Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1910

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 719
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Mogu uvek da ga uzmu,u ovoj fazi rata nek ga batale,u dometu su Smerč a od sutra i Himarsa o Tački-u neću ni da pričam,neko i vođene 155mm spomenu.Verovatno imaju neka skloništa ukopana,ali skupo je to držati.

Navijam za ruse,i patim što ide ovako kako ide.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Jutrom propao desant Ukrajinaca. Već u podne to su Rusi izginuli. Šta nam veče donosi, pitanje je. Možda ono istina je u sredini. Ruski čamac, ukrajinski helikopter... Ili čak u helikopteru, ruski piloti a ukrajinski putnici.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2305
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 08 Maj 2022 10:50

Nije bitno ostrvo? Shocked

Pa Rusi bukvalno blokiraju Ukrajinu sa mora linijom Krim - Zmijsko ostrvo. Pritom se nalazi na 20 km od obale Rumunije i Ukrajine. Ukrajincima se ništa ne može doturati morem, niti mogu išta da izvoze morem. Morska blokada Ukrajine je gotovo podjednako bitna kao i vazdušna. Da je Zmijsko ostrvo pod kontrolom Ukrajine, mnogo bi teže bilo držati tu blokadu operativnom. Evo, skoro su zapadnjaci licemerno kukali da se puste brodovi sa pšenicom za Afriku, da ne bi afrikanci gladovali.

Dopuna: 08 Maj 2022 10:53

Interesantno - Putin čestitao predstojeći Dan pobede liderima i građanima niza postsovjetskih država i narodu Gruzije i Ukrajine (bez lidera).

Tekst za link

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

I koliko glup moraš da budeš da ne skapiras da ti dronovi uništavaju tehniku na ostrvu i da iskrcavanje radiš uz podršku avijacije ako treba i 5 aviona da digneš.
Izgubili 2 tora, 2 raptora, helikopter sa pilotima i ko zna koliko vojnika u 2 dana. Ukrajinci sve to imaju snimljeno rusima moramo da verujemo na rec da su oborili 4 aviona 4 helikoptera i 3 tb2.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Niko ne kaže da ostrvo da nije bitno, ali njegova odbrana nije održiva...

Preblizu je kopnu i ranjivo je... Možeš na njega da parkiraš i S-400 i Torove i Pancire i protivbrodske rakete, da napraviš pravu fortifikaciju, ali šta ti vredi kada nemaš kompletnu kontrolu nad obalom sa koje može da ga ugrozi sve i svašta...

Čudili smo se što je Moskva bila onako blizu obale i pitali se čija je to genijalna ideja, a onda ideja da se od ostrva pravi usidrena krstarica ispada zapravo dobra...

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Kijevske ludacke kamikaze akcije da bi se postigla propaganda i tome izgubio veliki broj ljudi i tehnike ipak ne treba uzimati za ozbiljno. Znam da treba skrenuti paznju sa katastroafe kijeva u donbasu ali dajte nesto bolje.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8369
  • Gde živiš: pecina stroga

Frunze ::+ Остров Змеиный


Ispravka. Ostrvo je oko 35 km od obale, i ukrajinske i rumunske, a oko 50 km od najblize saobracajnice na toj obali, ostalo je delta Dunava, prilicno neprohodna.

Inace slazem se da je pomorska blokada Odese i preostale ukrajinske obale nemoguca ako se ne drzi ovo ostrvo.

offline
  • Benxy
  • Pridružio: 10 Jan 2015
  • Poruke: 5

Još jedna verzija!

GP:Analiza uništenja ukrajinskog Mi-8/17 na otoku Zmeiny, koji je pokušavao iskrcati trupe, a koji Oružane snage Ukrajine pokušavaju prikazati kao ruski helikopter.

OK "Jug" Oružanih snaga Ukrajine i Bandera Media danas su objavili uništenje ruskog helikoptera Mi-8 na otoku Zmein i kao potvrdu prikazali sljedeći video.

No, nakon pomnijeg pregleda, postaje očito da video bilježi trenutak sletanja ukrajinskih vojnika iz helikoptera Mi-8 i njegovo naknadno uništenje od strane ruske strane.

Video jasno pokazuje kako su padobranci smješteni oko helikoptera, osiguravajući mjesto za slijetanje (izvršeno pri slijetanju na teritorij pod kontrolom neprijatelja).

Slijedi istovar streljiva (ako je ovo ruski helikopter, onda je ovaj postupak suvišan - streljivo je već na otoku).

I posljednja stvar - eksploziju helikoptera izazvalo je streljivo relativno velike snage (npr. FAB 250, 500), ali ne i raketa Bayraktar.

Tako je kijevska hunta, kako bi demonstrirala još jednog "peramogija", u svojoj gluposti potvrdila samu činjenicu uništenja vlastitog helikoptera i sletanja

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Tako malo ostrvo se moze braniti samo da se naprave debeli zakloni, ukopani...kao na primer ono ostrvo ispred Manile u drugom svetskom ratu koje je izdrzavalo mesecima paljbu japanskih bojnih brodova. Naravno treba imati i avijaciju i mornaricu na poziv. Svako dopremanje opreme moraju pratiti fregate i korvete (borbene grupe!) sa dobrim pvo sistemima a ne da bude ovakvo setanje patrolnim camcima pa da jih ovi poklapaju....
Mene celo vreme buni da nema ruskih borbenih patrola sa avijacijom iznad crnog mora.
Dva Mig31 recimo podrzana awacsom i tankerima. Valjda mogu ti A50 da otkriju tog Bajraktara. Ispade teze otkriti Bayraktar nego F117.
A sto se tice minimalne brzine cilja kod S400 to se moze sve resiti softwerski verovatno. Samo treba biti fleksibilan!

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2305
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Stevio ::Niko ne kaže da ostrvo da nije bitno, ali njegova odbrana nije održiva...


To da li je njegova odbrana održiva zavisi od kapaciteta napadača. Rusi su paralelno sa ovim napadima Ukra na ostvrvo izvršili nekoliko napada na aerodome kod Odese, Arciza i Voznesenjska. Videćemo da li su smanjili kapacitete napadača.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1043 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 1000 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., AleksSE, Andrija357, Arahne, Asparagus, Brana01, Cassius Clay, comi_pfc, cvrle312, draganca, Duh sa sekirom, FOX, hologram, krangovotelo, Kriglord, Kruger, Leonov, Luka Blažević, maCvele, Magistar78, Marko Marković, Milos ZA, Milos82, miodrag, Misirac, nebkv, NoOneEver Dreams, procesor, skvara, suton, Toper, vasa.93, VJ, Vlada78, vukdra, wolf431, Zerajic