Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2965

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2013
  • Poruke: 151
  • Gde živiš: Nis

Iscitao sam bukvalno sve teorije zasto ovo ide sporo od strane Rusa. Sto moguce sto nemoguce ali nikom nije na pamet pala ideja da nije mozda zato sto se bore na dva fronta, sto im je deo pilota u Siriji? A nemaju Rusi milion pilota i da sutra odstampaju milion aviona.

DA li neko zna koliko je Ruskih aviona trenutno angazovano u Siriji a koliko u Ukrajini?

A ovo sto pisete o ex yu je nepotrebno ali se isto tako zna ko je naoruzavao koga, neko je napisao genijalan post sta bi se desilo da je neko naoruzavao baskiju, kataloniju... jer u svakoj zemlji postoji isti problem ali se samo u pojedinim Nato mesa...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Napisano: 06 Jul 2022 0:13

vlad04
Да ти другар каже, наш форум јесте цењен и сигурно је нешто више испраћен од појединаца из рзноразних служби безбедности, али ми информације које овде добијамо 99% су са телеграм канала или званичних изјава зараћаенних страна, па на основу тога доносимо закључке.
Што се тиче да ,,све иде по плану", искрено нико жив не зна који је дефинитивни план, пре би рекао да се констатно планира на основу много фактора а у које укључујем и политичке и економске.
По мени, Русија је добила још две државе у НАТО на својој граници искључиво због овако килавог пеглања Укра. Могли су да згазе Кијев у прву недељу рата и заврше посао. Шта мислиш, да ли би морал за борбом био исти код Укра кад знају да им је главни град под Руском управом? Далеко лакше би ишло пробијање линија у Донбасу него ли сада шта је.
У овом рату изнедриће неки нови олигарси, мешетари који увелико тргују нафтом и остслим сировинама испод радара. Да ли је издаја или неки уносни послови који се воде док се ми овде натежемо, док деца гину и даље по Доњецку и околини, док нестају млади животи и са сигурношћу тврдим , да они што су преживели више никада неће бити исти људи неко дебело зарађује.
Слика детета са мајком ми из главе не излази. И наравно ништа ту чудно не би било ,да Русија не располаже како оружјем тако и људством да Кијев сломи и заустави ову агонију цивила.
Искрено не знам ко одлучује у Русуји о овој операцији, али сам у једно сигуран, да не постоји та тежина у злату и доларима која би била еквивалетна оној несрећној девојчици што погину на правди бога.
Из срца кажем сада ово: Руси баталите овај начин борбе јер и даље гину цивили и то они у самом пупољку своје младости, баталите јер економски рат можете да водите и након слома Украјине, овако испадате сувише безобзирни за свој народ који вам верује, јер то дете је веровало да може слободно да се креће, да може слободно да живи јер је сувише невино било да би разумело у каквом свету живи.

Dopuna: 06 Jul 2022 0:23

pericanet
Немају Руси милион пилота ,али имају довољно да ово приведу крају за недељу дана. Нез.да ли си видео онај кратер у Лвову након уништавања цетра за обуку, ако јеси онда разумеш да није до авиона и пилота, већ до сасвим других ствари. Руси врло добро познају сваки бункер, сваку зграду или једноставно сваки део Кијева где треба да гађају али упорно то не раде.
Нема везе ово да Сиријом, јер тамо нема више од ескадриле ловаца и јуришника.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2013
  • Poruke: 151
  • Gde živiš: Nis

Vranjanac29
Najbolji post koji sam procitao na ovom forumu.
I da dodam ja da sam VP u Rusiji posle ovoga sa devojcicom ako ne bi sravnio potencijalna mesta gde je zelenski...

Vlad04.
Vidi Vlad04 ako Rusi ili Ukri pored satelita, spijuna, dronova, izvidjaca, generala ZAVISE od naseg foruma pa bolje da ne ratuju i pogase satelite, raspuste spijune...

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 523
  • Gde živiš: na koridoru

FOX ::https://t.me/s/chub_detection 18+ su slike. Posljednje slike iz rovova sa crnim leševima to je vjerovatno TOS sve odradio?

--------------------------
Uopste ne mora da znaci da je TOS.
TOSova nije bilo kod nas ali sam par puta nais na ovakve scene i to samo u letnom oeriodu.
Kad su temperature ovako visoke a tijelo na suncu za tri dana dolazi da ovakvih scena.

