Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1858

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Napisano: 06 Maj 2022 20:35

Sim.a ::@panda1
Naravno, jurnuli iz Belorusije i ukopavali se oko Černobila. Svi iz Donbasa. Okupirali Krim i blokirali kasarne iz Donbasa. I ja onda nešto zamišljam Smile
Poštedi me tog guslanja i junačkih priča.


Jok trebali su da puste da jos dece pobije olos iz Kijeva po Donbasu

https://en.wikipedia.org/wiki/Alley_of_Angels

Ovo to je gulsanje. Cija su ovo deca ubijena i od koga u proteklih 8 godina?

Dopuna: 06 Maj 2022 20:36

Sim.a ::@Frunze
Naravno da nema problema. Sve je super. Samo činjenice. Ja tako uradim a ti se onda prilagodi. To ti je sad činjenica.
Smile
Savršeno kad ide na tvoju vodenicu a kad ne ide onda je to već druga priča. Onda je to secesija, iredentizam, terorizam itd. I što je najinteresantnije taj koji te davi ti je bio (i nastavio bi bez obzira na sve to da bude) glavni partner, glavni igrač, neko je je preuzeo da ti garantuje bezbednost kako bi se ti razoružao.


SLuasj trolcino, ti sto koristi rat i mrtve ljude za svoje potrebe nije lepo.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Milos1977

Руси су почели да гађају железницу и мостове када је почело да пристиже тешко наоружање.
А Украјинци од почетка рата покушавају да гађају све што могу.

Ја мислим да бродови нису нападнути ракетама него дроновима. И да су у питању детаљно планиране акције.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Milos1977 ::Jos se nesto razmisljam..


50 dana Rusi nisu gadjali ukrajinske pruge, puteve i cvorista na zapadim granicama dozvoljavajuci ko god je hteo da unese desetine milijardi teskog i lakog naoruzanja. Sad su se setili to da rade.

Ta dostava i dalje traje, Britanci rade punom parom.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Rocker ::U vezi m777 haubica, ili bilo kojeg art oruđa sa zapada - u principu tu ne treba nikakva posebna obuka, osim eventualno za upotrebu računara. Ako se radi klasično sa planšetama ne treba nikakva obuka osim tablica gađanja i naravno pribora. Što se tiče same posade, ni tu nema ništa posebno specijalno što nije moguće savladati za dan dva i uvježbati do perfekcije, naravno ako posada ima IQ bar 100+.


Koliko sam video, mogle bi dosta problema da naprave, jer navodno mogu da rastrkaju bateriju, pa ih je teze poklopiti/pronaci? Racunar/elektronika to kompenzuje?
I ovako ima dosta problema sa ukrajinskom artiljerijom, nije to jos ni blizu pogaseno.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@panda1
I šta sad ti hoćeš da ti kažem?
Da te pitam koliko ih je poginulo od kako je počelo ovo "specijalno" sr..e. Koliko je nevinih poginulo kad su se ti u Donbasu digli? Koliko muškaraca i žena u tvojoj računici izjednačava dete ili koliko dece nekih Ukrajinaca parira ovoj. To ti je pristup ovom?
Koliko je Ukrajinskih vojnika poginulo a koliko Malih zelenih pre toga. Koja ti je razmera u računanju čija žrtva se vrednuje više?
Ja ne pominjem takve primere jer ih takvim ratovima ima nažalost i previše. Ja govorim o uzroku i načinu kako se ta kriza vodila. A po meni je Rusija to vodila loše, pa lošije i onda od Majdana još gore.

Nemaš ti pojma šta je trol i sad pogledaj ponovo poruku od koje je i počelo.
Pogrešio sam što nisam rekao da niste razumeli šta sam napisao pa sam krenuo da se raspravljam kao sa ozbiljnima i odgovaram. Zato i završavam sa ovim.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1621

Markoni29 ::Milos1977

Руси су почели да гађају железницу и мостове када је почело да пристиже тешко наоружање.
А Украјинци од почетка рата покушавају да гађају све што могу.

Ја мислим да бродови нису нападнути ракетама него дроновима. И да су у питању детаљно планиране акције.


I ja mislim da su tudji dronovi u pitanju, ali sa druge strane sam izuzetno onda razocaran da toliki brodovi sa svim radarima i PVO ne mogu da uoce klasu Bajraktar sa raketama pod krilima na 10km. Ako samo nisu tudji veci dronovi, sto mislim da ce i biti uskoro, ali ne verujem da je bilo do sada, a ponarucito ne direkt udar na "Moskvu". Valda ce se saznati nesto u buducnosti. Ne ide ni jednima ni drugima u korist sada da se menja priča za Moskvu bar.

Sto se tice gadjanja zeleznica to je ogroman propust po meni. Ne samo zeleznica nego svih puteva osim konvoja izbeglica koji idu u pravcu zapada. Sve sto se kotrlja prema istoku je moralo da bude meta od samog pocetka. Pa sami Ameri i ostali Natovci se javno utrkuju ko ce da posalje koliko cega preko te grane jos od pre prvog dana. Desetine milijardi opreme su u pitanju!!
To je kostalo Rusiju hiljade zivota. Upravo ono sto sam govorio pre rata da ce da se desi kao i u Avganistanu. Samo sad sam mislio da bi Rusija malo bolje kontrolisala dotok "Stingera"

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2021
  • Poruke: 55

@Sim.a

Ne želim da se mešam u ovu diskusiju ali voleo bi samo da ispraviš jednu stvar. Krim nije "okupiran", nije "anektiran" već je na referendumu velikom većinom izglasao izlazak iz Ukrajine i priključenje Ruskoj federaciji. Toliko, pozdrav.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Sim.a ::@Frunzeneko je je preuzeo da ti garantuje bezbednost kako bi se ti razoružao.

И гарантовао да "неће употребити силу против политичке независности Украјине". Кад, гле: Прва обојена револуција (2004.), друга обојена револуција (2013.) и на крају - пуч (2014.).

Приговоре проследи Стејт Департменту, шаљеш их на погрешну адресу.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2099

Liči:


S druge strane, na FIRMS nije zabeležena nikakva termalna anomalija u tom području a duž linija fronta koliko hoćeš.

https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:24hrs;......7,47.2,7z

Nisam bio lenj, pogledao sam ima li uopšte anomalija na moru. Našao par kod obala Libije. Proverio na marinetraffic i zaista, na tim koordinatama nalazi se neki brod a u njegovoj neposrednoj blizini vrzma se drugi, vatrogasni. Dakle, vatra na moru mogla bi se videti kroz MODIS ili VIIRS.

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10908

Citat:Ја мислим да бродови нису нападнути ракетама него дроновима. И да су у питању детаљно планиране акције.

Nije se još rodio takav dron da može ozbiljno da naškodi jednoj fregati kakva je Grigorovič. A još manje kitu kakva je bila Moskva.

Kuteri i slični čamci ok.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 990 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 5 sakrivenih i 942 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Bobrock1, bokisha253, ccoogg123, cenejac111, dankisha, darkojbn, dragoljub11987, flash12, FOX, Georgius, HrcAk47, hyla, ILGromovnik, jackreacher011011, janbo, Još malo pa deda, Karla, kobaja77, Koridor, mercedesamg, moldway, nextyamb, nikoladim, novator, ObelixSRB, Oscar, Parker, Petarvu, Pohovani_00, Rakenica, randja26, Romibrat, Simon simonović, Srle993, stegonosa, strela, TheBeastOfMG, vathra, Vatreni Zmaj, Zoca, žeks62