Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1906

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2004
  • Poruke: 1229
  • Gde živiš: u svom mestu

Citat:Лондон упозорио украјински врх да су Руси сконцентрисали велике снаге за „офанзиву с југа“

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ВАЗДУШНИ И ПОМОРСКИ ДЕСАНТ КОД ОДЕСЕ И ИМАЛИ – ПРЕКО 50 ПОГИНУЛИХ

* Руски маринци ушли у круг металуршког комбината „Азовстаљ“. Изјава из Кијева да тамо више нема цивила, већ се тумачи као позив Русима да униште све који се тамо крију да „мртва уста не говоре“

* Украјинцима се добро не пише ни на северозападу Луганске Републике. Губе у бици за Лисичанск, а у Северодоњецку је са три стране окружено њих око 4.000 (заједно са Лисичанском - до 8.000). Ако у задњем моменту не добију наредбу да се одатле извуку – сваког часа могу бити затворени у „фатални котао“



Izvor i nastavak: http://fakti.rs/quo-vadis-orbi/london-upozorio-ukr.....ivu-s-juga

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • RiV 
  • Građanin
  • Pridružio: 25 Okt 2006
  • Poruke: 288

slonic_tonic ::
Dekadencija je pojela motivaciju.


Svaka ti je ka u Dzonija Stulica

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Dobro jutro.
Unapred izvinite zbog ev. grešaka, pišem na mobilnom.
Par informacija o sankcijama:
U Nemačkoj je pre 24.02. cena jestivog ulja bila 1,09(Raps) i 1,19(suncokret)€/l. Sredinom marta sam slučajno naleteo na ulje u lidlu i kupio 3l po 3,49€/l. U petak sam opet video ulje u jednoj radnji, košta 5,99€/l. Poskupljenje 500%, pri čemu treba imati u vidu da Nemačka proizvodi puno sopstvenog ulja. Meso je poskupelo duplo, veštačko đubrivo isto, energija 30-50% - a to je tek početak.
Erbas moli da se ne pooštravaju sankcije, ne mogu da prave avione bez titanijuma. Samo oni da prestanu sa proizvodnjom, to je već tragedija za celu Evropu.
Prebacivanje na nove izvore energije ne ide bez retkih metala, a oni se od 80 do 100 % nalaze gde? U Rusiji...
Već su mnogi političari, na čelu sa Šolcom, izjavili da su spremni da razgovaraju o "popuštanju sankcija prema Rusiji" čim se potpiše mirovni sporazum. Al ne lezi vraže, nešto ni Rusi ni Ukrajinci (SAD) ne žure s tim.
Mnogi se ovde pitaju zašto Evropa radi u korist svoje štete? Pa ne može drugačije - u EU je DE najjača i lider, a zaboravlja se jedna činjenica - kad su Sovjeti napustili svoju okupacionu zonu, nije Nemačka prestala da bude okupirana, nego je samo SAD proširila svoju okupacionu zonu na celu DE, tako da cela EU može samo glasno da kuka i da plaća, oni se ništa ne pitaju.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

riva ::Jovan Nenad ::riva ::


Riva,
Da ne citiram napisano jer je beznačajno.

...
Ono o odluci generalne skupštine UN vređa intelekt.


@JN
To nije nivo komunikacije
Nakon ovoga vidim da meni nema smisla odgovarati niti komentirati to sta si napisao


U ovom mom odgovoru ne vidim ništa uvredjivo. Pominjanje glasanja u skupštini UN zaista vređa intelekt jer ZNAMO koliki su pritisci bili na svaku državu pojedinačno da glasa onako kako je glasala. I pored toga, ti je pominješ i navodiš kao nešto relevantno.

Zapravo je izbegavanje odgovora, ili ti odbijanje da odgovoriš, nepoštovanje sagovornika i svojevrsno odsustvo kulture polemisanja.
Ja mislim da si ti itekako kulturan sagovornik nego prosto nemaš odgovor na moje pitanje. U tom slučaju korektnije je reći da si se zatrčao pred rudu i potpisao tuđe reči a da pri tome nisi razmislio o svakoj pojedinačno. Ovako izgleda da ne poštuješ svoje sagovonike a ynam da to ne radiš jer spadaš u grupu onih koji rasprave vode pristojno.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Da li smo zakljucili sta je bilo sa admiral Makarov fregatom?
Sem onog snimka iz luke kao da se je uredu (A pitanje autenticnosti)

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

kaptain

Па остаје да верујеш Русима или Украјинцима.

