Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2555

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

[quote="mgolub"]

Министар иностраних послова Кине је ишао у посету острвима да потпишу споразум о економској и безбедносној сарадњи...ово друго је подразумевало разне војнополицијске обуке и сајбер безбедност...Прво је као успешно завршио посету Соломонским остврима и Самои...дошао је на ред Фиџи...међутим, тамо су се нашли представници свих острва и решили да не потпишу тај споразум, наводно због притиска запада...Тако да се све свело као на неки фолклор...Међутим, ја и даље мислим да та острва тврде пазар...и да ће Кина изаћи са још јачим понудама...видећемо...Све у свему острва су изразито незадовољна што их кенгури одувек посматрају као небитне а шта тек рећи за остатак западног света...Друго, зна се како размишљају некаднашње колоније које су добиле своју независност...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

zalutalo prase ::
+ Buduća Ukrajina po prasetu


Mislim da Se Rusi nisu upustili u ovo da bi napravili "Ukrajinu koja će najviše profitirati" i Galiciju koja će biti žarište nove i još žešće antiruske politike, sa sve NATO trupama i raketama na svojoj teritoriji.
Narativ koji se nazire u tvojoj analizi pretpostavlja rusko popuštanje. I to prema svima - prema Ukrajini, prema Galiciji, prema Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji. A tako radi neko ko je u sukobu ili izgubio ili čija je pobeda pirova. Što ovde nije slučaj. Ovo je jedan od sukoba gde pobednik uzima sve ili ništa, ne samo zato što to hoće iu prilici je već pre svega zato što to mora, jer bi u protivnom pobeda bila uzaludna.
Kako će Ukrajina izgledati posle ovog sukoba možemo samo da nagađamo ali je sigurno da neće biti ni nalik ovoj danas - ni u granicama ni po uređenju. Rusija je taj prostor posmatrala kao svoj prostori pre operacije, nakon što je bude uspešno sprovela taj odnos će biti još izraženiji, što je i očekivano.
Osim promene granica i uređenja, biće potrebna reorganizacija Ukrajine iz temelja. Možda nalik tzv. Rekonstrukciji na Jugu u SAD nakon Građanskog rata (trajala 1865-1877), budući da i ovaj sukob po nekim odlikama možemo posmatrati kao građanski rat na postsovjetskom prostoru.

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

S2M ::the zivotinja ::S2M
Sta bre 35eur/m za gas? U Nemackoj?
400 eur godisnje za grejanje , topla voda, kuvanje?


Samo grijanje.Resto ide na struju a to je do sada bilo 54E.Treba da dođe obračun i za to.Čudi me da već nije.

Dzabe!!!! Ja grejanje placam oko 6000 rsd za 58m2 Sad (kotlarnica na gas)
Sta ti je standard bato!
I onda po novinama pisu da ce da svabe da se pobune?! Ma vazi. Skocice im racuni za 100e mesecno, plata ce da ode 300e gore....

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Eto verzije Kubanske krize u 21. veku:

Vreme: Medvedev: Bude li ijedna zapadna raketa pogodila Rusiju, Zapad će biti ruska meta

https://www.vreme.com/vesti/medvedev-bude-li-neka-.....uska-meta/

Slično je i Kenedi rekao tokom Kubanske krize: nuklearni napad sa Kube na bilo koju državu na Zapadnoj hemisferi tretiraće se kao napad na SAD od strane SSSR-a.

Polako se driže ulog.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

[quote="Jovan Nenad"]

Не мислим да ће бити све како ја кажем, наравно...мени је ово најлогичније решење узевши све стране у сукобу у обзир као и историјске чињенице...Ако се вратиш на мој текст, видећеш да сам за ту тзв. независну Галицију написао уједно и неутралну!!!...А ту неутралност би требало руси да поставе као услов...како, с ким, где...немам појма...али или ће тако бити или ће бити како ти кажеш...слажем се да би ту руси били напопустљиви. Хајде да узмемо у обзир да си ти управу и да ће комплет Украјина бити под Русијом...волео бих онда да знам и на који начин ће руси успоставити контролу над галицијским становништвом које никада историјски нису биле руске територије...опет ће постојати плодно тло за будуће сукобе за које сам сигуран да русима не одговарају. И још нешто...Ако заиста мислимо да је створен нови мултиполарни свет...онда он мора биди јасно устројен а то значи да зарад мира и просперитета те ствари морају да буду уређене тако да све стране буду задовољне. Узмимо у обзир и то да ли смо бескрајно уверени да руси могу довека да функционишу под санкцијама запада??...Могу, али по којoj цени??? По цени Галиције коју неће моћи да држе под контролом како би хтели???...нисам сигуран у то...
На крају, то је моје мишљење...и уопште не желим да тврдим да неће бити како ти размишљаш...

offline
  • Pridružio: 14 Nov 2009
  • Poruke: 1201
  • Gde živiš: Kragujevac

Ukrajina trenutno u praksi nije najmnogoljudnija zemlja bivseg SSSR-a posle Rusije.
To je Uzbekistan (36-37 miliona stanovnika) koji ima konstantan porast broja stanovnika.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2015
  • Poruke: 40

Kod nas se piše, da su Ukrajinci povratili cca 20% Severodonjecka i u Khersonovoj oblasi napredovali za cca 20 - 30 km. Ima istine u tome?

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Markoni29 ::Да би Русија победила довољно је да Украјина прихвати неутралност а гарант неутралности је демилитаризација. Са обзиром да је Украјина на добром путу да се демилитаризује прихватање неутралности би значило победа Русије.

Као кад је Француска победила Немачку 1918.?

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Pise i na tarabi …

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

amaterSRB
Не знам на шта циљаш? Питање повампирења Немачке након првог светског рата није једноставно. Они који су победили Немачку су одговорни за њено повампирење.

Да образложим. У колико би Украјина потписала примирје и прихватила неутралност и демилитаризација то би била победа Русије. То подразумева и ослобађање целог Донбаса. Јер запад више не би могао да финансира Украјину. Она би постала под руски утицај. А демилитаризација је гарант да Украјина не би мењала политику. Јер у случају да Украјина поново покуша да уђе у НАТО Русија може лако да интервенише војно.
Зато ја мислим да од примирја нема ништа. Рат ће трајати до распада Украјине.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 882 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 4 sakrivenih i 832 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, ajo baba, Andrija357, antonije64, benne, Boris BM, cavatina, darionis, DPera, flash12, Georgius, ikan, ILGromovnik, ivan1973, Ivica1102, JOntra, Karla, kihot, Klecaviks, Krvava Devetka, kybonacci, laurusri, Leonov, Lieutenant, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, Mixelotti, Mlav, mocnijogurt, mrav pesadinac, naki011, nebojsag, nemkea71, nenad81, pein, raptorsi, RJ, rodoljub, royst33, Sirius, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, uruk