Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1929

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 1035

konstruktor ::vukovi ::"Z". (zapadni vojni okrug)
"V" .(vostočni vojni okrug)
"O" .(centralni vojni okrug)
Da to raskantamo jednom za sva vremena...
Objašnjenje sam dobio od direktnog učesnika SO, Putinovog plaćenog ubice (po Bljucu) i dvostrukog oslobodioca Palmire, mog komšije "Elvisa"!



nebih se bas sa ovim slozio, rusi ne koriste latinicu, pre bih rekao da su ovo simboli koi pokazuju kretanje ruske vojske. Mozda je ovo slucajnost,ali pokreti(manevri)i ruske vojske su upravo u obliku ovih simbola.

Можда је З-О-В = зов = ZOV тј. позив тј. позив на дужност!? А симптоматично је ако додамо А добијамо А-ЗОВ Bebee Dol ово V је опет некако супротно од НАТО /\ ...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Još na početku rata,ovaj SO,bila je informacija da ukrajinci imaju S300 tu u budžaku,postavljen u zasedu.ako eventualno rusi požele da ojačaju trupe u Pridnjestrovlju,sa njim je skinut onaj rumunski Lancer,na početku,izgleda. Možda je to razlog zašto nije bilo lovačke zaštite ove glupe stene.Ako je istina da su ga napustili,pozdravljam.Sad mogu da vidaju rane u Sevastopolju i da stave prst na čelo šta im je to trebalo.Podsećam Moskva je potonula prilikom povratka sa Zmijskog ostrva,tada je navodno pogođen i prvi Grigorevič,Admiral Essen.Profesor Milinović je spomenuo isto.Prekjuče drugi Grigorevič,Admiral Makarov..navodno.

Dok ne vidim snimak sa sva tri u Sevastopolju,nikome ništa ne verujem,amerikanci ćute,a imaju sve snimke,ko za Moskvu.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

+18

https://twitter.com/PrateekRoutray/status/1523402816395431936

https://twitter.com/PrateekRoutray/status/1523402800977260544

Opet leševi ukra. Čudno, da se front još kolko tolko drži. Kod takvih gubitka, moglo bi uskoro da počne velka bežanija.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Iz situacije sa Zmijskim ostrvom i Moskvom, možda se može disuktovati o potrebi za novom klasom broda, neke fregate koja bi prevashodno bila krcata PVO sistemima svih vrsta, koja bi služila u obezbeđivanju vazdušnog kišobrana priobalja ili flote uopšte...

Ne znam da li tako nešto postoji možda već... Koliko znam Petar Veliki je najnaoružaniji brod što se tiče pvo sistema, ali on je grdosija...

Moskvu nešto ne smatram naročito pogodnom za ulogu zaključavanja vazdušnog prostora... Ok, ima S-300, i sem toga koliko znam još samo brodski pandan Ose, i one AK sisteme za vlastitu zaštitu.

Ali neka fregata koja bi imala S-300 ili 400, brodske pandane Tor i Pantsir sistema, i maksimalno opskrbljena AK sistemima za ličnu odbranu, mislim da bi bila dobro plovilo, naročito za crnomorsku flotu.

Možda iz ruskog admiraliteta pročitaju moju sugestiju. 😁

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Klasa Grigorevič je top,samo da ih je više i da se pametnije koriste.Ne znam kolko je Crno more u opšte pozornica za ove brodove.

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2022
  • Poruke: 30

ruski tenk naletio na dvije mine

twitter.com/Blue_Sauron/status/1523251669848707074

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Rogozin danas

Citat:У нуклеарном рату земље НАТО-а ћемо уништити за пола сата. Али то не смемо дозволити, јер ће последице размене нуклеарних удара утицати на стање наше Земље.
Стога ћемо овог економски и војно моћнијег непријатеља морати да победимо конвенционалним војним средствима.
Таква победа је могућа уз пуну солидарност целе земље са војском, уз мобилизацију државне привреде, уз превођење војно-индустријског комплекса и повезаних индустријских сектора Русије на војну основу. И то се мора урадити одмах и брзо.

Jeli umisljam ili Rusi pocinju ozbiljno shvatati ovaj sukob?

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2022
  • Poruke: 30

Prvi kriticki,realan glas. Nece ovaj dobro proc.


Čangrizavi "ruski vfa-125" (Mikhail Khodaryonok, "voice of reason") na ruskoj državnoj televiziji Rossija 1 o možebitnom sutrašnjem proglašenju ratnog stanja i opštoj mobilizaciji.

"Znadete li koliko bi nam u ovim uvjetima trebalo minimalno vremena da popunimo avijacijski puk ljudstvom? Do početka nove godine. A da proizvedemo nove aparate - DVIJE GODINE! Nemamo ni rezervi, ni pilota, ni samoljota."



reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....eason_who/

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Uzeo bih u obzir glede Zmijskog ostrva i eventualno Pridnestrovlja, da na tom frontu (uzimam i elemente specijalnog rata kao otvoreni sukob) za razliku od LNR; DNR fronta, Rusija ratuje sa jednom ili jednom i po vezanom rukom, s obzirom da tu ratuje protiv snaga nato pakta, a ne sme da otvoreno da dejstvuje po njima. Uzmite u obzir ovakvu mogućnost koja direktno utiče na odluke komande.
Takođe, teritorija Zmijskog ostrva je najistureniji položaj, rekao bih u potpunosti u neprijateljskom okruženju, Ruske teritorije. Da bi se držao takav položaj moraš imati apsolutnu supremaciju nad neprijateljskim okruženjem. I moraš imati debele razloge za održavanje ovakve pozicije. Pretpostavljam neka dešavanja nadalje u Pridnestrovlju pošto su Zmijsko ostrvo Rusi napustili.

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Sada je jasno zasto ovde zagussie temu sa ludackim pricama o potapanju cele crnomorske flote i napustanjima dom Rusi napreduju.
Nece biti prenosa parada iz Moskve.
Sve je jasnije sta se desava.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 833 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 827 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Koridor, MilosKop, opt1, Sumadija34, zziko