Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1576

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

gasha ::Pojedini komentatori na drugim forumima pomonju neki okrsaj kod 'Harsona' na jugu u kojem su ukrajinci izvukli deblji kraju. I'ma li ko neke potvrde ovog zbivanja? Mozda Ako su krenuli u onu najavljivanu kontraofanzivu pa naleteli na tvrdo....

@gasha
Pratiš li ti zbivanja ili onako uletiš.....Prelistaj par stranica u nazad i naći ćeš sve.I mapu i mjesto okršaja i video sa poginulim VSU vojnicima, sve.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7958
  • Gde živiš: Zagreb

vathra ::
За Украјинце којима понестаје муниције ово је примамљив залогај.
Велико је питање за која оруђа је ова муниција, и у каквом је стању после 30 година чувања.

Pa zašto ga onda još čuvaju?
Znam da TNT i njemu slični mogu dugo trajati, ali pretpostavljam da stari i degnerira ipak.
Da li postoji neki način da se taj eksploziv rastali, da se s njega skine "kajmak" od tog degeneriranog materijala, pa da se opet dobije "novi novcati"?

Ili to sve što je previše staro u pravilu ide na uništavanje?

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

Mitraljeta ::
EDIT: gasprom kaže da nije obustavio isporuke.
https://www.rt.com/business/554564-gazprom-denies-stoppage-of-gas-poland/


Da, izgled anije zavrnuo jos, u ponoc ce Laughing Laughing


🇷🇺🇵🇱🛢Пољска мора 26. априла да плати руски гас по новој шеми - у рубљима, саопштила је компанија "Гаспром".

Компанија није потврдила информацију да су већ обустављене испоруке руског гаса Пољској, истакавши да је Варшава данас у "обавези да плати за испоруке гаса у складу са новим начином плаћања".
🔸 Спутњик видео — odysee.com
Придружите се @sputniksrbija - telegram

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2022
  • Poruke: 2

Pratim vas od prvog dana ali nemam iskustva kad su ove teme u pitanju, na ovaj nacin se najbolje informisem jer je ogromna propagandna masinerija pokrenuta od strane zapada tako da ne znam vise sta je laz a sta istina pa trazim sredinu. Z Pozdrav iz BANJA LUKA REPUBLIKA SRPSKA

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1464



Babaroga je napisao da su Rusi zauzeli selo Novotoskovske. To je mesto skroz na severoistoku Donbasa ispod Lisicanska. Po informacijama to se desilo pre tri cetiri dana. Najnovije informacije koje sam uspeo naci Rusi su zauzeli i selo Niznije. Ta dva selu su zaokruzena crveno. Sad zasto su bitna ova naselja.
Neko napisa kako Rusi zauzimaju po selo,dva tri dnevno i to se predstavlja kao neki uspeh. Uspeh jeste i to veliki jer se time postizu bolje pozicije. Pre neki dan zauzeta su sela Lozovaja i Torskie. To je imalo kao posledicu ravnanje izbocine istocno od Izjuma. Samim tim otvorio se prostor za delovanje ka Krasnom Limanu i ozbijanju na Severni Donjec severno od Slavjanska.
Pre par dana smo pisali a potom se pojavile i informacije iz raznih izvora da Ukri napustaju Rubeznoje. Samim tim da ce najverovatnije napustiti i Severodonjeck i pokusati formirati liniju odbrane na reci Severni Donjec. Takodje o tome nakon par dana prica i Juri Podoljak u svojim pregledima.
Sad se vracam na ona dva sela. Ona se nalaze sa desne strane reke Severni Donjec. Prva linija odbrane je probijena. Iznad sela Niznije postoji brdo Marfina Mogila koje je dominantno iznad tog kraja. Selo Niznije je u podnozju njega i ako su Rusi zauzeli selo,cisto sumnjam da nisu i brdo.
A Lisicansk je na 10km od njega. Tako da odbrana na reci Severni Donjec kod Lisicanska je ugrozena sa boka.



U nasem narodu postoji izreka "zrno po zrno pogaca". Ovde je selo po selo krah linije odbrane. A to kad se desi.....pogaca ce naglo da poraste. Brze no sto mnogi misle.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

Mihail ::
🇷🇺🇵🇱🛢Пољска мора 26. априла да плати руски гас по новој шеми - у рубљима, саопштила је компанија "Гаспром".


