Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2126

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10918

Citat:Džaba ti - ovo NE ZNAŠ

Jok more, nego ti nikako da se pomiriš sa nekim stvarima.

Citat:Ljubomoran na dijagnozu? Zašto bih bio? Very Happy

Hahahaha. Pa ti si lafe taj koji davi ovde na po deset strana ne bili svoje gluposti prodao kao argument. Pogledaj sebe prvo.

Citat:I ne treba da se nerviraš. Ako ti kafa nije prijala pa imaš gorušicu, mali savet - kašičica soda bikarbone pa umutiš mlaku vodu i bude ti bolje..

Meni je jako zabavno tvoje gicanje i prodavanje bubrega.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://twitter.com/TriTro29/status/1525748902057615360

GP:"Kramatorsk jučer. Eurovizijska zabava, vjerojatno."

https://twitter.com/Cyberspec1/status/1525734636831158272

"1. Meh Btn DPR-a, uništio je utvrđeno područje Ukr u blizini New Yorka (Novgorodskoye). Fmr položaji Ukr 25. Bgd
Reporter kaže da kad god se ne mogu pozicionirati unutar stambenih područja, Ukr utvrđene točke imaju kratak vijek trajanja"

Napisao sam ja več, ukrima ostala šuma ili stambena područja. Ostalo če polako pasti, a moglo bi iči znatno brže sa upotrebom preciznjih raketa ili termobaričkima bombama velikih razornih snaga. Ali ako kažu ruje polako neka bude tako.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2019
  • Poruke: 1764

Не знам како вама али мени се чини да на правцу Харкова Руси имају силних проблема. Можда и теже стање него на Севернодоњецку.




Змијско. Руси су упорни да га ставе под контролу, још ПВО средстава довучено. Претпостављам да ће бити још украјинских покушаја ако ничим другим онда БПЛ-има.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

[quote="draganl"]ZoranB. ::

Moguće. Pitam se kakva bi ta vojska bila da nije bilo autoritarnog Staljina? Ili kakva bi tek nemačka vojska bila da nije bilo autoritarnog Hitlera? Ameri su svojevremeno pucali na studente koji su se protivili ratu u Vijetnamu. Pobili nekoliko.


Mogu da pričaju o gruzinu šta hoće,ostavio je iza sebe super silu.Cena jeste bila velika,ali svoju istorijsku misiju je obavio.

Sinoć sam letimično gledao evroviziju,neka društva su jednostavno procenila da ne žele te vrednosti i demokratiju,da im treba čvrsta ruka.Rusija je jedna od njih,nju su Velikom napravili Ivan grozni,Katarina i Staljin,videćemo hoće li Putin uspeti da se uvuče u ovo društvo.Nadam se da hoće.

@ZoranB

Ovde većina nas jednostavno voli Rusiju,džabe se trudiš.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Искључујући све припојено Русији, мислим да остатак Украјине треба да се подели на Западну Украјину и Источну Украјину.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Milan A. Nikolic ::Искључујући све припојено Русији, мислим да остатак Украјине треба да се подели на Западну Украјину и Источну Украјину.

Ništa još nije osim Krima pripojeno Rusiji, tako da treba sačekati kraj rata da bi se znalo šta je "ostatak Ukrajine".

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477

komkom ::
Dva puta puta vidljiv bijeli obelisk koji je cca 200 m od mjesta unistenja helikoptera, Javelin isto tako u kadru, reklo bi se da je TB 2 snimio unistenje svojih , a onda su to ukri iskoristili u svoju korist.


Citiracu sam svoju poruku od 08.05.

Denaya ::Bez namere da ulazim u neku diskusiju ili tvrdnju, ciji su helikopter,desantni camac na snimcima. Ovo je fakticki nastavak mog prijasnjeg posta i stvaranja narativa na osnovu propagande. Pa ko se upeca upecao se.
Pre par dana Ukrainci su izbacili snimke pogadjanja dva brza Ruska camca kod ostrva sa dronom TB2. Rusi to potvrdjuju. Nema se sumnje,posle izbacivanja krstarice "Moskve" iz stroja, Ukrainci se mogu tuda setkati sa Bajraktarima, bez opasnosti po njih. Ovo je veoma bitno za dalji tok situacije sto se stvara oko ostrva.

Sa sigurnoscu znamo da se tamo,oko Zmijskog ostrvceta nesto desavalo,i to zestoko. NATO spijunske i osmatracke letelice su bile veoma aktivne na tom delu. Potvrda da se nesto desavalo.
Ukrainci izbacuju snimak unistavanja PVO sistema TOR. To je 100% ustanovljeno da nije fejk. Isto objavljuju da je pogodjena fregata "Admiral Makarov" i da bukti vatra na njoj. Rusi to demantuju i izbacuju fotku usidrene fregate u Sevastopolju. Moze biti a i ne mora. Za razliku od slucaja "Moskva" ovde Rusi odmah izlaze sa demantima. Situacija oko fregate jos nije 100% razresena ali baca sumnju na objavu Ukrainaca. Sami sebi su zabili noz ako se ustanovi da je objava lazna. Na taj nacin su sebi smanjili znacaj unistavanja TORa i drasticno narusili kredibilitet pouzdanosti ostalih informacija.
Pojavljuje se nerazgovetan snimak pogadjanja desantnog broda/camca. Neko je ovde napisao da se potom vide dva camca kako "beze u nelogicnom smeru,odnosno na zapad". Mi ne znamo ciji su to camci. Na osnovu informacija Ukrainaca,posto su oni prvi izasli sa pricom oko ostrva, stvara se dojam da su Ruski.
Potom Rusi izlaze u javnost sa objavama o unistenim sredstvima Ukrainaca prilikom napada na ostrvo. I to navode tacno tipove koju su unisteni, samo fale jos i serijski brojevi. Izmedju ostalog i desatni brod/camac. Takodje navode i tacan broj odredjenih sredstava sto su ucestvovali u akciji.

