Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1915

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Denaya ::

Pojavljuje se nerazgovetan snimak pogadjanja desantnog broda/camca. Neko je ovde napisao da se potom vide dva camca kako "beze u nelogicnom smeru,odnosno na zapad". Mi ne znamo ciji su to camci. Na osnovu informacija Ukrainaca,posto su oni prvi izasli sa pricom oko ostrva, stvara se dojam da su Ruski.
Potom Rusi izlaze u javnost sa objavama o unistenim sredstvima Ukrainaca prilikom napada na ostrvo. I to navode tacno tipove koju su unisteni, samo fale jos i serijski brojevi. Izmedju ostalog i desatni brod/camac. Takodje navode i tacan broj odredjenih sredstava sto su ucestvovali u akciji.

Ono sto znamo sa sigurnoscu, akcija je pracena i snimana sa vise letelica iz raznih uglova. Od TB2 do raznih NATO aviona. Znaci sa Ukro strane pokrivena 100% snimcima. A u danasnje vreme, ako nema snimka kao da se nije ni desilo.

Cisto sumnjam da su Rusi u to vreme imali cime da snimaju,odnosno nisu u vazduhu oko ostrva imali izvidjacke dronove ili avione. Tako da su i startu u hendikepu,posto nemaju snimke da potvrde svoje tvrdnje.

Posto su Ukri snimali celu akciju,oni ladno mogu poturiti snimak unistavanja bilo cijeg sredstva i predstaviti kao svoj uspeh. Jelte druga strana to ne moze oboriti,jer nije snimala popriste boja.

Vec su ovde izlazili snimci sa Ukrainske strane o unistavanju Ruske tehnike,odnosno sopstvene tehnike ali snimane svojim dronovima,koji je izvidjao bojiste upravo za unistenu tehniku. Najsveziji primer toga je pogadjanje Ukro tenka (zaboravio sam geolokaciju) koji napustaju prvo dva clana posade,potom vozaca koji je morao sam rotirati kupolu da bi mogao izaci. To smo videli na snimku koji su izbacili Rusi i snimali sa svojim dronom. Ukri su izbacili snimak sa svog drona,sa kontra strane (snimano sa cela tenka) ali odsekli deo gde se vidi napustanje tenka od strane posade.

Tako da me ne bi cudilo,da Ukri sad izbacuju snimke sa svojih dronova,unistavanje svojih sredstava i prikazuju kao Ruske gubitke da bi ublazili svoj neuspeh.

Sad se vracam na fregatu. Po svoj prilici nije pogodjena, do sad bi sigurno morala izaci potvrda. Nije to tenk, pa aj jedan vise manje. Ali objavljivanjem vesti sa Ukrainske strane o pogadjanju fregate, sami sebi su nacinili stetu. Neko ko ne guta vesti posto potom, vec analizira i slaze kockice moze komotno reci ovo sto sam iznad napisao.

Tako da propaganda radi punom parom i upravo stvara onaj narativ o kojem je pisao Komentator. To je izrazeno kod pojedinih clanova foruma i nazalost vecine obicnog stanovnista,jer u moru informacija kojim su zatrpani, nacinom brzog zivota, nemaju vremena niti volje da sagledaju situaciju iz vise uglova
Gutaju kao de fakto i zavrsenu pricu ono sto im se prvo servira i uklapa u naravih koji imaju.

Ja sam taj koji je ukazao na nelogičan smer čamaca u odnosu na ono što je MO RF ponudilo kao interpretaciju, odnosno da su čamci Ukrajinski, pokušavaju da se iskrcaju. A nešto pre ovog saopštenja potkrepljenog satelitskim snimcima se pojavio veoma detaljan snimak pogotka ruskog čamca koji pristaje kod Zmijskog ostrva, drugi čamac nešto manji je na par desetina metara od njega prema zapadu. Na istom snimku je i udar na zgradu na ostrvu i ljdustvo koje se mota oko nje. Sudeći prema kombinaciji podataka u tom trenutku činilo se da MO RF nudi pogrešnu interpretaciju događaja.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2016
  • Poruke: 156

Citam po Tviteru da se oslobodjenjem Popasne otvara mogucnost bacanja u kotao citave Ukro grupacije u Severodnecku..Od Yampala na sjeveru i Popasne na Jugu nema vecih naseljenih mjesta... Da li je po vama takva mogucnost realna ?

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Nek mi obrazloži neko zašto je ostrvo toliko bitno,pored flote i pored Oniksa i Bala na Krimu,evo priznajem da neznam sve.

Argument da ako ga Rusija anektira,to bude najzapadniji deo ovde na jugu,prihvatam,ali to će uvek moći uzeti,možda ne mogu desant na Odesu da izvedu ali za ovu stenčugu će uvek imati kapaciteta.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

А на ултразападној Н1 ни речи о томе да је Путин честитао украјинском народу Дан победе. Гади ми се с колико очајничких трикова покушавају да добију медијски рат. Не познају Србе довољно, то је очигледно. Дволичност и лицемерје достижу историјске максимуме.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Ne bi smeli da dozvole da im se dronovi šetaju ovako, domet te rakete je 8km, praktično mora da dođe iznad mete da bi gađao sa visine od 4 i 5 km.
Taktička avijacija sa 10ak letelica uspeva da im leti oko Zmijskog ostrva, OK lete nisko uz površinu mora ali zato su tu brodovi.
Kada sam napisao pre neki dan da je indikativno da kalibre sada ispaljuju sa podmornica i da nema snimaka sa brodova pokazuje da su svesni opasnosti po brodove, podmornice su najsigurnije glede aviona, dronova i neptuna.
Ne bi me čudilo da ukrajinci patroliraju crnim morem sa dronovima i čekaju da napenale i neku podmornicu prilikom lansiranja raketa kalibar.
Rusi su pravili Ohotnik dron za sadejstvo sa lovcima umesto da su gurali privatni sektor još više da pravi udarne dronove. RQ4 tip nemaju ni u planovima. Sa ovim sankcijama i privrednom situacijom, bez zapadne tehnologije a bez pomoći kineza teško vrlo teško će uspeti da dođu u nivo zapadne ratne tehnike.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Milos1977 ::+ епилог

Нема ту никаквих мистификација.

Ствар је једноставна. Резултат је коначан тек када се утакмица заврши. Савим је легитимна ствар "добацивати са трибина" и процењивати поједине потезе "играча на терену", али коначан суд ове војне операције на терену Украјине и оне глобалне, економско-политичке, биће свима јасне и видљиве тек када се све заврши.

До тада је све само хук са трибина.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Metanoja

Украјинци могу да користе брзе чамце уз обалу и да тако пробију блокаду. Зато је острво важно. Важно је све док Руси не узму Одесу.

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Ali zapadna tehnika ne moze da se pravi bey sirovina iz Rusije i to je tuzna prica.
Sa druge strane Rusi ce dobijati neophodnu tehnologiju id Kineza jer ni Kina ne moze ber ruskih sirovina.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Markoni29 ::Metanoja

Украјинци могу да користе брзе чамце уз обалу и да тако пробију блокаду. Зато је острво важно. Важно је све док Руси не узму Одесу.


Ne videh na svim ovim snimcima ni jedan protivbrodski sistem stacioniran tamo,sa kojim bi mogli da deluju po njima.Veću vrednost imaju oni nesrećnici u podrumima Azovstala od posade na Zmijskom ostrvu.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Sada bar znamo da ima jos dosta aviona koji se moraju unistiti u i oko Odese.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 884 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 876 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Fabius, goxin, Marko Marković, opt1, Romibrat, SR-3m, TBF1D