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 430

Гранатирања цивилних објеката по Доњецку трају већ 8 година, а последњих месеци су нарочито брутална. Раније је идеја Хунте била да на тај начин цивилима живот у доњецку учини неподношљивим, да их протера из земље. Сада је једини циљ да испровоцира реакцију војске, брзу и лоше планирану и на тај начин изазове још већу штету.
Додао бих и најважнији у вези гранатирања али и свих других злочина којима присуствујемо. Уз овакве злочине мржња између људи расте а то и јесте главни циљ западних "партнера". то је у суштини рецепт који су западњаци успешно применили на балкаснком екпсерименту. Ево на пример, ви сутра можете пробудити са ценом бензин од 3 евра или поскупљење хране у свим екс-Ју земљама, али ако на ту вест прикачите и вест о томе "сетимо се како су они нама..." заборавиће се и на услове живота и на стање у држави. Западњаци су јако добро упознали Словене, најмоћније племе у европи које успевају већ вековима да контролишу.

У вези теме коју сте начели са тим ограђивањем Укра од Руских корена.
Један колега који је пореклом из Хабаровска (Далеки Исток Русије) ми се једном похвалио како је нашао писани доказ тј регистрацију брака његових пра-пра бабе и деде. Датум негде око 1850. Након неког времена он отпутује туристички у одесу, ја у шоку јер знам колико је неупућен у дешавања, "шта ћеш ти тамо друже" каже "ма леп град, сви причају само руски". Међутим, проблем настаје кад је продужио у Кијев. Човек не може да верује, каже људи наклапају неки покушај руског језика, нешто му чудно, груби у хотелу, или чим спомене одакле је сви се нешто измотавају. Ту се срео се са рођаком и њеним дечком, просечним новопеченим Украјинцем. Како је мој колега јако необавештен о рату, о геополитици, о психо-социјалном стању укропа у последњих пар година крене са тим укропом на тему Руси-Украјинци, из најбољих намера. Укроп почиње о амемаба, кијевској рус, москаљима... Мој пријатељ је јако сталожен, слуша он то све вероватно први пут у животу и пита га " имаш ли ти неки доказ от ког датума си украјинац ? Немаш. Види, ово на телефону што ти показујем је документ из Архива још из времена Руског Царства, доказ да су се моји пра-пра баба и пра-пра-деда узели на територији данашње Украјине, тада Руског Царства. То је последњи доказ боравка наше породице у украјини јер смо као колонизатори отишли на далеки исток јер су власти нудиле бенефиције за колонизаторе. Тамо смо век и по минимум и учествовали смо подизању руске кулутре, индустрије на далеком истоку. Тамо ми сви живе а ја данас радим у Москви сутра било где. Ми смо руси, да ли у украјини, хабаровску или било где. А шта си ти и шта ти покушаваш да ми објасниш ја тебе ништа не разумем."
И тако он мени исприча и додаје на крају "баш су чудни сад тамо у кијеву".

offline
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 587

@vlad4

Meni se čini da si ti malo pobrkao lončiće. Ovde se barata sa javno dostupnim informacijama i onda tu i tamo neko od kolega iskonstruiše neke moguće pravce, predvidi šta bi moglo da se desi. I onda nekad se to tako i desi - to ne znači da ovde širimo priče koje nam javlja neki izdajnik sa fronta a mi pišemo ovde da pročita neki Ukrajinac, to znači da imamo ljude koji su kvalitetni i mogu da predvide šta će se desiti. Naravno, nekad ide po logici a nekad je logika obrnuto proporcionalna jer i jedna i druga strana znaju znanje i onda ide nadmudrivanje.

Bar tako ja to vidim.

Edit - ne vlad4 nego kolega koji je pre par strana apelovao da se ne izdaju vojne tajne ili kako već je to sročio.

Edit #2 - ipak je vlad4 Mr. Green
Izvinjavam se, sitni sati..

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 430

Napisano: 06 Jul 2022 1:23

+ Блицкриг

Друже, ја не знам са којим силама си очекивао да у марту падне Кијев. Са мобилизацијом и ангажовањем свих трупа - врло могуће. Понављам, ово је економски рат пре свега, он мора да траје и зато кажем да све иде по плану. Ти например не знаш каква је економска паника била у русији на почету СВО, да је сваки 10 мушкарац мобилисан економија би била паралисана а народ би био преплашен. Онда би и санцкије и све претње урдоиле плодом јер би руси изгбили главну битку - рат на домаћем терену и однос становништва ка СВО.
Такође понављам, бесне реакције у магновењу на провокације само могу донети штету. Линк са погибијом детета је први линк 18+ од почетка рата који нисам ни погледао. Једноставно знам како бих то поднео. Замисли да на основу свакодневних зверстава руси морају да доносе одлуке и мењају правце нападања. Нажалост руси воде СВО а укронацисти воде тотални рат. Једни се држе хуманитарних постулата макисмално други буквално користе зверста и провокације као начин ратовања. Зато говорим да треба бити стрпљив, колико би само невиних погинуло да су руси јуришали свим силама и истресали све што имају по градовима. Мора да се ради прецизно и мирно. Слати само професионалце, људе који су добро опремљени, увежбани и на крају крајева плаћени за тај посао. Ја лично тебе све разумем, и зато хвала богу да се ни ти ни ја ништа не питамо јер мислим да би Русија крахирала са другачијом стратегијом и касније имала ситуације којих је било у историји - да голом силом побеђују у рату уз стравичне жртве.

