Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2623

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 65

Моје мишљење за разлику од већине на форуму је да Дворников није постављен како би исправио лоше вођење СО. Мислим да је ток целе приче много комплекснији од оног каквим га млађи чланови форума покушавају да представе. Руси су де факто још јесенас све ставили у погон чим су постављали ултиматуме западу око црвених линија. Оно што нису могли да знају је како ће све то у пракси тећи када буде кренуло. 22/04 се најављују дешавања а на оном лајв изјашњавању Путин "риба" Наришкина око става - Путин је свестан да прелази границу без повратка, потребно му је да цео врх државе верује у оно што ће уследити. Према медијима руси су имали 150-200к војника спремних за акцију. Без обзира на брзе продоре чини се да су употребили тек око 1/3 до 1/2 расположивог људства и овладали су објектима и комуникацијама које су себи зацртали. Такви продори су изискивали и жртве у људству и мтс-у. И ту сад креће преломни тренутак у којем се не броје губици! Значајније је оно што се дешава у невојној сфери. Ја сам убеђен да би руси ишли и на сам Кијев (колико год да ће неко са правом рећи да су имали премало војске, мада су држали доста људи у резерви) да су морали. Непознате у овој једначини су биле како ће Русија реаговати на санкције, колико ће људи изгубити посао, како ће ићи новчани токови, хоће ли економске противмере дати резултате, како ће Кина и остале државе реаговати. Наравно, непознато је било и какве ће потезе вући Запад. Претпостављам да су случајно економска дешавања ишла лошим током да би операција имала другачији ток и брзину, понављам да би вероватно уследио и директни напад на Кијев (сетите се жестоких борби у предграђу) и ишло би се на брзу победу, вероватно и мобилизација још људи. Међутим, рубља јача и више од вредности пре СО, од енергената зарађују исто као и пре санкција, а можда и више. Још једна интересантна ствар, са пар прецизних, страшних удара убијају већину страних добровољаца. Овим аутоматски убијају вољу свима онима којима би пало на памет да дођу да ратују. Када је руски врх сагледао ситуацију на терену, када су видели да запад неће реаговати војно осим у виду достављања материјала и људства које ће они лако уништавати, када је постало очигледно да је јединство запада пољуљано, да једноставно санкције више штете онима који су их увели, да су сада они ти којима одговара дуги рат - то је тренутак у коме постављају Дворникова, човека који ће водити рат на начин који њима одговара, слабе противника а не журе, гледају како са нацистима и запад тоне у глиб. Да је ситуација била другачија, могуће је да би искористили неког другог за главнокомандујућег.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14801

kunktator :: Naravno, treba imati na umu da ovo nisu špijunski sateliti već komercijalni. I nisu u geostacionarnoj orbiti. Zato treba paziti na datume jer satelit možda i danima ne prođe preko interesantnog područja. To se podešava na filterima. Eto, za one koji imaju živaca da prate, toliko. Ako neko zna nešto bolje neka podeli.
То што нису чисто војни већ комерцијални не мора да значи да не могу да се користе у војне сврхе (што видимо и сад).
Геостационарна орбита је на преко 35 хиљада километара, и због тог великог растојања се тамо не налазе шпијунски сателити, већ само метеоролошки, комуникациони итд. Геостационарна орбита, ако је изнад еквадора, је над истим местом. У противном, сателит ће да се полако шета правцем север-југ изнад истог меридијана.

Сваки осматрачки сателит због тога има путању која је врло ограничена у надзору одређене територије. БПЛ су ту направиле огроман помак.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 258

Frunze ::У анкети за давање имена тргу испред амбасаде САД у Москви победио назив Трг ДНР. За ЛНР ће такође бити изабрана једна улица или трг. Пошто смо установили да нас Руси читају (хаха!), предлажем да се улица у којој је амбасада САД преименује у улицу ЛНР.

LNR će kod Germana Smile

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2121

@vathra
Tako je. Ograničenja sam naveo zbog onih koji to ne znaju.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

bufanje ::https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_generals_killed_during_the_2022_invasion_of_Ukraine

Jel na kraju potvrdjena koja smrt od ovih generala

Сладков је рекао да је Кутузов (Убијен пре пар дана) четврти.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:Званични представник НМ ДНР Едуард Басурин рекао је да украјинска војска пружа веома озбиљан отпор на правцу Артјомовск-Лисичанск-Северодоњецк у покушају да спречи опкољавање и стварање "котла".

Tekst za link

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1589

Poginuli generali: Suhoveckij (na pocetku kod Kijeva), onaj pilot sto je leteo za Wagner i Kutuzov. Za 4. ne mogu da se setim.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Steeeefan ::
Сладков је рекао да је Кутузов (Убијен пре пар дана) четврти.

vidi stvarno Kutuzov.
ja cijelo vrijeme mislim da se priča o onom Kutuzovu iz Rata i mira i još mi nije jasno u čemu je fora.

još je neko rekao da je poginuo kod Nikolajevke, ja na google, kad umro prirodnom smrću.
reko, ajde to je valjda neka bizarna zaebancija koju ja ne razumijem.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2121

vobo ::Za 4. ne mogu da se setim.
Frolov.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Citat:Претходно су се у Лисичанск у неорганизованим групама повукле јединице 79. бригаде КоВ и 10. бригаде КоВ, као и 111. бригаде Територијалне одбране. Лет је заустављен премештањем у Северодоњецк јединица страних плаћеника.

Tekst za link

Један од бројних извора који тврди да је потпуни пад Северодоњецка спречен убацивањем великог броја странаца.


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 932 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 3 sakrivenih i 915 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, dragoljub11987, goxin, ILGromovnik, Insan, JOntra, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, kybonacci, pein, radionica1, wizzardone, šumar bk2