Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2633

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1303

Britanci i Marokanac osuđeni na smrt. Mogli su barem ovog klinca Marokanca pustiti

https://t.me/milinfolive/84794

Citat:Zvezda reports that the DPR court sentenced foreign mercenaries who fought on the side of the Armed Forces of Ukraine against the Russian Federation to death.

Britons Aiden Aslin and Sean Pinner, as well as Moroccan Saadoun Brahim, were sentenced to death.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Apok ::Ово са смртним пресудама не ваља ич. Само са стране изгледа као освета а не правда. Једино ако су хтели да пошаљу поруку осталим странцима. Јес да су рекли да ће се другачије третирати од осталих заробљених ал ипак. Сад могу Укри исто да раде заробљеним Русима. Додуше овде су у питању два Британца што се вероватно код Руса води као "отежавајућа околност".

Два британца и мароканац.

ДНР има смртну казну. Украјина нема. Тако да Украјина не може да осуди заробљене Русе на смртну казну. Нити би Русија могла заробљене Украјинце и стране плаћенике, јер такође нема смртну казну.

А Велика Британија и Мароко, нека признају ДНР, успоставе дипломатске односе и покушају да помогну својим грађанима, ако им је стало до њих.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

flokac ::Svasta sam cuo ali da je jacanje Rublje ili bilo koje druge valute lose po tu drzavu je van svake pameti , pa najbolje mi znamo sta je inflacija i kakve su posljedice ....

Nije problem u jacanju, problem je u oscilacijama. Ne valja ono sto u kratkom roku dramaticno menja vrednost. To stvara osnov za spekulacije ili neizvesnost. Sigurnost i predvidivost su plodno tlo za razvoj ekonomije. Raspitaj se koliko na berzi dnevno moze maksimalno da oscilira cena akcija. Iako bi po logici to trebalo da bude ostavljeno ponudi i potraznji, zar ne?

Sto se tice ovih britanaca, ja zelim da verujem da kazna nece biti izvrsena. Mislim da je to preventiva, da uplasi one koji se razmisljaju da li da dolaze. A oni mogu da budu osudjeni na smrt i 6 meseci i 6 godina, bez da kazna bude izvrsena. I onda lepo, kada se ovo zavrsi, preinace im kaznu, zamene ih za neke svoje zarobljenike, ili Putin izda dekret kojim ih pomiluje. Mada je ovo presuda DNR ali svejedno, neko iz DNR izda dekret. To uvek lepo deluje u medijima.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2008
  • Poruke: 254
  • Gde živiš: Novi Beograd

Нисам очекивао ништа друго до смртне казне...ако су руси у овоме што раде озбиљни...а ваљда је свима јасно колико су озбиљни када погледамо око себе...

Што се тиче руских заробљеника...мораће укри да припазе кога желе да стрељају...женевска конвенција на крају дође по своје...јбг...

Него размишљам шта може да очекује онај хрват што га је Зарковић интервјуисао...он је као наводно припадник регуларних украјинских снага...А ето, мене баш живо занима како то било која држава на свету у свом саставу има појединце који нису држављани те исте државе...а њему је то као био циљ...да ради у укро војсци под уговором од 3 године, ако се не варам, како би дошао до папира, тј. пасоша...Мислим, много је био фин, скоро па сам му све поверовао Mr. Green

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Што се тиче казне, то је тек првостепена пресуда. Полако.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Zarobljeni plaćenici u Mariupolju osuđeni na smrt streljanjem
Arrow https://twitter.com/PelmeniPusha/status/1534899377386541057

Судья зачитывает смертный приговор иностранным наемникам, воевавшим на стороне Киева на Донбассе
Arrow https://t.me/RVvoenkor/15539

Разрушен один из цехов «Машиностроительного завода «Вистек», где ВСУ разместили военную технику, готовясь к обороне.
Arrow https://t.me/RVvoenkor/15525

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Apok ::Ово са смртним пресудама не ваља ич. Само са стране изгледа као освета а не правда. Једино ако су хтели да пошаљу поруку осталим странцима. Јес да су рекли да ће се другачије третирати од осталих заробљених ал ипак. Сад могу Укри исто да раде заробљеним Русима. Додуше овде су у питању два Британца што се вероватно код Руса води као "отежавајућа околност".

