Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1549

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10916

Citat:Ja se nemogu oteti dojmu da je u Mariopolj trebalo dovući koju četu šiljki.
Kao u Afganistanu, skinuti radar i dodati još streljiva i krenuti polako


Zašto kada su ovi nacoši pod zemljom, a ne po krovovima?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
Sad jesu ali smo ih mjesec dana gledali kako hodaju po krovovima, odakle su skidali ruske tenkove k'o prepelice.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Citat:Frunze

Iskoristio sam reč u polušali Hoholj, čisto da se zna na koga mislim. Dakle, nisam rekao za nijednog forumaša da je Hoholj, nego za stranu u sukobu.

Da se razumemo, da bi se neke stvari postavile na noge, moramo prvo shvatiti između koga se vodi rat ovde. Na jednom širem nivou se vodi proksi rat između SAD/NATO i RF, a na užem nivou ratuju Ukrajinci sa jedne strane protiv Ukrajinaca sa druge strane. Jedne Ukrajince ("Hohlji") podržava SAD, a druge Ukrajince ("Moskalji") podržava Rusija. Razlika je samo u jednom - Rusija je ušla svojim trupama u Ukrajinu i uvela zabranu letenja, a SAD/NATO to nije uradio. Dakle Rusija i "Moskalji" ovde kontrolišu situaciju, a ne SAD/NATO i "Hohlji".


Назив хохол не мора бити увредљив, ми смо имали Украјинца у чети и позивнои му је био - Хохол.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2009
  • Poruke: 284
  • Gde živiš: Danmark

citat:
... Ja sam rekao jos 2015. kada su prikazali Armatu i ostale da od toga nema nista u rokovima koje su saopstili (originalno do 2016, pa pomereno na 2018, pa na 2019, pa se vise i ne spominje...). Pa sam bio "mrzitelj svega ruskog" itd.
Videcemo za 5 godina, meni se ne zuri, i realno meni ni iz dzepa ni u dzep. ...

Tvoja obracanja (u poslednje vreme) odisu, ako smem da primetim - neskrivenom zluradoscu i likovanjem sto Bacuske grebu kojekakve kazane i jos kakvo posudje .. i sto ne odrzase rec dinamike sto se tice..
nego, cini mi se da ste Ti i gospoda koja su pozdravila ova Tvoja obracanja ustvari nesrecna zbog cinjenice da su Bacuske odabrale varijantu armata (i ostalo) malo kasnije - sarmat (I OSTALO) malo ranije (mnogo vise nego ovu tekucu (ukljuciv i grebanje kazana) .. a do tada tosocke i ostale igracke sa dna kazana !).
inace, slazem se - Tebi (i Tvojima) realno *ni u dzep*

a jos da dodam obrati paznju na dinamiku razvoja vojne moci koju neguju Bacuske, narocito od minhenskih druzenja 2007-e.

Ziveli

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

kunktator ::
Баш тако, пустили би их да уђу тек кад заврше шта су наумили. Или још боље, у ствари би им сами Пољаци помогли да то заврше! Што би се Рус млатио са напаљеном герилом У Ровну, Луцку и Лавову кад може тамо да намести Пољака?

А о размештају, овако (отприлике наравно):


Заставе показују ко би шта држао. Поента би била да учествују и НАТО државе као и Руси и њихови савезници. Између Руса и Пољака морао би бити неко ко је до сада био неутралан, уздржан или бар прихватљив за све стране. Да не буде напетости у директном сусрету. То би могли бити Мађари (који би у одговорност добили Закарпатје), Белоруси (Запорожје, Кијевска област) и можда неко трећи (на карти обележено жутим).
Тај трећи могли би бити опет Мађари, можда Румуни и Бугари или, пази сад - Турци! Mr. Green

ДНР/ЛНР као државе које је Русија признале имале би аутономију до постизања трајног мировног споразума који вероватно нећемо скоро видети.
Кијев би могао остати неокупиран или би добио само међународну полицију, некакву жандармерију.
Чак се ни американци вероватно не би превише бунили јер би могли да лају како су опет "спутали Русе", наравно само за домаћу јавност.

Ај сад да прорешетамо, да видимо шта овде не би ваљало и зашто не би функционисало?

