Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2554

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

S2M
Sta bre 35eur/m za gas? U Nemackoj?
400 eur godisnje za grejanje , topla voda, kuvanje?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 587

@Robin Hood

Rat za Evropu možda, ali ima tu svega i svačega. Po mom mišljenju, da bi Evropa i Rusija imali uspešnu simbiozu treba pre svega Evropa da shvati da Rusija njima treba neuporedivo više nego oni Rusiji. A mislim da se to neće skoro desiti, sigurno ne sa ovom (ili nekom budućom sličnom) garniturom vlasti.
Evropi preti da ostanu potpuno odsečeni od svega, oni to čak i ne vide. Odnosno preciznije, ne ponašaju se kao da vide.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

+ mb 82mm

Ja sam pitao Smile

Sve ok na ovoj slici, bacač očigledno više puta krpljen, ekipa roka bez viljuške, rukama začepio uši što je neoprostivo (ako doživi starost) . . .
Nišanska sprava je sa mb 120mm, moguće da u daljini imaju neki orijentir ili čak da gađaju neposredno. To što nema piketa ne mora da znači da pucaju ofrlje.
Položaj je frišak, zemljište mekano i postolje potonulo nakon par mina.

Ovo su 100% Kozaci u LNR. Nove čizme, nisu čak ni blatnjave još, ovi veseljaci su to jutro zadužili uniforme, puška preko leđa što je budalaština, ako zapuca treba više vremena da je skineš sa leđa nego da je pokupiš sa zemlje ili prislonjenu uz neki panj.
Cijev je očigledno preživjela bar jedan požar Mr. Green

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6271

U.S. general calls on West to send fighter jets to Ukraine ‘as soon as possible'
https://www.msn.com/en-us/news/world/u-s-general-c.....8c987d4987

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6271

the zivotinja ::S2M
Sta bre 35eur/m za gas? U Nemackoj?
400 eur godisnje za grejanje , topla voda, kuvanje?


Samo grijanje.Resto ide na struju a to je do sada bilo 54E.Treba da dođe obračun i za to.Čudi me da već nije.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2101

Ukrajncima je do pred izbijanje sukoba isporuceno 200 kom counter-battery radar iliti kontrabaterijski radari.

Ja ih nisam vidio da se koriste ili su unisteni posto su laka meta ,dovoljno je geler da ih pogodi ili nema dovoljno operatera,Ne znam kao funkcionisu da li po zapadnim tablicama ili moze lako da se algoritam promijeni u ruske tablice.....

Uglavnom ovo novo slanje kontigenta tih radara nece u mnogome pomoci ,otezati situaciju da ali promijeniti kurs u artiljerijskim dvobojima definitivno nece.

CNego da li je liman danas postavljao Jopet stare i fake vijesti ili je ipak ispostovao praznik crveno slovo pa ne zeli da govori neistinu Question

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Procitao sam na zapadnim portalima da je Dvornikov smenjen? Ili je opet neka njihova lazna vest.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2312

@insan @Rocker

E jbg vi ocekujete da sve bude po JNA standardima...nece Rusi skoro dostici to...