Имаш право и за олигархе, шверц, политику и разне игре али могу само једно да ти кажем - по мом искуству просечан руски олигарх, власник огромног капитала или мањи привредник данас по поштењу, манирима, знањем је за три копља испред наших коњокрадица а руски представник власти или дипломата је по моралу , знању, вештинама макар на Олимпу у односу на оне ове наше у муљу али да не идем у офф. Слажем се са тобом суштински у погледу борбе и вредности али мислим другачије од тебе у смислу начина и алата на који борба за те вредности треба да се води.

Dopuna: 06 Jul 2022 1:37

Parker ::@+ vlad4

Meni se čini da si ti malo pobrkao lončiće. Ovde se barata sa javno dostupnim informacijama i onda tu i tamo neko od kolega iskonstruiše neke moguće pravce, predvidi šta bi moglo da se desi. I onda nekad se to tako i desi - to ne znači da ovde širimo priče koje nam javlja neki izdajnik sa fronta a mi pišemo ovde da pročita neki Ukrajinac, to znači da imamo ljude koji su kvalitetni i mogu da predvide šta će se desiti. Naravno, nekad ide po logici a nekad je logika obrnuto proporcionalna jer i jedna i druga strana znaju znanje i onda ide nadmudrivanje.

Bar tako ja to vidim.

Edit - ne vlad4 nego kolega koji je pre par strana apelovao da se ne izdaju vojne tajne ili kako već je to sročio.

Edit #2 - ipak je vlad4 Mr. Green
Izvinjavam se, sitni sati..


Ја сам и рекао да треба да претпостављамо и анлизирамо, на форуму људи углавном и погађају у тим анализама.
Кажем, то је апел у случају да имамо форумаше који имају неку проверену информацију, поприлично битну ствар - нека не журе да је објаве овде. Мислим да је то одговорно понашање.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2022
  • Poruke: 121

Ovo nase navijanje, ajde Putine zvizni im te kinzale i zauzmi Kijev je : kako mali Perica zamislja geopolitiku.

Par nekih cudnih stvari, jako ociglednih na koje mi nemamo ni pretpostavku niti razumevanje zasto se desavaju, su zasto su ukrainci tako glupo provocirali ruse bombardovanjem civila kad ovi mogu da ih uniste, da Ukraina vise ne postoji (sto ce se verovatno i desiti)
i drugo, zasto rusi rade ovo ovako kilavo.
Ja mislim da niti je to provociranje rusa pocelo zbog gluposti ukrainskih politicara niti rusi kilave jer ne mogu brze ili imaju pogresnu strategiju, jer da sam ja VVP ja bih za nedelju dana uzeo Kijev. Da je to tako lako vec bi bilo uradjeno. iz
Politicari u Ukraini nisu dosli na vlast voljom naroda, predsednik u okupiranoj zemlji se ne bira nego postavlja. Zeleni je postavljen da radi ono sto se od njega trazi. Ameri vode celu igranku. Oni su i u americi postavili predsednika (valda ne mislite da je ova matora izlapotina dobila izbore ? )
Tramp im je poremetio planove pa su prvo njega morali da se rese. Od kad su se resili Trampa dolaze totalni mentoli na vazne pozicije, u Americi i Nemackoj. Nemacka se ponasa kao da su im na vlasti nasi politicari sa vucicem na celu, vulinom, dacicem... (ne mogu da im pisem ime velikim slovom) i prave cirkus i od Nemacke. Nikako ne mogu da prihvatim da to nije namesteno planski. Ovo su vec maskirovke na krupnom globalnom nivou. Mislim da ameri i englezi (one prave njuske, ne bajden i cirkuzant iz Londona) prave zamku rusima. Isto mislim i da Rusi znaju da su njuske smislile neku svinjariju jer previse bi naivno bilo da Nemacka tako lako pada, da je opsta pometnja u svetskoj politici sa takvim diletantima koji ne znaju vola u dupe da ubodu. Ovo provociranje rusa ima za cilj da razbesni ruse i da krenu zestoko. Mislim da su svi to i ocekivali, ali rusi su na opste izmenadjenje krenuli polako i nastavljaju polako i pored tako podlih provokacija.
Sto se Putina tice on se pokazao kao vrhunski strateg. Da od onakve Rusije kakvu je nasledio napravi ovo sada i to uz jake sabotaze i sankcije. Ne verujem da je on sam imao planove kako da prolazi kroz teska vremena, ima neke savetnike, ali ne ove koji se pojavljuju javno. Sigurno mu Medvedev nije savetnik Peskov, Zaharova... Miislim da se o njegovim savetnicima zna jako malo ili ni toliko. Kad pogledamo kojim politickim ljudima je Putin okruzen pa i oni su smesni, ali su verujem, oni pravi mnogo ozbiljni i da Putin zna mnogo bolje od bilo koga kakva je situacija pred njim i kako treba da se postavi.
Ocigledno da pokusavaju da isprovociraju Ruse da udare svom silinom, ili nesto hoce da vide ili da ih uvuku u zamku i zato su ruje oprezne i idu polako.
Moze biti da Ruje imaju spremnu neku taktiku na ekonomskom planu pa im zato odgovara sporiji ritam, ali sigurno je imaju i vec mnogo puta dokazani svetski hostapleri. Oni cak imaju i mnogo vece iskustvo u tome.
Ja ne mogu da verujem u to da su na naj bitnijim funkcijama zemalja koje su diktirale tempo celom svetu dosle protuve i one sad vladaju suverenim zemljama i svetom, a toliki su imbecili da i corav vidi da nas vode u ambis, ali niko se ne buni. Mnogo mi tu smrdi, zato mislim da je ova SO kilava jer tako mora da bude, bez obzira sto mi ne vidimo razlog.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Vatrogasaccc
Једна битна чињенице и два питања
1. И даље убијају децу након четири месеца борби.
2. Ко је крив што су Укропи жестоко ударили по Доњецку?
3 .Каква је то геостратешка игра када ти ону ствар шиљи земља од 3 000 000 становника (Литванија) и још добојеш још две НАТО чканице на самој граници?
Немам оправдање за смрт оне девојчице, јер и сам Путин је рекао да је ова операција због констатног малтретирања Руског народа. То детенце је резултат ове игре.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 84

