Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1567

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Tekst za link

Trebaće ipak dorada u Zatoki.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2525
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

StaracVujadin ::



Ако Власт у Украјини настави са провоцирањем и покушајем увлачења у рат Молдавије,Русија треба да понуди истој, половину обале јужно од Одесе према Румунији,финансијску помоћ од пар милијарди.И војна заштита са чланством у ОДБК

Бонус-опрост дуга за гас,нафту и бесплатно снабдевање наредних пет година.

offline
  • Pridružio: 05 Apr 2010
  • Poruke: 63

Što se tiče iskazane "želje" Finske i Švedske da uđu u NATO...izgleda da je Amer rešio da doživi orgazmično sladostrašće kad izazove totalni kolaps u Evropi. Ja hoću da se kladim da q...cem Amer neće mrdnuti kad se nešto zapuši u Helsinkiju i kad Finci ukapiraju da je to neki kinžal... Da, naravno da će poslati pomoć kao i Ukrajini i vratiti se da pije pivo na terasi. Amer i Rus se neće dobacivati raketama i čudima, ali će Evropa biti potrebno mnogo decenija da počne da ldođe do "vazduha"..i naravno Rusiji.
Da ne dužim...kada su predsednici nekih evropskih država stavili američke lansirne raketne rampe pored svoje kuće i dece a protiv IRANSKIH raketa (neeee ruskih, iranskih), Evropa je ušla u problem i ovo sa Finskom i Švedskom će joj zakucati poslednji ekser u mrtvački sanduk. Amerima svaka čast...oni će još bolje da žive samo i jedino zbog evrposkih idiota.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Zvrk ::
+ text

Standardni železnički kolosek je 1435mm, a ruski (sovjetski) je 1520mm, razlika je dakle 8,5cm. Mogu dobiti lokomotive iz Litvanije, Estonije, Letonije, Moldavije, a postoji jedan deo pruga u Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj sa tim kolosekom. Finci koriste sličan kolosek 1524mm koji je kompatibilan sa ruskim 1520mm.
Takođe bilo koji proizvođač može napraviti lokomotivu za taj siri kolosek (Siemens i Stadler su vrlo popularani u Rusiji i Belorusiji)

Da, hvala, već su me ispravili. Neki dan je to neko ovdje objavio, a očito sam krivo zapamtio a nije mi se to posebno guglalo.
Evo tu je izvor, on kaže da nitko drugi ne radi takve lokomotive, dakle očito krivo, ako Finci imaju kompatibilne.

https://www.youtube.com/watch?v=b_8JCf9jTQ8&ab_channel=WarinUkraine

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6282

amstel ::
Ако Власт у Украјини настави са провоцирањем и покушајем увлачења у рат Молдавије,Русија треба да понуди истој, половину обале јужно од Одесе према Румунији,финансијску помоћ од пар милијарди.И војна заштита са чланством у ОДБК

Бонус-опрост дуга за гас,нафту и бесплатно снабдевање наредних пет година.

I vuci siti a koze na broju.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

yrraf ::Ako bi ruske snage bile ozbiljno ugrožene od strane NATO direktno u Ukrajini, poletele bi taktičke nuklearke na NATO vojne baze na istoku a svaki odgovor SAD direktno po Rusiji povukao bi MAD. Nisu svesni da bi u "unthinkable" scenariju bili žrtvovani zarad deeskalacije. Ne postoji ni promil šanse da bi neko u Pentagonu rizikovao stratešku bezbednost građana SAD zarad polupanog saveznika. Nikada, ali nikada ne bi uzvratili nuklearno po Rusiji i čekali da polete Bukave, Sarmati ili da eksplodira neki Posjedon, zarad polupanog saveznika. Ko priziva direktno uključivanje NATO-a u sukob, taj priziva bukvalno razaranje Evrope, naročito istočne.



Iako i sam naginjem prema toj teoriji, ne treba zaboraviti da je MAD ipak samo teorija koja je u hladnoratovsko vreme imala za cilj odvraćanje. Dakle, MAD je pomagao u sprečavanju bilo kakvih direktnih sukoba punog obima između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza dok su oni učestvovali u manjim proksi ratovima širom sveta. U MAD teoriji, kao osnovna pretpostavka, uzima se spremnost uzvrata obeju strana. Ako nemamo tu pretpostavku - nemamo ni MAD teoriju.
Kao što je uostalom Edvard Teler i rekao: „politika MAD-a kao sredstvo odvraćanja potpuno je neefikasna ako se sazna da u slučaju napada nećemo uzvratiti agresoru“.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

VladaNS1978 ::Ukrajinski vojnik snima svoju masakriranu jedinicu.
18+
https://t.me/intelslava/26853

Izgleda da će prije ostaviti ranjenog saborca nego telefon.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

S2M ::

Dobro ih je povaljalo.I on hramlje dok hoda.Neki su preživjeli, neki nisu a neki su na putu da budu u pomenu za 40 dana.


