz Dunav prema delti.

Samo hipotetisem i ja.

Ili Rusi oce da se iskrcavaju u Budzak, ili je ova pruga bitna zbog necega, zato gadjaju most. Drugog vojnog znacaja za ovaj most ne vidim. Jucer su ga pogodili, i po snimcima pokidali jednu traku za kamione, ali pruga i druga traka su ostali. Ponovni napad jutros znaci da im je cilj da bas prekinu tu saobracajnicu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2332
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Braca75 ::@babaroga

Drumsko-železnički. Dotur oružja. Mada je to i JEDINA veza zapadnog dela Odeske oblasti Ukrajine sa ostatkom Ukrajine.


Ostaje jedino drumska veza Budžaka preko Palanke u Moldaviji, osim ako ne uspeju da naprave nekakav improvizovan drum preko ovih močvara od Majaka do Krasne Kose, mada i to se može lako preseći rušenjem mosta preko Dnjestra u mestu Majaki.




P.S. ne mogu se oteti utisku koliko je ova ukrajinsko-moldavska granica kod Palanke glupa. Nit je Moldavija dobila izlaz na Dnjestrovki Liman, nit je Ukrajina dobila drumski prolaz ka Budžaku.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1029 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 2 sakrivenih i 983 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Apok, Bobrock1, BORUTUS, Centauro, Denaya, Dorcolac, draganca, dushan, esx66, hatman, hologram, HrcAk47, krkalon, kunktator, laganini123, Lister, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, MiG-29M2, MilosKop, mnn2, MrNo, novator, ostoja, pein, Pohovani_00, Rakenica, ruma, sokars, SR-3m, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, vukovi, YugoSlav, Zikapk, zixmix, 1107