Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1887

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Duh sa sekirom ::Jel ima neko link na neke relativno pouzdane livemapse rata u Ukrajini?
Ne znam sta je pouzdano u danasnje vrijeme.
https://liveuamap.com/
https://ukrstream.tv/en/liveuamap

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Ja bih voleo da nam kolega flesh ili neko od njegovih istomišljenika navede da li je barem jednom sa ruske zvanične strane čuo bilo kakvo iznošenje taktičkih planova i ciljeva. Ne govorim opštim ciljevima "denacifikacije i demilitarizacije" (čak i za to se nigde ne navode nikakvi planovi, predivđanja i rokovi). Zašto ovo tražim? Prosto da bi nam ukazao na osnovu čega temelji svoju tvrdnju o neuspehu operacije i o porazu i propadanju Rusije.


А зашто би руски државни врх уопште наводио јасне циљеве и временске рокове за извршење операције? Од почетка је било јасно да су и циљеве и рокове поставили веома нејасно. Што је и одлика Путина а и руске политике генерално, и пре њега. Навођењем јасних циљева и рокова самом себи копаш јаму у случају да ти то не пође за руком, овако имаш простора да се правиш да све иде по плану.

А то да ли операција иде како треба или не, закључујем читајући између редова и посматрајући целу ситуацију. Уопште се не уздам у руски државни врх нити њихове речи узимам као Библију.

Многим члановима овог форума је готово једини ослонац у целој ситуацији вера да Путин и руски државни врх знају шта раде и да имају неки мастер план. Вера заснована на личном ставу. Одузми ту веру и све се распада и постаје несигурно.

offline
  • Artiljerac
  • Pridružio: 07 Nov 2009
  • Poruke: 3128

Beric je vec vise puta rekao da se ide polako i da se zabranjuje brz napredak trupa, kako ne bi bile opkoljene. Sto se tice ljudstva, ne primaju ni dobrovoljce, a naravno da ih ima.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

@Pein
"Denaya manje više je jasno da od bilo kakvog desanta na Odesu nema da bi uzeo Voznesenjsk moraš prvo uzeti Nikolajev kad se ta dva grada osiguraju posle se ide na Odesu."

Bilo bi pozeljno da se prvo zauzme Nikolajev ali i ne mora. Do Voznesenka moze se stici i zaobilaznim putem, preko Snjigurivke- Bastanke. Ova rabota se ne isplati. Zahteva mnogo efektiva, koje Rusi trenutno nemaju. Pored reke Juzni Bug koja je znacajna prepreka taj teren je tezak. Ispresecan mnogobrojnim manjim recicama. Mnogo tezak za napadaca.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

the zivotinja ::Siva je zona,i te kako siva....
Niko da prokomentarise Kijev i zapad Ukrajine u smislu pripreme za " eventualni" rat!?
Neka Rusi oslobode Odesu, Dombas i sta onda....?
Jel moguce da citava U padne kao kula od karata? Jel moguce da se u ovom momentu ne utvrdjuje- organizuje odbrana Kijeva i zapada za tu varijantu, sve sa zapadnim donacijama i skrivenim/preostalim Bukovima, S300ovima.
Mislim, pa uvek krenes od samog sebe... Da su nama 99' osvojili KiM, da li bi se mi odmah predali, ili bi se organizovali da im ne damo dalje severno...
Meni sve ovo lici na dugacko mrcvarenje i na nesto sto se ceka da preokrene ili pokrene finale..
Upad Poljaka? Slom Ukra? Slucajno opaljenje po Nato...provokacija neka...
Ne mislim da ovako sporo moze da se radi do jeseni, a da zapad ne uradi nesto u fazonu upada, velike provokacije itd.


Kad krene bežanija, i vojska dode u glavni grad i viče izdaja onda samo od rusa zavisi kolko če ostavit Ukrajine.

Samo se treba sjetiti NGK, kad su armenci pukli i da nije bilo rusa. Azeri bi uzeli kolko bi njim trebalo.