Ono sto znamo sa sigurnoscu, akcija je pracena i snimana sa vise letelica iz raznih uglova. Od TB2 do raznih NATO aviona. Znaci sa Ukro strane pokrivena 100% snimcima. A u danasnje vreme, ako nema snimka kao da se nije ni desilo.

Cisto sumnjam da su Rusi u to vreme imali cime da snimaju,odnosno nisu u vazduhu oko ostrva imali izvidjacke dronove ili avione. Tako da su i startu u hendikepu,posto nemaju snimke da potvrde svoje tvrdnje.

Posto su Ukri snimali celu akciju,oni ladno mogu poturiti snimak unistavanja bilo cijeg sredstva i predstaviti kao svoj uspeh. Jelte druga strana to ne moze oboriti,jer nije snimala popriste boja.

Vec su ovde izlazili snimci sa Ukrainske strane o unistavanju Ruske tehnike,odnosno sopstvene tehnike ali snimane svojim dronovima,koji je izvidjao bojiste upravo za unistenu tehniku. Najsveziji primer toga je pogadjanje Ukro tenka (zaboravio sam geolokaciju) koji napustaju prvo dva clana posade,potom vozaca koji je morao sam rotirati kupolu da bi mogao izaci. To smo videli na snimku koji su izbacili Rusi i snimali sa svojim dronom. Ukri su izbacili snimak sa svog drona,sa kontra strane (snimano sa cela tenka) ali odsekli deo gde se vidi napustanje tenka od strane posade.

Tako da me ne bi cudilo,da Ukri sad izbacuju snimke sa svojih dronova,unistavanje svojih sredstava i prikazuju kao Ruske gubitke da bi ublazili svoj neuspeh.

Sad se vracam na fregatu. Po svoj prilici nije pogodjena, do sad bi sigurno morala izaci potvrda. Nije to tenk, pa aj jedan vise manje. Ali objavljivanjem vesti sa Ukrainske strane o pogadjanju fregate, sami sebi su nacinili stetu. Neko ko ne guta vesti posto potom, vec analizira i slaze kockice moze komotno reci ovo sto sam iznad napisao.

Tako da propaganda radi punom parom i upravo stvara onaj narativ o kojem je pisao Komentator. To je izrazeno kod pojedinih clanova foruma i nazalost vecine obicnog stanovnista,jer u moru informacija kojim su zatrpani, nacinom brzog zivota, nemaju vremena niti volje da sagledaju situaciju iz vise uglova
Gutaju kao de fakto i zavrsenu pricu ono sto im se prvo servira i uklapa u naravih koji imaju.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Printzip

U oblasti Severodonjecka Rusi su u ofanzivi, slabijoj ili jačoj ali ofanzivi.
Kod Harkova je povlačenje i sigurno nije zato što to Rusi žele, ovdje ih Ukrajinci guraju. Kako stvari stoje Ukrajinci će za par dana imat će komotan Harkov sa čistim teritorijem do granice.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Google prevod:
О чему причају у Николајеву?

Чини нам се да је за разумевање шта се дешава у Украјини важно не само познавати ситуацију на ратишту, већ и бити свестан догађаја који забрињавају локално становништво. То ће нам омогућити да идентификујемо болне тачке украјинског друштва, као и да разумемо у којим областима заиста треба да радимо.

Одлучили смо да почнемо са нашим вољеним Николаевом.

◾Један од кључних проблема Николајева остаје потпуна неспособност локалних власти да обнове централизовано водоснабдевање и обезбеде становништво водом за пиће.

Упркос многим изјавама Кима и Сјенкијевича о скором снабдевању употребљивом водом, нико је никада није видео. Тренутно у неким деловима града из славина тече само техничка вода, што је у супротности не само са Херсоном, удаљеним 20 км, већ и са уништеним Маријупољом, где је водоснабдевање почело да се обнавља много брже него у Николаев.

◾ Власти нису у могућности да обезбеде благовремену и потпуну расподелу хуманитарне помоћи свима којима је потребна.

То се објашњава разним бирократским кашњењима. Већ смо писали шта се дешава (хттпс://т.ме/рибар/32264) са хуманитарном помоћи из Пољске: она се краде и продаје широм Украјине. У Николајеву ситуација није ништа боља: хуманитарна помоћ једноставно не стиже до угрожених слојева становништва.

