Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2757

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 292

black venom ::@babaroga

Ono što će Zapad u zabludi smatrati je da će se sa završetkom SO u Ukrajini stvari vratiti u "normalni kolosek". Ne mere.
Staće sve ovo kada se NATO povuče na linije iz 1997. To je ruska bezbedonosna granica. Nema više lažnih osmeha i slikanja. Maske su pale i karte su za stolom podeljene.

Zabluda je da ce Zapad biti u takvoj vrsti zablude. Solc je nedvosmisleno porucio, kada je bio u poseti Beogradu da se varaju svi koji misle da ce se stvari vratiti na pozicije od pre 24.02. kada se rat zavrsi. To je izgovorio jer se stice utisak da se u Srbiji odugovlaci sa formiranjem vlade kako bi se prolongiralo uvodjenje sankcija Rusiji a u nadi da ce se rat zavrsiti do jeseni.
I inace je bilo mnogo najava da se stvari ne zavrsavaju sa zavrsetkom rata. Trazenje alternative ruskim energentima je pokusaj da se trajno oslobode zavisnosti od Rusije, po tom pitanju. E sad koliko je to moguce i po kojoj ceni je drugo pitanje, ali pokusavaju sve kako bi stvari bile drugacije nego do sad.
Naivno je misliti da na Zapadu, u ma kom delu istog sede neki naivci. Stare su to hulje i razbojnici.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Simo to sto si rekao da je bio kao rezervista prikacen nekim dobrovoljcima naravno pod komandom armije, to mi je problematicno. Ja imam drugu pricu bez tih dobrovoljaca, ali nije ni bitno. Isto tako nisam znao da su rezervisti i dobrovoljci bili u istoj jedinici.

On ume da uradi nesto da bi skrenuo paznju na sebe, pa i ovaj odlazak u Ukrajinu ja posmtram tako.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5479

shadow200 ::

Isto kao i za Moskvu, mislim da su to ipak ameri gađali, a ne Ukri. Vidjet cemo, mozda netko nekad nesto i objavi konkretno.



Zašto to misliš + čime su gađali?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

fantom_S ::Фитиљ је овде свима прилично танак, криза се лагано продубљује и ми је већ добро осјетимо на новчанику. Код доста чланова су још живе слике из 90их кад је иста екипа нама закувала папицу па ти сад види како се твоји коментари овде тумаче- као "погрешан" став или чисто подјебавање..

Sve to sto se desava vama, desava se i meni. Ne zivim ja na Marsu. I meni je fitilj tanak i ja imam rupe u novcaniku a i vrlo dobro se secam svega sto se desavalo 90-ih, meni je krstareca raketa pogodila trafostanicu preko puta zgrade na Bezanijskoj kosi.
Samo to ne znaci da ne smem da kazem sta mislim. Trudim se da argumentujem stanjem na terenu. I evo sada ne zelim da kazem nista na tu temu da ne bi ispalo da nekoga podjebavam, jer mi to nije cilj. Kome se ne svidja, neka ponudi bolje objasnjenje. Ali to nije objasnjenje tipa "ja ne znam sta je plan ali znam sigurno da se ispunjava i da ce na kraju da sve bude kako treba". To je navijanje. Koje samo po sebi nije lose ali nije argument.
Problem je u tome sto vecina ljudi koji ovde komentarisu: a) politiku prate i promisljaju preko Balkan info kanala, Marićevih gostiju i naslovnih strana tabloida, b) nikada nisu bili u Rusiji duze od 7 dana i to mozda samo u Moskvi ili Piteru, v) nisu bili ne u ratu nego ni u vojsci i sve sto znaju o vojsci znaju preko interneta.
Garantujem da 90 odsto svih nesporazuma dolazi iz tog trojstva.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6281

E baš će Šolca da sluša Rusija.E to je zabluda par ekselans.Sad sam potaknut prethodnim postom još jednom preslušao konferenciju i govor Šolca.Rekao je da se sankcije neće ukinuti ni nakon obustave ratnih dejstava.I kakva je to poruka?To je poruka da će masno da plaćaju ono što im bude trebalo iz Rusije.Takođe povratak na tržište Rusije će masno da plate....ima toga još.Ako neko misli da je RF nešto nalik SFRJ ili Srbija, taj nema veze sa realnošću.Ako je to mišljenje tj.način razmišljanja jednog kancelara, onda se Njemačkoj ne piše dobro.

@Vojo
Upravo gledam Ćirilicu i ako smatraš da je jedan Dragan Hadži Antić levat pa zatim akademik Slavenko Terzić levat onda ja ne znam šta bi za tebe mislio.I na Balkan Info kanalu ima pametnih gostiju.Čudi me da kao jedan novinar govoriš tj.pišeš sa dozom omalovažavanja.Možda što vam se mišljenja ne poklapaju ili....Ništa lično, samo primjećujem.
Ali mi se sviđa to da ne biježiš od polemike, mada ponekad pustiš neku "buvicu" Mr. Green .Kakvi god da su tvoji postovi, tj.kako god ih neko doživljava imaju neki smisao, mada ponekad samo tebi znan( Very Happy )nisu na nečije mišljenje upućena besmislena pitanja bez prethodnog objašnjenja.