Ako sam dobro prebrojao, 5 mrtvih i 4 ranjena od kojih jedan po lokvi krvi deluje da se pridružuje onoj petorici.
Na Ruswar 18+ telegram grupi ovakvih snimaka i fotki svakodnevno ima desetak. Samo u poslednih 24h su izašli snimci one hrpe Ukrajinaca u "uspešnom" kontranapadu kod Oleksandrovke, pa ona gomila preoranih u rovovima na putu za Slavjansk.
Ne brinem više za ishod rata, Rusi idu frontovski i preoravaju sa artiljerijom.
Praktično su sa onim jurcanjem na početku hteli da izbegnu ovakvo krvoproliće, pa i po cenu svojih gubitaka. Nije prošlo i sada su upalili mašinu za mlevenje mesa.
Žao mi je Ukrajinaca koji će očigledno izginuti u masovnim brojkama zarad onog glumca drogoša i NATO ekipe.
Što se tiče Ruskih gubitaka u tenkovima i avijaciji, ovako odokativno mi deluje da mogu nadoknaditi bez većih problema za godinu dana.

@danijel
BRAVO za komentar. Slika i prilika ove android moron generacije. Lik puzi pored njega, a on telefon ne ispušta...

offline
  • Pridružio: 22 Apr 2022
  • Poruke: 60

Citat:Ако Власт у Украјини настави са провоцирањем и покушајем увлачења у рат Молдавије,Русија треба да понуди истој, половину обале јужно од Одесе према Румунији,финансијску помоћ од пар милијарди.И војна заштита са чланством у ОДБК

Бонус-опрост дуга за гас,нафту и бесплатно снабдевање наредних пет година.


Ma kakvi, gde da menjaju Izmail, gorod voinskoi slavi, za to cudo u Pridnjestrovlju.
Sa Izmailom Rusija ima Dunav..a mozda ima i neki njeft tamo, trebalo bi da ima dosta oko Dobrudze, ovo je malo sever doduse.
Vise ima smisla evakuisati te ljude odatle, one koji ne bi kao izbeglice otisli na Zapad, mogli bi primiti.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Moladavija ne raspolaze apsolutno nicim sto bi nekome trebalo, niti smatram da u Moldaviji ima dovoljno ludaka koji bi jednostrano gurnuli svoju zemlju u sukob koji se odvija na relaciji zapad-Ukrajina-Rusija. Nadao sam se istome kada je u pitanju bila Ukrajina pa se ispostavilo da ima vise nego dovoljno ludaka. Uvodjenje Moldavije u sukob znacilo bi samo disoluciju te drzave. Kao sto rekoh, neko pokusava da izazove haos tamo i pretpostavljam da onda optuzi Rusiju kao odgovornu stranu za desavanja i eventualnu eskalaciju. Ovi stini incidenti su tu samo da bi kreirali atmosferu straha i privid opasnosti, kako bi se moglo upravljati takvom situacijom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1240 korisnika na forumu :: 66 registrovanih, 8 sakrivenih i 1166 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., AK - 230, alkatraz080, amaterSRB, Andrija357, Apok, bojcistv, bokisha253, ccoogg123, celik, DejanSt, djboj, DonRumataEstorski, draganca, drazenm, dulleo, esx66, Faki-Valjevo, Georgius, goxin, h8propaganda, havoc995, helen1, hologram, hooraay, ILGromovnik, Istman, jukeboxer, Klecaviks, kolle.the.kid, kybonacci, madza, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, milenko crazy north, milimoj, Misha V, moldway, mrav pesadinac, Ognjen D., oldtimer, panzerwaffe, procesor, raketaš, raptorsi, robert1979, Romibrat, savaskytec, Shinobi, slonic_tonic, Smajser, Steeeefan, tomigun, uruk, vathra, virked, VJ, Vlajman1957, wolverined4, yrraf, zeo, ZetaMan, Žrnov, 125