Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1834

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

slonic_tonic ::+ auu, pa jel smije ovo ovako?

Па не сме.

Mr. Green

Али, обичним људима из народа је пуна она ствар жртвовања њихових живота од неодговорног политичког и војног руководства.

Све више ћемо гледати овакве снимке.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7983
  • Gde živiš: Zagreb

ja sam dva puta preslušao taj dio i čini mi se da je to ostalo od čete, zato i govori da ih je bilo 110.

bataljon spominje u kontekstu samo kad govori o kojoj četi se radi. 3. četa 1. bataljona, mislim da i brigadu spominje koja je. Pa izbačeno je dvije trećine, kao da je to malo.

Onaj bolničar kojem su uvalili kalašnjikov je iz skroz neke druge brigade, valjda su oni negdje nastradali a on je nekako pobjegao i pridružio se ovima. tako nešto otprilike.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

Otislo ih 110, vratilo se oko 50(nisu rekli).

Ja kontam sad, a sta ako su wagnerovci vatali bas njih ili neke poput njih?
Ovi jesu razocarani ali nagledao sam se ja tog i takvog kukanja - kad zapuca znaju oni dobro zabiberiti kasu. Onaj zadnji sa PM-om kaze da nije sluzio pod oruzjem uopste nego da je bolnicar a dali mu pm Smile Krupan , to ga zeznulo.

Radice SBU, ne bih onom prvom bio u kozi.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2016
  • Poruke: 156

Na mnogo snimaka iz ovog nesrecnog rata vdidio sam da OMJ stradaju od dejstva "obicne" artiljerijske vatre, dakle od "trenutno fugasnih" mina i granata. Razumijem da stradaju kamioni, lako oklopljena vozila pa cak BTR-ovi. Ali kako je moguce da minobacacka mina 120 min ili ili od neke haubicke granate strada tenk ? Koji cak nije ni direktno pogodjen.
Bezbroj puta sam vidio tokom rata u bivsoj SR BiH da padne granata 120 mm pored 55 tice i nista ili granata 122 mm.
Moze li mi neko objasniti o cemu se ovde radi?
Kako moze trenutno fugasna mina da naudi oklopu?
Znam kako rade kumulativne mine, ali ovde mi nista nije jasno...

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

slonic_tonic ::
auu, pa jel smije ovo ovako?
mislim, nema neki zakon da kaže vojnici ne snimaju defetistička videa?
izgleda da je ta Ukrajina stvarno demokracija

ne bi to kod druga Staljina ovako


Vidi. Ako su prosli to sto su prosli, sta mogu da im urade. Da ih stave u zatvor? Mnogo bolja varijanta nego da ih vrate nazad na cijev za petnaest dana.

Da ih pobiju ne vjerujem da smiju, jer su ipak momci bez rijeci odradili sta im je bio zadatak, i poceli da pricaju tek kad su izvuceni iz sranja. Ko sad moze od ovih ulicara sa kalasnjikovima po Vinici njima da sudi? Mozda bi mogli jednom ili dvojici, ali bi onda Vinica sudila ulicarima.

Ucestvovali su u ratu, iskrvavili su do bola, i sad pricaju. Ne sto ne vole Ukrajinu vise, niti sto rade za Ruse, nego jer im je tesko i jer su izgubili vjeru u pobjedu.

Ovako pocinje kraj neke vojske u nekom ratu. Ovo je samo jedan video koji je isplivao. Koliko jos obicnih, mobilisanih vojnika misli tako ali cuti?

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

babaroga ::
Izmedju ostalog i zato sam na strani Rusije u ovom ratu. Jer da nije bilo Putina, koji je na sebe uzeo nezahvalnu istorijsku ulogu da ovo zavrsi, i udario na Ukrajinu, pa sta kosta da kosta, ne bi im imao ko stati na put.


To je to,neko je morao da preseče

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

I ako je od cete ovoliko njih ostalo to je ogroman gubitak te se ta jedinica psihicki ne moze oporaviti u kratkom periodu.