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2119

Fejk, nije fejk, svejedno je, ovaj svet je prolupao:


Izvin'te za off.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

S2M ::E baš će Šolca da sluša Rusija.E to je zabluda par ekselans.Sad sam potaknut prethodnim postom još jednom preslušao konferenciju i govor Šolca.Rekao je da se sankcije neće ukinuti ni nakon obustave ratnih dejstava.I kakva je to poruka?...
Ako neko misli da je RF nešto nalik SFRJ ili Srbija, taj nema veze sa realnošću.

Ma kakvi, Rusija je mogla da sluša nešto do 24.02. Sada ovo može da se završi odlučnom vojnom pobedom ili porazom, trećeg nema. Tim pre što je jasno da sankcije neće ukidati dok je Putin na vlasti. Pa zbog čega bi Moskva činila neki ustupak ili gest dobre volje? Sad će da se gaze dok se nešto ne desi konkretno na jednoj ili drugoj strani. Problem je što Zapad izgleda čvrsto veruje u rusku propast i misli da će žrtvovanjem Ukrajine da to i postigne. Ali tu se ja setim one priče o lakoći mlaćenja tudjim gloginjama, ili kako već.
Što se tiče nametanja sankcija kao SFRJ. To će malo teže da se desi jer je Rusija mnogo velika zemlja. Ima ona šala koja kaže - Rusija da je malo veća imala bi sopstvenu gravitaciju. Ima i onaj razumniji argument koji kaže da kao što su posle početka Svetske ekonomske krize svi rezonovali da je potrebno davati državnu podršku privatnim bankama jer su suviše važne da bi se dozvolila njihova propast - sada može da se zaključi da je Rusija suviše važna da bi mogla da se dozvoli njena propast. Iako je očigledno da se NATO i EU tome nadaju, Rusija je suviše važna da bi propala. Tim pre što mnoge analize kažu da se u ovom ratu desilo sve obrnuto. Neki su smatrali da će vojno biti završen za 72 sata a da će Rusija platiti ekonomsku cenu, a ono se desilo da se borbena dejstva i dalje vode a da Rusija ne samo da nije platila cenu, već se drži neočekivano dobro. Fale neke sofisticirane stvari koje su se uvozile ali ekonomija se (u globalu) drži bolje od očekivanja. Videćemo.

Što se tiče Marića i Balkan info, ti su pomenuo Terzića ali tamo gostuju i Nestorović, Šešelj, Božo Spasić, Ljuba Karan i slični likovi. Na Balkan info imaš ljude koji otvoreno zastupaju teorije o ravnoj zemlji, reptilijancima, crnom plemstvu i slične budalaštine. Veruj mi, ja ti baš kao novinar pričam da to nema veze sa novinarstvom. Da je to smišljeno i stvoreno sa idejom zaglupljivanja naroda, skretanja pažnje sa pravih problema i da ovi "normalci" služe samo kao onaj izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

novatori ::Pitanja je mnogo,

-jesu li svi stvarno isporučeni (možda je nešto otišlo na crno, za što je u korumpiranoj Ukrajini to vjerojatno),
-jesu li operateri dovoljno osposobljeni
-ili na kraju, da li je Javelin uopće toliko dobar kako su ga nahvalili.


Која стотина је завршила у рукама Руса, по који се већ налази на дарк нету, за предпоставити је да су Украјинци неку количину већ успели да заваљају којекаквим организацијама (флашу ракије ћу попити да прославим отварање првог Абрамса Џавелином) а има и до слабо обучених посада.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Voja1978

Ти друже минираш тему. Стално вртиш једно те исто. Не знам да ли то радиш намерно?
Ово је место где се људи информишу. Треба да се бавимо оним што се дешава и да о томе дискутујемо. Уместо тога ти стално навлачиш људе да се расправљају о томе да ли су Руси глупи и неспособни или нису.
Сви знамо твоје ставове. Зашто да се понављаш? Хајде да се бавимо оним што се дешава.
А дешавају се озбиљне ствари. Блокада Калињинграда је озбиљна ствар. Успостављање поморски и копнених блокада је кроз историју често доводило до ратова.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25681
  • Gde živiš: I ja se pitam...

S2M
Citat: pa zatim akademik Slavenko Terzić

Само једна мала ''ограда''. Са свим сам сагласан. Славенка познајем лично (био сам му гост у амбасади, сад сам слетео преморен с Балтика, па да не тражим по хардовима)...једино што ми је ту проблематично до неба - шта ће тај мудри човек код оне мутавог ? Ако је имао илузија да ће успети да се пробије својим знањем (као глас вапијућег у пустињи), сигурно је погрешио. Она индивидуа би у својој емисији и нобеловца срозала на свој ниво и направила од њега крпу.

ПС
Једна врућа вест из Шведске:
Пре неколико дана су испробавали сирене за ваздушну опасност... Bebee Dol

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 783 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 8 sakrivenih i 724 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, anbeast, babaroga, Belac91, bojcistv, BORUTUS, brundo65, bufanje, dankisha, darkojbn, djboj, djo97, DonRumataEstorski, dragoljub11987, flash12, Georgius, GORDI, hatman, ILGromovnik, ivicasimo, Joja, Klecaviks, Kriglord, Kubovac, kunktator, kybonacci, Lazarus, loon123, MB120mm, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, nemkea71, nextyamb, NoOneEver Dreams, nuke92, opt1, pacika, panzerwaffe, Sićko, slonic_tonic, Srle993, theNedjeljko, Tvrtko I, vaso1, vlad4, Vlada1389, Vlajman1957, vrag81, xaver, zixmix