Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2118

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

proka89 ::Cale malopre gleda Happy, kao nekakvi "Eksperti" pricaju o situaciji u Ukrajini, i zakacim izlaganje nekog matorca, koji kaze nesto u fazonu kao ajte molim vas kakvi placenici na strani Ukrajine, placenici se bore za novac, u podrumima Azovstala se nalaze programirani bio roboti koji se bore na strani Ukrajine, i zato nema predaje, ta prica sa placenicima je samo maska za bio robote. Very Happy

Fale samo ljudi gusteri Very Happy


Ja sam juče bez vrteo kanale (inače ne gledam tv) i naletim na te aktuelnosti, zapamtio sam isto tako što mi je matori rekao da to gleda Smile

Boš' pomozi kakve gluposti pričaju! Shocked

Prvo, ako se sećate onog prank snimka sa minobacačem gde kao vojnik ubacuje u minobacač minu vidno manjeg kalibra obrnuto u cev, to su krenuli da komentarišu u smislu nesposobnosti ukrajinskih boraca. Doduše, ako se dobro sećam, "stručni konsultanti" i nisu nešto preterano reagovali na to ali je produkcija Hepi televizije očigledno to pokušala da podmetne kao realan video!

Onda neki brka, bivši oficir priča o Sarmatu kao o hipersoničnoj raketi, pominje neke sulude meteorske brzine i sl.

U svakom slučaju gomila gluposti.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Stoilkovic ::Please help Ukraine, Mariupol, help Azovstal right now - Ukrajinski predstavnici na Eurosongu... najveći favoriti za pobedu. Postavlja se pitanje gde će održati izbor sledeće godine.

Pa u Azovstalju

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Jovan Nenad ::

U Rusiji


I bice zabranjen ulaz LGBT-ovcima Mr. Green

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2016
  • Poruke: 627

aleksandarbl ::

А друго, кад већ изједначавате губитке нападача и браниоца претпостављам да сте Ви негдје видјели снимке гомила мртвих Руса? Јер ја нисам а пратим чак и канале азова. А гомиле мртвих Украјинаца сам се нажалост нагледао поприлично. Видио сам ово са уништеном техником од пре дан- два, видио сам нешто заробљених резервиста из ДНР/ЛНР и доста вијести (без слике или видео записа) у којима се каже да је убијено ... Руса, уништено .... хеликоптера и авиона, убијено ... официра, изгорио још један брод итд итд.
Али мало чудно за страну која снима и говно ако је мало тврђе (и то из више углова), да ништа од ових вијести није потврђено доказима у виду слике или видео записа.


Svako ko je pratio ovu temu mogao je da vidi slike/snimke gomile ubijenih ruskih vojnika (npr VDVovci izmasakrirani u svojim BMDovima u Buci/Irpinu ili slicnih snimaka iz okoline Harkova, gde Ukropi skrnave leseve ruskih vojnika).

Da, Ukrajinci preuvelicavaju ruske gubitke... ali zamisli, to isto rade i Rusi... ako pratis temu, secas se da je Ruski MOD 25.2. objavio da je neutralisana ukrajinska PVO ?
Sto se tice dokumentovanih ruskih gubitaka, imas ih ovde: https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-eu.....pment.html (da, izvor je pristrasan, da ima gresaka u podacima)

Nije ovde problem sto nema snimaka/slika/dokaza ruskih gubitaka, nego sto jedan deo forumasa te gubitke ne zeli da prihvati, nego iste ignorise ili opravdava na najcudnije moguce nacine ili jos gore, krece sa usiljenom ironijom i ispravljanjem pravopisnih gresaka (!!!) , npr - "eto samo sto nisu usli u Moskvu"-"ne zna Gerasimov sta radi, ti mu objasni"-"ne pise se Azovstal, nego Azovstalj"i tako dalje.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

С опозданием увидел дискуссию о результатах переправы через Северский Донецк

И, смотря на содержание, убежден – мы, российское общество, медленно, но верно идем к отрезвлению.

Фактическая информация с фронтов заставляет многих критически осмысливать пропагандистскую риторику «все идет по плану» и задавать здравый вопрос – а что, собственно говоря, происходит?

Канал Moscow Colling (https://t.me/m0sc0wcalling/5464?single), а за ним и другие (тот же "Рыбарь (https://t.me/rybar/32641)") опубликовали математически точный расчёт потерь российской стороны при попытке навести переправу.

