Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1921

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 706

Poskupeo materijal...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Šalje i Portugal haubice... Od Drugog svetskog rata, preko Korejskog, Vijetnamskog, evo dobaciše sad i do Ukrajine, legendarna M114

https://t.me/intelslava/28232

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

fantom_S ::Кад кажеш камен рекао би човјек да ту не можеш ни сјести. Није то баш тако малено, са одговорајућом механизацијом могло би се ту у миру свашта укопати и направити праву тврђаву близу комшија из Нато савеза.

Da su u priči Kinezi oni bi taj otok već upeterostručili Very Happy
...


Citat:Kijev oko Odese drži do 80.000 vojnika, ali ostaje bez vojne infrastrukture oko te velike crnomorske luke. I sa znatno lošijom šansom da ga zadrži. Avantura s pokušajem zračnog i morskog desanta na otok Zmejnij koštala je ukrajinsku vojsku gubitka od najmanje 100 vojnika, četiri borbena zrakoplova, četiri helikoptera, dva velika desantna čamca i nekoliko dronova.
Tijekom noći koja je uslijedila, Rusi su sa šest projektila uništili razne vojne objekte na periferiji Odese : zapovjedno mjesto ukrajinske mehanizirane brigade i centar za vezu vojnog aerodroma Chervonoglinskoye u blizini grada umjetnosti iza (140 km od Odese) . ). Uništene su i vojne zračne luke Školjnij i Martinovka

https://fakti.org/quo-vadis-orbi/prva-bela-zastava.....-oko-odese

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 113

Clanak iz New York Times-a, koji je prenesen ovde (original je iza pay-wall-a); za
poredjenje, NYT je zadnjih par godina bio Biden-ov "odbrambeni pas"; sada i oni vuku
"rucnu".

Problem je to sto je tim koji vodi ovo ista gomila arogantnih idiota koji su zasrali Avganistan...

english.aawsat.com/home/article/3632156/th.....n-knows-it

Par izvoda: "As a journalist, I love a good leak story, and the reporters who broke those stories did powerful digging. At the same time, from everything I have been able to glean from senior US officials, who spoke to me on condition of anonymity, the leaks were not part of any thought-out strategy, and President Biden was livid about them. I’m told that he called the director of national intelligence, the director of the C.I.A. and the secretary of defense to make clear in the strongest and most colorful language that this kind of loose talk is reckless and has got to stop immediately — before we end up in an unintended war with Russia."

prevod: "Kao novinar, volim dobru priču o curenju informacija, a novinari koji su razbili te priče su snažno kopali. U isto vreme, iz svega što sam uspeo da uradim od visokih američkih zvaničnika, koji su mi se obratili pod uslovom anonimnosti, curenje informacija nije bilo deo nikakve promišljene strategije, a predsednik Bajden je bio besan na njih. Rečeno mi je da je pozvao direktora nacionalne obaveštajne službe, direktora CIA-e i sekretara odbrane da jasno kaže na najjačem i najšarenijem jeziku da je ova vrsta labavog razgovora nepromišljena i da mora odmah da prestane — pre nego što završimo u nenamernom ratu sa Rusijom."

"...President Volodymyr Zelensky of Ukraine has been trying to do the same thing from the start — to make Ukraine an immediate member of NATO or get Washington to forge a bilateral security pact with Kyiv. I am in awe of Zelensky’s heroism and leadership. If I were him, I’d be trying to get the US as enmeshed on my side as he is.

But I’m an American citizen, and I want us to be careful. Ukraine was, and still is, a country marbled with corruption. That doesn’t mean we should not be helping it. I am glad we are. I insist we do. But my sense is that the Biden team is walking much more of a tightrope with Zelensky than it would appear to the eye — wanting to do everything possible to make sure he wins this war but doing so in a way that still keeps some distance between us and Ukraine’s leadership. That’s so Kyiv is not calling the shots and so we’ll not be embarrassed by messy Ukrainian politics in the war’s aftermath."

prevod: "... Predsednik Volodimyr Zelensky iz Ukrajine od samog početka pokušava da uradi istu stvar — da Ukrajina postane neposredna članica NATO-a ili da natera Vašington da sklopi bilateralni bezbednosni pakt sa Kijevom. Imam strahopoštovanje prema Zelenskom herojstvu i vođstvu. Da sam na njegovom, pokuљavao bih da naрem SAD na mojoj strani kao љto je on. Ali ja sam ameriиki drћavljanin, i ћelim da budemo oprezni. Ukrajina je bila, i još uvek jeste, zemlja mramorna od korupcije. To ne znaиi da ne bi trebalo da mu pomaћemo. Drago mi je da jesmo. Insistiram da to uradimo. Ali moj osećaj je da Bajdenov tim hoda mnogo više po žici sa Zelenskim nego što bi se reklo oku — želeći da učini sve što je u njegovoj moći da on pobedi u ovom ratu, ali to čini na način koji i dalje drži distancu između nas i rukovodstva Ukrajine. To je zato što Kijev ne odlučuje i zato nas neće biti sramota neuredne ukrajinske politike posle rata."

"My bottom line echoes my top line — and I can’t underscore it enough: We need to stick as tightly as possible to our original limited and clearly defined aim of helping Ukraine expel Russian forces as much as possible or negotiate for their withdrawal whenever Ukraine’s leaders feel the time is right.

But we are dealing with some incredibly unstable elements, particularly a politically wounded Putin. Boasting about killing his generals and sinking his ships, or falling in love with Ukraine in ways that will get us enmeshed there forever, is the height of folly."

prevod:"Moramo da se držimo što čvršće našeg prvobitno ograničenog i jasno definisanog cilja da pomognemo Ukrajini da protera ruske snage što je više moguće ili da pregovaramo o njihovom povlačenju kad god lideri Ukrajine smatraju da je pravo vreme za to. Ali imamo posla sa nekim neverovatno nestabilnim elementima, posebno politički ranjenim Putinom. Hvaliti se kako ubija svoje generale i tone svoje brodove, ili se zaljubljuje u Ukrajinu na načine zbog kojih ćemo zauvek biti omamljeni tamo, vrhunac je gluposti."

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2762

+ snimak sa druge teme
Ima li ovaj snimak na ju tjube-tu ili kako god da možemo mi ostali smrtnici da vidimo to uništavanje položaja.
Hvala.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477

Ovo ga Ikane


https://youtu.be/xuhZ7twUxBU?t=15

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Колико сам разумео хеликоптер је ипак руски.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

Sa MiG kanala:

К сожалению, по многим признакам сбитый МИ-8 над Змеиным - с большой долей вероятности - российский вертолет.

Это про видео, распространяемое в украинском сегменте соцсетей.
https://t.me/mig41/17152

Ukratko, Mi8 unisten na zmijskom je najvjerovatnije ruski.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2762

Denaya ::Ovo ga Ikane


https://youtu.be/xuhZ7twUxBU?t=15


Hvala.
Ovo je radio neki Fagot ili Kornet... vidi se raketa pre udara.
Da ga je klepila 152-ka, bilo bi totalno uništenje. Ovako je "mož da bidne, al ne mora da zanči".

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Rocker ::Sa MiG kanala:

К сожалению, по многим признакам сбитый МИ-8 над Змеиным - с большой долей вероятности - российский вертолет.

Это про видео, распространяемое в украинском сегменте соцсетей.
https://t.me/mig41/17152

Ukratko, Mi8 unisten na zmijskom je najvjerovatnije ruski.


A kako si to zakljucio? Na liku nema nista o tome...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 809 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 802 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AMCXXL, bladesu, Koridor, M1los, MB120mm, Vlajman1957