I ja ne mogu da se otmem utisku da mnoge jasne nelogicnosti u ponasanju obe strane su posledica necega o cemu mi jos uvek nemamo dovoljno znanja i cinjenica.

Kao primer bih naveo bregzit. Cela prica oko razloga njihovog izlaska iz EU nije imala nikakvog smisla od pocetka do kraja i nikako mi nije bilo jasno zasto biraju amere preko EU koje im je primarno trziste sve do trenutka kad su Abramovicha isterali. Onda je sve postalo jasno da je ta cela igra bila priprema za isterivanje i konfiskaciju ruske imovine iz britanije i da je cela igranka bila priprema za ovo.

Gledajuci na stvari ovako moze se zamisliti da rusi znaju sta se valja iza brega. Meni uopste nije van pameti da je cela ova prica o krizi u EU, US i ostalo manje stvarna stvar a vise iskonstruisana stvar da bi se opravdala direktna konfrontacija sa ruskom vojskom. Sto neko rece "mnogo lako pade ova nemacka". Ako se gleda tako onda ovo najjeftinije moguce angazovanje ruskih vojnih snaga (gde vise od pola vojske cine lokalne LPR i DPR snage + wagner placenici + checheni) jedina moguca strategija.

Mnogo se mi na forumu opustimo kad rusi imaju uspehe na frontu. Mislim da je sigurno da zapad priprema svoju igru i da se rat dobije sa jednom pobedom.

Meni logicn scenarijo npr je da evo sad Boris Johnson pada i Solc ce da padne ali sta ako ne dodju umesto njih razumniji ljudi sa realpolitikom nego dodju jastrebovi koji su pripremani za taj direktan sukob sa rusima? Medjunarodna koalicija sa "mirnotvorackim" trupama ulazi u ukrajinu na jesen ili zimu dok se obican evropljanin smrzava ?

Nije ovaj rat zapocet da bi se rusima postavila na granici pro-naci ukrajina vec da bi se rusija pobedila, rasparcala i preuzela kontrola nad njihovim resursima. Protiv toga se VVP bori.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 703 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 657 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, cavatina, cemix, Dannyboy, darkstar101, dekan.m, Denaya, DPera, Excalibur13, Georgius, Hans Gajger, HrcAk47, ivica976, Još malo pa deda, kalens021, ksyyaj, kybonacci, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, milutin134, Mixelotti, NoOneEver Dreams, Panter, panzerwaffe, pera bager, pristinski korpus, raptorsi, rodoljub, slonic_tonic, sokars, solic, srbijaiznadsvega, stegonosa, theNedjeljko, Tvrtko I, wizzardone, YU-UKI, šumar bk2