Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2553

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1784

"Međutim, očigledno je da će Rusi sljedećih dana udarati na jug Ukrajine – gradove Nikolajev i Odesu te će pokušati napraviti svojevrsni prsten oko Kijeva stavljajući jug i istok Ukrajine pod svoju kontrolu."

Рује су бројчано надјачане у Украјини, једноставно их има мање него укра. Ако си тако бројчано надјачан у том размјеру као рује у Украјини, онда није баш најпаметније вршити операције чији је резултат повећање дужине линије раздвајања.

Овјде треба урачунати и још два фактора:
1) То што је "војни аналитичар" из Хрватске то рекао, не значи и да ће тако бити.
2) Ово што сам написао није никаква памет, него једна елементарна ствар коју дефинитивно знају сви важни доносиоци одлука.

Допуна:
Постоји фактор да ја пишем глупости Ziveli

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2057

Parker ::Još se ne zna pouzdano ni da li će ići gas i nafta ka Evropi dogodine u ovo doba. Verovatno da, ali ne može se reći sa stopostotnom sigurnošću.
Na to i mislim. Mr. Green
Realno je da će gas doći do Rumunske granice. A kom li će se Rumuni prikloniti carstvu? Vrabac u ruci ili golub na grani? Zec ili ražanj? S jedne strane stajaće im lake milijarde nadohvat ruke a s druge zajapureni besni amerikanci koji viču okolo ali ne nude ništa konkretno.
Pisao sam i o tome. Ako stignem, opširnije ću staviti na neku drugu temu. Ovde samo treba da imamo na umu da ima nečega i van ukrajinskih granica.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2305
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Vest od 23.02.2022. gde se govori o formiranju zajedničkog železničkog preduzeća Rusije, Mađarske i (gle sad) Austrije, potpisanog 14.12.2021.

Citat:An important role to play in this traffic is the East West Gate terminal in Fenyeslitke, which is to be opened in the coming days. This modern facility is situated close to the border with Ukraine and is built with exactly that reason: handling cargo on route between Europe and China to increase the role of Hungary on the New Silk Road.

Interesantno kako su dogovorili formiranje preduzeća za tranzit robe iz Azije preko Rusije, Ukrajine, Mađarske i Austrije, a Ukrajine nigde u dogovoru. Mene je to tad zaintrigiralo. Bila je tih dana i vest da će Rusi dati kredit Mađarima za modernizaciju železnice Zahony (Ukrajinska granica) - obilaznica oko Budimpešte - Đer (Austrijska granica). S obzirom da je i Austrija upletena u celu priču bila (koja je svakako sad zaustavljena zbog sankcija), meni ipak smrdi da su i Nemci tu glavni pokretač ove priče, želeći da stvore alternativu tranzita iz Rusije u slučaju da Poljska, jak saveznik SAD blokira tranzit svega.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Уважени пријтељи, дозволите ми да оставим предвиђање које је + у дугачком thread-u , у Харкову, у кућном притвору, написао Гонзало Лира:

ГП

Citat:Када се битка за Донбас заврши, шок за морал ће бити толико катастрофалан да ће остатак АФУ вероватно пропасти.

И док борба за власт експлодира у Кијеву, Руси ће моћи да преузму остатак Украјине за недеље, можда чак и дане — не шалим се.

Прочитајте историју: Када се војска сруши након великог губитка — као што ћемо то бити сведоци у Донбасу — обично се руши и режим на власти, дозвољавајући непријатељу да у кратком року замота остатак земље.

Дакле, чекајте и видећете. Када се то догоди, биће БРЗО.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Samo da Rusija stigne do Dunava, to je već od ogromnog značaja za nas. Sve preko toga je bonus.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1575

S2M ::

Neko je rekao da nije video MB-82mm.Eve ga, rkekoke ga pronašao. Very Happy

Ovaj MB nema nikakve nišanske sprave Shocked
Ovi ovo đuture ispaljuju Zagrljaj


Ima nisansku spravu ali je malo teze uocljiva zbog one gomile nekakvog otpada ispred MB-a.
Vise me cudi sam nosac nisanske sprave?

Cijev je upitnog kvaliteta (cijev je pohrdjala ali hajde da kazemo da je kamuflazna a ista je mozda ocuvana iznutra Mr. Green ),
Dvonozni lafeti i grivna neke druge boje.. sama grivna smirglana do metala.

Dvonozni lafet nije ukopan da bude u nivou kuglaste pete na podlozi, tj. podloga potonula u odnosu na dvonozni lafet sto govori da je MB - lose postavljen ili da su MB pravilno postavili ali su isaplili previse mina sa jedne pozicijie te je podloga potonula (neoprostiva greska u eri BLP-a).

Nevidim piket a sprava je okrenuta prema naprijed, hajde da budem popustiljiv da, kazem da je umjesto piketa nisanska tacka jedan od verikalnih ramova gdje su nekada bili aluminijmski paneli. Mr. Green

Zbir zbirova, nekakav MB - bastard sa nestrucnom posadom kojoj u biti i nije potrebna nisanska sprava jer rokaju po sistemu ofrlje Mr. Green Mr. Green

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2057

Ben Roj ::Nisam ja ranije slucajno pitao za Zlatni , izgleda da nece da se povuku ....
I na kraju si uspeo da nametneš jednu bezveznu sporednu varošicu kao maskotu teme! Very Happy
Svaka čast!

Ben Roj ::Jebiga mnogi su se raspisali oko strategije za Zolote cak jw ocenjeno da je to kljuc ako ne celog Donbasa ono Lisicanska.
Nije ključ ni za jedno ni za drugo. Sve što se treba uraditi sa Lisičanskom može se i sa i bez ovog na Z.

Ben Roj ::Bogami, mozete reci sta god hocete, ali cinjenica da Severodonjeck i Zolote jos nisu pod Rusima znaci da se Ukrajinci veoma veoma dobro drze .
Dobro se oni, mučenici, drže. Ali to im neće dobiti rat.

Ben Roj ::Mozete reci fakticki su pali, to jevtacno ali kada ce ti biti je jako vazno.
Nije. Bar ne tako kao što misliš.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Kao što su kolege kunktator i posle Frunze lepo napomenuli, mnogo je ovde više u igri od teritorije Ukrajine. Šta više, reći ću da je i manje bitna. Ovo je rat za Evropu.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Upitnik, meni takođe to predviđanje Gonzala Lire deluje realistično. Vrlo je moguće da se nakon ove faze operacije koja se odvija sporije i temeljno, uđe u neku novu fazu i sa pojačanim snagama krene ponovo u blic krig. Naravno čekaće se pogodan momenat uz maksimalnu iscrpljenost ukrajinskih snaga. Osim toga postoji i mogućnost da dođe do pobune u samoj ukrajinskoj vojsci i da se sistem uruši bez velikog konačnog udara.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

RobinHood12 ::Ovo je rat za Evropu.

Више од тога: за ново планетарно уређење, за нови однос снага, за сасвим другачији свет.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1127 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 8 sakrivenih i 1084 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Asparagus, Atomski čoban, bobomicek, Brana01, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganca, Duh sa sekirom, Dvojac005, FileFinder, FOX, goxin, hooraay, HrcAk47, jackreacher011011, Karla, Kibice, kjkszpj, ladro, laurusri, LUDI, mercedesamg, MikeHammer, Misirac, nebidrag, nemkea71, pein, Romibrat, Sirius, Srle993, vathra, VJ