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

Морам мало и ја да прокоментаришем ових пар страница ваших мишљења везано за исход овог рата и шта каже и Гонзало између осталих...
Пре неког времена сам већ писао овде да осећам да Америка у овом тренутку тражи излаз из ове ситуације јер је по мени постигла циљ ако посматрамо са стране да не желе да се овај сукоб прошири на цео свет. А то је да су заузели чврсте позиције међу својим савезницима и да су спремни за нови светски поредак, тзв. мултиполарни свет. Наравно, то не значи да неће наставити да се боре да своје позиције и прошире колико је то могуће јер је то игра која је стара колико и цивилизација...Из овог разлога верујем и слажем се са тврдњом да сада амери заједно са енглезима и осталима праве стратегију изласка из ове приче али без Зеленског и њему сличних.
Друго, ја не верујем у то што мисли Гонзало да је оствариво у потпуности. Слажем се да ће доћи до покушаја смене Зеленског и екипе...Али кад мало боље размислим, а упитајте се и ви, ако дође до војног преврата што већина очекује наспрам тренутног стања у украјинској војсци, да ли мислите да у војном врху постоји само једна струја????...Има ту свега и свачега, а највише онога што је срж проблема...А то је сама Украјина као вештачка творевина у којој постоји више нација које се међусобно не подносе...или се подносе тренутно јер им то тако одговара, до неког наредног периода кад се враћају на фабричка подешавања...Дакле, ако знамо да је Украјина подељена по структури на западни део Галиције, средишњи и североисточни који је изворно украјински, и источни и јужни који је већински руски...посматрајте то исто тако и у војној структури...По мом мишљењу, ово је веома дискутабилно када је у питању војни преврат и доношења било какве коначне одлуке о миру а да све буде заиста и циљу мира на дуже стазе.
Треће, ја не верујем у то да ће руси заузети читаву Украјину, нити ће им се она цела предати у случају слома украјинске војске. Руси немају довољно ресурса да би то извели и очували такво стање на дуже стазе. Из горе наведеног о саставу Украјине, није за очекивати да ће све стране прихватити такав сценарио а русима најмање треба да се увлаче у нешто што нема јасну перспективу у политичком смислу.
Моје лично мишљење је следеће. Руси ће учинити све да обнове Новорусију у историјском смислу са целим истоком и југом, значи комплетном обалом до самог Приднестровља. Остатак Украјине ће игром околности бити подељен на централну Украјину и Галицију као две независне државе. За ту нову Украјину очекујем да ће бити по моделу како су руси очекивали да ће бити и ова претходна Украјина, неутрална и демилитаризована са јасним везама са Русијом. За Галицију очекујем да ће остати засебна, без спајања са било ким, такође неутрална али са могућношћу да се припоји ЕУ баш из разлога што би то смирило касније тензије међу свим државама које би претендовале на своје историјске територије попут Пољске, Мађарске, Румуније...Та НОВА Украјина би заправо највише профитирала...својим географским положајем би могла да буде центар веза између истока и запада и да на томе заснивају своју економију, уз добру вољу Русије да им омогуће неометан приступ мору код Одесе докле год остају на позицијама које договоре са русима.
Када је Гонзало Лира у питању, ја га пратим од самог почетка сукоба. Мислим да је сјајан аналитичар али ипак у домену конфронтације западном наративу. Уочио сам више пута да своје тврдње заснива на информацијама које деле неки мање познати аналитичари на својим подкаст каналима. Његово ослобађање након хапшења када су сви мислили да је сигурно убијен (као и Скот Ритер који је то неупитно тврдио а касније га Гонзало избацио са своје листе релевантних аналитичара) је сигурно резултат ургенција од стране америчке администрације јер је он ипак јавна личност и амерички држављанин и самим тим би био отворена претња касније ако би био мртав. Сигуран сам да је потписао да се неће бавити тренутним информацијама у смислу прикупљања информација и података о украјинским снагама које би касније делио са остатком света и докле год је тако може слободно анализирати опште прилике па макар биле и противне западним наративима...
Што се тиче Скот Ритера, колико год нам изгледао освежавајуће и отрежњујуће на почетку сукоба, сви смо у једном тренутку још негде у априлу почели да се смарамо јер не говори ништа ново. И онда схватимо да он уствари није на извору информација и да нема нешто много да нам пружи. Ту су још The Duran, Jackson Hinkle, Redacted са Clayton Morris-oм, Jimmy Dore, George Galloway, Judge Napolitano и тд..Све су то ликови који су се истакли у својим борбама са тзв. дубоком државом и наравно активно учествују и прате дешавања у Украјини. Када су у питању наши извештачи...слажем се са тим да је Зарковић ипак недорастао 'нашим потребама' а опет немам му шта замерити...Симић и мали Филип су за нијансу професионалнији али и то некако не може да се пореди са стварима које би могао да нам понуди покојни Лазански да је којим случајем међу живима. Искрено мислим да би он у овом сукобу новинарски васкрсао обзиром да је и он у једном тренутку застранио и престао да буде што се тражи од једног ратног извештача. Ја верујем да ми данас били у прилици да посматрамо његов интервју са Зеленским док се нацисти предају из Азовстала...он је био такав калибар!!!
И за крај желим још две ствари да поменем... од почетка сукоба када се није још јасно видело у ком правцу ће све ићи, тврдио сам да ће највећи адут у читавој причи бити позиција Турске...Она је тај Х фактор...поред ње искочила је и Мађарска...лакше и ми дишемо уз њих колико год нам Велики вођа причао приче, он се са олакшањем шлепа уз њих. И друго, да ли сте приметили дипломатски пораз Кине на јужнопацифичким острвима...кинези су помислили да је то готова ствар, да ће их пригрлити под своје...десило се супротно...међутим. ја мислим да се та острва понашају као и Турска...тврде пазар!!!...можда грешим али време ће показати...

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

@zalutalo prase
Šta je to bilo s Kinom u Pacifiku? Pratim sveCka dešavanja samo preko mobilnog, pa mi je teško da se informišem...
Znam da su posle Solomonskih ostrva krenuli na neku diplomatsku turneju...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1033 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 7 sakrivenih i 974 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bladesu, Bobrock1, Bubimir, darios, Denaya, doktor1964, FOX, Frunze, havoc995, ivan1973, JimmyNapoli, Karla, Kubovac, kybonacci, laurusri, Lucije Kvint, madza, Marko Marković, MB120mm, Mcdado, Mi lao shu, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, miodrag, nemkea71, Nobunaga, Oscar, pacika, Panter, pein, radoznao, repac, sasa87, Simon simonović, Sir Budimir, slonic_tonic, solic, sovanova95, SR-3m, Srki94, ss10, stagezin, stalja, uruk, Vlada78, zdrebac, |_MeD_|, 125