Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1885

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Kichma 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 12 Mar 2022
  • Poruke: 18

Možda je poenta da sukob SO traje što duže, verujem da bi već u jesen poplašeni eu političari kucali i klečali pred vratima Rusije.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Siva je zona,i te kako siva....
Niko da prokomentarise Kijev i zapad Ukrajine u smislu pripreme za " eventualni" rat!?
Neka Rusi oslobode Odesu, Dombas i sta onda....?
Jel moguce da citava U padne kao kula od karata? Jel moguce da se u ovom momentu ne utvrdjuje- organizuje odbrana Kijeva i zapada za tu varijantu, sve sa zapadnim donacijama i skrivenim/preostalim Bukovima, S300ovima.
Mislim, pa uvek krenes od samog sebe... Da su nama 99' osvojili KiM, da li bi se mi odmah predali, ili bi se organizovali da im ne damo dalje severno...
Meni sve ovo lici na dugacko mrcvarenje i na nesto sto se ceka da preokrene ili pokrene finale..
Upad Poljaka? Slom Ukra? Slucajno opaljenje po Nato...provokacija neka...
Ne mislim da ovako sporo moze da se radi do jeseni, a da zapad ne uradi nesto u fazonu upada, velike provokacije itd.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Markoni29 ::Хајде мало да проанализирамо писања нашег колеге Флеша.
Дакле цењени колега Флеш још од самог почетка операције пише да операција није успела и да је Русија пропала. Затим следи резерва. Чак и ако Русија победи она је изгубила. Исто и сада. Русија нема више копнених снага. Не може да ослободи Донбас. Али ако ипак ослободи опет неће успети. Ако Русија победи Украјину она је ипак изгубила.
Од првог дана иде прича како Русија нема војске, како нема муниције, како ће економски пропасти. Како све иде споро.
Да се запитамо ко говори о темпу операције? Ко све време даје рокове? Да ли је Русија објавила временски оквир?
Све те информације долазе са запада. Запад је тај који кроз медије форсира причу још од почетка да је Русија поражена. Још од првих дана. Да је све споро. Затим да ће покушати да заузму Кијев. Онда огромне колоне око Кијева. Нема муниције, нема логистике. Ко је покренуо причу о великој бици за Донбас? Одакле те информације? Ко је изјављивао да у наредним данима почиње највећа битка још од другог светског рата? Руси? Не. Запад и Украјина. На тај начин се ствара слика неуспеха.
Ко све време изјављује да ће Руска економија пропасти?
Дакле писања колеге Флеша са поклапају са западним наративом. Ја не оптужујем колегу. Можда је то стварно његово мишљење и анализа?
Западни наратив је класична пропаганда.
Већина нас је имала одређена очекивања. Управо ми се пецамо на ту пропаганду. Нама је и намењена у доброј мери.


И опет класична замена теза и борба против strawman-a

Ја ни са каквом резервом не кажем да је ово пораз за Русију чак и ако победи, нити неки покушај да се ''осигурам''. Ја сам то тврдио од трећег дана рата, када је постало очигледно да ће рат трајати више месеци и да Руси нису успели у својој првобитној намери, да брзим потезима БТГ група разбију Украјину у првим данима рата. Од момента када смо схватили да ће Украјинци ипак тврдокорно да се бране. Од тог момента ми је постало јасно да овај рат, свеукупно, не може да буде добитак за Русију. Тада, крајем фебруара и после тог почетног шока од руског неуспеха, мислио сам да ће трајати 2-3 месеца и да ће довести до разарања градова, да ће Руси тријумфати негде до пролећа, али пировски и уз велике жртве и велики удар по своју међународну репутацију, поготово војну. Изгледа сам био преоптимистичан тада. Иначе, да, тада су споро руско напредовање правдали тиме што Руси избегавају градове, и како много хумано напредују јер ''шта би ти, да као Амери у Ираку разоре све на свом путу до победе?''. Кхм Мариупољ кхм кхм кхм.

