Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2800

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Sada je vrijeme da Rusi pređu vodu na onom ukletom mjestu.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 182

Napisano: 23 Jun 2022 18:00

Гомила вести, изгледа да је хаос на фронту. Украјинци потврдили да је пала Николајевка/Миколајевка (извор), то и физички затвара обруч, тј. котао, а питање је кога у том котлу уопште и има... По њиховим изворима, Руси покушавају да заузму Горско/Хирске (Russian army attempting to gain control over Hirske).

Ратује се и код Велике Новосилке / Новосјолке / Новоселке

Украјински градоначелник Чугујева / Чухива издао заповест да се деца евакуишу из града (то је југоисточно од Харкова на путу за Изјум, докле су у првој фази Руси били продрли).

Где поменух јутрос ону рафинерију код Лисичанска, забаксузирао сам им, изгледа да гори:



Видећемо за пар дана кад се разбистри ситуација где је ко...

Dopuna: 23 Jun 2022 18:13

znaisha ::FamoZno mesto na Z
twitter.com/200_zoka/status/1539972650914631681
Ово смо прижељкивали, чекали и у песмама опевали. Један кадар из видео снимка, кад скидају грб места са зида (види се лепо да на њему пише "Золоте"), згодно је за аватар...

offline
  • LUDI 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Maj 2011
  • Poruke: 462

hyla ::Na ovim snimcima zarobljenih iz Zlatnog kotlića ( https://t.me/intelslava/31741?single ) svi Ukrajinci leže sa razrezanim pantalonama na guzicama. Pretpostavljam da su im naredili da legnu prilikom zarobljavanja, a da im je zatim neko prilazio i nožem sa leđa sekao i skidao opasače. Nisam do sada ovo video.




Jedan od razloga je sigurno to, da jim je lakse skinuti sve sto nose oko pasa, ali verovatno je pravi razlog u tome, da je sada on za sam pokret i sve ostale brze, nenadne pokrete anemicniji,.. Kada stoji jedna ruka mu je na pantalonama. Kod pokreta verovatno obe...
Slican tretma se upotrebljava, kada imas posla sa narkomanom, barem su nama to objasnili u skoli...

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Бивши украјински положаји код Золота и остављена техника од Оружаних снага Украјине.

Видео https://vk.com/video-123538639_456285448

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

Nego ja ne vidim Sladkova u poslednje vreme. Šta je s njim, zna li iko?

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2015
  • Poruke: 431


Tezak dan za Ukrajince i na juznom frontu, veliki gubici 63 mehanizovane i 28 brigade.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2058

mgolub ::Nego ja ne vidim Sladkova u poslednje vreme. Šta je s njim, zna li iko?
Аха, не пазиш на часу! Mr. Green
Ено га у Москви. Он и Поддубни били на пријемима код Путина и Шојгуа.
https://antifashist.com/item/voenkory-sladkov-i-po.....hojgu.html
Има и он право на одмор.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

Podoljak je car, on je pogodio samo ono sto se vec desilo. A I to sa nekih 90% tacnosti. Tacno pomislim ili je on trol ili njega troluju sa informacijama.

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

babaroga ::

Pa jbga, popelo se na mjesec dana ako ne i vise. Ko je mogao pretpostaviti da ce ukri drzati polozaje u Sjeverodonjecku ovoliko dugo. KO je mogao pretpostaviti da ce se Zoloto i Komishuvaha drzati ovoliko dugo.

A sve bi se to poljuljalo i bilo ocisceno ranije (i mnogo lakse) da su uspjeli preci kod Bilogorivke i da su uspjeli da se ukline na jug, da su odsjekli Lisichansk - Sjeverodonjeck sektor i spojili se sa Popasnajom. Razlog - utvrdjeni polozaji najlakse se osvajaju kad im pridjes sa ledja.

To je cini mi se bila ideja ovog prelaska kod Bilogorovke. Iz ove perspektive. Poslije bitke.

Sve ovo kasnije, napad na Sjeverodonjeck frontalno, i visenedjeljne borbe oko Komisuvahe, Vrubovke, Toskivke, je posljedica tog neuspjeha.


Ha gle, nije baš riječ da je Sjeverodonjeck veći provincijski grad već je vojno i političko središte. Samim tim golemi značaj za kijevsku huntu ima grad sa širom okolinom. Nego, nisi ti baš mali džokica ovog foruma već svaka tvoja riječ ili prognoza ima daleko veći značaj i uvažavanje nego kod nekih drugih forumskih imena. Stoga sam stvarno mislio da iz tvog znanja da će nakon desetak dana skroz sve puknuti.
Iz mog viđenja daleko veće iznenađenje je što su još u prvim tjednima invazije relativno brzo probijen front poviše spomenutih gradova i odmah su počele bitke u predgrađima. Jesu li ukri bili izbušeni, jesu li se strateški povukli, jesu li zapravo imali malo raspoloživih snaga teško je reći... Ono što vidim da nije ni izbliza bilo utvrđeno kao tamo gdje je Donjeck. Ali zato su svoj bedem držali neposredno uz rijeku Sjeverni Donec i dosta se taj zid održao. Moguće da je njihova komanda znala da će glavni napad biti direktno iz Rusije, a ne LNR.
Zolotnoje i Komišuvaha su dio tog obrambenog bedema koji seže sve do Avdejevke i Marjinke. Nije me puno iznenadilo što se drže. Ondje nisu trajali aktivin sukobi izuzev granatiranja i još k tome dodane su im jedinice koje su napustile Popasnaju.
Da je skroz uspio prijelaz preko Bjelogorovke to bi značilo direktnu ugrozu i to Lisičansku i možda bi čak odvratilo postrojbe koje drže Sjeversk. Da je zaista uspjelo možda bi zaista spomenuta aglomeracija došla u poluokruženje ali zato bi možda izginulo manje ukropa i imali bi daleko manji broj zarobljenika. Iz dosada viđenog ruskoj strani više paše da drže veću skupinu protivnika na istom mjestu nad kojima mogu obavljati borbene operacije sa svojim arsenalom.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/ArmchairW/status/1540019893692600320

GP"Tijekom posljednjih 48 sati Rusi su razbili ukrajinsku frontu južno od Lisičanska, opkolili položaj u Zoloteu i sada su se pogurali kako bi stavili vatru na preostale komunikacijske linije UA prema gradu."

Još jedna mapa, kde se lijepo vidi situacija oko Lišičanska. Može se primjetiti,da je situacija za ukre beznadna. Bolje bi njim bilo, da se povuku tada iz S.Donjecka i prebace snage na jug. Mislim u ono vrijeme, kad smo svi očekivali, da se povuku u Lisčansk, kojeg je lakše braniti sa sjevera. Treba napomenuti, da su za ovaj svoj plan, da održe S.Donjeck po svaku cijenu, potrošili najbolje jedinice, legionare, plačenike.....pitanje je zašto? Da bi dobili na vremenu?

Da se zatvori Lišičansk u potpuni kotlič ne fali dosta. Nema više od 15 km. Ali komunikacije su njima več pod vatrom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1303 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 6 sakrivenih i 1278 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bane san, bestguarder, Djokislav, indja, jackreacher011011, krkalon, ladro, laki_bb, Lazarus, maCvele, Milometer, Oscar, panzerwaffe, sickmouse, SlaKoj, vlad the impaler, W123, Zimbabwe, zzapNDjuric99