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

@Markoni29
Kako bi rekao kum Žoržo u "Ljepota poroka": "kome ti više veruješ, meni ili svojim očima?!"
Ja sam u početku mislio da će Rusi zbombati to na brzinu i da će SO biti gotova za nekoliko nedelja. Što vreme više prolazi, sve više stičem utisak da borbe same po sebi uopšte nisu toliko bitne, koliko je bitno sve ostalo što se po svetu dešava. Imam utisak da svi u svetu zauzimaju što bolje pozicije i početne položaje za WWIII.

offline
  • Pridružio: 19 Apr 2016
  • Poruke: 322

riva ::Ovo je zanimljiv tekst, na francuskom o povratku snajperiste Wali-ja

Objavljen u La presse


Retour du tireur d'élite Wali « La guerre, c’est une déception terrible »

Povratak snajperista Walija ‎

"Rat je strašno razočaranje"‎

‎Dva mjeseca nakon što se odazvao pozivu predsjednika Volodimira Zelenskog, snajperist Wali vratio se u Quebec – neozlijeđen, iako je tamo gotovo ostavio kožu "nekoliko puta". No, većina stranih boraca koji su otišli u Ukrajinu poput njega vratili su se gorko razočarani, zaglibili u magli rata, a da nijednom nisu bili na frontu.‎

Tekst za link

Evo ga, još jedan koji je "progledao"... Ili ga je lupio poštenjak i pogledao je sebi pravo u dušu, ili je počeo da sumnja da bi od ove nove konobarice u svojoj omiljenoj kafeteriji mogao dobiti čajkana sa polonijumom.

Ali, u jednoj stvari jeste u pravu, ovaj rat jeste strašno razočaranje. I za one koji naginju nekoj od strana, a pogotovo za one koji doživljavaju oba naroda kao prijateljska. Gledati kako se po nedelju-dve međusobno melju za Prdnoe, Usranoe i ostale ukrajinske verzije Kurtalića, duša da te zaboli. Nažalost, deluje da kraj nije na vidiku i da će ova tragedija videti još sporednih uloga poput gorenavedene, otrežnjenih posle gubitka ruke, noge, oka, ili čitavih i u jednom komadu, poput ovog lucky bastard-a.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Neko je stavljao link ka satelitskim snimcima pozara u evroli u realnom vremenu. Da li ne zabeleženo nešto oko Zmijsmog ostrva, vidimo velike eksplozije na samom ostrvu i vatru nakon toga. Zašto je bitno Zmijsko ostrvo već je objašnjeno a ovo je bila ozbiljna akcija ukrajinaca ako je tačno.
4 aviona, 3 helikoptera sa desantom i nekoliko dronova je poletelo plus desantni brod a bitnije je da je pre toga sve to bilo negde stacionirano a zatim je koordinosano delovalo ka jednom cilju.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Дакле опет Британци најављују неку велику офанзиву. Чини ми се да су они и пре пар недеља најављивали руску офанзиву на Николајев. Американци најављивали офанзиву на Донбас. Украјинци "мајку свих битака". А Британци на Николајев и Одесу.
Једино Руси ћуте и ДНР-ЛНР-овци раде. Ови "Новоруси" од почетка рата напредују. Полако и помало али они раде стално и иду.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 4 sakrivenih i 871 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Acivi, Alibaba1981, alkatraz080, aramis s, Asparagus, bladesu, Bobrock1, bokisha253, Boris90, brundo65, CHARLIE JA., comi_pfc, dehhhhi, djboj, Dorcolac, Duh sa sekirom, Dukelander, galijot, GORDI, goxin, havoc995, HogarStrashni, HrcAk47, Ivica1102, Japidson, Karla, Krusarac, Krvava Devetka, ljuba, Marko Marković, Mercury, Mi lao shu, MiG-29M2, mile23, milimoj, MiroslavD, Misirac, mnn2, nenad81, NoOneEver Dreams, pein, raketaš, Sirius, slonic_tonic, Srle993, stalja, stegonosa, styg, theNedjeljko, vathra, Vatreni Zmaj, wizzardone, wolverined4, Yellow Pinky, |_MeD_|