Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1951

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 332

Markoni29 ::Komentator

Дакле ти се друже позиваш на мишљење колеге "Malo toceno" и прозиваш колеге са форума који су пренели објављену статистику подршке Путину и операцији у Украјини. Дакле човек је онако рекао да мисли да Путин има половичну подршку. А ти то прихватио као званичну статистику. 🙂
Интересантно.


pa ko kaze da i to nije nastimano? bas 80%? verujem da toliko nema ni Kim Jong Un. Prvih dana rata je bio protest u Rusiji protiv operacije u Ukrajini. I nisam rekao da ima polovicnu podrsku, vec nadpolovicnu. To zakljucujem iz toga sto nema nekih masovnijih protesta.

Pa ROA se bori na strani Ukrajine, da l je 80% mi ne mozemo znati. Evo Ukri im hakuju kablovsku, zovu na telefone, salju SMS-ove, sigurno da ovakve stvari malo okrnje tih 80%. To sto neko prenese rusko ,,istrazivanje'', ne znaci da treba uzimati zdravo za gotovo.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2576

Citat:Govoreći o ratu u Ukrajini, on ističe da ruska agresija na Ukrajinu nije bila dobro planirana, i da je potpuni promašaj sa logističkog, obaveštajnog i vojnog stanovišta. "Otuda su se i planovi i ciljevi menjali. Od maksimalističkih, ponovno vraćanje Ukrajine u rusku zonu uticaja do minimalističkih zauzimanja Donjecke i Luganske oblasti", navodi Nedeljković. Kaže da je Rusiji, u ovom trenutku, problem da izadju iz rata sa čašću i obrazom, jer njihova operacija, ma šta oni govorili, ne teče onako kako su ruski lideri zamislili.

"Od osvajanja za tri dana mi danas imamo treći mesec rata koji se ne bliži kraju", zaključuje Nedeljković. S druge strane, ističe Nedeljković, Rusija ima protivnika koji je imao osam godina da se temeljno pripremi za ono što je znao da sledi, a to je rat sa celom Ruskom Federacijom i za to vreme je dobijao obilatu pomoć od zapadnih saveznika. "Ruski vojnici nemaju preterano motiva za bratoubilački rat jer su napali svoju braću sa druge strane granice. Opet, Ukrajinci imaju svoj cilj, a to je opstanak politički, ali i fizički na teritoriji na kojoj žive", naglašava Nedeljković.

On dodaje da je Putin očekivao veću podršku stanovništva, a to se ne dešava ni izbliza. "Mislim da nema veliku podršku čak ni u vlastitoj državi, jer to nije sukob ograničenog intenziteta na ograničenoj teritoriji, već je pokušaj invazije i bratoubilačkog rata na šta se ne gleda blagonaklono ni u Rusiji", kaže Nedeljković.

Na pitanje o mogućnosti nuklarnog sukoba, o kome se intenzivno govori poslednjih nedelja, Nedeljković odgovara da je to malo verovatno.

"Zato što Rusija i SAD imaju po 6.000 nukleanih glava i njihov sukob označio bi kraj sveta, čitavih naroda i civilizacija. Medjutim, racio ne vodi uvek državnike, jer da ga je bilo do rata ne bi došlo", zaključuje Nedeljković.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022.....id=2151735

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

mackenzie ::
Prdi mnogo ovaj Rogozin. Diplomirani novinar i diplomirani ekonom-marksist. Roskosmos odavno nema neku značajnu misiju da se pohvali. Izgleda još je ljut što su mu uzeli imovinu u CH koju je pokrao od ruskog naroda. Vole rusi zlatne master kard kartice ali iz CH banaka.



Po meni, nije rekao ništa što ne stoji. Koji je konretno deo tebi zasmetao?



Citat:NATO se na sva usta preko svojih medija hvali da su im uništili krstaricu Moskvu i više i ne znam koji broj generala. Isporučivanje opreme i logistiku više i ne računam. Onda kad napišem da Rusi ne smiju ni jedan dron njihov da obore, ovdje me popljuju da se to ne radi tako, da dronovi lete iznad međunarodnih voda, da će to odmah planuti u svjetski rat. A on i njemu slični prijete ni manje ni više - NUKLEARNIM ODGOVOROM. Običan Pajac.


Kamo dokaz za ovo boldovano?

