Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1963

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

hyla ::Trudim se da redovno pratim ovu temu i par telegram kanala al neke stvari su mi možda promakle pa da pitam ovde:
- jel zabeleženo neko dejstvo sistema S 400?

Mislim da da. Negdje sredinom ožujka sam čitao doduše nepotvrđenu vijest da je S400 iz Bjelorusije oborio SU24 negdje zapadno od Kijeva.
crnitrn ::
Harkova

Ili možda Harjkova. Zaboravlja se da postoji znak meki jer u ruskom nazivu.
Malo Točeno ::Vi kazete Jutarnji zato sto od regiona gledate najvise ka Hrvatima. Najgore izvestavanje, najnepismenije, gde se izgovaraju najbestidnije lazi su iz muslimanskog dela ef bih. Tu je i onaj forum gde raspravljaju na koliko drzava ce biti podeljena Rusija, i kako spasiti nukelarke pri raspadu Rusije, itd...
Osobno najviše od tih MSM pratim Slobodnu gdje je propaganda al pari s Jutarnjem. Svako malo su Putin ili Šojgu teško bolesni. Svaki čas bi mogli biti oboreni s vlasti. Redovno ostaju bez par generala bilo u ratu bilo u čistkama. Da ne spomenem da bi svaki čas ruje mogle izgubiti samo nikako da se dogodi. Iznenađujuće ali dosta su trezveniji Večernji i 24sata koji su na glasu kao portali gdje se okupljaju teški nacionalisti i govor mržnje kod njih nije stran. Za one koji ne znaju Slobodna i Jutarnji su više liberalniji i drži ih Hanza, dok su 24h i Večernji pod okriljem Styrije.

Stoilkovic ::

Za kolegu koji me ispravlja da je Harkov, Robin Hood ti je već objasnio. Što se tiče Harkova tu su 2014 Dobkin i Kernes zeznuli ... ko što je Ahmetov za Mariupolj i to je to. Nakon 2014 skoro sva proruska elita (mislim na profesore sa fakulteta, lidere stranaka, novinare i td), koja nije promenila stranu kidnula je za Moskvu ili Belgorod, a na njihovo mesto su stigli rukovodioci iz zapadnih krajeva.

Ako se dobro sjećam, oni su čak i proglasili HNR pa je to brzo skršeno. Čak je mislim na Kernesa izvršen pokušaj atentata. Inače nije to baš tamo od 2014 već još otprije. Notorni Avakov je još desetljeće ranije bio bog i batina čitave Harkovštine. Za huligane tamošnjeg nogometnog kluba Metalista se tvrdi da su glavni batinaši tada pa i sada. Štoviše, da su oni bili glavni kada je bio onaj zločin u Odesi.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

crnitrn ::...Харкив је ли то нека је ли то намаз за хлеб?

Manite vise Harkov/Harkiv, ako imas neki problem sa prenesenim argumentuj ga.
Inace, ako krenemo po tome kako se sta pravilno pise... i ti si na tapetu.

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2022
  • Poruke: 43

Frunze ::Žukov ::Frunze ::
Znači, jedan od odgovora kaže da je kod Starog Saltova srušen. Znači ostaju dva severno do ruske granice. Ne znam da li je baš pametno Rusima da ih puste uz reku skroz do granice. Približavaju se mnogo Volčansku onda, koji će biti u dometu artiljerije. Do duše, mislim da im je glavna ruta istočnije od Valujaka, preko Kupjanska ka Izjumu.


Najseverniji jos nije srusen, bar sudeci po satelitu od juce. Kod Rubizne je srusen.


Po treći put. Ne pričam o Lisičansko-Severodonjeckom frontu, već o Harkovskom. Kakve ima veze Rubježnoje sa Harkovom? Od Starog Saltova do ruske granice postoji tri mosta na Severskom Doncu.


