Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1526

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6274

PrintZip ::Руси заробили 2 Saxona.






Ne znam kako vi, ali mene oči bole kada gledam u ovo sralo.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

gromovnik ::
"paštetica" Jugoslovenska je (a jerujem da i ove "sovjetske" nisu posebno drugacijje ) tezila oko 140 grama sa 90 grama eksploziva. Dno joj je od kaljenog čelika tako da detonaciju usmjerava na gore, moze se reci da ima usmjereno djestvo.
Redje ubija onog ko stane nju, a cesce kida stopalo.
Vojnika u koloni iza moze a ozlijedi ali vrlo rijetko, svu ekploziju "pokupi" onaj nesrecnik koji je stao na nju...
Mnogo zajebana stvar, NOĆNA MORA.


Sovjetske su mnogo drugacije i mnogo zajebanije. Plastika, napunjena tecnim eksplozivom, pritisak bilo gdje na kosuljicu aktivira minu, nemoguce je deaktivirati jednom kad je naoruzana. Sila aktiviranja vlo mala, oko pet kila. Ne ukopava se, miniranje moze da se vrsi artiljerijom, moze i minobacacima.

Mina PFM-1

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Čoveče,sa kakvom histerijom i nipodaštavanjem oni govore o zemlji koja ima 6-7000 nuklearnih glava,i testira Sarmat neki dan.Pa njihove elite,od kojih su ovi internet komentatori preuzeli to,su u takvoj gordosti da to prkosi svakoj logici,ludilo...strah me,ali bukvalno.Jedan sam od onih što su kritični prema rusima,što su očekivali da će ovaj put biti efikasniji sa manje žrtava,da se istorijske greške neće ponavljati,pobede plaćane prevelikim žrtvama...ali bre to su rusi..žao mi ovih ukrajinaca,postradaće haos,nizašta.
A sve je moglo biti izbegnuto,neutralnost i sprovođenje Minska..kakav galimatijas nastade.

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

Regarding the general offensive of the RF Armed Forces, sources coming out, citing British intelligence sources, report that the Russian offensive will begin within 72 hours.

Objava na Telegram kanalu "Intel Slava Z"

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 258

Frunze ::
Vilkul je interesantna figura u Ukrajini. Bio je gubernator Dnjepropetrovske oblasti od 2010. do 2012. i vicepremijer Ukrajine od 2012. do 2014. Tada član Partije regiona, dakle Janukovičev čovek i proruski nastrojen političar. U međuvremenu se kandidovao za predsednika Ukrajine 2019, pa za gradonačelnika Dnjepropetrovska 2020. gde je ostvario malo uspeha.

Međutim, samo 3 dana nakon početka specijalne vojne operacije RF u Ukrajini, 27. februara Vilkul je imenovan za glavu vojne administracije Krivog Roga. Navodno je 20. marta Vilkul odbio zahtev Olega Carjova da preda grad ruskim trupama uz izjavu "J... se izdajniče, zajedno sa tvojim gospodarima". Ovo poslednje je informacija iz ukrajinskih izvora, te je treba uzeti sa rezervom.


Carjov je potvrdio navedeno na svom kanalu.

Zanimljivo je koji bi bio cilj takvog udara, odvlačenje snaga podno Donbasa i Harkova ili nešto drugo, a naravno i ostaje pitanje da li je moguće uporedo i krenuti sa druge strane Dnjepra.

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2523
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

+ Како ово пребацити преко границе?

Занима ме,како ће ово наоружање пребацити преко границе.Оно ситно,може у гепек,али панцерхаубицу тешко...Или је ово "Обећање,Украјинцима радовање"

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2019
  • Poruke: 1762

powSrb ::Каква је ово нагазна мина што стаде човек? Овоме што има камеру није ништа?
https://t.me/DenisMinin/791


Противпјешадијска, прављена да противника осакати, па да га извлаче из минског поља, транспортују, крпе, лијече и да остане инвалид. Противника скупље кошта него да "само" убије. О страху и психолошком ефекту да не причам. Најгоре оружје за пјешадинца.
По снимку, украјинска. Вјероватно нека од ПНМ серије, тзв. Црна удовица. Пластика, мала као што колега Громовник написа, јефтина, зајебана за уочити, уклонити, захтјева вријеме.

Колега Бабарога,

Није ово лептир мина, знам 100%, др'жо је у руци.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

[quote="StaracVujadin"]Boter ::
...a ti onaj tvoj pobratim JN mi pisete da lazem i pisem poluistine, dok spominjete neke selfije u



Ja te nisam uvredio i rekao ti da lažeš već sam rekao da si neznalica a to je moja lična procena tebe kao sagovornika i na to imam pravo.

