Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2007

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Denaya

Dakle argumentovano i do bola pojednostavljeno.

Ovo sam napisao 15-ti dan operacije.

Trebalo je udariti sa jačim snagama južni i istočni dio odmah, ali odmah (ništa sjever, sjeveroistok i ostale gluposti). Paralelno sa tim, uz naravno neutraliziranje pzo i avijacije protivnika, odmah je trebalo gađati sve komunikacije i to apsolutno sve cestovne i željezničke mostove na zapadu Ukrajine (tamo te ionako svi mrze), a to i do dana današnjeg nije urađeno.

Po uništenju komunikacija preći na uništavanje ostale infrastrukture, vojnih baza i vojne industrije.

Tražiti liniju Herson - Energodar - Zaporožje - Harkov. Nakon toga gurati dalje.

Ali sada je kasno, sad se vodim tačno situacijom na terenu, želje ne smijem ni spomenuti.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Dukelander ::
Full metal jacket (не знам како да преведем)

pa puna metalna košuljica...
ali nazive filmova koji su kod nas objavljeni pod originalnim imenom, ne treba ni prevoditi.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

https://t.me/Rogandar/17960
Kusturica

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 430

Кад смо се већ дохватили литературе, украјинки из бг, мобилизације и суноврата америчке културе.

Као неко ко је до овог рата живео у Москви, могу да потврдим да власт, путин , олиго-кгб осовина или како год да то називате овде - тренутно у тој москви и питеру уживају највећу популарност. Описаћу и зашто, неко је то већ пар пута докачио.
Овако, просечан московљанин живи добро, усудићу се да кажем као просечан шваба. Кад је почео рат, они су сви били у шоку - који бре рат, против кога се води, шта је то НАТО није нас напала украјина...Углавном ни грама СВЕСТИ о геополитици и безбедности русије. Кад возиш ауто од 50000+$ размишљаш о Балију а управо си се вратио из Вијетнама, плаћаш хипотеку и трошиш хиљаде на неке глупости последње што ти треба је сећање на чеченију 1995 и да ћеш сутра добити онај неки папирић што су овде колеге качале - мобилизација. Моји пријатељи нпр из Москве 25.02. данима нису могли да се саставе.
Данас је став - "нану им нанину, и вас су исто тако пеглали деведесетих, чули смо све, пидораси. стварно, ма какви западни партњори. мобилизација ? па родбина који су контрашњики још нису на фронту, зашто би нас звали а и ако буду звали - ЈЕДВА ЧЕКАМО. не знате ви нас русе. доћићемо сви"
Причам о младим људима, о генерацији којој долази из дупета у главу како им је било деведестих и захваљујући кому. тако да то нема везе ни са врхушком нити системом, скапирали су руси шта има се спремало.

што се тиче руса по бг, па шта вам је људи? Моја селендра, 6000 душа пре 15 година прво руси - писци, онда два руса педера - у поршеу. онда стидљиво две дебеле ћелаве лезбејке... све неки из града, 23колона, русија затуцана... а у протеклих пар година ? само у мојој улици макар 2-3 куће руса, чак су и украјинце угостили после СВО и потоњи су уредно убележени у црвеном крсту али не моле никакву помоћ. у околним селима и градовима има брдо руса који се сад баве бизнисом, дижу оне њихове високе ограде, углавном раде удаљено преко нета. у оближњем граду рускиње паркиравају лоше, горе од мене, навикле на широку москву. има их буквално из тјумена па до из москве. у локалном парку се углавном чује граја деце на руском. ја навикао на то, тако сам до јуче живео. подвлачим - говорим о вароши од 6000 људи.

америчка инстант кулутра, већина нас форумаша је стасала на њој и дефинисала себе кроз њу. не постоји већ 20 година цирка, сасечена цензуром. и даље се конзумира најгласније јер је била квалитетна.

за уплашене, угазиће их руси, мирно спавајте.

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2526
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

vlad4 ::
америчка инстант кулутра, већина нас форумаша је стасала на њој и дефинисала себе кроз њу. не постоји већ 20 година цирка, сасечена цензуром.


То се данас зове "Политичка коректност" у култури,јавном животу, гласилима...

offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1514

Frunze ::Ne bih se kladio oko ovog podebljanog. U Harkovu su bogami postavljali vojnu tehniku u stambene blokove, a koliko se sećam u februaru je PVO u Kijevu pogodio neku stambenu zgradu jer je ispaljen iz neposredne blizine (naravno, odmah su optužili Ruse za napad na civile). Mislim da smo i na ovoj temi analizirali. Siguran sam da bih još primera našao kada bih sad imao volje da kopam po starim vestima.
Pa i Harkov je "proruski " grad na Istoku Ukrajine tako da ne znam što ga pominješ jer je i on klasičan okupiran grad ,čiji su proruski građani "Kindapovani" i imamo "Talačku krizu" kao u Marijupolju i Odesa je takva.

U "Talačkim" krizama može da dođe i do "Stokholmskog sindroma" mada se pre ovde radi o Strahu,dosta je tu ljudi eliminisano 2014 i narod se plaši,ćuti i gleda na čiju stanu će sukob da prekrene.
U Harkovu verovatno ima ukupno 50 000 Ukro vojnika sa sve 15 000 naci i oni drže "kindapovan" grad od 1 500 000 ljudi,tako je sad i u Odesi.

Ali mislim da Rusi ne planiraju nove Marijupolje,izbegavaće taj scenario po svaku cenu ako mogu.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 150
  • Gde živiš: Melmak

amstel ::
То се данас зове "Политичка коректност" у култури,јавном животу, гласилима...


koja je u međuvremenu evaluirala na viši nivo u "kulturu otkazivanja" (cancel culture)

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Мислим да су до сада потврђене погибије 3 укро пилота, укључујући и једног високог официра, на том фамозном Змијском острву - значи налупавања је било.
Е сад, чиме ли су то Рује обориле? Да ли је фамилија С обарале неке рекорде са Крима или су коначно активирали ловачку авијацију?
"Коначно" када се узме у обзир да су им трупе тамо пре тога чучале тек онако без заштите.

offline
  • Pridružio: 14 Nov 2009
  • Poruke: 1201
  • Gde živiš: Kragujevac

Ovo za junior status Rusije u međusobnim odnosima sa Kinom u narednih par decenija.
Ko zna šta će biti do tada, ako se desi da u sastav Rusije uđe teritorija tzv Novorusije, sa nekih recimo 15-20 miliona i Belorusija sa 9 i po miliona, Rusija će moguće srednjeročno uvećati svoju moć, vidim da se pominje i tehnološko zaostajanje, nemojmo da prerano donosimo zaključke.
Ono što nismo mogli zamisliti pre 15-ak godina da će Rusija biti u stanju da uradi događalo se, od S.Osetije i Abhazije, do Ukrajine. Ne kažem da je Rusija samo pobeđivala, ali kakve sumorne prognoze su mogle biti izvedene za 2022 godinu, recimo 1998 godine, sadašnje stanje je ja mislim mnogo bolje od 'očekivanog'.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Sumnjam da je s400 mogao da dejstvuje oko zmijskog ostrva protiv navedenih ciljeva na tim visinama. A iskreno se nadam da je konacno lovacka avijacija uradila svoj posao. Lepo bi bilo da je neki lovac oborio bajraktara...izraelci obarali dronove avijacijom i helikopterima mozda je rujama poslo za rukom...
Mada ja u ruske brojke ne verujem ali nesto se tamo desilo nepovoljno po ukr.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 846 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 842 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: draggan, MilosKop, Shilok, zlaya011