Neće da plate u rubljama ... zato su neki požurili da objave kakko je isporuka prekinuta.

b92.net/biz/vesti/svet/necemo-placati-u-rubljama-2145632

offline
  • Pridružio: 07 Dec 2012
  • Poruke: 599
  • Gde živiš: Nis

Kristian_KG ::
A šta ti misliš da je najbolje da uzmu(ako budu uspeli do kraja SO)?
Baš me interesuju njihovi planovi, redom a, b, c, i sve moguće varijante i odgovori na određene moguće razvoje situacije na terenu.
Kad je već Ukrajina, ako se SO završi načelno u rusku korist, dekomunizovana, ja bih voleo da barem nekim uskim prostorom, izađu na mađarsku granicu. Naravno i na deltu Dunava.

I ja bih voleo, ali mislim da se Rusi u svojim planovima ne vode zeljama clanova MCM. Moj post je bio replika na raniji post doticnog clana u vezi sa mapom koju sam nesto objavio. Znas, licemerno je da drugima udaras oprecne replike na njihova misljenja da bi kasnije mudrovao o mnogo ekstremnijim, da ne kazem bajkovitijim, varijantama razvoja SO.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 243

babaroga ::chichabg :: Very Happy

Kako se zvala kapetane rijecne plovidbe? Dashenjka ili Mashenjka?

Pitam za rodjaka koji sad plovi, mladi junosa, tek iz skole izasao Mr. Green


Unapred se izvinjavam na offu
Nemam pojma o čemu pričaš Very Happy , a i slabo pamtim imena, od tada su prošle godine i godine.
Da budem iskren stalo mi za taj deo i iz ličnih razloga. Naime, od svih gradova koji me zanimaju u Ukrajini jedino nisam bio u Odesi, a to dugo vremena neće biti moguće ako ne padne u ruske ruke. Ako ostane Ukrajincima, a ipak odem tamo, već vidim sebe (kao Srbina) vezanog streč folijom za neku banderu.
Šalim se, naravno, ali da ne bude baš potpuni off siguran sam da posle ovog sukoba neko vreme neće biti pametno Srbima da putuju po zapadnom delu Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

specijalac91 ::Postovanje svim ucesnicima foruma, prvi put sam se prijavio i imam jedno pitanje: Bila je informacija da je Sergej Sojgu Ministar odbrane RF imao jak srcani udar i da se ljekari bore za njegov zivot, nakon 3 dana ga vidimo se Predsjednikom Putinom na razgovoru u Kremlju. Jel to bila Zapadna propaganda i koji im je bio krajnji cilj??? Hvala
Istina ziva, cak je nakon sastanka Putin pucao u njega protivavioncem, za koji dan na Crvenom trgu cemo vidjeti je li prezivio.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Ne znam stvarno koliko ovi Ukrajinci mogu ovako, tj. dokle...

Prolazeći kroz razne sadržaje i izvore, što jedne što druge strane, stvarno deluje da zadnje 2-3 nedelje jedino Rusija vodi rat a Ukrajinci ginu... Baš je dosta sadržaja poginulih vojnika, zarobljene opreme, uništene tehnike. Sa druge strane, pro-ukrajinski sadržaj je sveden na sporodačnost.

Reklo bi se maltene da je rat sada u nekoj asimetričnoj fazi jer ne deluje da Ukrajina ima ikakvih realnih efektiva trenutno da parira.
Barem je to moj utisak na konto prelistavanja sadržaja i poređenja sa onom dinamikom rata koja je važila do aprila negde.

Svo ovo naoružavanje Ukrajine meni ne deluje da ima bilo kakvog efekta, to mi je misterija najveća... Ili Rusi odlično uništavaju to, ili uopšte ne dolazi do Ukrajinaca. Tolika letalnost bi do sada iznedrila neku promenu letargije ukrajinske pozicije.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1084 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 1030 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, Batinas, Bobrock1, Bokiboks, cenejac111, cifra, CikaKURE, cincarin, comi_pfc, Denaya, dragoljub11987, drimer, Georgius, ginjica, ILGromovnik, JOntra, Još malo pa deda, Karla, Krvava Devetka, ladro, Lucije Kvint, Marko Marković, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, mrav pesadinac, nebidrag, nenad81, panzerwaffe, rasok, Ripanjac, RJ, Rogan33, royst33, slonic_tonic, stalja, Sumadija34, vathra, Vladko, voja64, wolf431, wolverined4, YugoSlav