U potpisu

Pobratim JN Ziveli

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

Stoilkovic ::
Zanimljivo je koji bi bio cilj takvog udara, odvlačenje snaga podno Donbasa i Harkova ili nešto drugo, a naravno i ostaje pitanje da li je moguće uporedo i krenuti sa druge strane Dnjepra.


Buraz ovaj rat je toliko neredvidiv da je nezahvalno davati koementare. Po meni Rusi imaju cistu sitaciju da napadnu od Nikolaeva pa do Harkova , a to je linija dugacka 700-800 km
Prema podacima kojima se mogu vidjeti na specjalizovanim sajtovima, Ruska rezrva je veca od Ukrajinskih snaga na prvoj liniji.
Krivi Rog, Zaporozije, sve su to gradovi u zahvatu i u blizini koji se mogu dosegnuti bez razvlacenja linija snadbijevanja.
Svi ti napadi bi izazvali komesanje u Ukrajinskim redovima, sta Rusi u stvari hoce.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Stoilkovic ::
Zanimljivo je koji bi bio cilj takvog udara, odvlačenje snaga podno Donbasa i Harkova ili nešto drugo, a naravno i ostaje pitanje da li je moguće uporedo i krenuti sa druge strane Dnjepra.


Cilj udara na Krivi Rog bi bilo odsjecanje Zaporozja i Dnjepropetrovska sa zapada, a ako bi se taj pravac vezao jos jednim prodorom na Zaporozje i Dnjepropetrovsk i sa istoka, od Guljajpolja i Orihiva pa na sjeverozapad, opet uz Dnjepar, ali na ovom poravcu istocnom obalom, operacija bi rezultirala stavljanjem obadva grada u blokadu.

Licno mislim da ukri drze vecinu strateskih rezervi u reonu Zaporozje - Dnjepropetrovsk, jer je ovaj reon pritisnut sa juga sa obe strane, i od Hersona i od Melitopolja - Energodara. Blokadom bi se te snage mogle staviti u okruzenje i izbaciti iz dalje matematike.

Treci krak, da bi sve ovo imalo smisla, i da bi rezultat bio strateski uspjeh, bi morao da ide sa Izjuma na Dnjepar, pravo na zapad, i da izbije na Dnjepar negdje sjeverno od Dnjepropetrovska.

Pisao sam o tome prije par dana, takav obuhvat, ako je moguc (naravno da je moguc, jedino pitanje je da li Rusi imaju dovoljno snaga) bi imao presudni utjecaj na rat, jer bi potpuno odsjekao Donbaski front, i ne samo front nego sve ukrajinske snage istocno od Dnjepra, sve do linije Nikolajev - Krivi Rog - Kremenchug - Harkov.

Rusi bi skratili svoj front sa sadasnjih skoro 1000 km na mozda 700 km. Naravno, ova cifra ne ukljucuje Donbaski front i unutrasnji prsten, koji bi se morao zatvoriti i presjecati na dzepove i rjesavati polako, ali to ne vidim da bi bio neki veliki problem ako bi uspjeli unutrasnjim krakom da uniste ukro rezerve iza fronta ili ih sabiju nazad na Donbasku utvrdjenu liniju.

Ja se iskreno nadam da Rusi mogu to da odrade, jer bi to po meni znacajno skratilo trajanja ovog krvavog rata.

Opet, ne znam raspored ukro snaga. Potpuno je nejasna situacija da li drze neke snage, i kolike su te snage, u rezervi iza Donbaskog fronta. Od tih snaga najvise zavisi moze li se gornji plan odraditi.

Na zapadu, ne vjerujem da imaju nesto mnogo rezervi oko Krivog Roga i Zaporozja, jer je bio veliki pritisak na Nikolajev i Odesu.

Ovo uz Dnjepar ne bi trebalo realno da bude neki veliki problem. KOd Krivog Roga treba im prodor dubine manje od 100 km. Na istoku uz Dnjepar, dubina prodora je oko 100 km. Sa Izjuma na Dnjepar ima preko 160 km,. i taj krak je izlozen kontri iz Harkova i Kijeva. Znaci, Izjum pravac je kljuc, i mora da se najvise ojaca, ako se odluce na ovu varijantu. A po svim informacijama koje imamo ovdje, izgleda da je Izjumska koncentracija za ofanzivu najveca.

Opet, nista se ne zna, i nista se ne moze predvidjati jer ne znamo kojim snagama ukri raspolazu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 859 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 2 sakrivenih i 853 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, MilosKop, S-lash, Shilok