Vezano za TF granate/mine i dejstvo po tenku.Posadu pogadja blastov sindrom (detonacija) te uglavnom napustaju tenk ako su u mogucnosti.Takodje pogodak u gusjenice i tockove krupnijim TF kalibrom trga doticne.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Mislim samo da nakon ovog sukoba Rusija mora da revidira svoju doktrinu odbrane, tj. onaj transparentni deo kojim sve države, a naročito supersile, svetu prezentuju svoje tumačenje vlastite bezbednosti i rezonuju opsege pretnji i ugrožavanja.

Imali smo par zanimljivih situacija, recimo kada su Slovaci isporučili S-300 uz neku polu-formalnu objavu da to nije akt neprijateljsrva; slično je uradila i Nemačka kada je odobrila isporuku težeg naoružanja, opet uz napomenu da to ne znači da je Nemačka strana u ratu...

Dakle, države koje pružaju direktnu podršku Ukrajini, tumače njihov status Rusima praktično, apostrofirajući vlastito izuzimanje od eventualnog ruskog tumačenja...

Putinovo "nemoj da se neko umešao" je praktično ostalo vezano samo za onaj najstriktniji prag involviranost, krajnji domet neposrednosti koji bi podrazumevao direktnu intervenciju u Ukrajini od strane nekoga...

I tu je zapravo mana... Zapad je rastumačio Putinovu pretnju postavljajući granice i to krajnje...

A razlog je upravo taj što Rusija nije imala koncizan, tj. nema dovoljno koncizno tumačenje akata ugrožavanja i neprijateljstva koji bi jasno svima bili poznati i dostupni kroz njenu ideologiju odbrane, pa bi se recimo znalo da umešanost u rat može biti umešanost i kao pomaganje vojnom tehnikom ili bilo koji čin koji podržava vojne napore druge strane.

Znam naravno da nijedna zemlja ne može baš nametnuti neke tvrdolinijske doktrine, i ultimativno baciti sve ostale u pasivnost dešavanja, ali ipak mislim da tu postoji jedan značajan prostor za jasnije definisanje toga ko je ko i šta u odnosu na konkrento Rusiju u ovom slučaju. Tj. u nekom narednom.

online
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35627
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Dva borca DNR tuku sa Plamjom rafalnom paljbom...
(ako je bilo, brišem)

https://t.me/faceofwar/19181

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 258

3-a četa, 1-vi Vinički Streljački Bataljon, 79-a Brigada VSU, odnosno ono što je od njih ostalo u ovom trenutku. Doveli su ih 26.04.2022.godine onda ga ne razumem. Gađali su ih iz svega : minobacači, avioni, BTR, tenkovi, onda pokazuju čime su oni ratovali i da su imali po dve granate, onda se žale na kvalitet pancira. Zatim priča da su ih doveli, a nisu im rekli gde ih vode i zbog čega. Kada su ih ostavili u sektoru nisu imali nikakvu podršku, a do juče su ih Rusi tukli svim i svačim (video je snimljen 04.05.2022.godine). Izvlačili su se u male grupe sa 200 (mrtvi) i 300 (ranjeni). Nakon ovog prvog dolazi ovaj drugi Vasiljevič koji kaže da je iz 9-te čete 3-еg bataljona i da je naleteo na ove iz 3-e čete i da je on medik, posle kuka na komandante i tako dalje, конец перевода Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1137 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1090 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, Boris Bosiljčić, cavatina, djboj, draganl, dulleo, flash12, FOX, goxin, Karla, krkalon, Kubovac, ladro, laurusri, Lieutenant, Milos ZA, milutin134, Oscar, ozzy, pein, Pohovani_00, raptorsi, rasok, Ripanjac, RJ, Romibrat, royst33, ruma, S1Mk3, saputnik plavetnila, sasa87, Shinobi, Simon simonović, Srle993, Trpe Grozni, tubular, vaso1, Webb, YU-UKI, šumar bk2