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 202

B92 link
Jos jedan smece tekst eksperta na Americkoj sisi
https://cddri.rs/o-cddri/

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2013
  • Poruke: 151
  • Gde živiš: Nis

@RikiRubio
Auuu... svasta sam u zivotu procitao i cuo ali ovo da Putinu odgovara Zelenski a ne neki pro Ruski covek ja nemam reci, definitivno se ovaj forum srozao... Nisam nasao ni na jednim forumu ili sajtu ovakav tekst niti sam imao u blizini likove kojima odgovara da imaju u blizini lika koji nagovara da se dva brata biju i to je kao super. Ali dobro, malo zabrinjajavuci po meni razmisljanje ali dobro. Necu nastavljati vise ovu diskusiju. Ako hoces moze privatno. Pozz.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Интересантно како livemap одмах обележава промену контроле територије када је у питању страна коју подржава запад. На прву непроверену информацију одмах се мења мапа. А када је та промена у корист стране која је против запада прође неколико дана док они промене мапу и да тако кажем обоје другом бојом. 🙂
Јасно је да је у питању пропагандни сервис.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2004
  • Poruke: 1229
  • Gde živiš: u svom mestu

chichabg ::
Danas videh sjajan snimak na telegramu, ali jbg kad sam seljak ne znam da postavim link sa telegrama.
Elem, na snimku je neki mali kavkazac na proslavi 9maja. Klinac nema više od dve, tri godine, odeven je u sovjetsku uniformu iz II svetskog rata i igra lezginku. Mali je sjajan!


Ajd' nemoj da se brukas, ti si covek istoricar, to da ne znas Smile. Ako je na kompu, onda na objavu sa telegrama koju hoces da linkujes, samo desni klik misem i otvori ti se novi mali prozor gde je jedna od stavki "copy post link" ako ti je telegram na engleskom, ako je na srpskom "kopiraj link objave". Kliknes na tu stavku i ovde je samo "paste". Ako zelis to isto sa telefona, samo jednom tapnes prstom na objavu i ostalo je sve isto.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2576

Napisano: 09 Maj 2022 17:14

Markoni29 ::Интересантно како livemap одмах обележава промену контроле територије када је у питању страна коју подржава запад. На прву непроверену информацију одмах се мења мапа. А када је та промена у корист стране која је против запада прође неколико дана док они промене мапу и да тако кажем обоје другом бојом. 🙂
Јасно је да је у питању пропагандни сервис.


I jeste propagandni, kacili su slike Bajraktara i "dokaze" da su ocigledno montirane slike i prebaceni bajraktari Very Happy

Dopuna: 09 Maj 2022 17:15

Pise da su dobili EW:

U.S. gave electronic warfare equipment to Ukraine for the first time on Friday since Russia's invasion on Feb. 24
https://liveuamap.com/en/2022/9-may-us-gave-electr.....kraine-for

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

Markoni29 ::Интересантно како livemap одмах обележава промену контроле територије када је у питању страна коју подржава запад. На прву непроверену информацију одмах се мења мапа. А када је та промена у корист стране која је против запада прође неколико дана док они промене мапу и да тако кажем обоје другом бојом. 🙂
Јасно је да је у питању пропагандни сервис.

Nije nikakvo čudo pošto je Livemap registriran u Virginiji ali de facto je to ukrajinski site.
https://en.wikipedia.org/wiki/Live_Universal_Awareness_Map
Citat:It was developed by the Ukrainian software engineers from Dnipro Rodion Rozhkovskiy and Oleksandr Bilchenko.
Ne pratim te gnjidice još od njihove pristranosti u ratu u Siriji.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Malo toceno

Нисам се обратио теби већ другом колеги који се позива на твоје мишљење као да је нека званична статистика у питању.

И ја имам своје мишљење као и ти. Рећи ћу ти како ја изводим закључке. Ја сам дошао до закључка да је стање у украјинској војсци у Донбасу лоше на основу снимака. Највише на основу оних који се сами снимају и жале на команду, опрему, муницију. Сами говоре да трпе велике губитке. Те њихове приче се поклапају са више извора. Исто причају и заробљеници. Али када би постојали само снимци заробљеника ја то не бих узимао као поуздан извор. Јер се заробљенима манипулише. Али приче заробз потврђују сами Украјинци који нису заробљени као и плаћеници који су се вратили кући. Дакле три различита извора потврђују да је стање у украјинској војсци у Донбасу тешко.
Исто тако изводим закључак да је стање у Украјини тешко јер има пуно снимака на којима украјински војници туку цивиле, пуцају на њих идр...
Знаш како је Мишић знао да ће добити Колубарску битку? Па из разговора са својим војницима и са заробљеницима. Он је брилијантно знао менталитет српског војника као и менталитет непријатеља.
Да се разумемо не пада ми на памет да се поредим са Мишићем. 🙂

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 845 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 826 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: havoc995, hyla, ILGromovnik, Ivica1102, kjkszpj, Krvava Devetka, mačković, milenko crazy north, Parker, royst33, Sićko, Srle993, stalja, Stoilkovic, wizzardone, šumar bk2