Ovo zuto mozda da ubacis neku zemlju kao tampon zonu koja je neutralna ,a uz to i u dobrim odnosima sa Rusima i Poljacima, eto npr.Srbija i onda ubacis neki distrikt Brcko na jugu te poljske zone ili cak okratis 50-100 km na jugu tu zonu , kako su se Poljaci pokazali dobro su i dobili.
Valjalo bi to za ove Pancire ,Kamove , Kornete i Boze zdravlja jos nesto.

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

novator ::^
Sad jesu ali smo ih mjesec dana gledali kako hodaju po krovovima, odakle su skidali ruske tenkove k'o prepelice.


Ovom vrapcici, ovom prepelice...ja se secam samo onog videa kad je sprozora opalio cini mi se T72 i prslo ko kapisla! Bice da il` je do neumeca cuvenog azov superborca il je nato poslao bofl naoruzanje!
Nema sanse da je do prepelice Very Happy

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

novator ::^
Sad jesu ali smo ih mjesec dana gledali kako hodaju po krovovima, odakle su skidali ruske tenkove k'o prepelice.


Zato je trebalo dovući kamione Lancet-1 i Lancet-3, ali nema...

EDIT: Da ne bude posle ti sediš u fotelji ovo ono, pre neki dan gledam snimak ruskog vojnika u Mariupolju, drži jeftini DJI dron i kaže trebamo da mu damo odlikovanje.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
Nemoj me mihail živ bio prozivati, u roku od pola sata ti mogu nakačiti pristojan broj tehnike uništen sa početka bitke, 100% ruski bez da razmišljamo tko i što je.

Jesi zaboravio 10+ vozila pored zgrade kako nestaju jedan za drugim sa sve btr-82, kamazima, t-72 itd. Jesi zaboravio ona dva nesretna tenka koji su zaboravili na svoju pješadiju i nestali, jesi zaboravio kako btr-4 u cugu uništava BMP i T-72B3. Sve iz istog grada, iz Mariupolja.

Sad će kažem opet, al znaš koliko su oni izgubili? Znam, izgubili su puno više, ali to ne opravdava nepotrebne ruske gubitke.

P. S. A ta posada ruskog tenka, koja je onako prošla protiv po sistema iz one udaljenosti, treba da plate gradnju kakve crkve negdje, kako su dobro prošli.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Njemački časopis, Bild, preporuča ograničeno kupanje kako bi se uštedilo malo plina Smile
Citat:Dovoljno je oprati OVA četiri dijela tijela
Manje grijte, manje idite u saunu i manje se tuširajte. S obzirom na ovisnost o ruskim energentima, savezni ministar gospodarstva Robert Habeck pozvao je Nijemce na štednju energije.

Izbjegavajte tuširanje ili kupanje ili smanjite učestalost – nije li to nehigijenski? Ne, naprotiv! Uostalom, nije novost da svakodnevno ribanje i ispiranje sapunom nije dobro za našu kožu.
...
Pročitajte uz BILDplus da se koža nakon nekog vremena može očistiti i bez pranja te koja su četiri dijela tijela dovoljna za pranje.

https://www.bild.de/bild-plus/ratgeber/2021/ratgeb.....l#fromWall
Rusi su sada gotovi. Neće moći financirati rat kad Švabe krenu sa parcijalnim pranjem svojih tjelesa Very Happy

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Udari po željeznici. Netko bi rekao: konačno.

🇺🇦🇷🇺Результаты калибровки железнодорожной инфраструктуры Украины

Высокоточным оружием большой дальности уничтожены 6 тяговых подстанций у ж/д станций:

🔹Красное,
🔹Здолбунов,
🔹Жмеринка,
🔹Бердичев,
🔹Ковель,
🔹Коростень

Вооруженные силы Украины использовали их для поставка иностранного оружия и техники.

@anna_news



Evo i karta ukr željeznica:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1076 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 2 sakrivenih i 1040 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, Ben Roj, Bobrock1, bojank, Boris Bosiljčić, cenejac111, cifra, Dannyboy, djboj, draganl, dragoljub11987, Dukelander, gorican, goxin, ILGromovnik, Istman, Ivica1102, Joja, kinez88, kobaja77, m0nstrum_, Mercury, mile23, milenko crazy north, Milos82, Miškić, nenad81, radionica1, Steeeefan, Valter071, Vatreni Zmaj, virked, Webb