Ako zaista pala Popasnaja, možda ukrajinci več pukli, jer dolaze vjesti, da je vlast zabranila da se javlja o poginulima i ranjenima, jer su gubici ukrajinske armije više nego stravični, a onaj Zelenski sve više mene podsječa na ovoga lika.

https://www.youtube.com/watch?v=vC5UTUAxgpE

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2442

Jako je bitan pad Popasne , sada se otvorio front za dalje stiskanje obruca s juga.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Верујем да је Попасна пала само ако је то изјавио Басурин.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32327

Fleš ako planiraš da sutra te delove koje ćeš da dekomunizuješ jbg lepo reko VVP hoćete dekomunbizaciju a jug će biti dekomunizovan znači vraćen prvobitnom vlasniku a to je RF jer je taj deo kipak poklon Lenjina Ukrima. Dakle zašto bi preoravao sve sa strateškim bombarderima i skakao sebi u grlo kad nema potrebe jer će sve te oblasti biti pripojene Rusiji recimo dosta zgrada u Mariupolju složićeš se da je stradao ni nalik kao Grozni x2 biće obnovljeno što je za rušenje rušiće se i zidati ponovo.
Babaroga je XY puta pisao šta je bio plan i cilj tih BTG znači prodor što dublje i uklinjavanje drugo ukri su imali skoro 100 000 vojnika više nego što su Rusi angažovali ta razlika se polako smanjuje. Ovaj rat sa toliko brojnim i snažnim protivnikom ni u teoriji nije mogao biti gotov za par nedelja a kamoli par meseci ustavri 2014 i bi 90% danas ne tako. Kao što sam napisao trenutna sva težina borbe je na Izjumskom pravcu ostali delovi fronta miruju vode se art i PORS dueli oko Nikolajeva mirno bude priređena kanonada ukri kao pokušaju neki prodor rusi se kao povuku i ovi nesretnici se uglded čuda nađu u kotlu i prilikom proboja im izbace cečli bataljon vojnika što ranjeno što poginulo.
Znači jasno je trebalo saslušati VVP koji je lepo rekao da se maksimalno koliko to situacija dozvoljava izbegnu CIVILNE žrtve i da se nanosi što manja šteta na infrastrukturi jbg tamo gde mora mora.
Ne vredi RF porediti sa NATO pusijima koji VJ sa sve zastarelom tehnikom nisu mogli da odbiju pera a danonoćno su tukli svim i svačim i bez obzira na vazdušnu nadmoć i angažovanje NATO koalicionih vojnika + šipusi kad procenili da će da bude čupavo na terenu ako krenu kopneno krenuli su da udaraju po civilnoj infrastrukturi sve živo je postala meta od mostova (NS) pa do vozova (Grdelička) e a sad ti pogledaj nas koliki smo kolike su nam bile trupe tad i uporedi sa površinom UA i kolike su njehove trupe regularne + NG + TO.

Rokeru ja mislim da RF još nije pokrenula ofanzivu u punom jeku ona će krenuti kad se uruši skroz odbrana ukra a to će još da potraje za sad kao što reče Babaroga ide se na naošenje što većih gubitaka ukrima kako u tehnici tako i u ljudstvu. Jednom kad se uruši odbrana i dođe do prodora iće se na 4 pravca, Pavlograd pa na Dnjepropetrovsk drugi od Gljajpolja prema Zaporožju, treći od Hersona prema Krivom rogu i Voznesenjsku i četvrti Nikolajev (kad padne) prema Odesi.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 198

Ovaj Hrvat sto je zarobjen je 2019 stigao u Ukrajinu sto se moze videti na njegovom Facebook-u, uz komentare prijatelja "Zelene se euri,zelene se dolari".
Ovo lepo govori o namerama i nacinu na koji su Ukrajinci zeleli da rese ovaj postojeci problem

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32327

Ajde postaviću ovo ovde
Страны Запада будут еще сильнее оказывать давление и требовать от Белграда признать независимость Косово, чтобы лишить президента РФ Владимира Путина аргумента об аналогии с Украиной, заявил президент Александр Вучич.
Источник: https://rusvesna.su/news/1651860525

Iskrcavanje Rusa na obalu Azovstala
Arrow https://twitter.com/200_zoka/status/1522889329290452992?cxt=HHwWgIC5idjxsaIqAAAA
Arrow https://twitter.com/200_zoka/status/1522889883672588290?cxt=HHwWhMC5xfqRsqIqAAAA
Arrow https://twitter.com/200_zoka/status/1522890936803549185?cxt=HHwWgoCz_aDPsqIqAAAA
Arrow https://twitter.com/200_zoka/status/1522910311015198720?cxt=HHwWgMC5jf62u6IqAAAA

Svetlično
Arrow https://twitter.com/200_zoka/status/1522918258378166276?cxt=HHwWiMCyycqFv6IqAAAA

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1322 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 4 sakrivenih i 1277 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Brana01, bufanje, cvrle312, darkangel, dika69, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganl, drimer, FileFinder, galijot, gasha, Georgius, ikan, jackreacher011011, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, nextyamb, Pakito93, Parker, pein, raptorsi, skvara, suton, Trpe Grozni, wolf431, YugoSlav, zlaya011, Zoca