◾ У кабинету градоначелника Николајева догодио се корупционашки скандал, који је ударан за време рата.

Шеф Одељења за физичку културу и спорт Градског већа Николајева Ирина Бондаренко обећала је да ће организовати путовање у Италију за децу са инвалидитетом преко пољског Пшемисла, прикупљајући 60 хиљада гривни за превоз.

У почетку су деца доведена у Дрохобич у Лавовској области, смештена у лоше загрејаном и прљавом хостелу, након чега је Бондаренко најавио потребу да сама стигне у Пшемисл. Како се касније у транспортној компанији испоставило, превоз деце са инвалидитетом је заправо био добротворан, а 60 хиљада гривна које је предузимљиви званичник прикупио од родитеља је нестало.

Сама Ирина Бондаренко, након јавног негодовања, јавно је почела да негира чињеницу прикупљања средстава за ове сврхе.

Зачудо, чак и у овако тешком времену, „привременици“ у виду актуелних власти Украјине не пропуштају тренутак да уновче најслабије и најнезаштићеније делове сопственог становништва.

◾Због кризе са горивом у Миколајевској области, проблеми са дизел горивом и бензином су у Вознесенску, Первомајску и самом Николајеву. Цена бензина достиже 70 гривна по литру. То је довело до повећања трошкова путовања у јавном превозу у појединим насељима региона.

◾ У региону је почео да се практикује принудни рад уместо административне одговорности за крађу и алкохолизам. Људи се шаљу да копају ровове.

Раније смо писали (хттпс://т.ме/рибар/32540) да је дошло до појачане активности тактичке (ТА) и војне авијације (АА) из напредних ваздушних база.

Авиони ТА и АА хеликоптери се користе за ударе на положаје Оружаних снага РФ и покривање копнених јединица из састава авијације Ваздушно-космичких снага РФ на челу.

🔻 У правцу Харкова:
➖ Са аеродрома Дњепропетровск — 6 летова (4 Су-25 и 2 МиГ-29).

🔻 На правцу Николајев-Кривој Рог:
➖ Са аеродрома Долгинцево - 2 Су-25.
➖ Са аеродрома Федоровка - 2 Ми-8.

🔻 У правцу Одесе:
➖ Са аеродрома Вознесенск - 1 Су-27 и 1 МиГ-29.
➖ Са аеродрома Канатово - 2 беспилотне летелице Баирактар.

Свакодневно авијација ради у различитим правцима, што указује како на присуство самих летелица, укључујући и оне пребачене у оквиру војне помоћи, тако и на активну обуку (хттпс://т.ме/рибар/32451) посада у западном део земље.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1477

ZoranB. ::@pericanet

Ne samo to.
Ovde se Rusija predstavlja kao nevina devica.
Desio se Majdan u do tada proruskoj Ukrajini,kriv je nato,cia,zapad.
Šta je radila Rusija u Ukrajini decenijama?
Od Kazahstana do Baltika niko ne voli Ruski društveno politički sistem.
Nije kriva Rusija,drugi ne valjaju.
Da ne pričam o zemljama bivšeg Varšavskog ugovora.
Dekomunizacija,da,ali to u samoj Rusiji nikada nije urađeno (kao i u Belorusiji).
A moraće,kad tad ,kupovina vremena ne pomaže.
Slabosti u Ruskoj vojsci odraz su slabosti Ruske autoritarne vlasti.

@Dostanic09
Jedna od glavnih stvari zbog čega se vodi ovaj rat je kontrola Azovskog i Crnog mora.
Marijupolj-Nikolajev-Odesa-Pridnjestrovlje.
Ne pitaju se Nemci i Francuzi nego Ameri i Rusi,to će biti rešeno između njih.


Od Azije,Bliskog istoka,Afrike,Juzne i Srednje Amerike koliko njih voli USA drustveno politicki sistem. Vole ga zato sto im je nametnut od iste te USA. Onaj ko nije prihvatio zestoko je kaznjen.

Ukraina je nagrabusila zato sto se nalazi na vetrometini dve suprostavljene strane. A sami su hteli sedeti na dve stolice,dok jedna strana nije odlucila da vise tako ne moze i brknula u oko drugoj strani i izazvala njenu reakciju.

Pericanet je napisao post koji vidim da lajkuju vecinom ljudi iz prozapadnog tabora. Covek je napisao nesto sto je nepobitna cinjenica. A to je da je Rusija krenula sa manje efektiva od potrebnih. I sad neki pokusavaju to opravdati, neki to prikazuju kao slabost. A niko od nas ne zna razlog zasto je to tako. Bez tih saznanja mi ne mozemo oceniti da li je ispravno ili ne. Ono sto mi mozemo, sa ovim informacijama koje dobijamo , samo pratiti razvoj situacije SO i komentarisati njeno odvijanje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1018 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 3 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Brana01, djboj, esx66, HrcAk47, hyla, mercedesamg, mikrimaus, Milos ZA, Milos82, mkukoleca, nemkea71, Oscar, pein, Romibrat, S2M, Vlad000, vladetije, vladulns, vukovi, yufighter, |_MeD_|