Samo na dostupnim snimcima smo videli višestruko više streljanih i masakriranih Ruskih zarobljenika od ove trojice idiota koji su mislili da će im biti zabavno da pucaju po Ruskoj vojsci u Ukrajini.
Meni je ovaj potez jedini realan i pravičan, i šalje poruku ostalim prepaljenim nabeđenim Ramboima.
Uostalom upravo su predstavnici DNR i rekli da za plaćenike iz drugih zemalja ne važi Ženevska konvencija. Što se mene tiče i treba da postreljaju sav taj ološ.
Ako Ukrajinci hoće idu oko za oko, treba staviti na papir koliko ko ima zarobljenika.
Razlika u korist Rusa je minimum 20 : 1 pa neka Zelenski proceni koliko bi mu to bio pametan potez.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

zalutalo prase ::
Него размишљам шта може да очекује онај хрват што га је Зарковић интервјуисао...он је као наводно припадник регуларних украјинских снага...А ето, мене баш живо занима како то било која држава на свету у свом саставу има појединце који нису држављани те исте државе...

Pa i ovi Englezi su bili pripadnici ukrajinske vojske.

Po mom mišljenju njih dvojica dosta se razlikuju, jer jedan je oženio Ukrajinku i živio u Ukrajini, za njega imam više razumijevanja, a drugi je ratovao prije i u Siriji na strani Kurda.
Dakle, ideološka komponenta mu je nula, jer tamo je ratovao na strani komunjara, a ovdje na strani koja je inficirana jakim utjecajem ekstremne desnice. Očito obična džukela rata.

Mnoge države su dozvoljavale stranim državljanima da pristupe njihovim vojskama, a često su kao nagradu upravo nudili državljanstvo. Najbolji primjer je francuska Legija stranaca.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Napisano: 09 Jun 2022 16:08

У сени украјинског војног театра се дешавају ванредно битне ствари које могу да значајно релативизују позицију хегемона у опадању, а самим тим и позицију њиховог нацистичког, прокси режима у Кијеву.

Што се тиче убрзане економске, политичке и геополитичке прекомпозиције, врло занимњива ствар се дешава са Саудијском Арабијом и Аргентином. Оне су, наиме, званично изразиле жељу да приступе БРИКС-у.

Верујем да је покушај минирања ове иницијативе главни разлог најављене Бајдеонове посете Ријаду, а да је покушај да се наговори Мухамед бин Селман да повећа производњу нафте тек секундаран.

Dopuna: 09 Jun 2022 16:18

Још један пример бахатости под патронатом Вашингтона, цитат:

Citat:Нацрт закона о лишењу украјинског држављанства због велеиздаје достављен је Врховној ради

Tekst za link

Претварати људе у апатриде је противно читавом низу обавезујућих међународних уговора и споразума, али јебе се то нацистичким манијацима у Вашингтону и њиховим марионетама у Кијеву.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

flokac ::Svasta sam cuo ali da je jacanje Rublje ili bilo koje druge valute lose po tu drzavu je van svake pameti , pa najbolje mi znamo sta je inflacija i kakve su posljedice ....


Kad se vise uvozi, tvoje domace firme manje rade. Ali opet to nemora biti lose, sve ovisi koje su potrebe i koja je ekon. politika.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1214 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 7 sakrivenih i 1166 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Boris90, cenejac111, cifra, cuculo, djboj, DPera, draganca, DragoslavS, Duh sa sekirom, esx66, HogarStrashni, janbo, Kibice, kolle.the.kid, Kubovac, laki_bb, Litostroton, loon123, maiden6657, mercedesamg, Mercury, Millennium, Milometer, Milos ZA, mrav pesadinac, proka89, Romibrat, studentbgd, Sumadija34, Tas011, Tragač, vathra, VJ, Vlad000, Vladko, voja64, vukovi, x9, šumar bk2, 79693