Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1725

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Georgius ::Isporučeno je do sada cirka 10k javelina, đe su snimci uništavanja ruskih tenkova dotičnim oružjem?

Ima li rezona ono što priča Scott Ritter da se u Ukr šalju stare verzije sa problematičnom elektronikom ?

Prosto je nemoguće da snimaka dejstava ima toliko da nisu potrebni ni prsti jedne ruke da bi se nabrojali..


Има и те како...и чифтејн је спомињао у свом излагању да ту нешто не штима, са количином која је испиручена и да има дефекта у електроици...

Мада је и велики део заробљен истих, поготово НЛАВ...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5377

Malo Točeno ::


Sta ce Turci u Bugarskoj?




https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Turks

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 256

mean_machine ::

Poenta nije da li su im bitni ili ne a jesu, ledolomac nije inace vojni brod, ali to i nije bitno, vec da su za period za koji izgradise 20 vecih vojnih brodova (da i korvete racunamo u velike iako nisu) njihovi oligrasi su na zapadu kupili 20 jahti sto je autor spiska uspeo da pobroji kazu i vise ali za ove zna.

E jbg ako prihvatis divlji kapitalizam i imas ekonomiju manju od Francuske ne mozes da se ponasas ko da si SSSR mislim mozes a onda se desi Ukrajina.


Да деси се Украјина. Много је чудно да ниједна чланица нато савеза не сме да се умеша војно. Јер Францизи, Немци, Британци, Американци шаљу војску у помоћ Кијеву? Русија има дупло мање становника од СССР-а и дупло мање војника. Смејурија.


Руси имали малопре акцију.

https://vk.com/video-123538639_456281820

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Fora sa baltičkim zemljama je ta što njihovo članstvo u NATO ne odgovara ni Americi...

Jer baš iz razloga što nisu NATO članice pogodne su za ulogu ranjivog jagnjeta kojima preti ruski medved, i taj narativ ruske pretnje se unazad godinama koristio kako bi se podgrevala rusofobična atmosfera...

A ovako da oni uđu u NATO, pa tu će već biti manji prostor za takve priče, jer šta, kakve pretnje onda, nisu više toliko ranjivi jer im leđa čuva kompletna alijansa i član 5.

Americi nikada nije bio interes da NATO zagraniči sa Rusijom, baš naprotiv... Oduvek su im trebale zemlje koje će biti uz Rusiju, ali koje neće biti u NATO jer takve odgovaraju da budu manipulisane i korišćene za proksi agende prema Rusiji...

Mislite da Hrvati na svoju ruku blokiraju Fince... Naravno da ne, Americi je Finska mnogo vrednija van NATO nego u njemu, jer onog trenutka kada Finska uđe u NATO značajno se gubi mogućnost da bude korišćena protiv Rusije.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

mean...Руси прете нападом ко зна чиме по јевропи, јер се све више на западу пропагира улазак трупа у уркајину као плавих шлемова...И то вероватно у близини фронта, како би се спречио даљи напредак руских трупа..Није ово претња јер не иде како треба да иде (иде спорије, али иде) већ управо из тог разлога, јер ови се плаше стварно тог одговора који ће бити жесток...брисање са лица земље свих оних који ти не могу узвратити...

Ово је само хипотетичко размишљање...Потпопиш енгелзима три вангард подморнице у луци ди се налазе, лако је урадити лупиш их са кинжалима изненада и четврту потопиш у океану...потпом их келпиш са тактичким нуклеаркама и крај приче могу само да плачу....јер немају да узврате....мислим ово је толико нереалан сценарио, али опет могућ, ако буде потребе за тим...не треба ти сармат уопште...о осталој боранији не треба трошити речи јер нико нема са чиме да ти врати....

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Napisano: 01 Maj 2022 23:17

codeborn4 ::

Zar se ta "dva oka u glavi" nisu tukla 41-45 ? Zasto nekog zvati bratom ako taj ne zeli da ti bude brat vec neprijatelj ? Prihvatiti realnost i od Kijevske hunte oduzeti one teritorije na kojima Ruski vojnik nece biti smatran okupatorom.
Sto se tice Finske i Švedske, kada udju u NATO, za tretiranje njihovog stannovnistva bice proizveden odredjen broj raketa i to je to.
Sto se tice resursa, odvojiti nekog od resursa danas ili u buducnosti je nemoguce, jednostavno nemoguce. Resursi su kao vazduh, a Rusija ga ima a Evropa nema . Zapad je ljut jer te resurse ne moze da otme ...Svakako u narednih 20 godina sledi prekompozicija i kraj kraja snage "dvije obale Atlantika" pa ce te resurse ako nece da kupuje Evropa, kupovati neko drugi.


Ukrajina je bila u SSSR-u, bilo je i Belogardejaca kod Hitlera, Kozaka itd...

masis poentu... moje misljenje je da Putin, kao komunista, ne moze da preboli raspad SSSR-a, to je nazvao najvecom tragedijom XX veka, kao da to nisu WW1 i 2. Najvise mu je smetalo ovo sto su uradili od Ukrjaine, koja je smatrana istim narodom kao i u Rusiji, dakle dva oka u glavi.

Pokrenuo je operaciju i napravio problem Rusiji. Mozda ce nesto da se desi dobro, mozda niko od nas nema pojma. Ali to je neki moj dojam.

