Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1892

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Drug pukovnik ::Ove rakete na 29-ki su mnogo velike…da nije to neka 1:48 1:72 disfunkcija

Не бих баш рекао та је то модел...

слике наоружаних мигушки...ракете изгледају баш велико у односу на њега...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Arahne ::Napisano: 07 Maj 2022 10:57

Ruski telegram kanal pominje pogodak plovila kod Zmijskog ostrva. https://t.me/boris_rozhin/47335
Neko je već ranije objavio snimak tog pogodka. E sad mene interesuje zbog čega ruska PVO nije gađala američki špijunski dron (Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk) koji je leteo u toj regiji juče celog dana (pratili smo ga na flight radaru juče nakon pogodka tora) i bilo je jasno da će biti još akcija pored pogodka TOR-a na istom ostrvu? Laičko pitanje


Igor Konašenkov odgovorio na moje pitanje Very Happy>
У области Змијског острва оборени су у ваздуху украјински бомбардер Су-24, ловац Су-27, три хеликоптера Ми-8 са војницима и две беспилотне летелице Бајрактар-ТБ2. Уништен је и украјински јуришни чамац „Станислав“. https://t.me/rybar/32331
https://t.me/anna_news/31275

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

upitnik ::Историјски процеси или овакве велике војне операције се суде на основу својих епилога а не на основу тренутних призора који се стављају у имагинарне рокове изван континенталног и глобалног контекста. Контекст је поражавајући по западне економије а не по ову операцију која иде својим током.

Од епилога смо далеко.


Evidentno je da su cak i na ovom forumu ljudi podeljeni na kako se razvija ova sitiuacija u Ukrajni procentualno verovatnoisto kao i u ostatku sveta. I pored svega ovde neki i dalje teraju svoje i ne veruju u pakao koji se tamo odigrava ruskoj kao i ukrajinskoj vojsci isto kao sto je bilo i u Avganistanu kad je Amerika pomagala papucare protiv Sovjeta, i pakao kao u Iraku i Siriji koji se dogadjao godinama americkim vojnicima i drugoj strani. Neki i dalje misle da Rusija moze to sve da pregazi tenkovima za 3 dana. Ne moze. Moze da izraketira kao i Amerika, ali ne da zauzme tek tako. Od pocetka su ovde neki govorili da se ovo sto gledamo preko 70 dana NE MOZE desiti i da su takve ideje SMEJURIJA za neupucene. Sad vidim da i dalje isto teraju kao da se nista nije desilo i Rusija ispunjava svoje ciljeve po zelji. I dalje misle da su Bajraktari i slicno lako NATO oruzije beskorisni i kako sve to kosta Ameriku vise nego Rusiju. Kako je Moskva slucajno potonula, ili je NATO nekako kriv za taj potop ali se ne racuna kao trofej. Ruski odgovor na takve gubitke ce naravno stici u obliku "Epiloga"

Epilog mnogo lepo zvuci kad stvari ne idu kako treba a ti nisi u vatri. Dok previse ljudstva i opreme biva unisteno, izgubljeno, a malo postignuto. Tešiš se i zamisljaš kako ce velika Rusija i mocni Putin jednom da udje u knjige kako je preuzeo kontrolu nad tim i tim delovima zemlje uz herojske gubitke. Kako svi oni koji komentarisu gubitke ruske vojske kukaju jer su nestrpljivi.

Ja to vidim ovako: Dok Putin krvavo i sa evidentno neefikasnom i sporo strategijom zauzuima mali deo jednom buduce NATO teritorijete, NATO se širi i jača više i brže nego ikad. Naoruzava se 5-10x vise i uskoro prima nove clanice. Klopka? Planirano u svakom slucaju.
Epilog ce bit to da je NATO porastao a nije izgubio ni jednog vojnika.
Da li je Putin imao izbora? Po meni jeste sto se tice nacina napada na Ukrajnu.
Na zalost izabrao je nacin rata koji ni mnogo bogatije koalicije ne mogu da dobiju.

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2018
  • Poruke: 356

Meni nije jasno sto su pokusavali sa tim napadom na Zmijsko ostrvo. Po meni je potpuno nebitno. Osim ako nisu zbog morala htjeli da dobiju neku malu borbu...borbuljak sto bi rekli u Crnom Gruji.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

Drug pukovnik ::Ove rakete na 29-ki su mnogo velike…da nije to neka 1:48 1:72 disfunkcija

Nije bas toliko, ali ne izgleda realno. Da je ER koja stvarno izgleda ogromna pod krilom MiG-29 pa onda mozda. Ne znam da Ukrajna ima ER ili slicnu modernizaciju.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3017
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

awathorn ::

А пошто се Украјина сад темељно милитаризује и нацификује, како би ти оценио остварење изнесених циљева?


А јел имамо довољно података да дајемо оцјене? Са једне стране имамо свакодневне најаве о слању оружја, све убојитијег у Украјину, са друге стране имамо извјештаје да нешто од тог оружја није уопште отишло и да не стиже довољно до фронта. Имамо појачану активност у гађању жељезница и складишта, имамо опречне податке зараћених страна о броју уништене технике, и коначно имамо интензивирање сукоба на истоку гдје је главнина украјинске војске. Како би ти 78.ог дана оцијенио успјех Нато бомбардовања и уништавања ВЈ, прије него што је наша неоштећена техника масовно почела са повлачењем са КиМ? Моја је оцјена- операција је у току..

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://twitter.com/Levi_godman/status/1522999899331170305

GP"Kako su dobro utvrđeni položaji u Popasni + podzemni tuneli koji prolaze kroz civilne baze i povezuju se"

Popasnaja video...

https://mobile.twitter.com/AZmilitary1/status/1522972844174372864/video/1

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Kenanjoz

Ти закључујеш да је Украјинцима порастао морал јер су се Руси повукли са севера и око Харкова. То је твоја претпоставка јер сматраш да свако повлачење непријатеља или наступање сопствених снага значајније утиче на морал.
А на основу чега ја закључујем управо супротно? На основу снимака украјинских војника. Војника који се јавно жале да гину, да су изневерени од команде, да им је опрема лоша идр... Ти снимци су све чешћи. Такође изјаве заробљеника и изјаве плаћеника који су се вратили у своје државе исто указује да је морал лош и да пада.
Друже, њима опада морал јер гину. И то много. Немају хране и муниције. То је сада јасно.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 276

Da li postoji neko stručan na forumu da mi objasni koncept pozicioniranja rovova oko glavne komunikacije na ovoj slici. Ja ne vidim šta oni ovime brane u kontekstu ratovanja sa modernom artiljerijom i svom ostalom dostupnom opremom.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1589

Po ruskim izvorima, oni su napravili "navlakusu" na Z. ostrvu. TB2 i aviioni su dejstvovali po TORu i nakon toga je Rusima bilo jasno da se nesto sprema, povukli su se sa ostrva. Nakon toga je krenuo Ukr desant sa Mi8 i brodom "Stanislav" i onda su Rusi raspalili po njima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 984 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 1 sakriven i 961 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Dimitrise93, galerija, Gargantua, indja, kolle.the.kid, ladro, laurusri, Lazarus, loon123, maCvele, marsovac 2, Milos82, Mixelotti, nedeljkovici, nuke92, pavlo, Smiljke, stagezin, VP6919, W123