Што се тиче осталих аргумената - проблем није само спорост ове операције. Проблем је што Украјинска војска није разбијена, није доживела војни пораз, што се 70 дана од почетка рата и даље бори за буквално свако село и сваки ров који стоји на путу Русима. Проблем је што ово очигледно не иде Русима по плану још тамо негде од другог дана рата, и да од тада импровизују успут. Проблем је што је Украјина у много бољој позицији него на почетку рата, после руских повлачења, као што сам већ рекао. Проблем је што Украјинци сада имају бројчану предност на сваком фронту, упркос руском повлачењу јединица око Кијева и фокусирања на исток.

И да одговорим на један ранији коментар, мрзи ме да цитирам сад - ја не ласкам себи са тврдњама како сам ја од почетка у праву а остали у криву. Између осталог то нисам ја, већ добар део овог форума, многе које сте одавно растерали одавде и које редовно називате разним именима.

Тим, како сте то назвали, ''ласкањем'', истичем разлику у ставовима две стране - где једна, ова ''главна'' на форуму, КОНСТАНТНО мења ставове, константно мења очекивања, константно тражи оправдавања шта год да се деси, и константно тврди како Русима иде све како треба, и друга, која је много мање мењала ставове и очекивања, и најчешће била у праву. За 70 дана ова прва страна на форуму је 20 пута променила ставове и противречила сопственим предвиђањима, сопственим коментарима где је са подсмехом спуштала ову другу страну. Ова друга је ставове променила пар пута, и то не јер се њихове песимистичне тврдње нису оствариле, већ зато што њихове песимистичне тврдње нису биле довољно песимистичне!!!

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Попасна је пала, укропи се повлаче...полако има времена и остало ће се ко кула од карата сложити....

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

flash12 ::


A da ti sačekaš kraj operacije? Poprilično smelo iznosiš neke tvrdnje i to na način na koji to ne bi uradili ni oni koje smatramo za relevantne faktore u ovoj krizi, a slušamo ih svaki dan.
O specijalnoj operaciji daće sud struka nakon njenog završetka, i to će biti rezultat podrobne analize. Bez ljutnje ali to što odvojiš jedno popodne da napišeš nešto, ne može se smatrati temeljnom analizom. Tim pre što za to nemaš niti jedan od potrebnih parametara - jer, operacija je u toku.
Inače, ova kriza je samo jednim svojim delom ukrajinska (tu je fokus zbog oružanih sukoba). Ona je globalna i Ukrajina je samo jedan njen deo.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 243

Pročitah intervju kanadskog snajperiste. Ukupno ispalio dva hica i to u prozor da zaplaši. Zanimljiv intervju, čini mi se da je prilično iskren. Iz njegove priče kod Ukrajinaca mnogo toga ne štima.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Mnogo je lepo ne čitati sve ove vaše zamorne,jednolične i besmislene postove. Very Happy
Kako vam ne dosadi???
Pređite na neke druge priče:



offline
  • Pridružio: 24 Nov 2016
  • Poruke: 156

Ima li kakve zvanice potvrde o Fregati Admiral Makarov ?

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

the zivotinja ::
Ne mislim da ovako sporo moze da se radi do jeseni, a da zapad ne uradi nesto u fazonu upada, velike provokacije itd.


Zapad ne može ništa da uradi bez aminovanja Amerike... A što se tiče Amerike, rat ide po planu, jer svi zdušno recikliraju svoje gvožđe u Ukrajini, čiji će manjak najviše da pokrije upravo Amerika masnim ugovorima.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 252

codeborn4 ::Ima li kakve zvanice potvrde o Fregati Admiral Makarov ?

Ima, bleji u luci parkiran.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1342 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 1298 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, aleksmajstor, babaroga, BlekMen, Brana01, cemix, darionis, darios, draganca, FileFinder, Georgius, goxin, Griffon vulture, ILGromovnik, kikisp, Kubovac, kybonacci, ljuba, Mcdado, Mercury, Mihajlo, milenko crazy north, Milos ZA, nebkv, nemkea71, nikola287, Ripanjac, RJ, ruma, Seeker, solic, Srle993, Vlad000, vladaa012, VP6919, W123, YU-UKI, zillbg, zzapNDjuric99, Čivi