И, судя по всему, главной причиной потерь было отсутствие здравого управления, говоря проще и откровеннее – недееспособность командования операцией.

Я не призываю верить кому–либо, и тем более соглашаться с выводами, у каждого свой взгляд.
Но перед вами, что называется, результаты объективного контроля.

И они говорят, что войска уступают противнику не только за счет тактического умения или оснащения, а это безусловно есть, но главное – слепого, неэффективного командования.

Результатом неумелого руководства, слабой подготовки войск становятся тяжелые потери.
И это не только масса техники, которая стоит сотни миллионов рублей, но главное – жизни. Жизни наших солдат!

Что действительно шокирует – как такое возможно спустя два (!) месяца проведения операции.
За это время можно уже вскрыть и выучить шаблоны действий ВСУ, их сильные и слабые стороны.

Невозможно понять, по каким причинам, командование группировки, Генеральный штаб не ведут необходимую работу по изучению тактики противника, не анализируют собственные ошибки.

Во время Зимней компании 1940 года необходимые выводы были сделаны спустя месяц проведения операции.
Спустя полтора армия, сделав выводы, готовилась к другой войне.

У нас прошло уже два с половиной.

Выигрывает тот, кто быстрее учится, адаптируется под изменяющиеся обстоятельства, используя свои сильные стороны и слабые – противника.

Войска безусловно адаптируются, благодарня массированной материальной помощи со стороны общества. Потоком идут дроны, средства защиты, оптические и иные приборы.

И это происходит во многом "вопреки". Чем дальше подразделение от военного руководства, тем проще ему помочь.

Сверху сохраняется курс на камуфлирование и игнорирование вызовов операции.

Из этого политизированного и коррупционного подхода, военное командование отрицает необходимость изучения ситуации и необходимой работы над ошибками.
Есть большие вопросы к самому механизму управления операций, об этом поговорим позже.

Здесь важно сказать о другой, не мене важной проблеме.

Обществу, чтобы начать влиять на ситуацию, необходимо владеть картиной событий, во всех ее неприглядных зачастую подробностях.

В той ситуации, когда власть скована самоцензурой, когда фактическая информация не может пробиться через вертикальную цепь инстанций – убежден, именно общественные центры могут стать источниками реальной, единой картины происходящих событий.

Для этого необходимо выйти из зависимости хороших новостей, что засасывает в человека виртуальную реальность, делает его ведомым, манипулируемым объектом.

Поверьте, для ждущего «позитива» у властей всегда будет убедительная виртуальная картинка, даже в условиях катастрофы. Всегда.

И, если эту ситуацию не изменить, закончится это все социальным распадом или гражданской войной.

Обращаю внимание на опыт Армении: когда реальная картина начинает разрушать виртуальную через тяжелое военное или политическое поражение, общество получает тяжелейший психологический удар, и войдя в воронку депрессии, может из нее уже и не выйти.

Поэтому не надо бояться реальной картины, какой бы тяжелой она не была.
Любую проблему надо публичить и выходить на власти, в идеале – уже с вариантами решений.

Наше общество не знает и трети того, что происходит на фронте.
И пора осторожно, но непрерывно выводить людей из виртуальной комы "вечных побед". @genshab

Google prevod:
Са закашњењем видео дискусију о резултатима прелаза кроз Северски Доњецк

А, гледајући садржај, убеђен сам да ми, руско друштво, полако али сигурно идемо ка отрежњењу.

Чињенично обавештење са фронтова тера многе да се критички осврну на пропагандну реторику „све иде по плану“ и поставе разумно питање – шта се, заправо, дешава?

Московски канал Колинг (хттпс://т.ме/м0сц0вцаллинг/5464?сингле), а за њим и други (исти „Рибар (хттпс://т.ме/рибар/32641)“) објавио је математички тачан прорачун губици руских странака при покушају успостављања прелаза.

А, по свему судећи, главни разлог губитака био је недостатак доброг управљања, једноставније и искреније речено – неспособност команде операције.

Не позивам никоме да верујем, а још више да се сложим са закључцима, свако има своје мишљење.
Али пред вама, како кажу, резултати објективне контроле.

И кажу да су трупе инфериорне у односу на непријатеља не само због тактичких вештина или опреме, а то свакако постоји, већ што је најважније - слепе, неефикасне команде.