Mnogo mesta u Ukrajni sa istim imenima, ja sam ocigledno mislio na ono koje je na pravcu o kom govorimo. Mozda ne napisem uvek pravilno naziv pa to stvori dodatnu zabunu Smile











Prevideo sam treci most koji je uz samu granicu, on nije srusen.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1919
  • Gde živiš: Republika Srpska

Harkov nije osvojen a ni okruzen u prvoj fazi operacije i to je neuspijeh ravan neuspjehu prve faze operacije oko Kieva. U strateskom smislu teritorija sjeverno od Harkova ne znaci nista za ruse, za ukro armiju to je dio njihove zemlje i oni samo zbog toga vide smisao da se trose resursi kako bi se to osvajalo od ruske armije. Ne zelim da podcjenjujem potencijalne uspijehe na bojnom polju u poprilicno nezavidnim uslovima za ukro armiju, ali generalno gledano citava ta prica sjeverno od Harkova je avantura kada se pogleda situacija malo juznije gdje prijeti urusavanje odbrane i stvaranje dzepa (kotla) Severnjodonjeck-Lisicansk. Bolje bi im bilo da su skoncentrisali snage i napali Balaklajev i produzili dalje ili pokusali da ugroze Kupjansk iz pravca Cugajeva.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Je l' Ukrajinci stvarno nemaju drugačije distributivne ideje od slanja tog oružja u Lavov ili Odesu...

Postaje više blamantno... Ko dva reciklažna centra, sve što im dođe u zemlju ide tamo da Rusi dezintegrišu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

bladesu ::Mogao bi i neki napredak na jugu kod Ugledara ili onog Gualjapolja(il vec kako se zove),tamo je bas zamrlo.

Ovde je postalo k'o u kafani kad naručuješ pesmu. Ovaj bi ovo, onaj bi ono... Mr. Green

Do duše, ja ću se prvi radovati kad napreduju na sever od Ugledara i oslobode rodno mesto gospodina sa mog avatara.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Kvalitetan članak, čovek lepo naveo podatke o spomenicima nacista u Ukrajini
https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 258

ruso ::Harkov nije osvojen a ni okruzen u prvoj fazi operacije i to je neuspijeh ravan neuspjehu prve faze operacije oko Kieva. U strateskom smislu teritorija sjeverno od Harkova ne znaci nista za ruse, za ukro armiju to je dio njihove zemlje i oni samo zbog toga vide smisao da se trose resursi kako bi se to osvajalo od ruske armije. Ne zelim da podcjenjujem potencijalne uspijehe na bojnom polju u poprilicno nezavidnim uslovima za ukro armiju, ali generalno gledano citava ta prica sjeverno od Harkova je avantura kada se pogleda situacija malo juznije gdje prijeti urusavanje odbrane i stvaranje dzepa (kotla) Severnjodonjeck-Lisicansk. Bolje bi im bilo da su skoncentrisali snage i napali Balaklajev i produzili dalje ili pokusali da ugroze Kupjansk iz pravca Cugajeva.

Apsolutno se slažem sa tobom povodom Harkova da je to njihov kiks i neuspeh, a tu bih dodao i Černigov. Kod Harkova nisu uspeli da probiju dalje od Čugueva i Rogan, a kod Černigova nisu uspeli da se spuste da zatvore Kijev sa druge strane, nego je ona ludačka kolona preko Konotopa, Priluki, Nežni stigla do Brovarija.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Žukov ::









Aha, jasno, sad sam skontao da ima još jedno Rubježnoje u blizini Severskog Donca. Mislio sam na ono u LNR. Hvala na sugestiji.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

GP
Citat:Снимак праве борбе специјалаца "Храбри" иза непријатељских линија (ВИДЕО)
09.05.2022 - 22:30
Снимак праве борбе специјалаца "Храбри" иза непријатељских линија (ВИДЕО) | Руско пролеће
Операција ослобађања Донбаса се наставља, насеља се ослобађају и уништавају окупаторске снаге. Објављујемо снимак праве борбе специјалаца „Храбри“ иза непријатељских линија.

Детаље „Руског пролећа“ је известио војни извор који је доставио видео.

Група специјалних снага, обезбеђујући пробој групе „О“ до Северодоњецка, ушла је у траг и уништила нацистички одред иза непријатељских линија.

Како је саопштено, након ослобођења једног броја насеља у ЛНР, савезничке снаге су се приближиле Северодоњецку и Лисичанску и почела је офанзива на ове кључне градове.


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 863 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 7 sakrivenih i 822 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, Alibaba1981, Bobrock1, bokisha253, BraneS, cifra, Dannyboy, DejanSt, djordje92sm, Fog of War, ILGromovnik, ivica976, kinez88, krkalon, Litostroton, m0nstrum_, MiG-29M2, mikki jons, mikrimaus, milenko crazy north, nemkea71, pein, Sir Budimir, slonic_tonic, Sokic, SR-3m, Srle993, vaso1, Viceroy, Webb, Wrangler, ZetaMan, zixmix, zlaya011