Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2773

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 189

Јуче на вест да се воде борбе око Мирне Долине и да је ту можда пукао фронт, неко је написао нешто подсмешљиво у смислу, ма да, "пукао", а сад ће да се воде борбе недељама. Да не тражим коментар, није препуцавање, него изгледа да овај пут Руси стварно напредују озбиљније, упркос неповерљивим форумашима.

У вечерашњем обраћању украјинског генералштаба су признали не само да је заузета Мирна Долина, него и Подлисне / Пидлисне, признали су коначно и пад Тошковке / Тошкивке, итд:
At Toshkivka-Pidlisne direction Russian army captured Pidlisne and Myrna Dolyna, also have partial success at Hirske, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the evening report
(извор)

Треба обратити пажњу на језик, кад год кажу да је код неког места "непријатељ имао делимичан успех", значи да је ту тврдо. Често и пад места једноставно прећуте. Вечерас не помињу Золоте / Залотоје, да ли то значи да је дошао дан "Д"? Smile А "делимичан успех" Руса је код места Горске / Хирске, писало се да би ту могло да буде опкољено око 2500 Украјинаца.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Furunze ....
Pa kad Rusima nije dosadno da selo drze Ukrajinci ...
što bi nama bilo dosadno da ga pominjemo .

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: Bratislava

Za deset minuta je 22.jun... 😁
Neka "Barbarosa", možda....
Ili Ukrajinska "Baba Rosa"!
Nešto bi se moglo desiti!

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1312

+ Pogledao sam video par puta. Rusi zaista toliko traljavo rade montažu videa da se pitam da nije u pitanju neka čudna "maskirovka".

Ne mogu vidjeti video jer ne mislim raditi twiter acc. A ne mogu naći video na telegramu, pa ako ga netko ima a da nije na twiteru, molim podijelite! Hvala

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 189

vukovi ::Za deset minuta je 22.jun... 😁
Neka "Barbarosa", možda.... Ili Ukrajinska "Baba Rosa"!
Nešto bi se moglo desiti!
Мени се неки пут учини, да простиш, кад би ноћас Руси улетели у Литванију и почели да бомбардују Лондон, да би опет сутра на овом форуму добар део коментара био о Чанку, Шешељу и сл.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1475

GrammaticalAnalysis ::У чему је тајна овог места Боброво / Боброве испод Северодоњецка, зашто Украјинци (на liveuamap) никако да га офарбају у црвено? Заокружено је на слици испод.

Овде се сваки дан пише како није пало Золотоје/Золоте, само што га још нисмо истетовирали, испаде да је место важно и због угља (кокса), итд.

Са друге стране, скоро ништа о овом Боброву и "клину" који се и даље држи на мапи. Ако се добро сећам, управо га је неко пре неколико дана поменуо на форуму у смислу да нема шансе да га и даље држе Украјинци и да је то грешка на мапи. Ако је и грешка, и даље траје... Обојили су до Мирне Долине, али Боброво не. Иначе, село има двеста становника, скроман чланак на украјинској Википедији (линк), уз слику неке тарабе и натписа који је ругање Русима, а најзанимљивије што може да се нађе је да је из њега ова тетка "бизнесвумен" Елена (линк).

Сем да је украјинском модератору тазбина одатле па му не да жена да на мапи офарба село у црвено, немам неко друго објашњење...





Ja sam pisao o Bobrovi, Borovskom i ostalim selima oko SD. I sad sam ubeđenja da Bobrove nije bilo pod Ukrainskom kontrolom. U najboljem slučaju bilo je "siva zona" kako vole da navedu strani analitičari




https://www.scribblemaps.com/maps/view/2022051301800/nBT8ffpeGH
Po njima je Bobrove do skoro bilo pod Ukrainskom kontrolom, kao i Borovsko, Voronovo i Metalkino. Ali generalno imaju solidne mape.

Takodje i ovaj ima solidno tačne mape. Jeste da svi ponekad brljaju u zavisnosti od informacija koje kruže netom, ali mogu poslužiti za neko okvirno snalaženje.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1lscRK6eh.....3&z=11



Ako se sećaš pre par dana sam postavio PrScr FIRMS sa aktivnostima. Tu sam komentarisao da Metalkino ima ogromnu aktivnost a skoro i da se ne spominje. Nakon dva-tri dana objavljuju da je Metalkino oslobođeno i da se čisti.

Tad Borovsko ima jedva neku aktivnst.



P.S. I Finci nisu loši. Nešto večeras neće da se otvore.

https://www.scribblemaps.com/maps/view/The-War-in-.....EFgv201M8w

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6280

Evo ga pravi snimak uništenja baterije M777 na ostrvu Kubanski.
https://t.me/intelslava/31636
VIDEO
Fin vatromet. Mr. Green

Zauzeto.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Odgledah ovaj video,slučajno mi upade na youtube,ozbiljni ljudi,bivši i aktuelni obaveštajci,renomirani što bi se reklo,fino diskutuju.
https://youtu.be/CzbsPOaCrLw

Uglavnom,oni stvarno žele eskalaciju,žale što nije poslato 100 HIMARS-a a ne 4.Jedan primer njihove osionosti.

Jadni ukrajinci,po ovima nema odustajanja dok se ne vrate sve teritorije

Ko ima stomak nek odgleda,potvrđujem nečiji stav od neki dan,da je ovaj forum sa svim usponima i padovima riznica znanja.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2119

Профил терена пд Привоља дуж Лисичанска до испод Беле Горе:


Незгодан је овај југоисточни правац иако има неке предности. Русима би било много лакше да је успео онај прелаз код Билогоровке ономад, па да су могли прићи са запада или северозапада.

Допуна, поглед са највишег брда на југоисток, преко "район Переездная" ка Билој Гори:

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 189

@Denaya
Боровске / Боривске је много веће место у односу на Боброве, на километар-два од Лисичанска и Северодоњецка, поред је и онај аеродром...
А то тајанствено Боброве неко мало село, доле у "ћошку", колико сам разумео нема га ни на овим "термо" мапама које пратиш (значи, није се грувало у близини). Кад је неко постављао рељеф овде, око Устиновке је разделница долина - брдо, не знам да ли има нешто посебно да би се ту одржао овакав клин. Видећемо, можда је само нестало фарбе модераторима на украјинском форуму.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 873 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 8 sakrivenih i 820 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, amaterSRB, antonije64, bankulen, Ben Roj, Brana01, cavatina, darionis, deLacy, FOX, gorican, Griffon vulture, ikan, Kaplar2, Karla, kjkszpj, Krvava Devetka, kybonacci, laurusri, Lieutenant, Lubica, madza, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, milos.cbr, milutin134, mocnijogurt, nebojsag, nemkea71, opt1, pein, repac, RJ, Romibrat, Singidunumac, Sirius, Smiljke, stegonosa, Trpe Grozni, vobo, voja64