Резултат неспособног руковођења, слабе обуке трупа су велики губици.
И ово није само маса опреме која кошта стотине милиона рубаља, већ што је најважније - животи. Животи наших војника!

Оно што је заиста шокантно је како је то могуће после два (!) месеца операције.
За то време већ можете открити и научити обрасце деловања Оружаних снага Украјине, њихове предности и слабости.

Немогуће је разумети зашто команда групације, Генералштаб не обављају неопходне послове на проучавању тактике непријатеља, не анализирају сопствене грешке.

Током Зимског похода 1940. потребни закључци донети су после месец дана операције.
Једно и по касније, војска се, доневши закључке, припремала за нови рат.

Већ смо имали два и по.

Победник је онај ко брже учи, прилагођава се променљивим околностима, користећи своје предности и слабости непријатеља.

Трупе се сигурно прилагођавају, захваљујући масовној материјалној помоћи друштва. Долазе дронови, заштитна опрема, оптички и други уређаји.

И то се дешава у многим аспектима "против". Што је јединица даље од војног врха, лакше јој је помоћи.

Одозго се одржава курс ка камуфлажи и игнорисању позива операције.

Из овог исполитизованог и корумпираног приступа, војна команда негира потребу проучавања ситуације и неопходног рада на грешкама.
Велика су питања око самог механизма управљања операцијама, о томе ћемо касније.

Овде је важно поменути још један, не мање важан проблем.

Друштво, да би почело да утиче на ситуацију, треба да поседује слику догађаја, у свим њеним често ружним детаљима.

У ситуацији када је власт окована аутоцензуром, када чињеничне информације не могу да пробију вертикални ланац ауторитета, уверен сам да су јавни центри ти који могу да постану извори стварне, јединствене слике о догађајима који су у току.

Да би се то постигло, потребно је изаћи из зависности од добрих вести, које виртуелну стварност усисавају у човека, чинећи га вођеним, манипулисаним објектом.

Верујте, за „позитивце“ који чекају власт ће увек имати убедљиву виртуелну слику, чак и у катастрофи. Увек.

А, ако се ова ситуација не промени, све ће се завршити друштвеним распадом или грађанским ратом.

Скрећем пажњу на искуство Јерменије: када стварна слика почне да уништава виртуелну тешким војним или политичким поразом, друштво добија тежак психолошки ударац, а када једном уђе у левак депресије, можда неће изаћи из њега. .

Стога се не треба плашити праве слике, ма колико она била тешка.
Сваки проблем треба објавити и скренути пажњу надлежним органима, идеално са опцијама за решења.

Наше друштво не зна ни трећину онога што се дешава на фронту.
И време је да пажљиво али континуирано извлачимо људе из виртуелне коме „вечних победа“. @генсхаб

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Rocker ::@novator
Pa pitam jer sam malo iznerviran nekim postovima gdje se pojedinci uživljavaju u uloge oficira generalštabnog nivoa…
Te ovo valja te ovo ne valja, pri tome zaboravljaju toliko otrcanu frazu “lako je posle bitke…”


Ja sam buraz prosto prestao da čitam te postove i te autore.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 198

U Čačku uhapšeni Poljaci dok su snimali vojnu fabriku "Sloboda", sumnja se da su špijuni?

iz poljske su stizle i dojave o bombama

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

kaptain ::To fora vec danima kruzi. Na Krimu.
Toplo preporucujem da odustanu od vlaznih snova. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 198

US General Eric Olson, British Lieut. Colonel John Bailey and four NATO military instructors have SURRENDERED in Azovstal.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Brada i Gibanica ::

Ameri bi u buducim pregovorima sa Rusijom zeleli da se zabrani SARMAT.


Poprilično sam siguran da taj film nećemo gledati Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1404 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 8 sakrivenih i 1365 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ageofloneliness, Asparagus, babaroga, Bokiboks, Brana01, CikaKURE, comi_pfc, Dukelander, FileFinder, Georgius, kolle.the.kid, ljuba, Lošmi, marsovac 2, Mcdado, Mi lao shu, Mixelotti, Motocar, MrNo, NoOneEver Dreams, oganj123, rodoljub, Skywhaler, Srle993, Trpe Grozni, uruk, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, yrraf, zlaya011