Mozda bi to bila i velika pobeda, da se zavrsilo brzo. Nisu smeli da dozvole nacifikaciju i rusofobiju kod Ukra, potpuni promasaj ruske drzave i njihovih sluzbi. Medjutim, generalni utisak je da ruska vojska nije toliko jaka, koliko se smatralo, mada je to i nebitno u celoj prici, jer imaju atomke, a bice i odvojeni od Evrope narednih nekoliko decenija. Nama je svejedno.

Dopuna: 01 Maj 2022 23:18

mercedesamg ::


https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Turks


Mislio sam na drzavu, znam za Pomake. Znaci onda dolaze i u Srbiju i Bosnu.

offline
  • Pridružio: 02 Okt 2015
  • Poruke: 339

Malo Točeno ::Mean ima dobru poentu. Sada kada udje Finska, Ukrajina je nepotrebna. Cak i ukrajinska neutrlanost je sah mat Rusiji. Odradili su da zavade dva oka u glavi, a primice Finsku i Svedsku, imaju Rumuniju, Tursku i Baltik. Odvojili su Rusiju od Evrope, i Evropu od ruskih resursa.

Nema sta, Britanci rade punom parom, dva koraka ispred svih.


Svedska je odustala koliko mi se cini, jer je stanovnistvo podeljeno.
Turska je samo svoja, ona nije NATO pion i radi samo u svom interesu.
Baltik je neprijateljski nastrojen vekovima.

Vlade su korumpirane, narod politicki podeljen. Rumunija, Bugarska, Slovacka...to su zemlje u kojima ce se lomiti, ukoliko Rusija odradi sta je naumila, NATO ce pokleknuti, sta to konkretno znaci i koliko ce oslabiti videcemo. Ali moze uticati da uz promenu svesti, politike dodje do obrta i samovoljnog izlaska iz nato-a. Sve je moguce.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Zar nisu Rusi pokušali nabaviti i ona dva Mistrala, koji bi bio i prenos tehnologije? I to je trebalo koštati 1.5 milijardi USD.

Gdje su se za SSSR pravili brodovi na području današnje Rusije? Evo zanimljivog pdf-a o jednom dijelu te priče, a nije vezan za Ukrajinu.
Arrow https://www.utu.fi/sites/default/files/media/drupa.....2_2015.pdf

Problem koji je stariji od Putina. I da li je trebalo staviti u fokus vojne brodove ili podizati ekonomiju pa omogućiti taj sjeverni put koji nije toliko nebitan i sa vojne strane? Zato ti ledolomci nisu beznačajni ni za vojsku. Zato ih i spominjem. Čak su krenuli i sa Projekt 10510, koji je još veći i skuplji.
Zar nije bila i priča oko ograničenja modernizacije ili prebacivanje nove opreme za vojsku u bazama na Krimu? Dok je postojao onaj ugovor o iznajmljivanju baza, prije 2014. godine.

Nisu ni te jahte problem u odnosu koliko je kapitala "iscurilo" iz Rusije. Korupcije svuda ima i više boli što je siromašnije društvo. Koliko su ljudi osiromašili tokom COVID-a i u SAD, pa milijarderi probijaju sve granice zarade izbjegavajući porez na sto i jedan način... Novi program pomoći i dalje gurnut u stranu, ako sam dobro upratio, ali bez problema prođe 33 milijarde za Ukrajinu. Prioriteti...

Od tih jahti veći su problem malverzacije, kao što je čini mi se bio u pitanju baš onaj institut koji je nedavno gorio u Rusiji. Gdje su ranije fiktivno zapošljavali stotine radnika i milione sebi u džep stavljali. Eureka, trulo u Rusiji. Ajmo ih dodatno pljunuti. Posebno mi odavde.

Jahte više nisu problem. I da ih nije bilo, opet bi završio taj novac kao i one stotine milijardi dolara koje više neće vidjeti. Još od onog gubljenja milijardi na Kipru, Putin im javno rekao da vrate novac u Rusiju. Ali znaju oni da i u Rusiji mogu izgubiti... Meni je iskreno i drago što su to izgubili, tako da ne opravdavam to bahaćenje. Za one koji su, ako ih ima, pošteno zaradili. Neka troše kako hoće. Ali očigledno se moraju proći neke faze kapitalizma... Ali taj osjećaj manje vrijednost malo teže da će proći, pa da moraju biti veći seljaci i od prebogatih Arapa.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Stevio ::Fora sa baltičkim zemljama je ta što njihovo članstvo u NATO ne odgovara ni Americi...


A ovako da oni uđu u NATO, pa tu će već biti manji prostor za takve priče, jer šta, kakve pretnje onda, nisu više toliko ranjivi jer im leđa čuva kompletna alijansa i član 5.



Znas li clanice NATO-a?

https://en.wikipedia.org/wiki/Member_states_of_NATO

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5377

Malo Točeno ::



https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_Turks


Mislio sam na drzavu, znam za Pomake. Znaci onda dolaze i u Srbiju i Bosnu. [/quote]



Sanjaju oni otomanske granice i imperiju, nije daleko od istine da "dolaze"...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1260 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 7 sakrivenih i 1212 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, Asparagus, bladesu, BORUTUS, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, DPera, draganl, dushan, GandorCC, Georgius, Hexe, hyla, ikan, Karla, kihot, kovinacc, krkalon, kuntalo, ljuba, markF, mercedesamg, mgolub, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, Milos ZA, MilosKop, Miroljub1979, Mixelotti, nemkea71, nextyamb, procesor, raptorsi, sasa87, shone34, Srle993, vathra, W123, zlaya011